Hoe u het verhaal van uw merk kunt vinden en het met de wereld kunt delen met GoDaddy Studio

Leestijd: 6 minuten

Bron

Blauwe afbeelding met de tekst "Your Story"

Het verhaal van uw merk tot leven brengen kan een van de meest bevredigende avonturen zijn die u zult ondernemen. Het begint meestal met een onweersbui van geweldige ideeën, terwijl je je alle dingen voorstelt die je merk zou kunnen worden. Je zou jezelf vragen kunnen stellen als:

 • Hoe zal het er daar in de wereld uitzien?
 • Hoe kunnen mensen zich voelen als ze ermee in aanraking komen?

Er stroomt nu een hoop creatieve energie door je heen. Dus laten we daar gebruik van maken, het recht in de richting van je ambitie richten en het ontketenen als een supersonische laserstraal met behulp van Godaddy Studio.

Het doel van het merkidentiteitsproces is het vaststellen van drie hoekstenen:

 • Het verhaal van uw merk
 • De ontwerptoolkit van uw merk
 • De verzameling sjablonen van uw merk

Met deze op hun plaats, krijgt u een enorme voorsprong bij het bereiken van de ambities van uw merk.

Laten we beginnen met het aanpakken van de eerste hoeksteen hieronder.

Jouw verhaal

Je grootste uitdaging zal zijn om op te vallen in een zeer luidruchtige en drukke markt. Het is altijd moeilijk geweest om dit te doen, maar nog meer in een post-COVID-landschap. De pandemie heeft geleid tot een explosie van kleine nieuwe bedrijven die reageren op onze nieuwe realiteit – en de hindernisbaan is gewoon veel complexer geworden.

Maar zoals we bij GoDaddy Studio zeggen: het is een speeltuin, geen hindernisbaan.

Het is een merkwaarde die letterlijk op onze muur wordt gedrukt en ingelijst. Bovendien zal design een belangrijk onderdeel zijn van uw kleine bedrijf, terwijl u blijft strijden om oogappels op sociale media.

Een rode afbeelding met de tekst "you got this"

Met de brandingtools van GoDaddy Studio kun je een systeem maken dat je ontwerpproces snel, gemakkelijk en leuk maakt. Dat is wat we voor u willen doen.

Hoe u uw stem kunt vinden

Er zijn twee fundamentele dingen die je zullen helpen je stem te vinden en je te onderscheiden van de massa. Denk aan de volgende vragen terwijl u door uw online branding navigeert:

 • Betekenis : waarom doe je wat je doet en welke waarde voegt het toe aan de wereld?
 • Verschil : hoe ben jij uniek voor je publiek en waarom zouden ze jou moeten kiezen uit alle opties die ze hebben?

Een venn-diagram met concepten van een merkverhaal

Uw merkidentiteit achterhalen

Je verhaal gaat niet alleen over hoe je hier bent gekomen, het gaat ook over waar je naartoe wilt. De visie.

Wanneer de zaken tijdens uw zakenreis verwarrend of overweldigend aanvoelen (en dat zullen ze soms ook zijn), wilt u uw aandacht weer op de visie richten. Dit zal helpen om duidelijkheid en motivatie te herstellen.

Gele zonafbeelding met de tekst "blijf trouw"

Je verhaal moet authentiek zijn, geworteld in de waarheid. Authentiek zijn is gewoon een andere manier om te zeggen origineel te zijn, en dat is waar je kracht ligt.

"Originaliteit is een voordeel", aldus Matt Riley, Brand Strategist bij GoDaddy Studio. “Dat is altijd zo geweest. Maar nu blijkt uit onderzoek dat originaliteit ook voor merken een economisch voordeel oplevert.”

Het is veel waarschijnlijker dat u de vruchten plukt van uw marketingcampagnes (dwz geld verdienen), als consumenten denken dat uw merk opvalt in de zee van gelijkheid.

Gerelateerd: Laat uw merk opvallen — Hoe u de grafische stijl van uw merk kiest

De waarheden van uw merk ontwikkelen

Citaat over trouw zijn aan jou door Dr. Seuss

Matt gelooft ook dat waarheid de kern van alles is: “het is super belangrijk. Zeker als het gaat om een authentiek en duurzaam merkverhaal.”

Volgens hem zijn er vier waarheden die je grondig moet overwegen aan het begin van je merkreis – of op elk moment dat je je op drift voelt.

 • Jouw waarheid: Wat is het unieke product, dienst of bedrijfskenmerk dat jouw verhaal zijn wortels geeft?
 • Publiekswaarheid: Een waarheid over uw publiek. Een behoefte of wens die je kunt vervullen of bevredigen. Hier sluit je echt aan bij wat je publiek van je verlangt.
 • Waarheid van het moment: iets groots, belangrijks en mogelijk opwindends in de cultuur of uw categorie dat u kunt steunen of uitdagen.
 • Waarheid van je missie: Naast winst, waarom doe je wat je doet?

Door uw antwoorden op elk van deze vragen te combineren, zou u tot uw merkverhaal moeten komen – een beknopte verklaring die uw unieke aanbod samenvat. Laten we een hypothetisch voorbeeld bekijken om te laten zien wat we bedoelen.

Hypothetisch scenario

Acacia is een huidverzorgingsmerk dat genderneutrale producten maakt van biologische ingrediënten. Ze richten zich op kwaliteit boven kwantiteit en laten de kleinst mogelijke sporen na in hun productieprocessen.

 • Voorbeeld van afbeelding met vier verschillende ontwerpen voor bijvoorbeeld Acacia Onze waarheid: Acacia is een toegewijd lid van 1% for the planet.
 • Publiekswaarheid: de moderne consument moet een substantiële impact creëren met zijn dagelijkse rituelen.
 • Het moment: Intersectioneel milieubewustzijn vraagt om de bescherming van mens en planeet.
 • De missie: Een wereld waarin we allemaal in harmonie met de natuur en met elkaar leven.

Al deze informatie komt samen in de strategische verhaallijn van Acacia:

Het eindresultaat is een eenvoudig, speels statement dat Acacia positioneert als een eco-bewust beautymerk. Het betekent een menselijk hart en doel dat verder gaat dan het verkopen van flessen lotion.

Voorbeeld van afbeelding met slogan voor bijvoorbeeld Acacia Jouw merkverhaal

Het is de moeite waard om al deze ideeën uit je hoofd en in een paar regels te krijgen. Waarom maak je er niet je allereerste ontwerp in GoDaddy Studio van? Maak een basisposter met je merkverhaal en laat deze afdrukken voor je thuiskantoor. Straal die positieve energie uit in je ruimte.

Voorbeeld van een ontwerptoolkit voor bijvoorbeeld Acacia Uw ontwerptoolkit vergrendelen

Met uw duidelijke verhaal op zijn plaats, kunt u beginnen met het ontwikkelen van een duidelijke visuele identiteit met uw online branding. Dit brengt niet alleen uw verhaal tot leven, maar ontwikkelt ook de persoonlijkheid van uw merk.

Bepaalde woorden en ideeën in je verhaal kunnen visuele ideeën activeren. Als alternatief heb je misschien al een sterk idee van waar je naartoe wilt.

De kracht van visueel storyboarden

Voordat u begint met het vastleggen van uw unieke lettertypen, kleuren en grafische stijl in een toolkit voor merkidentiteit, moet u proberen een visiebord voor uw merk te maken. Dit is eigenlijk slechts een schets van hoe het uiteindelijke schilderij eruit zou kunnen zien.

Voorbeeld van vision board voor bijvoorbeeld Acacia Met visuele storyboarding kun je spelen met verschillende ontwerpelementen, zoals:

 • Kleuren
 • Afbeeldingen
 • Grafische afbeeldingen
 • Lettertypen

Ga voor alles waar je van nature toe aangetrokken bent en vertrouw op je instinct. Begin vervolgens met het organiseren van uw visuele ideeën in sjablonen.

Sjablonen verkennen die werken voor het verhaal van uw merk

Voorbeeld van GoDaddy Studio-sjabloon met verloopachtergrond en eenvoudige slogan

Voorbeeld van GoDaddy Studio-sjabloon met gedurfde kleuren en vier verschillende ontwerpen In de GoDaddy Studio-app vind je tal van aanpasbare sjablonen om aan de slag te gaan. Gebruik ze om uw ideeën uit te werken en u te helpen uw unieke merkstijl te visualiseren.

Aangepaste sjabloonverzamelingen maken

In het Acacia-voorbeeld dat we aan het begin van dit artikel hebben geïllustreerd, is het allemaal voortgekomen uit een zeer ruw visionboard. Maar je kunt je voorstellen hoe anders het eindresultaat zou zijn geweest als het eerste vision board er ongeveer zo uitzag:

Met de Godaddy Studio-app kun je een verzameling aangepaste sjablonen maken om je te helpen met verschillende ideeën of contrasterende merkidentiteiten te spelen. U kunt deze visuele hulpmiddelen vervolgens gebruiken om te bepalen welke het beste bij het verhaal van uw merk past.

Neutrale Godaddy Studio-sjabloonverzameling Uw aangepaste verzameling sjablonen Kleurrijke GoDaddy Studio-sjabloonverzameling Eén merk – twee heel verschillende mogelijke merkidentiteiten. Begin vandaag nog met creëren

Akkoord! U bent klaar om aan de merkidentiteitsreis te beginnen. Begin met een verhaal en een visie die de wereld jouw betekenis en verschil laat zien. U kunt te zijner tijd in de logo's, afbeeldingen, afbeeldingen, lettertypen en kleurenpaletten komen. Maar spring voor nu eerst in de GoDaddy Studio-app en begin verliefd te worden op het proces.‍ Kleurrijk geometrisch grafisch voorbeeld met de tekst "word verliefd op het proces"

Creëer vandaag nog je gloednieuwe merk met GoDaddy Studio . Vind je verhaal en deel het met de wereld!

Het bericht Het verhaal van je merk vinden en delen met de wereld met GoDaddy Studio verscheen eerst op GoDaddy Blog .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.