Hoe gebruik ik Buy Online Pick Up in Store (BOPIS) in de detailhandel Een groot deel van het hebben van een succesvol bedrijf is het voor klanten zo gemakkelijk mogelijk maken om zaken met u te doen en niet met uw concurrentie. Een geweldige manier om dit te bereiken is via Online kopen, ophalen in de winkel (BOPIS). Dit is uw ultieme gids voor het aanbieden van BOPIS aan uw retailklanten

Leestijd: 9 minuten

Bron

Drie vrouwen met boodschappentassen

Een groot deel van het hebben van een succesvol bedrijf is het voor klanten zo gemakkelijk mogelijk maken om zaken met u te doen en niet met uw concurrentie. Een geweldige manier om dit te bereiken is via Online kopen, ophalen in de winkel (BOPIS). Dit is uw ultieme gids voor het aanbieden van BOPIS aan uw retailklanten.

Wat is online kopen, ophalen in winkel (BOPIS) in de detailhandel?

BOPIS in de detailhandel is een handige winkeloptie waarbij klanten artikelen op de website van een winkel kunnen selecteren en kopen en deze vervolgens in de winkel kunnen ophalen zodra de bestelling klaar is. Afhankelijk van de winkel kunnen klanten ervoor kiezen om af te halen bij de klantenservice of de kassa, of om af te halen aan de stoeprand, waar een winkelmedewerker de bestelling naar de klant brengt.

Deze optie is steeds populairder geworden (en niet te vergeten noodzakelijk) vanwege de vereisten voor sociale afstand en de COVID-19-pandemie. Maar het bestaat eigenlijk al een tijdje.

In feite is BOPIS oorspronkelijk ontwikkeld om fysieke winkels te helpen beter te concurreren met hun e-commerce tegenhangers. Retailers begonnen in 2013 met het testen van BOPIS-opties , met de lancering van Target en Walmart in 2013 en Sears debuteerde in 2014. Veel grote en kleine retailers volgden niet lang nadat ze het succes van deze winkels hadden gezien.

Hoe werkt BOPIS in de detailhandel?

BOPIS is een vrij eenvoudig proces voor zowel retailers als consumenten. Hier is de kern:

  • Een klant gaat naar uw online winkel en plaatst een bestelling.
  • Ze checken en betalen de artikelen online, en ze krijgen vaak een bevestigingsnummer en een bericht met een schatting van wanneer de bestelling klaar zal zijn.
  • Uw winkel ontvangt de bestelling en uw personeel haalt de artikelen uit de schappen of inventaris.
  • Je stuurt de klant een melding dat de bestelling klaar staat om af te halen.
  • De klant haalt de bestelling op in de winkel, of uw personeel brengt de bestelling naar de buiten geparkeerde klant.

En hoewel dit het algemene proces is dat de meeste klanten zullen ervaren, zijn er enkele aanvullende situaties die zich kunnen voordoen.

Als een artikel bijvoorbeeld niet op voorraad is, kan uw online winkel aangeven dat het artikel niet beschikbaar is en een schatting geven wanneer het weer op voorraad moet zijn, indien van toepassing. Klanten kunnen het artikel toch bestellen en ervoor kiezen om het in de winkel op te halen wanneer het binnenkomt, waardoor hun bestelling in twee of meer delen kan worden gesplitst.

Wat moet u BOPIS aanbieden aan retailklanten?

Vrouw sorteert kledingrek

Misschien wil je meteen beginnen met het aanbieden van BOPIS aan je klanten, maar je moet ervoor zorgen dat je helemaal klaar bent, zodat je het goed doet. Hier zijn enkele van de onmisbare tools die je nodig hebt en aanpassingen die je van tevoren moet overwegen:

Locatie fysieke winkel

Het lijkt misschien voor de hand liggend, maar u moet een fysieke locatie hebben waar klanten naartoe kunnen reizen wanneer ze hun bestellingen ophalen, of dat nu een merkwinkellocatie is of een pop-upwinkel.

Winkel website

Als u een fysieke winkel heeft en nog geen website, kunt u profiteren van nog meer voordelen naast de BOPIS-opties wanneer u er een maakt. Maar als u een website heeft, bent u bijna klaar om klanten online te laten kopen en in de winkel op te halen.

Online winkel of e-commerceplatform

Met sommige websitebouwers en hostingservices kunt u websites maken met ingebouwde online winkels, terwijl andere vereisen dat u uw winkel uitbesteedt met een e-commerceplatform waartoe klanten toegang hebben vanaf uw website.

Voorraadbeheersysteem

Om klanten in uw online winkel nauwkeurige voorraadinformatie te verstrekken, heeft u een voorraadbeheersysteem nodig dat wordt bijgewerkt telkens wanneer een artikel wordt gekocht, uitverkocht of wordt aangevuld. Door dit systeem aan uw online winkel te koppelen, voorkomt u dat klanten artikelen bestellen die niet beschikbaar zijn, zodat iedereen op de hoogte en tevreden blijft.

Speciale ruimte voor BOPIS-pickups

Bedenk waar het voor BOPIS-retailklanten het handigst is om uw winkel binnen te gaan, hun bestellingen op te pakken en te vertrekken. U kunt er ook voor zorgen dat deze klanten, die waarschijnlijk alleen maar willen in- en uitstappen, winkelbezoekers en kassa’s niet storen.

Het kan echter handiger zijn voor u en uw BOPIS-klanten om gewoon naar de normale kassa te gaan om hun bestellingen op te halen. Denk na over wat het meest logisch is voor uw winkel en overweeg om een klantenservicebalie of een ander gebied op te zetten waar u ze kunt bedienen.

Handige en veilige opslag voor vervulde BOPIS-bestellingen

Als u de bestelling eenmaal heeft uitgevoerd, waar zet u deze dan neer totdat de klant deze ophaalt? Dat is nog een belangrijke overweging bij het inrichten van uw fysieke winkel om BOPIS-bestellingen te verwerken. U kunt de bestellingen opslaan in de achtervoorraadruimte of achter de toonbank waar klanten hun bestellingen kunnen ophalen. Of misschien wilt u een geheel aparte ruimte inrichten voor BOPIS-bestellingen.

Waar u ook besluit om deze bestellingen te plaatsen, u moet ervoor zorgen dat ze veilig blijven totdat klanten arriveren, niet in de war raken met andere bestellingen of reguliere inventaris en zich op de meest veilige locatie bevinden, zodat er niets kapot gaat of verpest wordt.

Parkeerplaatsen voor BOPIS of pick-ups op de stoep

U kunt het gemak voor BOPIS-shoppers verder vergroten door enkele plaatsen op uw parkeerplaats vrij te maken voor deze klanten.

Beperk hoe lang mensen daar kunnen parkeren en werk altijd samen met uw gemeente- of vastgoedbeheerder om deze parkeerplaatsen legaal toe te wijzen.

Afhankelijk van hoeveel van deze artikelen u al hebt gemaakt, kan het proces van het instellen van BOPIS-bestelling in de detailhandel enkele dagen tot enkele maanden duren. En hoewel het misschien lijkt alsof er meer werk aan de winkel is dan je had verwacht, weet dat je deze stappen in je eigen tempo kunt nemen en langzaam maar consequent de manier waarop je je bedrijf runt kunt verbeteren, zodat je op de BOPIS-trein kunt stappen.

Voordelen van BOPIS-winkelopties

Badbenodigdheden op een display

Klanten online laten bestellen en afhalen in de winkel biedt veel voordelen voor uw bedrijf, uw medewerkers en uw klanten. Hier zijn enkele voordelen van het bestellen van BOPIS om u te helpen bepalen of dit de juiste beslissing is voor uw fysieke winkel:

Weinig tot geen verzendkosten voor klanten of retailers

In een typische e-commercerelatie, als een klant een product in uw winkel bestelt, rekent u waarschijnlijk de verzendkosten af aan de klant om uw winst te beschermen, tenzij u genereus een korting of speciale verzendkosten aanbiedt. Maar wanneer klanten voor BOPIS kiezen, kunnen ze alleen betalen voor de producten en de toepasselijke belastingen.

Het niet hoeven betalen van verzendkosten is een enorm voordeel voor veel klanten, met rapporten waaruit blijkt dat 65% van de shoppers voor BOPIS kiest om de verzendkosten niet te hoeven betalen.

En als u een bestelling verzendt die afkomstig is van een distributiecentrum of leverancier naar het adres van uw klant, neemt u waarschijnlijk de last-mile verzendkosten op zich, die op de lange termijn van invloed kunnen zijn op uw winst. Maar met BOPIS kunt u geld besparen op verzendkosten door het naar uw winkel te laten sturen in plaats van naar de klant.

Snellere en flexibele service

Wachten op een bestelling via koerier of post kan voor veel klanten een ongemak zijn, daarom is BOPIS zo’n game-changer. Deze optie kan de tijd die een klant besteedt aan het wachten op zijn bestelling vaak met meerdere dagen verkorten, zolang het artikel in de winkel op voorraad is.

Meer verkeer naar uw fysieke winkel

Wanneer klanten hun bestellingen in de winkel komen ophalen, hebben ze de mogelijkheid om een tijdje te blijven en meer te winkelen als ze dat willen. Deze optie kan het verkeer en de verkoop in de winkel verhogen.

Meer verkeer naar uw website

U kunt klanten die uw winkel binnenkomen laten weten dat u een website heeft waar ze vanuit huis kunnen winkelen, en u kunt dit doen door middel van een e-mailnieuwsbrief , visitekaartje of een gesprek met een shopper.

En wanneer klanten uw site bezoeken om te winkelen, helpen ze de hoeveelheid verkeer op uw site te vergroten, wat op zijn beurt het aantal mensen dat uw site te zien krijgt bij relevante zoekopdrachten verbetert en het aantal online shoppers dat u krijgt verder kan vergroten.

Verhoogde omzet

Vrouw verlaat bloemenwinkel met doos

Het hebben van meerdere handige winkelopties kan uw omzet in het algemeen verhogen. Dat komt omdat mensen ervoor kunnen kiezen om te winkelen op de manier waarop ze willen winkelen, en mensen die anders geen producten in uw winkel zouden kunnen kopen, kunnen dit doen.

Als u een intelligent e-commerceplatform heeft, kan het bovendien extra producten aanbevelen aan klanten die voor BOPIS kiezen door productbundels of producten voor te stellen die zijn gekocht door anderen die het artikel in het winkelwagentje van een klant hebben gekocht.

Efficiënter voorraadbeheer

Aangezien u een realtime voorraadbeheersysteem nodig heeft om BOPIS probleemloos te laten werken, kunt u het algehele voorraadbeheer van uw winkel zelfs verbeteren. U kunt beter volgen wat er uit uw schappen komt en gaat, het nabestellen van producten die een laag voorraadniveau bereiken automatiseren en verliezen als gevolg van overbevoorrading en het ontbreken van producten wanneer klanten ze nodig hebben, verminderen.

Bestelbeveiliging en zekerheid

Sommige klanten voelen zich misschien niet op hun gemak om bestellingen thuis te laten bezorgen vanwege zorgen over diefstal, schade of blootstelling aan de elementen. In andere gevallen willen sommige klanten gewoon niet dat bepaalde soorten producten, zoals die bijzonder duur of kwetsbaar zijn, thuisbezorgd worden. BOPIS neemt al deze zorgen weg, omdat klanten hun artikelen eerder vertrouwen in de handen van de winkel waar ze ze hebben gekocht.

Nadelen van BOPIS in de detailhandel

Hier zijn een paar nadelen waarmee u rekening moet houden als u de juiste beslissing neemt voor uw unieke bedrijf.

Extra training nodig voor medewerkers

Wanneer u een online winkel of e-commerceplatform, een digitaal voorraadbeheersysteem en digitale point-of-sale-technologie krijgt, zult u waarschijnlijk enige tijd moeten besteden aan het trainen van uzelf en eventuele medewerkers in deze tools. Echter, nadat de training is voltooid en medewerkers vertrouwd zijn met het gebruik van de tools, begint u de voordelen en het rendement op uw investering te zien.

Mogelijke impact op winkelefficiëntie

Als uw personeel niet helemaal gewend is aan het balanceren tussen het helpen van klanten in de winkel, het vullen van de schappen en het afhandelen van BOPIS-retailbestellingen, kan het in uw winkel langzamer gaan. Na training en oefening zul je echter waarschijnlijk zien dat de dingen weer normaal worden. Een andere optie is het inhuren van één persoon of een klein team om alleen BOPIS en andere online orderafhandelingstaken af te handelen, zodat andere werknemers kunnen doen waar ze goed in zijn.

Naarmate meer klanten profiteren van deze handige winkeloptie, spelen andere factoren in de winkelefficiëntie een rol: de wachttijden kunnen toenemen, de rijen om bestellingen op te halen kunnen lang worden en de voorraad kan sneller opraken dan verwacht. Daarom is het zo belangrijk om te plannen waar u deze bestellingen opslaat, waar klanten ze zullen ophalen, wat uw afhandeling en tijdlijnen zullen zijn en meer voordat u klanten deze optie laat kiezen.

Onrealistische verwachtingen van de klant

Het interessante van deze handige winkeloptie is dat veel klanten onderschatten hoe lang het duurt om BOPIS-retailbestellingen uit te voeren.

Vanwege deze misvatting moeten u en uw personeel mogelijk ook onrealistische verwachtingen van de klant inperken voor het geval ze te vroeg komen opdagen en niet blij zijn dat hun bestelling nog niet klaar is.

Een effectieve manier om de tijdlijn van de orderafhandeling van uw winkel te communiceren en realistische klantverwachtingen te promoten, is door e-mails met orderontvangsten te automatiseren met de artikelen die ze hebben besteld en een datum en tijd waarop ze hun bestelling kunnen komen ophalen.

Vereist een fysieke winkelpui

Storefront met een open bord en de deur op een kier

Als u geen fysieke winkel heeft, kunt u BOPIS niet aanbieden. Sommige kleine bedrijven staan klanten echter toe om online te kopen en hun bestellingen op te halen bij de bedrijfseigenaar thuis of op kantoor of zelfs op een lokale markt die dienst doet als tijdelijke etalage.

De toekomst van BOPIS in de detailhandel

Trends suggereren dat klanten BOPIS zullen blijven gebruiken na COVID-19, waarbij 56% van de shoppers zegt dat ze voor de optie zullen blijven kiezen, zelfs nadat winkelen in de winkel weer normaal wordt. Bovendien zullen in de komende jaren waarschijnlijk meer winkels BOPIS gaan gebruiken, en uit onderzoeken blijkt dat 90% van de retailers zich opmaakt om deze optie tegen eind 2021 aan te bieden.

Als u BOPIS nu (of binnenkort) aanschaft, kunt u de concurrentie een stap voor zijn of kunt u beter concurreren met anderen in uw markt.

Als u overweegt online kassa’s te integreren in uw fysieke bedrijf, heeft GoDaddy een aantal uitstekende oplossingen voor het creëren en beheren van een online winkel die naadloos integreert met uw verkoop in de winkel.

Het bericht Hoe gebruik je Buy Online Pick Up in Store (BOPIS) in de detailhandel verscheen eerst op GoDaddy Blog .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.