Wil je Python gebruiken, maar weet je niet waar te beginnen? Britney en Pumpkin zijn hier in hun tweede aflevering als co-hosts met nog meer geweldige tips om aan de slag te gaan Wil je Python gebruiken, maar weet je niet waar te beginnen? Britney en Pumpkin zijn hier in hun tweede aflevering als co-hosts met nog meer geweldige tips om aan de slag te gaan

Leestijd: 6 minuten

Bron

Wil je Python gebruiken, maar weet je niet waar te beginnen? Britney en Pumpkin zijn hier in hun tweede aflevering als co-hosts met nog meer geweldige tips om aan de slag te gaan!

Foto van het whiteboard met de basisprincipes van Python. Klik op de whiteboard-afbeelding hierboven om een grotere versie in een nieuw tabblad te openen!Videotranscriptie

Hallo, Moz-fans. Welkom bij een nieuwe editie van Whiteboard Friday. Ik ben je gastheer Britney Muller. Ik was eerder Moz’s Senior SEO Scientist, en nu ben ik freelance consultant en bouw ik daarnaast een aantal datawetenschapsprogramma’s.

Dit is mijn heel speciale co-host, Pumpkin. Je herinnert je haar misschien nog van de eerste Python-aflevering. Ze is een stuk groter geworden. Quarantaine was echt goed voor haar. Ze is heel gezond en heel lief. Ik hou zo veel van haar. Dit is mijn beste vriend hier.

We zijn dus hard aan het werk geweest om Python 2.0 voor jullie allemaal voor te bereiden, en we zijn zo enthousiast om jullie te laten zien wat we hebben samengesteld. Dus laten we gewoon beginnen.

Waarom Python?

Okee. Dus we hebben dit een beetje besproken in de eerste Python-video , maar om het samen te vatten.

Op de eerste video mocht ik haar in één hand vasthouden. Het is nu wat moeilijker. Dat is eigenlijk waarom ik dit draag. Ik dacht dat ik je misschien kon BabyBjörn. O, ze is in orde.

Oké, dus om het kort samen te vatten, waarom Python? Er wordt zoveel over gesproken in de SEO-gemeenschap. Waarom is dit soort programma waar de meeste mensen de voorkeur aan geven?

Eenvoudige syntaxis

Er is dus een heel eenvoudige syntaxis. Het is een soort van meer gezond verstand dan andere programmeertalen. Het gebruikt ook een hoop witruimte. Je zult dus tabs en een soort witte spaties zien in plaats van accolades zoals sommige andere veelvoorkomende programmeertalen.

Het is beknopt

Had je iets te zeggen? Het is heel beknopt. Vaak zijn er minder regels code om het ene te doen dan in een andere taal, wat heel, heel fijn is.

Het is veelzijdig

Het is ook erg veelzijdig. Het werkt op veel verschillende platforms en het kan op verschillende manieren werken. Wat procedureel betreft, heb je waarschijnlijk gehoord van objectgeoriënteerd en functioneel programmeren.

Het dekt op die manier het hele gamma, wat echt geweldig is. Vind jij dat ook? Pumpkin zegt dat zij er ook zo over denkt, en het is geweldig.

Beginnen

Dus laten we beginnen. Dus of je nu een Mac of een Windows gebruikt, je kunt een terminal openen en Python zou bij je Mac OS-systeem moeten komen.

Er is een soort van 2.7 native geïnstalleerd, en die kunnen we gewoon gebruiken. Of ga je gang en open gewoon een Colab-notebook . Dit is dus een Google-eigenschap waarnaar we hieronder zullen linken. U kunt een nieuwe codecel maken. Het enige wat ik wil dat je doet, is gewoon tussen haakjes afdrukken.

Sorry, wat zijn dit? Help me. Haakjes en dan citaten, sorry. We zitten in quarantaine. Je weet wel? Het is gewoon wij tweeën.

Dus print (“Hello World”) en vervolgens Shift + Enter. Gefeliciteerd, je hebt zojuist Python uitgevoerd.

Dus we gaan naar de races. Jullie zijn eigenlijk allemaal Python-experts.

Basisprincipes van Python

Laten we nu een paar van de grondbeginselen behandelen. Deze zijn erg belangrijk, vooral om je bewust van te zijn terwijl je doorgaat met verkennen – oh, is ze op mijn microfoon, sorry – terwijl je doorgaat met het verkennen van Python.

Basissyntaxis

Dus we gaan eerst enkele van de basissyntaxis doornemen, en er is natuurlijk veel meer dan alleen dit, maar enkele van de algemene dingen.

1. Variabelen

Variabelen zijn super, super belangrijk in Python. Dus dit is waar je gewoon waarden toewijst aan woorden of welke variabelen dan ook waarmee je werkt. Dit is hier een beetje een belachelijk voorbeeld van een belastingprijs, waarbij we een numerieke waarde toewijzen aan belasting en hetzelfde doen voor de prijs.

Pompoen laat het je zien. Ze is erg enthousiast over dit voorbeeld. U voert dit eenvoudig uit in Python en u krijgt uw prijs plus de belasting die we hier hebben vermeld. Het is dus best een coole applicatie om snel een idee te krijgen van hoe variabelen werken en hoe je, wanneer je met numerieke variabelen te maken hebt, een verscheidenheid aan berekeningen kunt doen.

Dus dat is een super krachtig ding binnen Python en erg leuk om mee te spelen.

2. Opmerkingen

De tweede grote, grote belangrijke syntaxis is opmerkingen. Dus als je iets te zeggen hebt, zoals Pumpkin hier, moet je een soort hash plaatsen en daarna je commentaar schrijven.

Gewoonlijk zullen mensen deze gebruiken om de code na de opmerking uit te leggen. Dus je kunt een beetje uitleggen wat je daar probeerde te doen. Het is ook erg handig als u commentaar wilt geven op code. Dus ik gebruik dit de hele tijd als ik een beetje aan het rommelen ben en verschillende dingen probeer te doen in een Colab-notebook en het werkt niet.

Ik zal gewoon verschillende dingen becommentariëren en verschillende manieren proberen, en vaak helpt dat me om snel oplossingen te vinden.

3. Gegevenstypen

Het volgende en misschien wel het krachtigste ding, vooral als je Python wilt gaan gebruiken voor gegevensanalyse, dus laten we zeggen dat je Google Search Console-gegevens of Google Analytics wilt gaan gebruiken, dus het is zo belangrijk om op de hoogte te zijn van de verschillende gegevenstypen .

Dus als je tekst binnenhaalt, zoals trefwoorden uit Search Console, moet het in Python worden opgepikt als string (str). Soms wordt dit verpest wanneer u gegevens importeert. Het is dus erg belangrijk om de juiste gegevenstypen aan uw verschillende soorten gegevens toe te wijzen, zodat u de juiste berekeningen kunt uitvoeren.

Dus voor numerieke waarden heb je integer of gewoon int, float en complex. Als uw getallen niet tot deze gegevenstypen behoren, kunt u er geen verschillende berekeningen op uitvoeren. Dus nogmaals, om je ervan bewust te zijn dat deze bestaan en de kern ervan is dat je eigenlijk gewoon wilt dat je gegevens een afspiegeling zijn van de juiste Python-gegevenstypen.

Dus de volgorde wordt weergegeven als die drie – lijst, tupel en bereik. Mapping is heel gebruikelijk als u dingen uit het woordenboek gebruikt in verschillende programma’s. Dan is natuurlijk onze meest voorkomende Boolean, die waar of niet waar is, gewoon bool.

Dus is Pumpkin een grote, gelukkige meid? Waar. Ze is eigenlijk een jongen. Dat is een lang verhaal. Maar je kunt haar hoe dan ook noemen. Ze heeft zoveel plezier, en ze is zo blij om hier te zijn.

4. Als…anders

Ten slotte de if… else-verklaring. Er zijn dus een aantal verschillende verklaringen die u kunt gebruiken.

Maar misschien wel een van de meest voorkomende is als anders. Dus gewoon een heel dom voorbeeld, laten we zeggen dat je website A ranking 13 heeft voor een zoekwoord en website B ranking 28. Je kunt print (“A”) zeggen als A < B else print (“B”). Dus dit is gewoon een heel dom, snel voorbeeld om je te laten zien hoe je dit kunt gebruiken.

Maar als je daar eenmaal in bent, kom je in elif en loops, en het wordt echt heel leuk en opwindend.

Conclusie

Dus hopelijk begin je met een aantal hiervan te spelen en blijf je op de hoogte wanneer we dit toepassen op Google Search Console-gegevens. Dus heel erg bedankt voor het bekijken van deze basisprincipes van Python 2.0.

Mijn co-host verstopt zich nu achter mijn rug, maar ze is erg dankbaar dat jullie allemaal zijn komen kijken naar de tweede video van Python. Dus bedankt, jongens, heel erg en Pump en ik zullen jullie snel zien. Doei.

Videotranscriptie door Speechpad.com .

Dit bericht is gepost in seo. Bookmark de link.
This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.