7 Bewezen Instagram- en Facebook-tips door eigenaren van kleine bedrijven Ben je klaar om je verkoopstrategie op sociale media in daden om te zetten en ben je op zoek naar enkele verhalen om je te inspireren terwijl je de volgende stap zet

Leestijd: 5 minuten

Bron

Ben je klaar om je verkoopstrategie op sociale media in daden om te zetten en ben je op zoek naar enkele verhalen om je te inspireren terwijl je de volgende stap zet? Of misschien ben je net begonnen met online verkopen en ben je op zoek naar ideeën over hoe andere verkopers de kracht van sociale media hebben aangewend om hun e-commercegame naar een hoger niveau te tillen.

Als u op zoek bent naar informatie over hoe succesvol verkopen wordt gedaan via sociale media, hoeft u niet verder te zoeken dan twee van de meest populaire online platforms van vandaag: Facebook en Instagram. Met functies zoals Facebook-advertenties en Facebook- en Instagram Shoppable-berichten, is het geen wonder dat deze twee platforms enkele van de meest populaire zijn voor Ecwid-handelaren die hun e-commerce-imperium willen uitbreiden.

Om je nieuwsgierigheid en creativiteit te stimuleren, hebben we een aantal verhalen, tips en ideeën verzameld over het gebruik van Facebook en Instagram uit de hele Ecwid-gemeenschap. Ontdek wat voor hen heeft gewerkt en laat hun successen u inspireren.

Allereerst Facebook

Dit is wat sommige verkopers te zeggen hebben over e-commerce met behulp van ‘s werelds populairste socialemediaplatform.

Laraine Craig van meisjeskledingmerk A Little Lacy over het gebruik van Facebook-advertenties:

“Facebook-advertenties zijn de afgelopen 12 maanden een van de belangrijkste aanjagers van groei voor ons bedrijf geweest met meer verkeer en verkopen via advertentiecampagnes. Zelfs met de iOS-veranderingen is Facebook nog steeds een geweldig verkoopinstrument.

Ik heb ook gemerkt dat het gebruik van recensies in advertenties buitengewoon effectief is. Iedereen vindt het leuk om de ervaringen van andere klanten te horen en het product te zien bij gewone mensen.”

Mark van sportkledingmerk Justsaiyin Gear over het stimuleren van betrokkenheid bij inhoud:

“Als je eenmaal het Facebook-systeem begrijpt en wat en hoe het je advertenties oplevert, kan het heel krachtig zijn. We hebben de kosten per website-aankoop zo laag als $ 1,26 NZD gezien.”

We hebben ook ‘onprofessionele’ portretvideocampagnes onderzocht. Waar video wordt opgenomen zoals een tiener het zou opnemen en uploaden naar FB/IG-verhalen. Hierdoor kunnen de advertenties niet worden gezien als een advertentie, maar als iets leuks om naar te kijken.”

Rachel Moreschi, Marketing Director van het revolutionaire cakebewaarproduct CakeSafe over het belang van advertentietargeting:

“Een strategie die ik nuttig heb gevonden, is om eerst een Facebook-advertentie te maken die is gericht op eerdere klanten. Onze klanten houden van ons. Als ze een advertentie zien, zullen ze deze waarschijnlijk leuk vinden en reageren met positieve recensies over producten die ze bij ons heb gekocht.

Zodra de advertentie veel opmerkingen bevat, verander ik het publiek om bakkers te targeten die nog geen klant van ons zijn. Ze zullen eerder iets kopen omdat ze positieve opmerkingen van echte mensen op de advertentie zien.”

Alex Schupp, die samenwerkt met sportkledingwinkel Sports Obsession , over het effectief gebruik van advertenties:

“We hebben Facebook en Instagram gebruikt om de bekendheid van ons winkel– en productaanbod te vergroten. Daarnaast hebben we advertenties geplaatst die gericht zijn op fans van specifieke sportteams om specifieke producten aan hen te promoten. De online marketing van Sports Obsession maakte gebruik van maandelijkse en seizoensgebonden verkopen met bijbehorende kortingsbonnen om de werkzaamheid te volgen en de verkoop te stimuleren.”

Succes vinden met Instagram

Hoewel Facebook het meest bekende sociale-mediaplatform ter wereld is, is het niet het enige sociale kanaal dat nuttig is voor het genereren van verkeer, betrokkenheid en verkoop.

In de afgelopen jaren heeft Instagram zich van de rest onderscheiden als een enorm krachtig hulpmiddel voor eigenaren van kleine bedrijven en onafhankelijke handelaren die hun geweldige producten onder de aandacht brengen. Wist je dat 72% van de gebruikers een product heeft gekocht dat ze op Instagram hebben gezien? Daar is een reden voor!

Dit is wat onze verkopers zeggen over Instagram als verkoopinstrument:

“Instagram is een geweldige tool om aan de mix toe te voegen, omdat we elke dag op persoonlijk niveau met onze klanten kunnen communiceren en dit zorgt op zijn beurt voor meer likes en shares op onze berichten.” — Laraine Craig van A Little Lacy .

“Onze klanten zijn onze vrienden, en ik denk dat dat echt tot uiting komt op onze Instagram. We zijn onze klanten zo dankbaar en willen ze zo veel mogelijk helpen. Het is een echte mutualistische relatie.” — Rachel Moreschi van CakeSafe .

“Geef niet op en blijf inhoud toevoegen aan je Instagram-account, met de juiste hashtags om de bekendheid en bekendheid te vergroten. Na verloop van tijd beginnen er volgers te verschijnen.” — Carlos Carvalho van Borealis Watch Company .

“De Ecwid-integratie met Instagram en Facebook maakt het adverteren voor mijn producten eenvoudig. Ik heb ook de Facebook-pixel gebruikt voor analyse.” — Akilah Nisa van Kissed by a Bee .

Een bijzonder effectief hulpmiddel zijn Instagram Shoppable-berichten, waarmee volgers rechtstreeks vanuit de Instagram-app aankopen kunnen doen. Hier is hoe CakeSafe het voor hen heeft laten werken:

“Als iemand door zijn Instagram-feed scrolt en iets wow-waardigs ziet, zien ze dat kleine winkelpictogram op de post en kunnen ze erop tikken. En als ze dan besluiten om door te klikken, tikken ze gewoon op de post , en het brengt je rechtstreeks naar het product dat je verkoopt. En ze kijken daar gewoon. Dus het was echt geweldig, die functie.

Een tip die ik daarvoor heb is dat je niet elke post shoppable wil maken. Het ziet er gewoon een beetje te opdringerig en te salesy uit.”

Hebben collega-verkopers je geïnspireerd om de kracht van verkoop en reclame op Facebook en Instagram te benutten? U bent slechts één klik verwijderd van het toevoegen aan uw winkel!

Aan de slag Tot slot

Dus daar heb je het, rechtstreeks van Ecwid-handelaren over de hele wereld. Facebook en Instagram zijn effectieve hulpmiddelen om uw kleine bedrijf te laten groeien en een geweldige aanvulling op een algemene marketing- of zelfs verkoopstrategie.

Nu aan jou. Heb je geprobeerd te verkopen op Facebook en Instagram? Vond je het effectief?

Misschien heb je nog vragen over deze platforms en hoe ze voor jou kunnen werken? Als dat zo is, ga dan naar het Helpcentrum voor hulp, of stuur ons een bericht of een opmerking hieronder.

Het bericht 7 Bewezen Instagram- en Facebook-tips door eigenaren van kleine bedrijven verscheen voor het eerst op Ecwid | E-commerce winkelwagen .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.