8 recente (belangrijke!) Google Ads-updates die u mogelijk heeft gemist Laten we eerlijk zijn, niemand houdt van het gevoel van FOMO (angst om iets te missen). Of het nu gaat om een groepsproject waar je van werd uitgesloten of om een concert waarbij tickets waren uitverkocht voordat je er een kon bemachtigen, FOMO is helaas in elke hoek van het leven te vinden

Leestijd: 7 minuten

Bron

Laten we eerlijk zijn, niemand houdt van het gevoel van FOMO (angst om iets te missen). Of het nu gaat om een groepsproject waar je van werd uitgesloten of om een concert waarbij tickets waren uitverkocht voordat je er een kon bemachtigen, FOMO is helaas in elke hoek van het leven te vinden.

Google Ads-updates—FOMO-meme

Laat FOMO ook niet in uw PPC sluipen! We kunnen u helpen op de hoogte te blijven van alles wat er in Google Ads gebeurt, zodat er geen update tussen de oren glipt.

Dat gezegd hebbende, hier zijn de nieuwste en beste Google Ads-updates van de afgelopen maand of twee die u mogelijk heeft gemist:

 1. Wijzigingen in het gedrag van zoekwoorden
 2. Meer automatisering voor display-campagnes
 3. Gegevens toegevoegd aan het rapport Zoektermen
 4. Het verdwijnen van uitgebreide tekstadvertenties
 5. De nieuwe “over deze advertentie” pagina
 6. Een nieuw type reisadvertentie
 7. Nieuwe Google Shopping-advertentiekenmerken
 8. Meer attributiemodellen voor display- en YouTube-campagnes

1. Veranderingen in het gedrag van zoekwoorden

Aangekondigd op: 23 september 2021.
Korte versie: Google deelt dat breed zoeken is verbeterd en wat de nieuwe regels zijn voor het prioriteren van zoekwoorden.
Algemeen sentiment: gemengd (van neutraal tot voorzichtig tot serieus?).

in zijn Aankondiging van 23 september deelde Google mee dat BERT, dat Google helpt de context en intentie van zoekopdrachten te begrijpen, nu wordt toegepast op trefwoordovereenkomsten in Google Ads. Dit, zegt Google, heeft het mogelijk gemaakt om de zoekwoordovereenkomstregels voor breed zoeken en zoeken op woordgroep te wijzigen.

We behandelen het allemaal in dit bericht, maar hier is de kern ervan:

 • Brede zoekwoorden en zoekwoordgroepen die identiek zijn aan een zoekopdracht, krijgen nu de voorkeur als er geen exact zoekwoord is.
 • Als u meerdere zoektypen heeft voor een zoekwoord die relevant zijn voor een zoekopdracht, maar niet identiek zijn, beslist Google niet alleen op basis van advertentierangschikking, maar ook op relevantie (dankzij BERT).

Hier is de grafiek die het biedt:

Google Ads-updates 2021 september zoektypen

Afbeeldingsbron

Google zei dat u hierdoor meer gekwalificeerd verkeer kunt krijgen met minder zoekwoorden, en dat het gebruik van meerdere zoektypen met name bij het gebruik van breed zoeken met Slim bieden “geen extra voordeel” heeft.

Maar veel adverteerders zijn het daar niet mee eens. Bekijkonze berichtgeving over deze wijziging om erachter te komen waarom!

2. Meer automatisering voor display-campagnes

Aangekondigd op: 15 september 2021.
Korte versie : Google combineerde de voorheen gescheiden standaard campagne-instellingen voor Display en Smart Display in één stroom.
Algemeen sentiment: mix van neutraal en verward.

Google maakte op 15 september bekend dat standaard Display- en Smart Display-campagnes zijn samengevoegd tot één campagnetype. Dit betekent niet dat we geen standaard display-campagnes of slimme display-campagnes kunnen uitvoeren zoals we die kennen.

Wat het betekent is dat u bij het kiezen van een campagnetype nu slechts één display-optie ziet, en als u deze eenmaal selecteert, kunt u kiezen of het een standaard display- of slimme display-campagne wordt.

google ads updates 2021 september: display campagne setup in google ads manager

Afbeeldingsbron

Google heeft ook aangekondigd dat display-campagnes nu automatisch in geoptimaliseerde targeting worden geplaatst, waardoor u klikken van mensen buiten uw geselecteerde doelgroepen kunt binnenhalen op basis van uw doelen ( ik leg hier geoptimaliseerde targeting uit! )

Zoals aangegeven in de onderstaande schermafbeelding, kunt u zich echter afmelden voor deze targetingoptie als u deze niet wilt gebruiken.

Google Ads-updates september 2021: standaard geoptimaliseerde targeting voor display-campagnes

Afbeeldingsbron

Voorlopig blijven bestaande standaard Display- en Smart Display-campagnes gewoon doorgaan.​

Met deze wijziging hebben adverteerders meer flexibiliteit in hun geselecteerde automatiseringsniveaus voor advertentiemateriaal, targeting en bieden.

In haar Search Engine Journal-verslaggeving over de aankondiging stelt Amy Bishop dat dit logisch is, aangezien we nu zoveel automatiseringsfuncties hebben in standaard display-campagnes dat de opzet niet veel verschilt van Smart.

Veel adverteerders zijn in de war door deze update en hebben ook gemengde gevoelens over geoptimaliseerde targeting. Lees meer in de PPC-chatdiscussie over deze aankondiging .

3. Gegevens toegevoegd aan het zoektermenrapport

Aangekondigd op: 9 september 2021.
Korte versie: Google heeft weer wat nieuwe gegevens toegevoegd aan het zoektermenrapport, maar zal er in februari 2022 ook een aantal verwijderen.
Algemeen sentiment: voor sommigen spannend, voor anderen geen grote verbetering.

Google maakte op 9 september bekend dat het geluisterd heeft naar de oproep van adverteerders om meer informatie in het zoektermenrapport, dat in september 2020 aan beperkingen onderhevig werd .

Dit rapport, dat adverteerders laat zien voor welke zoekopdrachten hun advertenties werden weergegeven, begon met ten minste één klik alleen termen weer te geven die hoog genoeg waren om de anonimiteit van de zoeker te behouden. Adverteerders kunnen nu ook zoektermen zien (die voldoen aan het drempelvolume) waarop ze vertoningen hebben gegenereerd, ongeacht of ze een klik hebben binnengehaald of niet.

In dezelfde aankondiging deelde Google dat het in februari 2022 historische (pre-september 2020) zoektermen zal verwijderen die niet voldoen aan het privacydrempelvolume. Hiermee is Google in staat om adverteerders tegemoet te komen en tegelijkertijd de privacy tussen zoekers te behouden.

We vertellen je hier alles wat je moet weten.

4. De uitschakeling van uitgebreide tekstadvertenties

Aangekondigd op: 31 augustus 2021.
Korte versie: Vanaf juni 2022 kunt u geen nieuwe ETA’s aanmaken.
Algemeen sentiment: niet verrast, maar toch niet ideaal.

Uitgebreide tekstadvertenties (ETA’s) zijn al lange tijd een favoriet voor zoekadverteerders. In maart deelden we al dat Google ETA’s heeft vervangen door responsieve zoekadvertenties (RSA’s) als het standaard advertentietype voor standaard zoekcampagnes. En dan op 31 augustus Google heeft ons verteld dat het ETA’s in juni 2022 zal beëindigen.

Dit betekent dat RSA’s het enige beschikbare type zoekadvertentie zijn (afgezien van oproep- of dynamische advertenties) dat klaar is om te maken. Bestaande ETA’s kunnen nog steeds voor onbepaalde tijd lopen. Adverteerders kunnen ze echter niet bewerken, maar alleen pauzeren of verwijderen.

google-responsive-zoekadvertentie-in-actie

Afbeeldingsbron

We bieden hier alle details die u nodig hebt , maar hier zijn enkele snelle tips over wat u kunt doen:

 • Maak en test uw ETA’s als een gek.
 • Maak groenblijvende ETA’s.
 • Maak kennis met RSA’s.
 • Vergeet beladvertenties niet.

5. Nieuwe pagina’s over deze advertentie

Aangekondigd op: 22 september 2021.
Korte versie: Google heeft de paginaversie vrijgegeven van die kleine vakjes die u ziet wanneer u op ‘Waarom zie ik deze advertentie?’ klikt.
Algemeen sentiment: lijkt neutraal (maar laat het ons weten als je er anders over denkt!).

Google blijft privacy- en kwaliteitsborgingsmaatregelen nemen voor consumenten. Volgens de aankondiging van 22 september kunnen gebruikers nu een “over deze advertentiepagina ” zien in display-, video- en Shopping-advertentieplaatsingen. Op die pagina kunnen ze klikken om andere advertenties te zien die het merk in de afgelopen 30 dagen heeft geplaatst.

google ads updates: voorbeeld van google

Afbeeldingsbron

Dit is om adverteerders te helpen te laten zien dat ze geloofwaardig zijn en om consumenten te laten weten dat de inhoud die ze bekijken geloofwaardig is. Om u aan deze verandering aan te passen, moet u ervoor zorgen dat u altijd hoogwaardige en consistente advertenties weergeeft.

6. Nieuwe “dingen om te doen” reisadvertenties

Aangekondigd op: 22 september 2021.
Korte versie: reismerken hebben meer manieren om hun boekingsopties te vermelden, samen met een nieuw advertentietype ‘dingen om te doen’ met ruimte voor meer details.
Algemeen sentiment: positief.

Terwijl bedrijven langzaam herstellen van de pandemie , biedt Google tools aan op reizen gebaseerde adverteerders die kansen bieden op een omzetstijging.

Volgens de aankondiging van 22 september zullen wanneer mensen toeristische attracties zoeken op Google, in plaats van alleen algemene informatie over die attractie te zien, er boekingslinks zijn voor tickets en reserveringen, en uiteindelijk hetzelfde voor andere ervaringen in dat gebied.

Bovendien kunnen reisadverteerders nu spelen met een ‘dingen om te doen’-advertentie waarin ze speelruimte hebben om informatie over prijzen, afbeeldingen, beoordelingen en meer toe te voegen. Google moedigt het uitproberen van deze advertentie aan, omdat het doel is om ontdekkingen te promoten en boekingen te stimuleren.

google ads updates september 2021: dingen om te doen voorbeelden van reisadvertenties

Afbeeldingsbron

7. Google Shopping vakantie-updates

Aangekondigd op: 31 augustus 2021.
Korte versie: nieuwe kenmerken voor verzending, retourzending, eigendom van veteranen en vrouwen voor Shopping-advertenties.
Algemeen sentiment: positief.

Ter voorbereiding op de feestdagen van 2021 heeft Google enkele updates uitgebracht om tegemoet te komen aan de toegenomen e-commerce-eisen. Er zullen nieuwe verzendannotaties beschikbaar zijn voor Shopping-campagnes, zoals ‘Ontvang het vóór 24 december’, evenals annotaties over het retourbeleid, zoals ‘gratis retourzending van 90 dagen’. Zie onder:

Google Ads-updates september 2021: nieuwe verzendkenmerken in Shopping-advertenties

Afbeeldingsbron

Plus, naast hun opt-in-labels voor zwarte bedrijven, is er nu een optie voor bedrijven die eigendom zijn van veteranen en bedrijven om zichzelf als zodanig te identificeren!

Google Ads-updates september 2021: kenmerk van veteraan in Google Shopping-advertentie

Afbeeldingsbron

Lees voor meer handige tips hoe u uw Google Shopping ROI kunt verbeteren met de prioriteitsbiedstructuur.

8. Verbeterde attributiemodellering voor YouTube en Display

Aangekondigd op: 9 augustus 2021.
Korte versie: Last-click attributie is niet langer het enige model dat beschikbaar is voor YouTube- en display-campagnes.
Algemeen gevoel: nuttig.

Zoals we hebben besproken in onze samenvatting van Google Marketing Live 2021 , hebben YouTube- en display-campagnes geavanceerdere strategieën ontwikkeld. Dit jaar werd bieden op basis van waarde beschikbaar voor deze twee campagnetypen. En in de aankondiging van 9 augustus van Google zijn er nu ook geavanceerde opties voor attributiemodellering voor deze campagnes beschikbaar.

Voorheen waren Display- en YouTube-videocampagnes standaard ingesteld op attributie van de laatste klik. Nu kunnen attributiemodeltypen die we al kennen van campagnes in het zoeknetwerk, worden toegepast op deze campagnetypen, inclusief tijdverval-, lineaire of zelfs gegevensgestuurde modellen, die van invloed kunnen zijn op de manier waarop u elke conversie die u krijgt toeschrijft.

Als u wilt controleren hoe dit van invloed kan zijn op uw visuele campagnes, kunt u de functie voor modelvergelijkingsrapporten gebruiken onder de secties Meting en Toeschrijving van het platform. Dit laat u in realtime zien hoe het wijzigen van uw attributiemodel een positieve of negatieve invloed kan hebben op uw prestatiestatistieken.

google ads updates september 2021: modelvergelijkingsrapport in google ads

We zullen de aankondiging over de wijzigingen in gegevensgestuurde attributiemodellering opnemen in de samenvatting van volgende maand. Maar je kunt de volledige primeur in onze dekking hier krijgen !

Overzicht van Google Ads-updates [september 2021]

 1. Updates voor breed zoeken en zoeken op woordgroep
 2. Meer automatisering voor Display
 3. Verbeteringen in rapport over zoektermen
 4. Ondergang van ETA’s
 5. De bijgewerkte pagina ‘over deze advertentie’
 6. Een nieuw type reisadvertentie
 7. Kenmerken van Google Shopping-advertenties
 8. Verbeterde attributiemodellering voor display- en YouTube-campagnes
This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.