Digitale activa optimaliseren: hoe B2B-marketeers het beste van externe en interne vindbaarheid bij het zoeken kunnen combineren Hoe kunnen B2B-marketeers een workflow voor digitale activa optimaliseren die best practices voor zoekvindbaarheid combineert, zowel extern als binnen uw organisatie? Met de wereldwijde Digital Asset Management (DAM) markt ter waarde van $ 3,4 miljard in 2019 en zal naar verwachting $ 8,5 miljard tegen 2025, volgens de studie gegevens uit IMARC, is het geen wonder dat er meer B2B marketeers zijn op zoek naar en het gebruik van oplossingen die helpen met zoeken vindbaarheid

Leestijd: 5 minuten

Bron

Professionele zwarte vrouw met digitale activa collage afbeelding.

Professionele zwarte vrouw met digitale activa collage afbeelding. Hoe kunnen B2B-marketeers een workflow voor digitale activa optimaliseren die best practices voor zoekvindbaarheid combineert, zowel extern als binnen uw organisatie? Met de wereldwijde Digital Asset Management (DAM) markt ter waarde van $ 3,4 miljard in 2019 en zal naar verwachting $ 8,5 miljard tegen 2025, volgens de studie gegevens uit IMARC, is het geen wonder dat er meer B2B marketeers zijn op zoek naar en het gebruik van oplossingen die helpen met zoeken vindbaarheid. Een ander recent rapport laat zien dat de wereldwijde DAM-markt naar verwachting zal stijgen tot $ 10,2 miljard in 2027, wat neerkomt op een stijging van 18,3 procent ten opzichte van 2021 . Van een betere vindbaarheid van externe zoekmachines tot verhoogde interne zoekefficiëntie, laten we eens kijken naar wat digitale middelen precies zijn en enkele van de oplossingen verkennen die B2B-marketeers gebruiken om de steeds groter wordende digitale inhoud te beheren. Wat zijn digitale activa in B2B-marketing Wat is eigenlijk een digitale activa? Zoals we voor het eerst hebben onderzocht in Why B2B Marketers Should Give a DAM: Top Tips on Digital Asset Management , digitale assets zijn gewoon alle computerbestanden die overal worden opgeslagen – of het nu op je telefoon, tablet, desktop, netwerk of in de cloud is. Digital Asset Management – bekend als DAM, is een categorie software die op een lokaal computernetwerk of in de cloud draait en is gebouwd om een onbeperkt aantal bestanden op te nemen en gemakkelijk te organiseren – al die digitale activa die zakelijke marketeers maken en dagelijks gebruiken. Hoe complexer uw marketingstrategieën en merk of bedrijf zijn, hoe groter de voordelen van DAM zullen zijn, vooral wanneer deze in de loop van de tijd worden opgebouwd. De pandemie heeft ook bepaalde zwakke punten voor sommige bedrijven aan het licht gebracht, aangezien externe werknemers extra druk hebben gelegd op interne systemen die niet noodzakelijkerwijs zijn ontworpen voor uniforme online toegang tot bibliotheken met digitale activa. Dus hoe helpt DAM-technologie om je content gevonden te krijgen? Betere vindbaarheid extern De meeste van dezelfde signalen die zoekmachines gebruiken om te bepalen welke online inhoud het beste is voor het oplossen van de vragen die mensen stellen, helpen organisaties ook met interne vindbaarheidsinspanningen, wat betekent dat goed geoptimaliseerde inhoud met succes beide doelen dient. Deze dubbele kracht maakt het optimaliseren van content en de individuele elementen waaruit digitale assets bestaan, een slimme keuze voor B2B-marketeers. Wanneer potentiële klanten uw inhoud via zoeken kunnen vinden, heeft optimalisatie van digitale activa vaker wel dan niet een belangrijke rol gespeeld bij het goed scoren op pagina’s met zoekresultaten van zoekmachines (SERP’s). Zoekmarketeers profiteren ook van een krachtig en goed geoptimaliseerd DAM-systeem, dat in staat is om systematisch interne zoekcampagne-items, analysegegevens in spreadsheets of andere formaten te vinden, op manieren die meer op gegevens gebaseerde inspanningen voor zoekmarketing gemakkelijker maken. In veel opzichten gaat de zogenaamde vindbaarheid van zoekmarketing natuurlijk goed samen met een slimme DAM-oplossing, omdat beide gericht zijn op het vinden van dingen – of het nu gaat om antwoorden op zoekopdrachten van zoekmachines of het vinden van een bestand waarvan u weet dat u het hebt, maar niet snel kunnen vinden tot de komst van een DAM-systeem. Betere vindbaarheid voor uw organisatie Als uw organisatie vandaag de dag is zoals de meeste anderen in de digitale technologie en B2B-marketingsector, wordt u geconfronteerd met meer gegevens op meer locaties dan ooit tevoren – informatie die waarschijnlijk rijp is voor optimalisatie met behulp van best-practices voor digitaal activabeheer en technieken. B2B-marketing omvat van nature grote hoeveelheden inhoud in al zijn verschillende digitale vormen, en een krachtig DAM-systeem verbetert marketing door het gemakkelijk te maken om alle digitale activa te vinden die een bedrijf ooit heeft gemaakt, zowel voor huidige campagnes als bij het verzamelen van prestaties en rendement uit het verleden op investeringsgegevens (ROI). DAM helpt bedrijven om op een elegante en efficiënte manier al hun digitale activa bij te houden, terug te gaan naar hun vroegste bestanden, digitale geschiedenis te bewaren en teams in staat te stellen om:

  • Organiseer op meerdere manieren met behulp van veel verschillende weergaven, zoals tijdlijnen en kaarten
  • Voer geavanceerde zoekopdrachten uit, zoals ‘laat me alle foto‘s uit 2018 zien die in de winter zijn gemaakt en waarop zowel onze oude woordvoerder als onze nieuwe staan, en die een blauwe auto bevatten en die ‘s nachts zijn gemaakt met een Canon-camera ouder dan 2015, die we hebben’ t nog niet gebruikt in een publieke campagne.”

Het kan eeuwen duren om dit handmatig te doen, maar een goede DAM kan de taak een fluitje van een cent maken en uiteindelijk veel tijd besparen op de lange termijn. [bctt tweet=””Hoe complexer uw marketingstrategieën en organisatie zijn, hoe groter de voordelen van digital asset management (DAM) zullen zijn, vooral in de loop van de tijd.” — Lane R. Ellis @lanerellis” username=”toprank”] Alles samenbrengen met een oplossing voor digitaal activabeheer Het is heel goed mogelijk om uw eigen beheerplan voor digitale activa te implementeren en consequent te gebruiken, waarbij u echter gebruik maakt van de bestaande software en processen van uw organisatie deze aanpak zal het moeilijk hebben om de efficiëntie en effectiviteit te evenaren van het maken van de sprong naar een speciale en speciaal gebouwde oplossing voor digitaal activabeheer. Ik nam een kijkje bij meer dan 30 van de toonaangevende spelers in de DAM-wereld in onze Why Digital Asset Management Matters in B2B Marketing , met oplossingen die het hele gamma omvatten van populaire fotogerichte, consumentgerichte pakketten zoals Adobe Lightroom, tot enterprise workflow DAM-systemen inclusief Canto en Adobe Experience Manager Assets. Die lijst was slechts een greep uit de vele DAM-oplossingen die beschikbaar zijn, en met nieuwe of herziene DAM-providers die regelmatig op de markt komen, zoals Pics.io , kan het lonend zijn om zowel de gevestigde spelers en nieuwkomers. Spring door het digitale kijkglas via GIPHY Je hebt geen sprookjesachtige spiegel nodig om je eigen digitale avonturen in wonderland te creëren, alleen de juiste planning, implementatie en consistent gebruik van je eigen DAM-systeem. We hopen dat de gebieden voor de optimalisatie van digitale activa die we hier hebben aangestipt, u zullen helpen om verder te gaan in 2022 en daarna, naar een toekomst die beter vindbaar is dan ooit. Het maakt niet uit hoe je het opdeelt, het creëren van bekroonde B2B-marketing kost veel tijd en moeite. Daarom kiezen veel bedrijven ervoor om samen te werken met een topbureau voor digitale marketing zoals TopRank Marketing. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over hoe we u kunnen helpen, zoals we hebben gedaan voor bedrijven variërend van LinkedIn, Dell en 3M tot Adobe, Oracle, monday.com en anderen.

Het bericht Optimalisatie van digitale activa: hoe B2B-marketeers het beste van externe en interne vindbaarheid kunnen combineren verscheen eerst op B2B Marketing Blog – TopRank® .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.