7 redenen om te beginnen met het gebruik van Facebook Conversions API (NOW) + hoe het te doen We vertrouwen al jaren op de Facebook-pixel om te begrijpen hoe onze advertenties presteren en om krachtige retargeting-doelgroepen op te bouwen. Maar de kracht van de Facebook-pixel neemt af vanwege de privacyfuncties van iOS 14 en de zekere dood van cookies volgend jaar

Leestijd: 8 minuten

Bron

We vertrouwen al jaren op de Facebook-pixel om te begrijpen hoe onze advertenties presteren en om krachtige retargeting-doelgroepen op te bouwen. Maar de kracht van de Facebook-pixel neemt af vanwege de privacyfuncties van iOS 14 en de zekere dood van cookies volgend jaar.

Facebook conversies API niet sterk genoeg meme

De Facebook-pixel

Om dit te verhelpen heeft Facebook de nieuwe en verbeterde Facebook Conversions API geïntroduceerd. Deze tool is altijd nuttig geweest voor adverteerders die hun conversies nauwkeurig willen bijhouden, maar is nu essentieel voor Facebook-adverteerders die hun strategie toekomstbestendig willen maken in een wereld waarin privacy voorop staat.

Daarom heb ik dit bericht geschreven. We gaan het hebben over:

 • Wat de Facebook Conversions API is en hoe deze werkt.
 • De overeenkomsten en verschillen met de Facebook Pixel.
 • Zeven redenen om Facebook CAPI te gebruiken (samen met de pixel!)
 • Hoe u Facebook CAPI instelt voor uw account.

Dus als je je Facebook-advertentiestrategie toekomstbestendig wilt maken, nodig ik je uit om verder te lezen.

Wat is de Facebook-conversie-API?

Volgens Facebook :

“Conversions API is een Facebook Business Tool waarmee je belangrijke web- en offline evenementen of klantacties rechtstreeks van je server naar die van Facebook kunt delen.”

Maar wat betekent dat eigenlijk?

facebook conversies api: wat betekent dat eigenlijk

Vertaling:

Dit is wat elke term in de bovenstaande definitie betekent.

 • API: Dit staat voor Application Programming Interface. Het is een verbinding tussen twee applicaties waardoor ze met elkaar kunnen praten. In dit geval zijn het uw website en Facebook.
 • Web- en offline-evenementen: dit zijn acties die op uw website (een pagina bekeken, een formulier hebben ingevuld, enz.) of offline (zoals u hebben gebeld) door mensen die interactie hebben gehad met uw Facebook-advertenties.
 • Uw server: In het belang van dit artikel verwijst “uw server” naar de machine waarop uw website en alle bijbehorende gegevens zijn ondergebracht. Grote bedrijven hebben soms hun eigen servers, terwijl kleine bedrijven meestal betalen om hun website op de server van iemand anders te laten hosten (zoals die van GoDaddy of Bluehost).
 • De server van Facebook: Facebook heeft duizenden eigen servers en Ads Manager wordt op een ervan gehost. In het belang van dit artikel is “Facebook-server” de machine die de gegevens van Advertentiebeheer bevat.

Dus eigenlijk verbindt de Conversions API uw websitegegevens (op uw server) met Facebook Ads Manager (op de server van Facebook), zodat u kunt zien hoe Facebook-gebruikers die met uw advertenties omgaan, zich gedragen.

hoe de Facebook-conversie-API werkt

Maar is dat niet wat de Facebook Pixel doet? Lees verder, mijn vriend.

Facebook-conversie-API versus Facebook-pixel

Ja, de Facebook Pixel dient hetzelfde doel, maar op een andere manier en met andere resultaten.

 • De Facebook-pixel is een stukje code dat op uw website wordt geplaatst en dat vervolgens een cookie naar de server van Facebook (Advertentiebeheer) stuurt wanneer iemand die interactie heeft gehad met uw Facebook-advertenties een actie op uw site onderneemt. Aangezien cookies worden opgeslagen in de browser van de gebruiker, is het een browserafhankelijke methode voor het bijhouden van conversies (vandaar de term conversietracking aan de browserzijde (ook wel client-side genoemd).
 • De Conversions API daarentegen is een vorm van server-side conversietracking . Dus dezelfde gegevens over gebruikersgedrag worden verzameld, maar opgeslagen op uw server (in plaats van in de browser), en de API verbindt de server met die van Facebook.
diagram van Facebook-conversies api en Facebook-pixel

Dus in het kort en zoals hierboven geïllustreerd,

 • Met de conversie-API verzamelt uw website de gegevens , worden de gegevens op uw server opgeslagen en   de gegevens worden via API naar Facebook gestuurd .
 • Met de pixel verzamelt Facebook de gegevens (met behulp van cookies), de gegevens worden opgeslagen in de browser van de gebruiker en de gegevens worden via de pixel naar Facebook verzonden.

Welke gebeurtenissen kan Facebook CAPI volgen?

De conversie-API kan dezelfde standaardgebeurtenissen volgen die de Facebook Pixel bijhoudt, zoals:

 • Betaalgegevens toevoegen
 • Voeg toe aan winkelkar
 • Toevoegen aan verlanglijst
 • Product aanpassen
 • Voltooi registratie
 • Contact (telefoon, sms, e-mail, chat)
 • Doneren
 • Vind locatiezoekopdrachten voor uw winkel in een website of app
 • Afrekenen starten
 • Leiding
 • Paginaweergave
 • Aankoop
 • Schema: afspraak boeken
 • Zoeken: zicht zoeken
 • Proef starten
 • Aanvraag indienen
 • Abonneren
 • Inhoud bekijken

Maar nogmaals, met de API zijn dit gebeurtenissen aan de serverzijde, terwijl het bij de pixel client-side (of browser-side) gebeurtenissen zijn.

Over evenementen gesproken, je bent misschien geïnteresseerd in deze drie tips om met Facebook geaggregeerde gebeurtenismeting om te gaan.

Waarom Facebook CAPI gebruiken?

Nu u begrijpt hoe Facebook CAPI werkt, kunt u de voordelen van de tool beter begrijpen.

1. CAPI lost VPN’s en adblockers op

Oorspronkelijk bood de Facebook-pixel ons alle informatie die we nodig hadden om een krachtig publiek voor onze advertenties op te bouwen. Toen begonnen VPN’s, adblockers en andere privacysoftware enkele discrepanties in de gegevens te veroorzaken. Dit is waar de Facebook Conversions API binnenkwam.

2. CAPI is iOS14-vriendelijk

Maar met iOS 14 hebben we niet alleen te maken met discrepanties in de gegevens, maar ook met hiaten. Hiaten die een negatieve invloed hebben op de targeting van Facebook-advertenties . Dit komt omdat iOS 14 beperkt welke gegevens adverteerders kunnen verzamelen via client-side (pixel) tracking, en gebruikers in staat stelt tracking volledig uit te schakelen (via ATT).

Facebook conversies API - iOS 14 app tracking transparantie voorbeeld

CAPI stuurt gebruikersgegevens rechtstreeks van uw server (niet het apparaat van de gebruiker) naar Facebook, in plaats van te vertrouwen op de cookie- en browsergegevens die de Facebook Pixel verzamelt.

Met andere woorden, u verzamelt en verzendt de gegevens, niet Facebook.

3. CAPI legt belangrijke activiteit in de lagere trechter vast

Met de Facebook Conversions API kun je meer dan alleen websitegedrag naar Facebook sturen. Niet alle gebeurtenissen aan de serverzijde vinden plaats en/of worden rechtstreeks op uw site geregistreerd. Ze kunnen plaatsvinden in uw app, gratis tool, betalingstool van derden, ondersteuningshub of offline (zoals via telefoongesprekken). Als u deze gegevens vastlegt in uw CRM, kunt u via CAPI aanvullende gegevens naar Facebook sturen.

En gebeurtenissen in betalings- en winkelwagentools zijn vaak lager in de trechter , waardoor ze bijzonder belangrijk zijn om bij te houden.

4. CAPI is nodig wanneer cookies op zijn

Maar het belangrijkste is dat als de cookies van derden zijn verdwenen, de Conversions API onze enige bron is voor het bijhouden van conversies en gegevens over advertentieprestaties.

Waarom niet alleen de Facebook Conversions API gebruiken?

Gezien al het bovenstaande, dat is de vraag! Het heeft zijn nadelen.

De Facebook Pixel heeft nog steeds voordelen

Hoewel je alle standaardgebeurtenissen kunt volgen, heeft de Pixel het voordeel dat hij je websitebezoekers koppelt aan individuele gebruikers op het platform. Hierdoor kunt u meer informatie zien over mensen die interactie hebben gehad met uw advertenties, inclusief demografische en psychografische informatie, en andere gegevens die andere cookies van derden in hun browser verzamelen.

Gebeurtenissen aan de serverzijde kunnen een lage gebeurtenisovereenkomst hebben

Revealbot helpt ons te begrijpen dat de Conversions API gegevenssleutels gebruikt om de informatie te verzenden. Maar het kan alleen betrouwbare datasleutels (naam, e-mailadres, telefoonnummer, locatie) verzamelen als de gebruiker een formulier op uw site invult of is ingelogd. Zonder die actie blijft het over om minder betrouwbare datasleutels te gebruiken (browsertype en IP adres).

Je kunt dit voor bepaalde evenementen opmerken in de Event Matching-tool in Advertentiebeheer. Omdat het die informatie niet kan verzamelen over websitebezoekers die niet zijn aangemeld bij uw website of die geen formulier invullen

event matching voorbeeld als nadeel voor Facebook conversies API

Afbeeldingsbron

Waarom je de Facebook Conversions API en Facebook Pixel moet gebruiken

U zou deze twee methoden voor het bijhouden van conversies samen moeten gebruiken, en dit is waarom.

5. Krijg een compleet beeld van uw conversiegegevens

 • Facebook Conversions API helpt je om informatie te zien die de Facebook Pixel niet kan zien, als gevolg van adblockers, iOS 14, ATT en cookies. Dit omvat website-evenementen, offline evenementen, advertentie-CRM-gegevens.
 • Maar de Facebook Pixel helpt je om informatie te zien die de CAPI niet kan zien, zoals demografische, psychografische en andere gedragsgegevens van overal op internet.

6. Bovendien zijn cookies nog niet weg

 • De CAPI is essentieel wanneer cookies van derden volledig verdwijnen.
 • Maar voorlopig zijn cookies nog niet verdwenen, er zijn nog steeds niet-iOS-gebruikers en niet iedereen heeft zich afgemeld voor app-tracking.

7. Haal meer uit uw budget

Dus voor nu, met Facebook Pixel en Conversions API die u samen de meest nauwkeurige gegevens bieden, kunt u:

 • Weet precies wie interactie heeft met uw advertenties.
 • De klantreis beter begrijpen.
 • Bouw een sterk publiek op en genereer leads op Facebook, zelfs met iOS 14.
 • Maak datagestuurde optimalisaties en wijs het budget dienovereenkomstig toe.

Over budget gesproken, verspil je uitgaven met je Facebook-advertenties? Ontdek het binnen enkele minuten met onze gratis prestatiegrader voor Facebook-advertenties. Hoe zit het met duplicaten?

Dus eigenlijk, wanneer een gebruiker een actie op uw site uitvoert, zijn er twee verschillende spelers die die informatie verzamelen. Uw server en de browser van de gebruiker. Als u zowel de Pixel als de CAPI gebruikt, leidt dit dan niet tot dubbele gebeurtenissen?

Niet zolang je een van deze twee strategieën gebruikt waar Facebook het hier over heeft .

 • Volg andere gebeurtenissen via de browser dan gebeurtenissen die u via de server bijhoudt. U kunt dus inhoudsweergave-evenementen volgen via de browser, maar evenementen kopen via de server.
 • Schakel ontdubbeling in. U moet twee gebeurtenisparameters aan de server toevoegen: gebeurtenisnaam en gebeurtenis-ID.
gededupliceerde resultaten in Facebook-conversies api ad manager

Afbeeldingsbron

Hoe de Facebook Conversions API te implementeren

Als het gaat om het implementeren van de Conversions API, heeft u twee opties. Voor beide kan de hulp van een webontwikkelaar nodig zijn.

Handmatige instelling met code

Als u de code zelf handmatig wilt installeren of een webontwikkelaar de code voor u wilt laten installeren, biedt Facebook ontwikkelaarsdocumentatie om een directe Conversions API-integratie met uw server te bouwen.

Je hebt ook de mogelijkheid om gepersonaliseerde installatie-instructies te maken in Events Manager die naar je ontwikkelaar kunnen worden gestuurd. Enkele van de voordelen van deze optie zijn onder meer volledige controle over hoe u de Conversions API instelt, evenals enkele potentiële besparingen met betrekking tot onderhoud.

Partnerintegratie

Als uw website een van de partnerplatforms van Facebook gebruikt, kunt u de Conversions API ook op die manier instellen. Hier is een glimp van de inbegrepen partnerplatforms:

Facebook-partnerintegraties voor het instellen van de Facebook-conversie-API

Ik ben niet op de hoogte van de kosten die verbonden zijn aan elk van deze partners afzonderlijk, maar ik heb één klant die de Conversions API gaat implementeren via Google Tag Manager (server-side). De geschatte kosten om dit te doen (volgens Google) zouden als volgt zijn:

Stel Facebook CAPI nu in en test het

Hopelijk begrijp je nu wat de Facebook Conversions API is, hoe deze zich verhoudt tot de Facebook Pixel en waarom deze essentieel is voor het toekomstbestendig maken van je Facebook-advertentiestrategie. Bekijk welke aanvullende gegevens je nu kunt verzamelen en welke alleen gegevens je gaat verzamelen zodra cookies van derden voorgoed verdwijnen.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.