Blokpatronen gebruiken om site-builds te versnellen

Leestijd: 3 minuten

Bron

Wanneer u WordPress-websites bouwt, is het belangrijk om snel de juiste look te krijgen. Het instellen van uw site zodat deze lijkt op de demo van het thema dat u hebt gekocht, is al lang een uitdaging bij het kopen van kant-en-klare thema's. En als creativiteit laag aanvoelt, waar vind je dan inspiratie voor je ontwerp? In dit artikel leert u hoe het gebruik van blokpatronen uw proces kan versnellen.

Wat is een blokpatroon?

Thema's en plug-ins beginnen te worden geleverd met groepen blokken die klaar zijn om gemakkelijk in uw lay-outs te worden geïmplementeerd.

Blokpatronen zijn een verzameling vooraf gedefinieerde blokken die u in berichten en pagina's kunt invoegen en vervolgens kunt aanpassen met uw eigen inhoud.

Hub-aanmelding

Waarom blokpatronen gebruiken Bespaar tijd

Slimmer werken, niet harder, helpt u uw tijd te maximaliseren. Vaak kom je onverwachte uitdagingen tegen bij het bouwen van websites van klanten.

Waarom lijkt uw site niet precies op de themademo? Dit veelvoorkomende pijnpunt kan worden verlicht met blokpatronen. Thema's kunnen patronen bevatten die u aan uw website kunt toevoegen. Nooit meer zoeken naar shortcodes om uw thema precies zo te configureren. U bent goed op weg om in slechts een paar stappen een vergelijkbare lay-out en look te krijgen.

Heb je ooit het gevoel gehad vast te zitten op zoek naar ontwerpinspiratie? Blokpatronen die bij uw thema horen, of binnen de WordPress Block Pattern Directory, kunnen uw lay-outopties inspireren.

Wilt u dezelfde lay-out, maar met verschillende inhoud, op meerdere plaatsen op uw site gebruiken? Blokpatronen maken snel werk van het herhalen van het patroon op berichten, pagina's, sjablonen en meer.

Aanpasbaar

Na het invoegen van een blokpatroon, zijn het nu nog maar een paar klikken om het echt je eigen te maken. U kunt tekst, afbeeldingen en andere ontwerpelementen verwisselen om het uiterlijk van het patroon aan te passen.

Blokpatronen gebruiken

Er zijn drie manieren om blokpatronen aan uw site toe te voegen.

Thema

Het thema dat u selecteert, kan blokpatronen bevatten. Om te bekijken welke patronen beschikbaar zijn:

  1. Een blok toevoegen
  2. Selecteer het tabblad Patronen
  3. Navigeer door de categorieën van blokpatronen
  4. Bekijk uw keuzes in de voorbeelden en selecteer degene die u wilt

Blok invoegen, selecteer het tabblad Patronen, selecteer de vervolgkeuzelijst voor patrooncategorieën en bekijk een voorbeeld van de patroonkeuzes

Zie ook: Inleiding tot de workshop Blokpatronen

Blokpatroonmap

Als je meer keuzes wilt zien, ga dan naar de WordPress Block Pattern Directory .

  1. Blader door de blokpatroonmap
  2. Selecteer een patroon dat je interesseert
  3. Selecteer de kopieerknop
  4. Blader naar uw website om het patroon te plaatsen
  5. Plakken
  6. Pas de inhoud aan
https://www.godaddy.com/garage/wp-content/uploads/2021/10/paste-pattern-from-directory.mp4

Code

U kunt uw eigen blokpatronen op een aantal manieren coderen. Als u zich op uw gemak voelt om in de documentatie te duiken, kunt u een blokpatroon maken met een HTML-achtige interface. Er is zelfs een plug-in waarmee u blokpatronen kunt maken .

Zie ook: Blokpatronen registreren

Blokpatronen bewerken

Door met de muis over specifieke blokken binnen een blokpatroon te gaan, kunt u het potloodpictogram gebruiken om bewerkingsopties te selecteren. Vanaf hier kunt u afbeeldingen verwisselen, dubbelklikken om tekst te wijzigen of inhoud herschikken met de < > toetsen.

muis over een afbeelding in een blokpatroon om het potloodpictogram te selecteren

Als u blokpatronen liever via code wilt wijzigen, kunt u dat in de browser doen. Selecteer het kebabmenu in de rechterbovenhoek om opties te bekijken en selecteer vervolgens Code-editor. Als u code uit één blok kopieert, kunt u deze vervolgens in een blokpatroon invoegen.

Selecteer het kebabmenu in de rechterbovenhoek om de opties te bekijken en selecteer vervolgens Code Editor

Bronnen

Klaar om dieper te graven? Je kunt een geweldige lijst met bronnen rond Block Patterns bekijken van bronnen zoals Gutenberg Times , FullSiteEditing.com , of een 30-daagse serie over Patternspiration volgen .

Blokpatronen voegen veel ontwerpelementen toe aan uw proces zonder dat u programmeervaardigheden vereist. We kijken ernaar uit om je blokpatronen in het wild te zien.

Het bericht Blokpatronen gebruiken om het bouwen van sites te versnellen verscheen eerst op GoDaddy Blog .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.