Een effectieve merchandise-display maken Heb je je ooit afgevraagd hoe je winkelmandje in sommige winkels zo snel vol raakt en in andere dat je gewoon niets vindt dat je opvalt? Het antwoord ligt waarschijnlijk in hun merchandise-display

Leestijd: 8 minuten

Bron

Rode jurk tentoongesteld rond zwarte jurken

Heb je je ooit afgevraagd hoe je winkelmandje in sommige winkels zo snel vol raakt en in andere dat je gewoon niets vindt dat je opvalt?

Het antwoord ligt waarschijnlijk in hun merchandise-display.

Wat is een merchandise display?

Een merchandise display is gewoon hoe u uw merchandise organiseert en plaatst in uw winkel of winkelruimte. Sommige zijn gemaakt met specifieke producten in gedachten en tonen merchandise die bedoeld is om een bepaalde shopper te targeten, terwijl andere een mix van merchandise bieden om alle shoppers te inspireren – met low-end, medium-end en high-end merchandise.

Op deze merchandisingdisplays zie je vaak complementaire producten.

In een schoenenwinkel zie je mogelijk veters die passen bij de afgebeelde schoen, sokken of een tas. Als u een display met schoonmaakproducten maakt, kunt u dweil- en dweilkoppen, schoonmaakoplossingen, handschoenen en emmers gebruiken.

Waarom zijn merchandisingdisplays belangrijk?

Stationaire items tentoongesteld

Effectieve merchandisingdisplays zijn ontworpen om klanten aan te trekken en te binden en hen te motiveren om een aankoop te doen. Het eerste type merchandisingdisplay dat in je opkomt, is een etalagedisplay die klanten naar de winkel brengt. Maar merchandising is in de hele winkel belangrijk om klanten in beweging te houden en kan hen zelfs helpen te vinden wat ze zoeken.

Alle succesvolle merchandise displays bevatten deze twee elementen:

 1. Effectieve productplaatsing: plaats de koopwaar op een manier die ermee pronkt.
 2. Plaatsing en lay-out: voeg alle stijlen, maten en kleuren van beschikbare koopwaar toe, zodat klanten kunnen zien wat ze willen.

Een merchandise-display ziet er onprofessioneel uit als er niet genoeg stijlen of maten worden weergegeven. Een professionele merchandise-display is een georganiseerde maar aantrekkelijke weergave van uw merchandise die is ontworpen om de interesse van de klant te wekken.

Een effectieve merchandise display zal:

 • Vestig de aandacht van de klant op koopwaar door gebruik te maken van verlichting, kleur en andere visuele presentatietechnieken voor koopwaar.
 • Breng specifieke koopwaar op een aantrekkelijke en georganiseerde manier onder de aandacht (dwz wekt de interesse van de klant).
 • Maak nieuwsgierig naar merchandise, zodat klanten het niet kunnen laten om meer te weten te komen of het te proberen.

Gerelateerd: Voorraadbeheer 101 voor kleine bedrijven

16 tips en technieken voor effectieve merchandise-displays

Of je nu een hele winkel moet beheren of een stand in een markt die je wilt verbeteren, hier zijn zestien tips en technieken om je displays te verbeteren.

Begrijp psychografische gegevens

Creëer displays die uw ideale klanten aanspreken en hen helpen hun problemen op te lossen of een beter leven te leiden. Uw merchandise-displays kunnen een beeld schetsen van het leven dat ze willen hebben – of het nu gaat om schoonmaakartikelen of een frisse herfstoutfit.

Raak geïnspireerd

Soms is het moeilijk om met creatieve ideeën te komen om je producten te laten zien, maar er is overal inspiratie. Je kunt naar andere retailers, Instagram, binnenhuisarchitecten en Pinterest kijken om frisse nieuwe ideeën op te doen voor je merchandisingdisplays.

Gebruik merchandise-displays om uw klanten te informeren over nieuwe of bestaande producten.

Leid uw klanten op

Een van de beste manieren om nieuwe producten te introduceren, is door uw klanten hierover voor te lichten. Uw merchandise-displays kunnen klanten informeren over het gebruik van nieuwe of bestaande producten door middel van bewegwijzering en visuele productplaatsing.

Bouw met balans

Maak voor uw visuele weergave gebruik van de kracht van asymmetrie. Maak groepen met oneven getallen – drie vazen, vijf paar oorbellen, enz. Het menselijk brein zoekt naar patronen en herhalingen. Asymmetrie is moeilijker voor je hersenen om te achterhalen, dus het houdt je interesse langer vast. En meer aandacht leidt waarschijnlijk tot meer verkopen.

Houd rekening met de grootte van uw display-items

Wanneer je een merchandise-display maakt, kom je in de verleiding om eerst je uitgelichte item op zijn plaats te zetten. U wilt tenslotte dat dit het eerste is waar uw shoppers op letten.

Plaats in plaats daarvan eerst de grootste items voor uw display en plaats er vervolgens kleinere omheen. Hierdoor ontstaat een gelaagd effect dat de aandacht vestigt op het display als geheel.

Gebruik kleur

Winkeldisplay voor T-shirts

Kleur bepaalt de sfeer en trekt de aandacht. Door de juiste kleuren te combineren met de producten in uw merchandise-display, kunnen mensen worden geïnspireerd om te kopen. Kleuren hebben ook een emotionele impact.

 • Rood: Energie, passie en liefde
 • Oranje: Jeugd, enthousiasme en creativiteit
 • Geel: Geluk, hoop en positiviteit
 • Groen: natuur, lente en rijkdom
 • Blauw: Rustgevend, intelligentie en kracht
 • Paars: Prestige, luxe en spiritualiteit
 • Roze: vrouwelijkheid, romantiek en gevoeligheid
 • Bruin: warmte, stabiliteit en bruikbaarheid
 • Zwart: elegantie, kracht en exclusiviteit
 • Wit: minimalisme en eenvoud
 • Grijs: Professioneel, conventioneel en formeel

Gerelateerd: Merkkleuren kiezen en gebruiken op uw website

Gebruik contrast

Contrast kan doorkomen met behulp van kleuren, texturen en licht. Contrast helpt de aandacht te trekken en een hiërarchie in uw display tot stand te brengen, en kan zelfs helpen bij uw focuspunt. Maak gebruik van hoog en laag contrast om de juiste aandacht op uw scherm te krijgen.

Creëer een centraal punt

Uw merchandise display moet een duidelijk brandpunt hebben – de belangrijkste plaats waar u de aandacht van uw klanten wilt trekken. Dit doe je door middel van licht, kleur en plaatsing. Uw brandpunt moet zich op of nabij ooghoogte bevinden en goed verlicht zijn.

Omarm eenvoud

Meer is niet altijd beter als het gaat om uw beeldschermen. Het creëren van de juiste balans om de aandacht te vestigen op uw aanbevolen producten en accessoires is de sleutel tot het verhogen van de verkoop. Als u extra voorraad heeft, plaatst u deze onder aan het scherm zodat uw gebruikers nog steeds kunnen vinden wat ze zoeken.

Betrek andere zintuigen

Het creëren van een geweldige sfeer in uw winkel gaat verder dan alleen de visuele aantrekkingskracht.

 • Geluid. Door de juiste muziek op het juiste volume te spelen, zet u de toon voor uw winkel. Zachte klassieke piano zal een ander effect hebben op uw kopersgedrag dan de Top 40 van vandaag die op 11 is gezet.
 • Geur. Volgens de Independent kan geurmarketing een aanzienlijke impact hebben op de verkoop. Nike ontdekte dat het toevoegen van een geur aan hun winkels de verkoop met 80% verhoogde en een tankstation dat de geur van koffie importeerde, verhoogde de drankverkoop met 300%.
 • Smaak. Als u een verbruiksartikel verkoopt, is het een geweldige manier om uw klanten een optie te geven om te proberen voordat ze kopen. Bovendien bouwt het de vertrouwensfactor tussen u en uw klanten op.
 • Aanraken. Klanten producten laten voelen en aanraken voordat ze kopen, is een krachtige manier om aankoop aan te moedigen, vooral voor tactiele en stoffen producten.

Gerelateerd: 9 retailtips om de verkoop in de winkel te verhogen door middel van on-site marketing

Wees moedig

Aandacht is in het voordeel van de stoutmoedigen. Door opvallende visuele displays te maken met kleur, licht en contrast, trekt u niet alleen de aandacht van uw klanten, maar kunt u ze ook inspireren om met anderen te delen. We herinneren ons gedurfde optredens meer dan flauw.

Wees consistent

Laat niet slechts één gebied, zoals uw etalage, opvallen.

Wanneer u gebruikmaakt van merchandise-displays in uw winkel, verbetert u de algehele winkelervaring. </blockquote>

U wilt er ook voor zorgen dat uw winkel schoon en goed verlicht is.

Gebruik niet-traditionele weergave-opties

Elk display hoeft niet op een traditionele tafel of voorraadplank te staan. Kies displayoppervlakken die bij het merk passen – van eiken wijnvaten tot sintelblokken en teruggewonnen hout, u kunt een verscheidenheid aan tafels en rekken gebruiken om unieke displays te creëren.

Producten groeperen die vaak samen worden gebruikt

Plank met stationair op display

In plaats van klanten door de winkel te laten weven, maakt u displays die producten groeperen. Leg suède beschermer naast de nieuwe enkellaarsjes, en verse houtskoolpotloden bij de schetsboekjes.

Vergeet de bewegwijzering niet

Uw display hoeft niet alleen producten te bevatten. Maak gebruik van bewegwijzering om uw display uit te leggen en de aandacht van uw klanten te trekken. Uw bewegwijzering moet aansluiten bij uw merkrichtlijnen en een aanvulling vormen op uw display.

Bijvullen en vernieuwen

Houd uw displays aantrekkelijk door ze vaak te verversen en indien nodig aan te vullen. Een algemene vuistregel is om beeldschermen ten minste om de dertig dagen te vernieuwen. Controleer uw displays dagelijks (of zelfs vaker wanneer uw winkel druk is) om er zeker van te zijn dat er geen gaten in uw display zitten.

Wat zijn de soorten winkeldisplays?

Er zijn tientallen soorten winkeldisplays – elk met zijn eigen aantrekkingskracht. Hier zijn negen veelvoorkomende displays die u kunt gebruiken om uw merchandise-displays te verbeteren.

Kledingrekken en presentatietafels

Kledingrekken en displaytafels zijn de meest voorkomende winkeldisplays. Kledingrekken hangen kleding, terwijl uitstaltafels gebruikt kunnen worden voor gevouwen kleding en verpakte goederen.

Mannequins

Mannequins vullen kledingrekken aan en laten zien hoe kleding eruitziet. Je kunt mannequins ook gebruiken om hele outfitdisplays te maken, inclusief accessoires.

Vrijstaande displays

Vrijstaande displays kunnen door de hele winkel worden geplaatst. Entreedisplays trekken de aandacht van uw klanten wanneer ze door de deur lopen, terwijl andere vrijstaande displays door de winkel de aandacht vestigen op specifieke items.

Point-of-Purchase (POP)-displays

POP-displays worden bij de kassa geplaatst met impulsaankopen. Deze displays zijn gebruikelijk voor snoep, drankjes, telefoonopladers en lippenbalsem.

Flessen en plant in etalage Vensterweergaven

Etalages zijn een belangrijke magneet voor winkels in voetgangersgebieden en winkelcentra. Ze zijn ideaal om je beste producten te laten zien om de aandacht te trekken. Fifth Avenue in New York City staat bekend om zijn etalages.

Eindkap displays

Aan het einde van een gangpad kun je gewoon de hoek omslaan of de ruimte gebruiken om aandacht en extra verkopen te trekken. Een display met eindkap gebruikt ruimte die anders ongebruikt zou zijn om producten te tonen, waardoor ze extra zichtbaarheid en aandacht krijgen.

Dumpbakken

Dump bins zijn precies hoe ze klinken: grote containers vol met producten, zoals filmsnoepjes en goedkope blu-rays. Dump bins trekken koopjesjagers en schatzoekers aan.

Tactiele displays

Met deze displays kunnen klanten een aankoop ervaren voordat ze daadwerkelijk een aankoop doen. Meubeldisplays zijn veelvoorkomende tactiele displays, samen met andere woninginrichting.

Merchandising-displays online

Merchandising-displays zijn niet alleen voor fysieke winkels.

In plaats van fysieke displays te bouwen en te hosten, bouwen en fotograferen eigenaren van online winkels displays voor hun websites en gebruiken ze e-commerce marketingtools zoals cross-merchandising en upsells om een uitgebreide marketingervaring te creëren.

Merchandising op de startpagina

De homepage van je webwinkel moet duidelijk laten zien wat je verkoopt, net als de voorruit van een fysieke winkellocatie. Selecteer samengestelde afbeeldingen die uw ideale klanten inspireren en aantrekken.

Categoriepagina’s

Bank categorie pagina

Categoriepagina’s zijn een geweldige manier om specifieke soorten producten in uw winkel onder de aandacht te brengen. Afbeeldingen op uw categoriepagina’s kunnen worden gezien als een eindkapdisplay om te benadrukken wat er in het gangpad zelf beschikbaar is.

Verzamelpagina’s

Terwijl categoriepagina’s voor producten zijn die vergelijkbaar zijn, zijn collectiepagina’s voor producten die goed samenwerken. Goede voorbeelden van collectiepagina’s zijn bestsellers en nieuwe producten, maar je kunt ook collecties maken als merchandise-displays die samenwerken. Maak aangepaste afbeeldingen om te laten zien hoe goed de producten in uw samengestelde collecties samenwerken.

Productpagina’s

Zelfs productpagina’s zijn een mogelijkheid om online merchandise-displays te maken. Ga verder dan alleen het hebben van een sterk hero-productimago om afbeeldingen van uw producten in gebruik op te nemen. Plaats apparaten in de keuken, laat iemand het vest dragen en hang de kunst aan de muur met wat accentstukken eromheen.

Cross-merchandising

Gebruik e-commercetools zoals de GoDaddy Online Store Builder om producten te koppelen en de verkoop te helpen verhogen. Cross-merchandising kan producten omvatten die klanten ook hebben overwogen (alternatieven) of die ze hebben gekocht met de selectie die ze overwegen (upsells).

Door deze tips te volgen om effectieve merchandisingdisplays te maken, ziet uw winkel er niet alleen beter uit. Goede merchandising inspireert uw klanten, verhoogt de omzet en zorgt ervoor dat ze terugkomen voor meer.

Het bericht Een effectieve merchandise-display maken verscheen eerst op GoDaddy Blog .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.