Made in America: Seizoen 3 — Een presentatie van de veerkracht van eigenaren van kleine bedrijven in Arizona Het landschap van Phoenix en de omliggende gebieden wenkt nog steeds beelden van het Wilde Westen – stoffige, drukkend hete zomers; een tumbleweed rollend door een saguaro-cactus; ratelslangen en schorpioenen. Maar Phoenix en de omliggende gebieden zijn zoveel meer dan de dagen van weleer

Leestijd: 4 minuten

Bron

Uitzicht op Phoenix met bergen

Het landschap van Phoenix en de omliggende gebieden wenkt nog steeds beelden van het Wilde Westen – stoffige, drukkend hete zomers; een tumbleweed rollend door een saguaro-cactus; ratelslangen en schorpioenen. Maar Phoenix en de omliggende gebieden zijn zoveel meer dan de dagen van weleer. Volgens de volkstellingsgegevens van 2020 was Phoenix tussen 2010 en 2020 de snelstgroeiende grote Amerikaanse stad en zijn twee buitenwijken van Phoenix – Goodyear en Buckeye – twee van de snelstgroeiende Amerikaanse steden in dat decennium. Niet alleen is er potentieel voor economische groei, maar bewoners hebben ook al bewezen dat ze het in zich hebben om uit te blinken in kleine bedrijven.

Gemaakt in Amerika, GoDaddy’s documentaireserie die de worstelingen en het succes van buitengewone ondernemers laat zien, gebruikt seizoen drie om een licht te werpen op Arizona. Het hoofdkantoor van GoDaddy bevindt zich passend in Tempe, Arizona, onderdeel van het grotere landschap van Phoenix en de thuisbasis van de grootste universiteit van Arizona.

We voelen een diepe verbondenheid met de ondernemers in de Valley of the Sun omdat we daar zijn geweest.

Phoenix biedt een unieke kans voor het seizoen. Empower, het filantropische programma van GoDaddy dat ondernemers in meer dan 40 steden voorziet van de tools die ze nodig hebben om te gedijen, is sterk aanwezig in Phoenix.

GoDaddy heeft ook sterke relaties met zakenpartners en lokale experts die boeiende ondernemersverhalen en gerespecteerde experts naar de voorgrond van de serie zullen brengen. Het polaire en verdeelde politieke klimaat van de staat zorgt voor unieke perspectieven op kernkwesties en lacunes in ondernemerskansen voor immigranten en inheemse en inheemse volkeren.

Seizoen drie van Made in America neemt ons mee op reis met twee unieke ondernemers: Dizzie Ramsey en Cherilyn Yazzie.

Dizzie Ramsey, Just Energy Entertainment

Dizzie Ramsey Dizzie Ramsey is een geboren entertainer. Met zijn hoge energie en humor heeft hij meer dan 20 jaar in de entertainmentindustrie gewerkt als MC voor de Harlem Globetrotters en voor Radio Disney, de Phoenix Suns en Nickelodeon. Touring heeft hem naar alle 50 staten gebracht.

Vijf jaar geleden startte hij Just Energy Entertainment (JEE). Het bedrijf bedient en vermaakt kinderen en ouderen, met de nadruk op kinderen met een handicap en ziekte en werkt samen met lokale seniorencentra. Het entertainmentbedrijf werkt ook samen met grotere bedrijven voor teambuildingevenementen.

Dizzie begon JEE om iets te doen dat niet de volledige last van entertainment op zichzelf legde. Hij zag het als een kans om anderen te trainen en zijn energie en passie voor entertainment door te geven terwijl hij anderen vreugde bracht.

De COVID-19-pandemie heeft de entertainmentindustrie zwaar te verduren gehad, en JEE is daarop geen uitzondering. De aard van lockdowns en beperkingen legt vrijwel alle bedrijven stil.

Hij ondersteunde zijn werknemers financieel tijdens de zwaarste tijden van de pandemie en zorgde ervoor dat zijn collega’s hun rekeningen en onkosten konden betalen.

De sociale onrust en raciale verdeeldheid die is toegenomen en naar de voorgrond van de samenleving is gebracht, heeft ook geleid tot een strijd voor Dizzie en JEE. Hij voelt conflicten in zijn beroep en de perceptie ervan als “de hulp” die opduikt bij evenementen voor een publiek dat over het algemeen welvarend en blank is, en het onvermogen om zijn mening te uiten over belangrijke kwesties om zijn klantenbestand niet te vervreemden en mogelijk zaken te verliezen.

Maar Dizzie gaat door met het creëren van vreugde en amusement voor de gemeenschap. JEE werkt samen met de Treasure House, een tehuis voor volwassenen met alle capaciteiten, gerund door de Kurt Warner Foundation, voor een aankomend evenement. Dizzie werkt ook aan een samenwerkingsovereenkomst voor JEE om de entertainmentpartner te worden van de lokale Indoor Football League.

Cherilyn Yazzie, Coffee Pot Farms

Cherilyn Yazzie kent het belang van gezond eten. Als maatschappelijk werker gedurende meer dan een decennium, en een Navajo-vrouw, leidde ze de afdeling voedingsdiensten voor Navajo County Public Health.

Ze adviseerde voortdurend voedzame en gezonde voedingsmiddelen, maar realiseerde zich dat dit niet altijd mogelijk was voor haar klanten.

Vers fruit en groenten waren niet altijd direct beschikbaar, vooral niet voor degenen in Navajo Nation-reservaten, waar een voedselwoestijn bestaat.

Dus besloot ze er iets aan te doen.

Cherilyn Yazzie

Zij en haar man, Mike, begonnen Coffee Pot Farms . Met behulp van een kas, druppelirrigatie, zorgvuldig bodembeheer en andere technieken produceren ze verse producten ondanks de barre woestijnomstandigheden en het gebrek aan water.

Sinds 2016 runnen en exploiteren ze de boerderij en leveren ze verse producten aan de Navajo Nation.

Haar doel is om anderen binnen de natie in de landbouw te krijgen, zodat er steeds meer mogelijkheden voor voedingsrijk, vers voedsel beschikbaar zijn, en toekomstige generaties gezond zullen blijven, lang leven en in staat zullen zijn om de tradities en cultuur te blijven delen van de Navajo.

Cherilyn en Mike opererend en verkopend voornamelijk vanuit boerderijstands in het reservaat, moesten zich aanpassen toen de COVID-19-pandemie die stands sloot. Ze lanceerden hun eerste door de gemeenschap gesteunde landbouwbeweging (CSA) en hebben op sommige boerenmarkten zowel binnen als buiten het reservaat kunnen verkopen.

Cherilyn en Mike moeten het land dat ze bewerken van de Navajo Nation leasen en bijna volledig van het elektriciteitsnet werken – geen stromend water, geen elektriciteit en minimale internetservice – en zeggen dat als ze een boerderij kunnen laten werken, iedereen dat kan. Ze zijn gericht op het verder uitbreiden van hun CSA, het up-and-running krijgen van hun website en het leren van meer over het op de markt brengen van hun merk en hun bedrijf, zodat meer mensen in hun gemeenschap en daarbuiten een gezond leven kunnen leiden.

Sluit je op 14 oktober 2021 bij ons aan voor het derde seizoen van Made in America, waar we meer te weten komen over de obstakels die door Arizona-ondernemers worden overwonnen en hoe ze gedijen en hun gemeenschappen in de staat Grand Canyon ondersteunen.

Het bericht Made in America: Season 3 — Een presentatie van de veerkracht van eigenaren van kleine bedrijven in Arizona verscheen eerst op GoDaddy Blog .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.