Prioriteit geven aan technische SEO-oplossingen Geconfronteerd met zoveel SEO-taken om je zorgen over te maken, hoe weet je welke je prioriteit moet geven? In de aflevering van Whiteboard Friday van vandaag neemt Ola je mee door de belangrijke technische SEO-oplossingen die bovenaan je controlelijst zouden moeten staan

Bron

Geconfronteerd met zoveel SEO-taken om je zorgen over te maken, hoe weet je welke je prioriteit moet geven? In de aflevering van Whiteboard Friday van vandaag neemt Ola je mee door de belangrijke technische SEO-oplossingen die bovenaan je controlelijst zouden moeten staan.

Foto van het whiteboard met een overzicht van de indexerings- en technische SEO-taken die u prioriteit moet geven. Klik op de whiteboard-afbeelding hierboven om een grotere versie in een nieuw tabblad te openen!Videotranscriptie

Hallo, Moz-fans. Ik ben Ola King. Ik werk hier bij Moz en ik ben verheugd om vandaag met je mee te doen voor een nieuwe editie van Whiteboard Friday. Vandaag zullen we het hebben over het prioriteren van SEO-fixes.

Inmiddels ben je waarschijnlijk al bekend met het concept van technische SEO, en als je dat niet bent, zijn er een heleboel bronnen, waaronder de Moz-blog en andere sites die je kunt bekijken.

Maar technische SEO is waarschijnlijk het belangrijkste onderdeel van SEO, want als je de beste inhoud op het web hebt, heb je de meeste backlinks, als je site technisch niet goed is, dan kun je misschien niet de beste resultaten krijgen van alle uw inspanningen. Dus je technische SEO is echt de basis van al het andere dat je doet.

Er zijn een heleboel tools, zoals Sitebulb, Moz Pro en Screaming Frog, waarmee u uw technische SEO-problemen kunt analyseren. Maar als u eenmaal de lijst met problemen heeft, weet u misschien niet altijd hoe u uw inspanningen moet prioriteren. Dus de sessie van vandaag is om je te helpen daar meer grip op te krijgen als je eenmaal een lijst met die problemen hebt.

Indexeren

Voor uw technische SEO is het eerste wat de zoekmachines doen naar uw website, deze echt te crawlen. U wilt er dus zeker van zijn dat uw sitemap correct is ingesteld en vervolgens moet u ervoor zorgen dat uw robots.txt correct is ingesteld, zodat de zoekmachines uw meest relevante pagina’s op uw site kunnen crawlen.

Pagina’s om te indexeren

Maar als ze uw site eenmaal hebben gecrawld, wilt u er zeker van zijn dat het crawlbudget wordt besteed aan het indexeren van de relevante pagina’s op uw site. Dus vandaag behandelen we de pagina’s die u zou moeten indexeren, en we zullen dan ook praten over hoe u die pagina’s kunt herstellen of hoe u prioriteit kunt geven aan uw inspanningen om die pagina’s te herstellen.

Dus het eerste, index. De pagina’s die u zou moeten indexeren, zijn echt pagina’s die belangrijk zijn voor uw bedrijf. Dus wat is uw KPI, wat leidt tot leads naar uw site, wat gaat verkeer genereren, of zijn er strategische pagina’s waar u meer resultaten uit probeert te halen, begin daarmee. Weet wat dat zijn en dat zijn de dingen die u zeker wilt weten die geïndexeerd zijn.

Natuurlijk, hoe groter je website, hoe meer aandacht je hieraan moet besteden. Misschien in je eentje, als het een gloednieuwe site is, is het oké om eerst alles te indexeren. Maar naarmate uw site groeit, wilt u daar misschien voorzichtiger mee zijn. Natuurlijk wilt u niet alle privé- en gevoelige pagina’s indexeren. Denk dus aan uw inlogpagina, privacybeleidpagina’s.

Ze zouden natuurlijk op uw site moeten staan, maar ze hoeven niet te worden geïndexeerd. U wilt er dus voor zorgen dat meta no-index voor die pagina’s is ingesteld, en u kunt dat vanaf de bron doen door uw robots.txt in te stellen om ervoor te zorgen dat die pagina’s in de eerste plaats niet eens worden gecrawld. Dus de pagina’s die u prioriteit moet geven, in termen van indexering voor uw site, zijn de pagina’s met hoge verkeerswaarde.

Dit zijn dus pagina’s waar u ofwel meer verkeer naartoe wilt trekken of al veel verkeer ontvangt, en het kunnen ook pagina’s zijn die misschien niet veel verkeer krijgen, maar ze zijn strategisch omdat ze kwaliteitsverkeer naar uw website brengen. of u verwacht dat ze kwaliteitsverkeer naar uw site brengen. Dan hoge linkswaarde.

U wilt ervoor zorgen dat de pagina’s die op uw website zijn geplaatst om links te genereren, worden geïndexeerd. Of als ze al links aansturen, wil je dat aspect niet verpesten. U kunt opnieuw tools zoals Moz Pro gebruiken om pagina’s te analyseren die links op uw site krijgen. Daar kun je dus de Link Explorer voor gebruiken.

Zorg ervoor dat u geen pagina’s verknoeit die ook waarde aan andere pagina’s toevoegen. Dus zelfs als ze geen externe links hebben, als ze belangrijk zijn in termen van interne links, is het belangrijk dat je ze ook indexeert. Hoge zoekwoordwaarde ook. Als een pagina veel van uw zoekwoorden krijgt, wilt u ervoor zorgen dat zo’n pagina ook wordt geïndexeerd. De rol in de gebruikersreis. Sommige pagina’s hebben misschien niet veel SEO-waarde, maar ze zijn nog steeds erg nuttig voor uw gebruikersreis. Denk dus aan uw helppagina’s. Om eerlijk te zijn, zullen ze waarschijnlijk niet op veel zoekwoorden ranken.

Als uw klant echter naar de zoekmachine gaat en ergens een oplossing voor zoekt, wilt u ze naar die helppagina’s verwijzen en wilt u ervoor zorgen dat ze die gemakkelijk kunnen vinden. Dus niet veel SEO-waarde in de traditionele zin, maar het is nog steeds erg handig voor uw gebruikersreis.

Ook pagina’s die op een zeer prominente plaats op uw site worden geplaatst, moeten ook worden geïndexeerd, dus uw startpagina. Hoogstwaarschijnlijk mag niet elke link op uw pagina naar een doodlopende weg leiden. Het moet klanten naar het beoogde doel leiden, dus geen 404-fouten op uw startpagina of andere pagina’s die erg belangrijk zijn voor uw gebruikersreis. Dus een manier om dat te voorkomen, is door een aangepast Google Analytics- rapport in te stellen, zodat u snel wordt gewaarschuwd wanneer er een probleem is op een dergelijke pagina.

Dit zijn dus de pagina’s die u zou moeten indexeren. Als er iets is waarvan je denkt dat het hier moet staan, laat het me dan weten. Dit is niet bedoeld als een perfecte lijst. Maar dit is gebaseerd op mijn ervaring tot nu toe, wat ik heb gevonden, maar misschien weet jij iets dat ik niet weet. Dus laat het me weten.

Prioriteit geven aan oplossingen

Dus voor de fixes, in termen van de fixes, is dit hoe je prioriteit moet geven aan wat je moet repareren.

Prioriteitsfactoren

Dit zijn dus de prioriteringsfactoren. Dus nogmaals:

  • Paginawaarde : pagina’s die goed scoren, die links krijgen, die klikken krijgen, u moet prioriteit geven aan het sneller oplossen van deze pagina’s dan andere pagina’s.
  • Pagina’s die aansluiten bij uw prioriteit of die van invloed zijn op uw KPI, u moet waarschijnlijk ook prioriteit geven aan die pagina’s.
  • Positiepotentieel: er zijn enkele pagina’s die het misschien niet helemaal goed doen, maar ze hebben een hoog positiepotentieel. Dus als een pagina eruitziet zoals op pagina 2 en je weet dat het een zoekwoord zoekt dat niet zo moeilijk is, dan wil je misschien prioriteit geven aan het repareren van die pagina, zodat je veel sneller resultaten kunt krijgen.
  • Dan ook op type probleem . Sommige problemen zijn de moeite waard om na te gaan en sneller op te lossen dan andere problemen.
  • De technische inspanning ook. Sommige problemen zijn een stuk eenvoudiger op te lossen. Als je niet technisch bent, is dit niet aan jou om te bepalen. Misschien wilt u met uw ontwikkelaars praten en voor hen inschatten hoe moeilijk of gemakkelijk een pagina te repareren zou zijn.

Prioriteiten stellen op type probleem

Als je technisch bent, kun je daar natuurlijk zelf over oordelen. Maar in termen van het type problemen is dit een lijst met veelvoorkomende problemen en hoe u ze kunt prioriteren:

  1. Dus je hebt de kritieke crawlerproblemen . U kunt dus een serverfout of een kapotte pagina hebben, dus de 4XX-pagina’s of fouten. Zorg ervoor dat u deze onmiddellijk oplost, want ze hebben ook invloed op uw gebruikerstraject en potentiële rankings.
  2. De problemen met metadata ook. Dus dingen zoals ontbrekende beschrijvingen, dat zijn dingen die u vervolgens wilt oplossen nadat de pagina’s al toegankelijk zijn.
  3. Ook omleidingsproblemen . Niemand wil een omleidingsketen. Zorg er dus voor dat dit is opgelost nadat u uw problemen met metagegevens hebt opgelost.
  4. Inhoudsproblemen zijn hier en daar kleine aanpassingen. Ze zijn dus belangrijk, maar ze hebben erg weinig prioriteit. Dus als u vindt dat u niet het juiste zoekwoord heeft, bijvoorbeeld in uw URL, is het misschien niet altijd erg belangrijk om dit meteen op te lossen, omdat de inspanningen om dit op te lossen misschien niet het resultaat waard zijn in de zin van alleen het oplossen van een URL-probleem zou in feite resulteren in het uitvoeren van een audit om er zeker van te zijn dat u niets anders op uw site kapot maakt. Dus voor iets dat misschien niet veel impact heeft, leidt het tot veel werk dat niet super waardevol voor je is.

Conclusie

Dus ja, dit zijn de dingen die ik in overweging neem als ik de technische problemen van een site oplos. Hier zijn nog veel stappen voor nodig. Door tijdgebrek kunnen we dat niet allemaal opvangen.

Maar dingen zoals, bijvoorbeeld, ik noemde de technische inspanning, dus misschien wil je dingen als T-shirtmaat gebruiken, bijvoorbeeld om te bepalen welke problemen klein zijn, wat medium, groot, extra groot, enzovoort. Afhankelijk van uw projectbeheertool kunt u mogelijk een sorteerfunctie instellen zodat u dit automatisch kunt doen.

Dus zodra u uw URL’s uploadt, bijvoorbeeld naar een Google-spreadsheet, kunt u een script instellen waarmee u, zodra u de inspanning, het probleemtype en de waarde voor u heeft geselecteerd, in staat zou moeten zijn om dat ook automatisch te sorteren, dus dit werk gaat een stuk sneller. Maar ja, ik zou graag willen weten wat jullie hiervan vinden, en ik zou ook graag van jullie willen leren.

Okee. Tot de volgende keer.

Videotranscriptie door Speechpad.com .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.