Topfouten die e-commercebedrijven maken in hun PPC-strategieën tijdens de aanloop naar Black Voor veel e-commercebedrijven is het Black Friday-/Kerstseizoen het meest lucratief en kan het zelfs de handel van het jaar maken of breken. Echter, met zoveel rijden in deze periode, is het gemakkelijk om enkele van de meest essentiële stappen te negeren die de winstgevendheid maximaliserenFriday/Christmas

Leestijd: 5 minuten

Bron

Voor veel e-commercebedrijven is het Black Friday-/Kerstseizoen het meest lucratief en kan het zelfs de handel van het jaar maken of breken. Echter, met zoveel rijden in deze periode, is het gemakkelijk om enkele van de meest essentiële stappen te negeren die de winstgevendheid maximaliseren.

Of u nu een doorgewinterde Black Friday-verkoper bent of uw bedrijf voor het eerst voorbereidt op de feestdagen, er zijn een aantal overwegingen en processen die een grote winst kunnen opleveren als u van tevoren wat van uw tijd en energie besteedt.

Daarom hebben we Peter Marshall, Chief Marketing Officer bij Add People, gevraagd om enkele van de meest voorkomende fouten te benadrukken die hij en zijn team keer op keer zien om ervoor te zorgen dat uw PPC-strategie voor de feestdagen dit jaar ijzersterk is.

Top 9 fouten die e-commercebedrijven maken tijdens Black Friday en Kerstmis

1. Anticiperen op een enkele piek

Hoewel Black Friday historisch gezien de dag na Thanksgiving is, is het een internationale verkoopdag geworden die bijdraagt aan een enorme omzetstijging voor allerlei soorten bedrijven. Omdat Black Friday zich echter heeft uitgebreid naar e-commerce en fysieke detailhandel, loopt de verkoop doorgaans gedurende de opbouwperiode (7-14 dagen voorafgaand) of heel november. Als dit het geval is, moet u uw PPC-strategie voor de hele periode van tevoren voorbereiden.

Op Black Friday stijgen de kosten per klik (CPC) van uw advertenties doorgaans dramatisch, dus we hebben geconstateerd dat door deals aan beide kanten van de feestdag zelf uit te breiden, we ervoor zorgen dat onze klanten profiteren van lagere gemiddelde CPC’s en meer verkopen binnenhalen een verlengde periode.

U wilt ook nadenken over uw strategie voor de hele vakantieperiode en hoe u de verkoop kunt maximaliseren tot aan Kerstmis.

2. Overcomplicerende kortingen

Onze klanten uit het VK en de VS brengen hun Black Friday-strategieën naar ons met meerdere kortingscodes voor verschillende merken of reeksen, waarvan de complexiteit ertoe kan leiden dat klanten afhaken of hun winkelwagentje verlaten. Aangezien verkopen tijdens de vakantieperiode de mogelijkheid bieden om de verkoop op te voeren om de prijsdaling op te vangen, is het essentieel dat conversie zo eenvoudig mogelijk is.

Een uniforme strategie die loopt van Black Friday tot en met Kerstmis, zal je helpen je aankoopproces te stroomlijnen en shoppers te verleiden om tijdens de feestdagen op verschillende punten terug te komen.

Het schalen van kortingen is een strategie die we soms gebruiken bij onze klanten, zoals 10% korting op meer dan £ 100, 20% korting op meer dan £ 200, maar meer complexiteit kan klanten afschrikken door barrières voor conversie toe te voegen.

3. Onduidelijke doelen hebben voor verkoopperiodes

De beste bedrijven zullen profiteren van verkoopperiodes zoals Black Friday of Kerstmis om meerdere zakelijke doelen te bereiken. Hoewel evenementen met veel verkeer het perfecte moment zijn om de omzet te verhogen, moet u ook rekening houden met de bredere gevolgen van deze activiteiten.

Black Friday en Kerstmis bieden bedrijven de mogelijkheid om nieuwe klanten te lokken die nog nooit eerder bij u hebben gewinkeld en uw publiek op te bouwen voor herhalingsaankopen. Onze klanten zijn in staat om hun PPC-strategie te combineren met andere kanalen, zoals e-mail en betaalde sociale media, om de winst later te vergroten in de lijn waar de oorspronkelijke verkoop mogelijk is uitgevoerd tegen een lagere dan de gebruikelijke marge.

Om van de vakantie te profiteren, is het een goed idee om van tevoren te bepalen hoe uw activiteit past in uw langetermijndoelstellingen. Als uw Black Friday-campagne bijvoorbeeld het runnen van verliesleiders inhoudt, voorspel dan de inkomsten die u met uw andere marketingactiviteiten moet genereren om dit op de lange termijn winstgevend te maken.

4. Wijzigingen aanbrengen op de dag

Google Ads is goed, maar niet perfect. Wijzigingen die op het platform worden aangebracht, zorgen ervoor dat het algoritme zich aanpast en het kan uren of dagen duren voordat sommige wijzigingen zijn opgelost. Als u op de dag bodaanpassingen aanbrengt, kan het zijn dat het algoritme niet optimaal reageert, waardoor uw prestaties worden verstoord.

Daarom is vooruit plannen essentieel en daarom beginnen we ruim van tevoren met het organiseren van Black Friday-verkopen voor onze PPC-klanten. Wijzigingen die u kunt aanbrengen zijn onder meer het verhogen van uw budget, het activeren van uw campagnes op de dag of het inschakelen van promotionele advertenties, maar alle andere wijzigingen kunnen de prestaties van uw Black Friday-campagne ernstig in gevaar brengen.

Wanneer u gedurende de periode wijzigingen aanbrengt, moet u overwegen hoe dit past in uw prognose en eventuele andere datums vóór Kerstmis waarop u voorbereid moet zijn om te voorkomen dat uw advertenties op enig moment destabiliseren.

5. In strijd met het Google-beleid

Google Merchant Center kan erg streng zijn met betrekking tot promoties op uw productfeed, met name met betrekking tot de promotietitel en feedlabels. Hoewel het het beste is om uw promoties zo vroeg mogelijk in te stellen, moet u uzelf ten minste vijf dagen de tijd geven om ervoor te zorgen dat ze kunnen worden getest en verbeterd voordat ze worden ingesteld.

Als u dat nog niet heeft gedaan, kan het enkele dagen duren voordat u GMC-promoties via het tabblad ‘Mogelijkheden’ aan uw account hebt toegevoegd. Vooral voor nieuwe bedrijven zal vooruitplannen als het gaat om de beperkingen die Google van u verwacht dat u zich houdt, ervoor zorgen dat alles tijdens de kerstperiode soepel verloopt.

6. Gemengde berichten op verschillende platforms

Net als de valkuil van gecompliceerde kortingen, kan een gebrek aan consistentie in uw verkoopkanalen uw winst in gevaar brengen. Het gebruik van verschillende codes en verschillende berichten op sociale media, PPC en uw site zal extra hindernissen in het koopproces creëren die tijdens de Black Friday-periode moeten worden verminderd.

Of onze klanten ons nu gebruiken voor meerdere diensten of alleen voor hun PPC, we zorgen ervoor dat iedereen die bij het proces betrokken is, op één lijn ligt met de doelen en strategie, zodat de boodschap aan de klant zo duidelijk mogelijk is.

7. Ervoor zorgen dat uw webserver uw verwachte verkeer aankan

Als uw advertenties een verkeersniveau genereren dat u niet gewend bent, kan dit de limieten van uw hostingprovider op de proef stellen. Om te voorkomen dat uw site crasht, moet u vooruit plannen en ervoor zorgen dat uw provider een bandbreedtevoorziening heeft voor uitbreiding als het druk wordt.

U kunt ook tools vinden om webdown-tijden te controleren die u tijdens de vakantieperiode kunt gebruiken. Deze tools sturen meldingen als uw site uitvalt en kunnen worden geconfigureerd om u vaker op de hoogte te stellen tijdens drukke periodes, zodat u het probleem snel kunt oplossen en verstoring van uw winkelproces kunt voorkomen.

8. Ontbrekende kansen voor remarketing

Hoewel Black Friday en Kerstmis de ideale gelegenheid zijn om nieuwe klanten aan te trekken, is het negeren van uw mogelijkheden voor remarketing een grote valkuil die u moet vermijden. Als u holistisch over uw PPC-strategie voor de feestdagen denkt, worden geen kansen gemist om verkopen te winnen.

Binnen Google-advertenties kunnen functies zoals Google Display Netwerk en Remarketinglijsten voor zoekadvertenties u helpen bij het bepalen van uw strategie voor klanten die uw site eerder hebben bezocht. Andere remarketingkanalen zoals Facebook en YouTube kunnen allemaal worden meegenomen in uw vakantiestrategie om uw deel van de stem voor meerdere doelgroepen tegelijk te maximaliseren.

9. Gegevens achterlaten

De feestdagen vallen elk jaar rond dezelfde tijd, dus of je nu een nieuwe Black Friday-verkoper bent of een veteraan in e-commerce met kerst, de gegevens die je tijdens deze periode verzamelt, zijn van onschatbare waarde.

U kunt beginnen met het plannen van uw volgende Black Friday-uitverkoopplan zodra de feestdagen voorbij zijn door te analyseren wat de gegevens van het huidige jaar laten zien. Dit zal u helpen te begrijpen hoe u kunt verbeteren, waar u misschien meer van uw budget of kansen wilt besteden die u misschien heeft gemist.

Deze gegevens kunnen ook de rest van het jaar buiten de verkoop om uw marketingstrategie bepalen, waardoor u een idee krijgt van welke producten en diensten u een nieuw publiek hebben opgeleverd en waar remarketinginspanningen het beste kunnen worden besteed.

Maak je klaar voor Black Friday en Kerstmis

Peter’s laatste advies luidt: “Je moet overwegen hoe deze periode past in de rest van je verkoopstrategie, om ervoor te zorgen dat alle betrokkenen precies weten wat je probeert te bereiken en de juiste beslissingen te nemen om de verkoop te maximaliseren voor zo lang mogelijk. Zelfs het overwegen van je januari-strategie en voorraadbeheer voor de vroege fase van het volgende jaar is belangrijk.”

Het bericht De belangrijkste fouten die eCommerce-bedrijven maken in hun PPC-strategieën tijdens de aanloop naar Black Friday/Christmas verscheen eerst op ClickZ .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.