Een startup heeft immers meestal geen stakeholders en de eigenaar heeft vaak geen waardevolle assets. Dit probleem heeft vooral invloed op hoe een startup omgaat met website-ontwerp

Leestijd: 4 minuten

Bron

Een van de grootste problemen van startups is financiën. Een startup heeft immers meestal geen stakeholders en de eigenaar heeft vaak geen waardevolle assets. Dit probleem heeft vooral invloed op hoe een startup omgaat met website-ontwerp. Als u het nog niet wist, kan webdesign tussen $ 2.000 en $ 15.000 kosten. Dat is alleen voor de initiële kosten en exclusief onderhoud en reparaties.

Tenzij u een of andere lening kunt afsluiten, hoeft u alleen maar de website te bouwen met uw beperkte financiering. Er zijn echter manieren om dit probleem te omzeilen, en daarom bent u hier. Hieronder staan zeven tips om u te helpen besparen op de kosten voor het ontwerpen van websites:

1. Zoek hulp van professionals

Voor alles is het belangrijk op te merken dat de kosten voor het ontwerp van de website niet als een enkele betaling komen. Het is vaak het totale bedrag dat u uitgeeft aan de aankoop van de benodigde elementen van de website, zoals de afbeeldingen, plug-ins, programmering en meer. Een tactiek om kosten te besparen is om deze elementen afzonderlijk aan te pakken, wat je later leert hoe.

Maar een andere tactiek is om ze allemaal te combineren, en je kunt dit doen door hulp te zoeken bij professionele webdesigners. Als u de hulp krijgt van professionals of bureaus zoals Smartly Done en anderen, geeft u hen in feite de verantwoordelijkheid om de website te ontwerpen. Dat betekent meestal dat het bureau de kosten voor foto‘s, codering en plug-ins voor zijn rekening neemt, zolang u ze de afgesproken prijs betaalt. Dit resulteert in lagere totale kosten, meestal rond de USD $ 8.000. Maar dat hangt natuurlijk af van de webdesignserviceprovider die u wilt inhuren.

2. Maak gebruik van gratis sjablonen

Het is algemeen bekend dat het bij het bouwen van een website een goed idee is om te kijken naar wat experts websitesjablonen noemen. Dit zijn kant-en-klare websites die u kunt bewerken met behulp van de interface van een bouwer.

Wat u echter misschien niet weet, is dat sommige sjablonen volledig gratis zijn – geen initiële kosten, geen verborgen kosten, geen kosten, niets. Daarom is het perfect voor uw doeleinden, omdat u eenvoudig de kosten voor webontwerp kunt verlagen door simpelweg een gratis websitesjabloon te gebruiken in plaats van een aangepast sjabloon te kopen of de website helemaal opnieuw te maken. Maar het is alleen het overwegen waard, aangezien het uw doel is om te besparen op de kosten van webdesign. Websitesjablonen hebben nadelen, dus het is raadzaam om eerst de voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen.

3. Profiteer van gratis bronnen

Naast sjablonen vindt u op internet nog veel meer gratis aanbiedingen. Neem bijvoorbeeld stockfoto’s. Zoals eerder vermeld, heb je foto’s nodig om de website goed te ontwerpen en te vullen.

Normaal gesproken betaal je voor hoogwaardige foto’s van fotografen. U vindt echter talloze websites die stockfoto’s van hoge kwaliteit aanbieden. Net zoals u kosten kunt besparen door gratis sjablonen te gebruiken, kunt u ook uw uitgaven minimaliseren door gebruik te maken van gratis bronnen.

Als u niet weet wat u zoekt, zijn hier enkele voorbeelden van gratis bronnen voor webdesign:

 • stockfoto’s
 • Stock video’s
 • Lettertypen
 • texturen
 • Pictogrammen/vectoren/symbolen

4. Download alleen gratis plug-ins

Hoewel het technisch gezien nog steeds een hulpmiddel is, is het de moeite waard om een geheel nieuwe sectie over gratis plug-ins te maken. Het zijn tenslotte plug-ins die een website draaiende houden, dus het is een groot deel van webdesign.

Een plug-in is een stukje software dat extra functionaliteit aan een browser biedt buiten de ingebouwde functies. Het is essentieel voor een website, dus de meeste website-eigenaren downloaden plug-ins en installeren deze in hun domein. Probeer bij het zoeken naar een plug-in alleen gratis plug-ins te downloaden. Dat komt omdat de meeste betaalde add-ons tegenwoordig ergens op internet een gratis versie ervan hebben, waardoor je de kosten van webdesign alleen maar nodeloos verhoogt door betaalde plugins aan te schaffen.

5. Wees niet bang om spaties toe te voegen

Een van de problemen van webdesigners is hoe ze de website moeten vullen. Immers, sinds het begin van het web is witruimte de angst van website-eigenaren en grafisch ontwerpers.

Ter referentie: witruimte verwijst naar een ruimte op een website die niets bevat. Het wordt ook vaak negatieve ruimte genoemd. Ontwerpers zoeken vaak naar bronnen zoals foto’s, texturen of symbolen om deze gebieden te vullen en witruimten te vermijden. Je moet echter onthouden dat de dingen zijn veranderd en dat witte ruimtes niet meer zo erg zijn als vroeger.

Daarom moet je niet bang zijn om wat witte plekken op je website achter te laten. Op die manier hoeft u zich geen zorgen te maken over het vinden en kopen van middelen om die specifieke gebieden te bevolken.

6. Houd de navigatie zo eenvoudig mogelijk

Een ander aspect waar ontwerpers vaak mee worstelen, is navigatie. Webnavigatie verwijst naar hoe de website gebruikers van de ene webpagina naar de andere brengt. Als de gebruiker bijvoorbeeld naar een bepaalde pagina scrolt, kunnen afbeeldingen en video’s met regelmatige tussenpozen verschijnen. Dit is een voorbeeld van een complex navigatieproces en het kost meestal veel om uit te voeren. Hoewel het zeker beter is om dit soort navigatie in uw webontwerp te hebben, is dit niet nodig, vooral niet voor een beginnende website.

Om die reden hoef je jezelf niet te pushen bij het ontwerpen van webnavigatie. In plaats daarvan moet je het simpel houden en geen onnodige effecten toevoegen, want het zijn alleen maar eye-candy’s.

7. Maak geen onnodige webpagina’s

U zult ook merken dat de meeste kleine bedrijven slechts een minimaal aantal pagina’s op hun websites hebben. Dit komt omdat het maken van extra webpagina’s meestal bijdraagt aan de kosten van webdesign. Daarom is het raadzaam om alleen de noodzakelijke webpagina’s voor uw website te maken. Deze kunnen zijn:

 • Startpagina
 • Over pagina
 • Producten/Services pagina
 • Contactpagina
 • pagina met veelgestelde vragen
 • Blogs-pagina
 • Privacybeleid

Zodra u deze pagina’s op uw website heeft staan, moet u afzien van het toevoegen van meer pagina’s, in ieder geval totdat u definitief op zwart zit of als er behoefte is aan een specifieke webpagina.

Afsluitende gedachten

Webdesign is altijd een strijd geweest voor ondernemers. Het is moeilijk, tijdrovend en vooral duur om een fatsoenlijk webdesign te ontwikkelen. Helaas, als u van plan bent om uw startup op te richten, is een website een must, dus u kunt dit probleem niet omzeilen. Maar met dit artikel zou u het op zijn minst gemakkelijker moeten kunnen maken door de kosten voor webontwerp te verlagen.

Het bericht Hoe startups kunnen besparen op website- ontwerpkosten verscheen eerst op HubsAdda.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.