Hoe u online kunt verkopen als u een beginner bent: deel 5 Roadblocks Ondanks de honderden inspirerende succesverhalen die er zijn, is het opzetten van een e-commercebedrijf geen sinecure. In feite kan de reis behoorlijk moeilijk, vermoeiend en arbeidsintensief zijn. Het vereist veel toewijding (en een behoorlijk aantal peptalks!) Onderweg

Leestijd: 6 minuten

Bron

Ondanks de honderden inspirerende succesverhalen die er zijn, is het opzetten van een e-commercebedrijf geen sinecure. In feite kan de reis behoorlijk moeilijk, vermoeiend en arbeidsintensief zijn. Het vereist veel toewijding (en een behoorlijk aantal peptalks!) Onderweg.

Mijn zakenpartner Kate en ik zijn nu al een flink aantal maanden op deze reis, en ons jonge bedrijf, Bad Asta Vintage, is zowel een ongelooflijk bevredigende als soms vermoeiende ervaring.

In eerdere afleveringen van onze serie over online verkopen als een begin, heb ik artikelen geschreven over onderwerpen als het maken van een budget, inventariseren, het opzetten van een website en zelfs hoe je Instagram kunt gebruiken om betrokkenheid op te bouwen.

Lees de volledige serie: Online verkopen als je een beginner bent

De “aflevering” van vandaag zal een beetje anders zijn: ik ga je door een aantal wegversperringen leiden die we tijdens onze reis zijn tegengekomen, en hoe we draaien om onze uitdagingen het hoofd te bieden en er doorheen te komen. Dus als je niet alleen onze successen wilt vieren, maar ook wilt leren van onze fouten, dan is dit artikel iets voor jou!

Hoe online te verkopen?
Tips van e-commerce-experts voor eigenaren van kleine bedrijven en aspirant-ondernemers.
Abonneren
Vul een geldig e-mailadres in
Ik stem ermee in om de Ecwid-nieuwsbrief te ontvangen. Ik kan me op elk moment uitschrijven.

Onze grootste hobbel op de weg: Facebook

Zoals ik in ons laatste artikel al zei, waren Kate en ik enthousiast over het idee om onze vintage kleding te verkopen via een functie genaamd Instagram Shopping . Met deze functie kun je rechtstreeks vanuit een bericht of verhaal reclame maken voor producten en kunnen je volgers een aankoop doen zonder zelfs de Instagram-app te hoeven verlaten. Klinkt handig, toch?

Nou, zoals ik in deel 4 al zei, het blijkt dat je via Facebook moet verkopen om op Instagram te verkopen. Dat bracht ons bij een grotere vraag: Facebook versus Instagram

Oorspronkelijk hebben Kate en ik wat strategieën uitgestippeld over het verschil tussen hoe we Instagram en Facebook zouden gaan gebruiken. We vonden behoorlijk wat succes in onze groei van het aantal volgers en zelfs betrokkenheid op Instagram, en wilden uitzoeken hoe we even succesvol konden zijn op Facebook.

Maar dan stuiten we op een wegversperring: we hebben veel steun van mensen in onze doelgroep op Instagram. Maar als we naar de cijfers van Facebook keken, vonden we niet hetzelfde. Onze doelgroep is jonger en vrouwelijk, en is over het algemeen geïnteresseerd in een zeer esthetische visuele presentatie van onze inventaris.

Dit leek gewoon niet goed te vertalen naar Facebook, waar de demografie over het algemeen ouder is, minder geïnteresseerd is in visuele inhoud en minder geïnteresseerd is in het gebruik van het platform om te winkelen of outfitideeën te creëren. Dus waar heeft dat ons achtergelaten?

Onze Facebook-pagina

We kwamen tot de conclusie dat Facebook gewoon niet zo’n relevant platform was als Instagram voor ons specifieke bedrijf, en daarom moeten we niet te veel tijd of moeite besteden aan het creëren van een aparte strategie voor het platform. In plaats daarvan hebben we onze Instagram zojuist aan onze Facebook gekoppeld, wat betekent dat vanaf nu alle inhoud die we op Instagram maken, ook op onze Facebook zal verschijnen.

Dit zorgt er in ieder geval voor dat we regelmatig op beide accounts posten (dit zal ons hopelijk helpen om Instagram Shopping in de toekomst te activeren, zoals ik al zei dat Facebook vereist dat je daar aanwezig bent om als “echt” te worden beschouwd), en mensen die geen Instagram gebruiken maar ons willen steunen (namelijk oudere familieleden of de verdwaalde liefhebber van vintage shoppen zonder Insta) om bij te blijven met wat we doen.

We hebben er ook voor gezorgd om terug te linken naar onze website en bijgewerkte contactgegevens op Facebook te vermelden, zodat iedereen die geïnteresseerd is om contact met ons op te nemen of een aankoop te doen, dit relatief gemakkelijk kan doen. En ta-da! We hebben een beetje digitale Bad Asta-thuisconfiguratie op Facebook en hebben onderweg een aantal lessen geleerd over hoe we het beste kunnen strategiseren rond meerdere platforms.

Meer lessen van Facebook

Ik heb een rare fout gemaakt toen ik het Facebook-account van Bad Asta aan het opzetten was. Omdat ik geen zaken met plezier wilde mengen, en tegenwoordig zelf nauwelijks een Facebook-gebruiker, besloot ik een gloednieuw profiel aan te maken, exclusief voor Bad Asta.

Geen pagina, een profiel. Doe dit niet.

Misschien weet iedereen op de planeet dit behalve ik, maar hoe dan ook, ik zeg het voor de mensen achterin: Facebook wil dat Facebook-accounts/-pagina’s door echte mensen worden beheerd. In tegenstelling tot Instagram, waar je een account kunt maken voor je kat, schildpad of huisdiersteen, wil Facebook dat profielen worden gekoppeld aan echte menselijke identiteiten. Deze profielen kunnen vervolgens “Pagina’s” maken op basis van alles wat ze geschikt achten, maar er is een verschil tussen een pagina en een profiel. Een lijn in het zand.

Kijk, ongeveer drie dagen na het nieuwe profiel dat ik voor ‘Kate Asta’ heb gemaakt, kwamen we in de problemen met identiteitsverificatie. Gelukkig had ik Kate’s en mijn profielen toegevoegd aan de pagina van Bad Asta als admins, dus toen we de toegang tot ons nep-persoonsprofiel verloren, hadden we nog steeds de controle over Bad Asta.

Onze Facebook-strategie? Crosspost van Instagram!

Het beste advies dat ik je kan geven wat de Facebook-strategie betreft, is om je eigen weg te vinden, niet te verzanden in de logistiek, en jezelf te zijn wanneer je je pagina maakt (ik bedoel dit letterlijk).

Website Woes

Een ander obstakel dat we onderweg zijn tegengekomen, is dat we nu twee websites hebben! Zoals ik in Deel 3 heb besproken, alles over het lanceren van onze Instant Site, waren we niet in staat om de twee sites samen te voegen vanwege een WordPress-hostingprobleem. Dus voorlopig zitten we met een mooie, schone en heldere Instant Site waar mensen aankopen kunnen doen, en een oudere, bijna verlaten website met extra weetjes zoals blogposts en een meer gedetailleerde over ons-pagina.

Dientengevolge zullen mensen (zelfs mensen die we kennen!) soms de ene tegenkomen wanneer ze op zoek zijn naar de andere, en in de war raken. Hoewel dit ons waarschijnlijk niet zoveel pijn doet, is het wel verwarrend.

Een Google-zoekopdracht naar “Bad Asta Vintage” plaatst onze WordPress-website nog steeds voor onze Instant Site

Daarom is een van de volgende dingen die we van plan zijn aan te pakken, het kopen van een domein en het uitzoeken hoe we onze sites kunnen stroomlijnen. Hoewel dit zonder deze verwarring misschien een lagere prioriteit had, staat het echt bovenaan onze prioriteitenlijst.

Verkoop maken?

Misschien wel onze grootste wegversperring tot nu toe: we hebben nog geen verkoop via onze website gedaan! Gelukkig hebben we alles in onze inventaris apart op een Etsy-pagina geplaatst, waardoor we enig succes hebben gehad (artikel over het gebruik van marktplaatsen in combinatie met een website komt binnenkort). Maar over het algemeen betekent e-commerce succes voor ons verkopen via onze website en vrijheid van een externe verkoper aan wie we kosten moeten betalen.

Nog steeds Etsy gebruiken als verkoopkanaal…voor nu…

We hopen dit probleem te verhelpen door onze website op onze Instagram-pagina beter te hypen. En uiteindelijk willen we ook wat betaalde advertenties uitproberen om te zien of het kan helpen verkeer naar de site te genereren. We denken ook dat het samenvoegen van onze sites hierbij kan helpen, omdat onze WordPress-site wat meer dynamische inhoud heeft die verdere betrokkenheid kan stimuleren. Maar het hangt allemaal in de lucht.

Enkele afhaalrestaurants van de reis tot nu toe

Al met al, nu we wat tijd hebben besteed aan het leggen van de basis, zijn we verheugd om verder te gaan naar de volgende fase van onze zakelijke levenscyclus. Hopelijk heeft dit artikel je geholpen te zien waar we zijn geweest en waar we naartoe gaan, en je aangemoedigd om niet op te geven als het moeilijk of verwarrend wordt.

Aan de positieve kant, ons Instagram-publiek groeit

Een groot deel van succesvol zijn in online verkopen is gewoon niet opgeven! En geloof het of niet, wegversperringen overkomen iedereen. Ik hoop dat ik je door enkele van onze gesprekken te hebben laten zien dat je, waar je ook bent in je bedrijf, zowel successen als mislukkingen hebt gehad, en dat je jezelf de ruimte hebt gegeven om te groeien. Pak dat aan als een kans, en wie weet hoe ver je gaat?

Nee serieus. We weten ook niet hoe ver we gaan!

Lees de volledige serie: Online verkopen als je een beginner bent

Het bericht Hoe online te verkopen als je een beginner bent: deel 5 “Roadblocks” verscheen voor het eerst op Ecwid | E-commerce winkelwagen .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.