62 gratis marketingsjablonen waarvan u niet wist dat u ze nodig had Iets voor het eerst doen is echt moeilijk. Ik heb onlangs geholpen bij het plannen van een groot evenement en als contentmarketeer… nou ja… laten we zeggen dat het niet mijn favoriete taak was.

Leestijd: 9 minuten

Bron

Iets voor het eerst doen is echt moeilijk. Ik heb onlangs geholpen bij het plannen van een groot evenement en als contentmarketeer… nou ja… laten we zeggen dat het niet mijn favoriete taak was. Daarom heeft de geest in de lucht marketingsjablonen gemaakt.

marketing sjablonen meme

Wanneer je helemaal opnieuw begint en je vindt een sjabloon.

Ik weet dat ik verloren en alleen zou zijn zonder zoveel van deze sjablonen. Ik heb ze zelf gebruikt, als vaste medewerker van startups, en ik kan me niet voorstellen wat andere marketeers zonder hen doen. Dus als je trots wilt zijn op het vanaf de grond opbouwen zonder het wiel opnieuw uit te vinden, neem dan een kijkje!

We hebben sjablonen voor grote plannen, kleine verzoeken en alles daartussenin. Velen van hen zijn van onszelf, maar we hebben tal van sjablonen van anderen toegevoegd voor het geval u ons beu wordt.

Probeer maar!

Inhoudsopgave marketingsjablonen

 • Sjablonen voor marketingplannen
 • Sjablonen voor inhoudscontrole
 • Blogsjablonen
 • Google Ads-sjablonen
 • Facebook-advertentiesjablonen
 • Sjablonen voor zoekwoordonderzoek
 • Sjablonen voor sociale media-marketing
 • Sjablonen voor marketingkalender
 • Sjablonen voor bestemmingspagina’s
 • Verkoop- en marketingsjablonen
 • Sjablonen voor marketingbudget

marketingplan voor kleine bedrijven van LOCALiQ
Natuurlijk moeten we hier onze eigen toeters en bellen. Het enige wat we doen is ons richten op het helpen van kleine bedrijven om succesvol te zijn, en we hebben de marketingsjabloon om precies dat te doen.

 • LOCALiQ’s Strategy Template Growth
  Leer hoe u uw groeistrategie in zeven stappen kunt maken en ontvang de sjabloon om deze officieel te maken!
 • SWOT- analysevoorbeeld van WordStream
  We gebruiken een fictief restaurant om een volledige SWOT-analyse van vier kwadranten te maken die u kunt modelleren.
SWOT-analyse voorbeeldmatrix
 • Marketingplansjabloon van Monday.com op InVision
  InVision heeft talloze sjablonen van merknaambedrijven. Ik ben een fan van Monday.com, dus ik werd aangetrokken door hun versie. Je hebt natuurlijk wel een InVision-account nodig, maar je kunt je gratis aanmelden!
 • AddThis’s gratis marketingplansjabloon
  Dit is hun “ultieme” sjabloon en gidscombinatie. Het leert u hoe u een marketingplan kunt maken en biedt niet alleen hun eigen sjabloon om te downloaden, maar ook links naar een paar andere.

Sjablonen voor contentmarketing

Mijn favoriet! Titels, kalenders, berichten, onderzoek en meer! Ik kijk graag naar marketingsjablonen voor content, deels omdat mijn organisatie altijd verbetering kan gebruiken en omdat dit een geweldige manier is om nieuwe tools te leren kennen.

 • De 5 beproefde formules voor copywriting van WordStream
  Of je nu de voorkeur geeft aan de 4C’s, PAS, AIDA, BAB, of niet eens weet wat deze acroniemen betekenen, bekijk deze vijf copywriting-formules met voorbeelden en tips over hoe je ze kunt toepassen op je eigen inhoud.
 • WordStream’s 15 voorbeelden van missieverklaringen
  Hier leren we u hoe u een krachtige zakelijke missieverklaring schrijft, een paar hoofdsjablonen geeft en vervolgens 15 voorbeelden deelt om na te modelleren.
 • Sjablonen voor beoordelingsverzoeken van WordStream
  Recensies zijn de nummer één rankingfactor voor lokaal zoeken. En het beste is, uw klanten zijn bereid ze te schrijven, u hoeft het alleen maar te vragen! Volg deze tips en best practices voor het vragen om reviews, met 12 kopieer- en plakbare sjablonen.

Sjablonen voor inhoudscontrole

 • Sjablonen voor inhoudscontrole van WordStream
  Kristen heeft je behandeld in dit bericht over inhoudsaudits, hoewel ze een bepaald type inhoudschrijver is die – wacht erop – dol is op Excel-sheets. Dat heb je goed gehoord. Ze is een magische eenhoorn van schrijvers wiens audittips je moet stelen. Direct.
voorbeeld van actiepunten voor inhoudscontrole
 • Curata’s Content Audit Template
  Deze sjabloon wordt geleverd met een volledig overzicht van het uitvoeren van een inhoudsaudit, van de te gebruiken tools tot de uitvoering. Curata laat je zelfs zien hoe je eventuele hiaten kunt opvullen en een nieuwe contentstrategie kunt structureren.

Blogsjablonen

 • De onweerstaanbare titels en voorbeelden van blogposts van WordStream
  Ceillie heeft je bedekt met talloze tips en voorbeelden voor het schrijven van koppen. Bekijken!
 • Backlinko’s bewezen blogberichtsjablonen
  De zeven sjablonen van Backlinko zijn redelijk gedetailleerd en “gegarandeerd om verkeer naar uw blog te leiden.”
gratis marketingsjablonen: backlinko blogsjabloon
 • Vital Dollar’s Blog Post Titel sjablonen
  Titels van blogposts zijn mijn *minst* favoriete onderdeel van schrijven. Vital Dollar biedt meer dan 200 titelsjablonen voor blogposts (zegen) die we kunnen gebruiken als we een pakkende kop nodig hebben.
 • CoSchedule’s 101 pakkende blogtitelformules
  Gecombineerd met CoSchedule’s 101 formules voor blogtitels, zou je klaar moeten zijn voor elke dag van het jaar!

Gratis Google Ads-sjablonen

Als u geld wilt uitgeven aan betaalde zoekmarketingcampagnes, maar u bent geen marketeer voor de vraag, dan zijn dit de sjablonen voor u. En als u een doorgewinterde demand-gen-marketeer of expert op het gebied van betaald zoeken bent, kan het geen kwaad om uw sjablonen op te frissen.

 • 34 Killer Google Ads-sjablonen van WordStream
  Nu uitgebreide tekstadvertenties verdwijnen en het steeds evoluerende platform, kunnen Google Ads-sjablonen moeilijk verkrijgbaar zijn. Maar we hebben enkele voorbeelden van advertentiekopieën die u nog steeds kunt gebruiken in uw RSA’s en meer.
 • De 7 kant-en-klare Google Ads- kopformules van WordStream
  Naast deze formules hebben we enkele voorbeelden en snelkoppelingen, zodat u niet helemaal opnieuw Google-advertenties hoeft te schrijven!
 • WordStream’s Template Cost gegevens importeren
  Wist u dat u in Google Ads de advertentiekosten voor al uw kanalen (zelfs die buiten Google) kunt bekijken? Lees hier hoe en gebruik de gratis meegeleverde sjabloon.
 • Sjabloonadvertentiebouwer van Google Ads
  Waarschuwing: deze sjabloonadvertentiebouwer is specifiek voor TemplateAds. Maar aangezien we hier zijn om over sjablonen te praten, is het de moeite waard om te lezen als u nog geen gebruikmaakt van display-advertenties met sjablonen.
 • De Google Ads-sjabloon van Zima Media
  Ben je een bedrijfseigenaar die de gronden voor je eerste Google Ads-campagne probeert te testen of een beginnende marketeer die op zoek is naar coole ideeën? Bekijk de tips en trucs van Zima Media voor het schrijven van foutloze Google Ads-kopieën zonder dat je hersenen smelten.

Gratis Facebook-advertentiesjablonen

De mogelijkheden voor Facebook-advertenties zijn eindeloos, dus waar begin je eigenlijk? Laat u leiden door deze voorbeelden en sjablonen.

 • De 7 geweldige voorbeelden van Facebook-advertenties van WordStream
  In dit bericht bekijken we enkele van de beste voorbeelden van Facebook-advertenties die we hebben gezien, wat ze bijzonder effectief maakt en hoe je je eigen Facebook-advertenties aantrekkelijker kunt maken.
 • AdEspresso’s Facebook-advertentiesjabloon
  AdEspresso heeft 20 gratis Facebook-advertentiesjablonen voor elk type bedrijf. Ze hebben ook 20 extra downloadbare sjablonen!
 • Gratis en aanpasbare Facebook-advertentiesjablonen van Canva
  Oké, Canva is geweldig voor het ontwerpen van Facebook-advertenties . Toen ik bij WordStream was, leerde ik hoe ik blogheaders en Facebook-advertenties kon maken via Canva. Ze hebben duizenden sjablonen en afbeeldingen om uit te kiezen, dus doe eens gek.
canva's bibliotheek met ontwerpsjablonen voor Facebook-advertenties

Sjablonen voor zoekwoordonderzoek

Ongeacht uw merkstem en of u nu betaalde advertentietekst of organische inhoud schrijft, zoekwoorden vormen de ruggengraat van uw inhoud. Bekijk, naast gratis hulpprogramma’s voor zoekwoordonderzoek , deze sjablonen:

 • Spreadsheets voor sjablonen voor zoekwoordenonderzoek van marketeers
  Wilt u zoekwoordenonderzoek automatiseren met behulp van de eenvoudige spreadsheet? Probeer deze Google Spreadsheets-sjablonen om uw process.mplate te versnellen (beschikbaar in Excel en Google Spreadsheets). Met deze sjabloon kunt u snel en effectief zoekwoordenonderzoek uitvoeren.
 • Neil Patel’s SEO-pakket
  Neil Patel heeft 21 SEO-werkbladsjabloonpakketten samengesteld, die vergezeld gaan van deskundig advies over hoe u aan de slag kunt met SEO.
 • Backlinko’s sjabloon voor marketingzoekwoordonderzoek
  Stroomlijn en organiseer uw zoekwoordonderzoek met deze gratis te
gratis marketingsjablonen: sjabloon voor zoekwoordonderzoek

Heeft u hulp nodig bij het vullen van uw blad met zoekwoorden die veel conversies opleveren? Probeer ons gratis hulpprogramma voor zoekwoorden!

Gratis marketingsjablonen voor sociale media

Marketingsjablonen voor sociale media zijn enkele van de belangrijkste om up-to-date te blijven. Sociale-mediaplatforms veranderen voortdurend hun aanbod; nog meer met iOS-updates. Bekijk deze marketingsjablonen voor sociale media. En als je geïnteresseerd bent, bekijk dan ons Local Social Media Marketing Lab voor tal van post-ideeën.

Instagram-sjablonen

Van afbeeldingsideeën tot bijschriften, wij hebben het voor u.

 • LOCALiQ’s 80+ Instagram-bijschriften
  Eén bericht met meer dan 80 ideeën van Instagram-bijschriften. Ik bedenk persoonlijk minstens 3 verschillende versies van bijschriften voordat ik post en het is ~stressvol~. Dit bericht helpt de versnellingen in beweging te krijgen en uw bericht sneller de wereld in te sturen.
gratis marketingsjablonen: sjablonen voor instagram-bijschriften
 • Gratis bewerkbare Instagram-berichten van Adobe Sparks
  Adobe Spark Post biedt professioneel ontworpen sjablonen om je wielen te laten draaien of om je eigen post helemaal opnieuw te maken. Bepaal een thema voor uw ontwerpen met behulp van foto‘s, pictogrammen, logo’s, gepersonaliseerde lettertypen en andere aanpasbare elementen om ze volledig authentiek te laten voelen.
 • Canva’s gratis, aanpasbare Instagram-postsjablonen
  Het lijkt erop dat ik niet genoeg Canva-sjablonen in dit bericht kan opnemen, maar hier zijn we weer met tonnen gratis instagram-postsjablonen voor niet-ontwerpers.
 • Crello’s Instagram-sjablonen
  Crello heeft een waanzinnig aantal sjablonen – niet alleen voor Instagram – en ze voegen er steeds meer aan toe. Kom hier voor inspiratie, om een Instagram-bericht of Snapchat-filter te maken en kijk hoe de betrokkenheid binnenrolt.
gratis marketingsjablonen: crello instagram-sjablonen

Sjablonen voor beïnvloedersbereik

Je kunt een influencer niet zomaar een oud bericht sturen. Gebruik deze sjablonen om uw e-mails uit de prullenbak te houden.

 • E-mailsjabloon voor influencer-outreach van Upfluence
  Wie kan je beter vertellen hoe je influencers kunt bereiken dan Upfluence? Ze hebben alles wat je nodig hebt om je bereik te personaliseren en te maximaliseren.
 • Flowrite’s influencer outreach e-mails
  Hier zijn enkele praktische tips en voorbeelden voor outreach-e-mails, evenals manieren om ze te kopiëren.

Gratis e-mailmarketingsjablonen

Ik schaam me om te zeggen dat ik begon als e-mailmarketeer en dat mijn vaardigheden roestig zijn. Ik heb deze sjablonen meer nodig dan ik graag toegeef, en als je iemand bent die niet fulltime aan e-mailmarketing doet, heb je ze waarschijnlijk ook nodig.

Onderwerpregelsjablonen voor e-mail

 • De 34 e-mailonderwerpregels van WordStream om de open rates te verhogen
  In dit bericht behandelen we negen van de beste e-mailonderwerpstijlen om u te helpen uw open rates te verhogen, samen met 34 voorbeelden die u kunt aanpassen aan uw bedrijf
 • De 40 geweldige e- mailonderwerpregels van LOCALiQ
  Of je nu een advocaat, tandarts, makelaar bent of gewoon meer vacatures wilt krijgen, deze tips en voorbeelden zullen je helpen je doelen te bereiken.

Marketing-e-mailsjablonen

 • LOCALiQ’s 34 e-mailvoorbeelden en sjablonen voor kleine bedrijven
  Nog een vermelding op één lijst, omdat de lijst met e-mailsjablonen van LOCALiQ uitputtend is. Kies uit 34 opties (of combineer ze om ze je eigen te maken) en test, test, test!
 • De 18 promotionele e- mailvoorbeelden van WordStream
  Er zijn allerlei soorten verkooppromoties die u kunt uitvoeren om uw bedrijf te promoten. Hier zijn 18 voorbeelden plus tips voor het schrijven van een geweldige promotionele e-mail voor uw publiek.
marketingsjablonen: e-mailmarketingsjablonen

Sjablonen voor e-mailnieuwsbrieven

 • WordStream’s 75+ Creatieve Nieuwsbrief Naam Ideeën & Voorbeelden
  Uw lezers ontvangen deze e-mail regelmatig, dus zorg voor een goede naam! Of het nu gaat om alliteratie, rijmen of eigenzinnig zijn, gebruik deze meer dan 75 ideeën en voorbeelden om je eigen geweldige nieuwsbriefnaam te bedenken.
 • LOCALiQ’s 75+ nieuwsbriefideeën en voorbeelden voor elke maand van het jaar
  Het is niet nodig om je hersens elke maand te pijnigen om met iets authentieks te komen. Gebruik deze ideeën en voorbeelden zodat uw lezers uitkijken naar uw maandelijkse verzendingen!
 • MailChimp’s 100+ e-mail- en nieuwsbriefsjablonen
  Hoewel deze exclusief voor Mailchimp-gebruikers zijn, kunt u een kijkje nemen als u een login heeft. Het is de moeite waard om enkele best practices te bekijken en ontwerpinspiratie op te doen.
 • Venngage’s 65+ e-mailnieuwsbriefsjablonen
  Venngage biedt meer dan 65 sjablonen PLUS ontwerptips in deze lijst, die veel inspiratie biedt. Voeg gewoon je merkkleuren toe, en bam! E-mailmarketing tot uw beschikking.

Sjablonen voor e-mailhandtekeningen

 • De 7 briljante e- mailhandtekeningen van WordStream
  Bekijk de nieuwste trends op het gebied van e-mailhandtekeningen en voorbeelden om u te laten zien hoe u deze kunt kopiëren.
 • Mijnhandtekening.io’s
  My Signature maakt e-mailhandtekeningen voor de kost, maar als je op zoek bent naar geweldige voorbeelden in plaats van een tool, heb je nog steeds geluk.
 • HubSpot’s e-mailhandtekeningsjabloongenerator
  Ja, ik weet dat dit geen sjabloon is, maar het is een sjabloongenerator. Wat mij goed genoeg lijkt. Deze gratis tool is eigenlijk best cool om te gebruiken.
gratis marketingsjablonen: sjabloongenerator voor e-mailhandtekeningen

E-mailsjablonen voor netwerken

 • De 9 e-mailsjablonen voor netwerken van WordStream
  Maar liefst 27 voorbeelden van e-mailonderwerpen en negen kopieer- en plakbare e-mailsjablonen! Duik erin en maak nieuwe professionele vrienden.
 • De 4 e-mailsjablonen van de Muse om te gebruiken
  De Muse is mijn go-to voor alles wat met netwerken of interviewen te maken heeft, en deze 4 sjablonen behoren tot de beste.
 • Carrière Contessa’s netwerksjablonen
  Voor werkende vrouwen (en mannen, oké), Career Contessa neemt je mee terug naar de basis met deze basisprincipes van netwerken. Als het niet kapot is, repareer het dan niet.

Gratis marketingkalendersjablonen

Plannen was nog nooit zo eenvoudig! Kies maar:

 • LOCALiQ’s ultieme marketing..
This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.