Verkooponderzoek van 10 minuten met echte concurrent Vanuit een productperspectief geloof ik dat het krachtigste wat we kunnen doen, is om uw menselijke intelligentie te helpen en inzichten te stimuleren. Tools zoals True Competitor zullen nooit uw eigen branchekennis (of die van de klant) vervangen, maar ik hoop dat we – naarmate ze blijven evolueren – snellere en betere beslissingen kunnen nemen die u helpen te doen waar u het beste in bent

Leestijd: 5 minuten

Bron

Uw verkoopteam heeft u zojuist gevraagd om over 30 minuten te bellen met een nieuwe prospect, ClowdFyre. Omdat je niet als een idioot wilt klinken, pak je ClowdFyre.com en zie je het volgende: “ClowdFyre maakt gebruik van de cloud om blockchain-synergieën te ontsteken.” Cool, cool… wacht even, er is een soort diagram. Dit zal je zeker wat inzichten geven:

Of misschien niet. Ik overdrijf natuurlijk, maar na Web 1.0, Web 2.0 en wat we nu ook doen, te hebben meegemaakt, voelt dit soms een beetje te dicht bij de waarheid. Misschien is de eenvoudigere waarheid dat we gewoon geen namen meer hebben en dat de wereld te snel verandert.

Dus, hoe kun je hopen snel erachter te komen waar ClowdFyre over gaat en klinken alsof je je huiswerk hebt gedaan? Ik ga twee praktijkvoorbeelden presenteren van hoe u Moz’s True Competitor- onderzoekstool kunt gebruiken om dit probleem in minder dan 10 minuten op te lossen.

Case #1: Van Xero tot held

Xero is een goed voorbeeld van een heel aardig bedrijf met een volkomen nietszeggende naam. Hun slogan is: “Boekhoudsoftware om uw to-do te doen.” Oké, ik weet niet precies wat dat betekent, maar ik begrijp wat boekhoudsoftware is.

Laten we eens kijken wat ik kan leren van hun competitieve landschap. Ik sluit ze aan op True Competitor…

…en snel iets terugkrijgen als dit (aangepast tot de top 10):

Ter referentie hebben we de Domain Authority (DA) van Xero.com en de DA, keyword Overlap en Rivalry (een Moz-statistiek die drie factoren in evenwicht houdt, waaronder DA en Overlap) van elk van de top 10 organische zoekconcurrenten. Ik zie snel een paar dingen:

FreshBooks en QuickBooks vallen meteen op als bekende merken in de boekhoudsoftwareruimte, en FreshBooks bevindt zich in een zeer vergelijkbaar DA-bereik. Dit zijn zeer waarschijnlijk productconcurrenten en geven ons een gespreksonderwerp tijdens het gesprek. Let daarnaast op deze concurrenten:

Dit zijn content concurrenten die een aanzienlijke overlap hebben met Xero en strijden om organisch verkeer. Onze prospect ziet NerdWallet (om er maar één te kiezen) misschien niet als een concurrent, maar hun inhoud kan belangrijke inzichten bieden in vragen die potentiële kopers stellen.

Als er iets niet bekend is, kan ik erop klikken om de site te bezoeken. Ik zie bijvoorbeeld dat Wave (waveapps.com) een opkomende concurrent in de ruimte is. Ik zou zelfs een paar van deze concurrenten terug kunnen voeren in True Competitor om een complexer beeld te schetsen.

In slechts een paar minuten heb ik een idee van Xero’s productconcurrenten, contentconcurrenten en een paar gesprekspunten. Ik hoop in ieder geval niet als een idioot te klinken.

Casus #2: Een voorbeeld van een verkeerd advies

Je kent het misschien niet van de naam, maar Missguided is een modemerk gericht op Gen-Z en Millennial-vrouwen. Laten we ze in True Competitor plaatsen en kijken wat we kunnen leren.

Ik ga meteen naar de inzichten (merk op dat MissguidedUS.com een DA van 64 heeft). Ik zie meteen dat Missguided het opneemt tegen een aantal grote spelers in de winkelruimte, waaronder high-end warenhuizen en Amazon. Deze concurrenten zijn ambitieus en vormen misschien geen realistische focus, maar dit is een geweldig gespreksonderwerp. Met wie willen ze concurreren en hoe gaan ze om met de realiteit dat ze met deze grote spelers in een markt zijn?

Laten we eens kijken naar een enigszins andere reeks concurrenten:

Ik weet niets over deze sites/merken, maar mijn directe gevoel is dat het kleinere merken zijn (een gevoel dat wordt versterkt door hun DA-scores) en proberen een scherpere sfeer op te roepen. Dat roept een interessant gespreksonderwerp op: wie zijn de meest relevante concurrenten in deze doelmarkt van Millennial- en Gen-Z-vrouwen, en welke unieke uitdagingen stelt die markt?

Met een paar klikken door naar hun sites (en minder dan een minuut werk), kan ik ook zien dat Aritzia en Tobi zich op een vergelijkbare demografie lijken te richten en waarschijnlijk directe concurrenten zijn (ze zijn ook veel realistischere concurrenten dan Macy’s of Amazon).

Als ik op mijn horloge kijk, heb ik nog een paar minuten voor de vergadering, dus laten we iets leuks proberen (nou ja, ik denk dat het in ieder geval leuk is) – laten we op die twee “scherpe” merken klikken en de [+ Concurrenten analyseren] ] functie. Ik zal de volledige trefwoordkruising opvragen…

… en ik kan meteen zien welke zoekwoorden deze sites delen:

Het is duidelijk dat vijf trefwoorden (of zelfs 500) slechts een stukje van de puzzel is, maar in een paar minuten heb ik genoeg stukjes verzameld om een intelligent gesprek te voeren en de deal te sluiten.

Gegevensondersteunde menselijke intelligentie

Vanuit een productperspectief geloof ik dat het krachtigste wat we kunnen doen, is om uw menselijke intelligentie te helpen en inzichten te stimuleren. Tools zoals True Competitor zullen nooit uw eigen branchekennis (of die van de klant) vervangen, maar ik hoop dat we – naarmate ze blijven evolueren – snellere en betere beslissingen kunnen nemen die u helpen te doen waar u het beste in bent.

Uiteindelijk zult u geen uren kunnen besteden aan het onderzoeken van elk verkoopgesprek – zelfs als u dat zou willen. Maar door True Competitor te gebruiken, kunt u de weinige tijd die u heeft productiever maken.

Ik zou graag horen van iedereen die dit in zijn verkooppraatjes toepast (klik op Twitter @dr_pete ) of over manieren waarop onderzoekstools helpen om uw SEO-prospectie gemakkelijker te maken.

Dit bericht is gepost in seo. Bookmark de link.
This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.