Verkoop jouw stockfoto’s op Shutterstock en verdien geld

Leestijd: 9 minuten

Bron

Er zijn veel verschillende manieren waarop u geld kunt verdienen met uw vaardigheden als fotograaf. U kunt bijvoorbeeld foto‘s als stockfoto’s verkopen op websites zoals iStockPhoto, Shutterstock en Dreamstime.

Als alternatief kunt u apps voor het verkopen van foto’s gebruiken, zoals Bylined, FOAP en Agora Images.

Maar een van de meest lucratieve manieren om als fotograaf een consistent inkomen te verdienen, is door je kennis te bundelen in een cursus die je online kunt verkopen.

Volgens recente statistieken zal de wereldwijde eLearning-industrie tegen 2026 $ 457 miljard bereiken.

De industrie groeit in zo’n fenomenaal tempo dankzij internetverbindingen die steeds sneller groeien. Ook hebben mensen over de hele wereld gemakkelijker toegang tot mobiele apparaten, waardoor NU het perfecte moment is om je eigen online cursus te maken.

Fotografie is een gespecialiseerde vaardigheid die zich goed leent voor dit soort online bedrijfsmodellen.

Lees de rest van dit artikel om 6 redenen te ontdekken waarom fotografen online cursussen zouden moeten verkopen en hoe u hiermee meteen aan de slag kunt, zodat u kunt gaan verdienen aan uw fotografische vaardigheden.

Online cursussen zijn relatief eenvoudig te maken

Vergeleken met de meeste andere methoden om online geld te verdienen, zijn online cursussen een gemakkelijke manier om inkomsten te genereren met uw kennis en vaardigheden.

En met de juiste tools wordt u bij elke stap begeleid, waardoor uw werk nog gemakkelijker wordt.

Tegenwoordig zijn er bijvoorbeeld veel verschillende soorten online cursusplatforms die zijn ontworpen om u alle tools te bieden die u nodig hebt om uw online cursus te maken, te lanceren en te verkopen .

Bron

U kunt kiezen uit:

 • Zelfstandig online platform: dit is een speciaal platform dat wordt geleverd met alle educatieve bronnen en ondersteuning die u nodig hebt om uw online cursus te maken en te verkopen.
 • Alles-in-één online cursusplatform: dit type platform biedt cursushosting, websitebouwers, verkooptools, marketingautomatisering en verschillende functies voor communitybeheer.
 • Marketplace Online Platform: dit soort platforms bieden u niet alleen een manier om uw online cursus te regelen, maar ook een kant-en-klaar publiek aan wie u uw nieuwe cursus kunt gaan promoten.

Online cursussen zijn niet alleen eenvoudig te maken, maar kunnen ook een uitstekende manier zijn om uw digitale marketingstrategie uit te breiden met nieuwe vormen van pull-marketing . In plaats van te proberen producten of diensten naar klanten te pushen, kunt u ze binnenhalen met behulp van uw boeiende en inzichtelijke cursussen.

Online cursussen zijn een geweldige bron van inkomsten

Of u nu kiest voor een hoog of een lager prijskaartje, uw cursus kan een betrouwbare bron van parttime of fulltime inkomen worden.

Het beste van je kennis in een digitaal product verpakken, is dat je het maar één keer hoeft te maken en het aan duizenden of zelfs miljoenen mensen kunt verkopen.

Ook kosten dergelijke digitale activa niet veel om te produceren, vooral als je al veel inhoud hebt die je eerder hebt gemaakt voor je blog, sociale media, enz.

Ook: 18 digitale productideeën voor bijna elk klein bedrijf Online cursussen zijn perfect voor klantenwerving

Als fotograaf heeft u waarschijnlijk al andere producten te koop, zoals uw afbeeldingen, video’s, fotograafdiensten, enz.

U kunt het bedrijfsmodel omkeren en uw online cursus gebruiken als een manier om een publiek van enthousiaste enthousiastelingen op te bouwen die later uw andere producten in de toekomst zullen kopen.

Een manier om dit te doen is door uw online cursus gratis aan te bieden en vervolgens mensen door uw trechter te leiden, zodat ze betalende klanten kunnen worden van uw andere diensten of producten.

U kunt echter nog steeds geld verdienen met uw fotografiecursus door deze vol met waarde in te pakken en tegen een lage, betaalbare prijs aan te bieden, waardoor het een goed idee is voor uw doelgroep.

Online cursussen helpen je autoriteit op te bouwen

Als fotograaf moet je je onderscheiden van de rest als je wilt slagen in deze populaire niche.

Er is tegenwoordig zoveel online concurrentie dat het belangrijk is om autoriteit en geloofwaardigheid als professionele fotograaf op te bouwen om ervoor te zorgen dat uw ideale klanten u kunnen vinden. Een online cursus is een geweldige manier om dat te doen en onderweg kennis te delen.

Door een cursus van hoge kwaliteit te creëren, laat u uw kennis en expertise over een bepaald onderwerp zien, wat u onmiddellijk geloofwaardig zal maken en u zal helpen opvallen in een drukke markt.

U hoeft de cursus maar één keer te maken

Een van de absoluut beste dingen van het maken van een digitaal product is dat je het maar één keer hoeft te maken. Dan is het aan jou om keer op keer te verkopen zolang je wilt.

Dus ook al kost het je een paar weken of maanden om je fotografiecursus te maken, als het werk klaar is, is het klaar.

U beschikt dan over een waardevol digitaal bezit waar u jarenlang profijt van zult hebben.

Je hebt geen groot publiek nodig

Voor de meeste bedrijven hangt succes af van het hebben van een groot publiek, van wie u de meeste kunt omzetten in betalende klanten.

Als kennisondernemer heeft de omvang van het publiek echter geen invloed op uw succes. U kunt uw bestaande netwerk en publiek omzetten in betalende klanten, maar zelfs als u helemaal opnieuw begint, kunt u nog steeds succes boeken waar u zich bevindt.

Het absoluut beste van het verkopen van cursussen als fotograaf is dat je geen enorm publiek nodig hebt om het met succes te doen.

Met de juiste strategie kun je een consistente stroom klanten opbouwen om je fotografiebedrijf te ondersteunen en te laten groeien, zelfs als je begint met nul merkvolgers.

Het enige dat u nodig hebt om uw nieuwe online cursusbedrijf te lanceren en momentum op te bouwen, is een kleine groep actief betrokken potentiële klanten die uitstekend passen bij uw doelmarkt.

De reden?

Het hebben van een klein betrokken publiek met loyaliteit aan jou en je merk kan vaak lucratiever zijn omdat ze je kennen, leuk vinden en vertrouwen. Natuurlijk kan een groot publiek ook geweldig zijn, maar realiseer je dat dit geen vereiste is voor succes.

En het beste deel? Door een online cursus te maken en op de markt te brengen, profiteert u van een gemeenschap van gelijkgestemde individuen die zich rondom uw product zullen ontwikkelen.

Later kunt u deze community gebruiken om in de toekomst meer producten en diensten te verkopen.

Voorbeelden van succesvolle online fotografiecursussen

Zoals je hebt gezien, zijn er veel goede redenen waarom je zou moeten beginnen met het verkopen van je online cursus fotografie.

Maar als je extra inspiratie nodig hebt, zijn hier een paar voorbeelden van fotografen met enorm succesvolle online cursussen:

 • Zhang Jingna : Zhang heeft een populaire cursus over artistieke portretfotografie.
 • Lara Jade : Lara heeft een aantal online videocursussen op CreativeLive.
 • Emily Soto : Emily heeft meerdere online cursussen over een breed scala aan fotografie-onderwerpen.
 • John Greengo : John geeft een cursus over de grondbeginselen van fotografie.

Bron

Dit zijn enkele van de beste fotografen die er zijn, maar je zult er versteld van staan hoeveel willekeurige, ondermaatse cursussen er online zijn die hun makers elke maand veel geld opleveren.

Stel je nu eens voor hoeveel succesvoller JIJ zult zijn door een product van hoge kwaliteit te creëren dat beantwoordt aan de behoeften van je doelmarkt!

Hoe u begint met het online verkopen van fotografiecursussen

Hieronder vindt u 5 stappen die u moet nemen om uw eigen online cursus te maken en te verkopen.

Stap #1: Identificeer uw doelgroep

Denk na over de stof die u wilt onderwijzen en stel uzelf de volgende vragen:

 • Welk type persoon zou jouw online cursus kopen?
 • Wat doen ze voor de kost?
 • Wat willen ze leren van de kennis, expertise of vaardigheden die u wilt overbrengen?
 • Welke sociale media-netwerken bezoeken ze vaak?
 • Welke websites bezoeken ze graag online?

Schrijf zoveel mogelijk details over uw “ideale” klant op. Hoe meer u weet over wie uw doelgroep is, hoe gemakkelijker het voor u zal zijn om uw online fotografiecursus op de markt te brengen.

Meer: Hoe u uw doelgroep kunt vinden op sociale media

Stap #2: Vind de pijnpunten van uw publiek

De volgende stap is om meer te weten te komen over de uitdagingen waarmee uw doelgroep wordt geconfronteerd.

Succesvolle marketing komt neer op het kunnen identificeren van hun pijnpunten, problemen, uitdagingen, obstakels, enz., en uw product of dienst positioneren als de perfecte oplossing om hen te helpen hun wensen te verwezenlijken.

Een aspirant-fotograaf kan bijvoorbeeld te maken hebben met workflow-uitdagingen , wat u de perfecte gelegenheid biedt om een cursus te maken om hen te helpen omgaan met dit veelvoorkomende pijnpunt.

Andere uitdagingen waarmee fotografen worden geconfronteerd, kunnen zijn:

 • Studio problemen
 • Fotobeheer
 • Klanten vinden
 • Ondergewaardeerd zijn
 • … enzovoort.

Stap 3: Maak je cursus

Zodra u een duidelijk beeld heeft van het type inhoud dat u wilt maken en wie uw ideale publiek is, is het tijd om uw online cursus te maken.

Het valt buiten het bestek van dit artikel om in het noodzakelijke stapsgewijze proces voor het maken van een fotografiecursus te duiken.

Maar het is belangrijk om te weten dat de meeste online cursussen anders zijn en hun eigen unieke lay-out volgen. Ongeacht welke je kiest, je hebt echter een overzicht of cursuskaart nodig om ervoor te zorgen dat je contentcreatie op schema blijft.

Het maken van een overzicht is slechts de eerste stap bij het maken van uw cursusinhoud. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn, focus je gewoon op de organisatie.

Neem de tijd om uw inhoudsmodules en lessen in bulletpoints te plannen om ervoor te zorgen dat het van begin tot eind goed stroomt.

Hier is een voorbeeld van hoe uw cursusoverzicht eruit zou kunnen zien:

Week 1:

 • Invoering
 • Een overzicht van hedendaagse creatieve fotografie

Week 2:

 • Uw camera leren kennen (sluitertijd, diafragma, ISO-instellingen)
 • Praktische beoordeling — fotografische ideeën

week 3:

 • De regels van compositie
 • Fotografische ideeën en praktijk en suggesties voor verbeteringen

week 4:

 • Portret
 • Fotobewerking, bijsnijden, verbetering, enz.

week 5:

 • Landschapsfotografie
 • Vraag en antwoord — beoordeling van de voortgang van de opdracht

Week 6:

 • Het verhaal in de serie — interessante foto’s maken
 • Typologie, Documentaire, Dagboekvorm, Reizen, etc.

week 7:

 • Afbeeldingen afdrukken en weergeven
 • Laatste feedback op fotografie-opdrachten

Als je klaar bent met het uitstippelen van je cursus, kun je beginnen met het schrijven van je lessen.

Hoewel de meeste fotografiecursussen videolessen bevatten, kunnen de jouwe tekst– of audio-gebaseerd zijn, of een combinatie van alle drie.

Voor het grootste deel zijn succesvolle fotografiecursussen cursussen die verschillende soorten inhoudsmedia bevatten om een beroep te doen op verschillende leervoorkeuren van studenten.

Stap #4: Breng uw cursus op de markt

Je volgende stap is om je fotografiecursus te promoten en studenten ertoe aan te zetten zich in te schrijven. Het op de markt brengen van uw cursus hoeft niet moeilijk te zijn, zolang u maar weet op wie u zich richt en een sterke digitale marketingstrategie heeft om u te helpen uw cursus voor uw doelmarkt te krijgen.

U kunt ervoor kiezen om online cursusmarktplaatsen zoals Udemy of Skillshare te gebruiken.

Bron

Of misschien wil je het vanaf je eigen website op de markt brengen als je al een bestaand publiek hebt.

Het verkopen van cursussen op uw eigen website heeft een aantal voordelen:

 • U hoeft uw inkomsten niet te delen met online cursusmarktplaatsen
 • U heeft volledige controle over uw cursuspromotie en interactie met uw klanten
 • Je kunt je cursusinhoud of duur naar wens aanpassen
 • Uw website draagt bij aan het opbouwen van uw persoonlijke merk.

De snelste manier om uw website op te zetten, is door u aan te melden bij Ecwid E-commerce . U krijgt een gratis site van één pagina met een ingebouwde online winkel. Je kunt je cursus op een van de volgende manieren verkopen:

 • Als u kant-en-klare videolessen heeft, kunt u videobestanden als digitale producten uploaden naar uw website.
 • Als u realtime les geeft of traint via een online conferentie, kunt u een bestand met een link naar uw conferentie uploaden naar uw site.
 • Als je webinars doet, kun je je klanten automatisch uitnodigen voor een webinar wanneer ze een aankoop doen.

Meer informatie: Hoe te beginnen verkopen online cursussen op uw website

Als alternatief kunt u overwegen te investeren in betaalbare webinarsoftware om een gratis fotografieworkshop te organiseren die u vervolgens kunt gebruiken om te proberen uw bezoekers om te zetten in klanten. Of creëer een strategie die meer gericht is op sociale media, e-mailmarketing of zelfs een hybride mix van verschillende marketingtechnieken.

De opties zijn eindeloos om verkeer naar uw product te leiden en zijn afhankelijk van uw eigen voorkeuren, marketingvaardigheden, connecties en een groot aantal andere factoren.

Stap #5: Testen, meten, tweaken en verbeteren

Dit is een van de belangrijkste stappen bij het runnen van een succesvol online fotografiecursusbedrijf.

Je kunt niet verbeteren wat je niet meet. Daarom is het belangrijk om verschillende statistieken bij te houden, zoals:

 • Omzet
 • CAC (klantacquisitiekosten)
 • Rendement op investering
 • Conversieratio’s van bestemmingspagina’s
 • Social media en organisch verkeer

Door deze en andere marketingstatistieken bij te houden, kunt u de voortgang van uw online cursus volgen.

Op deze manier krijgt u inzicht in wat goed werkt en wat niet, zodat u de nodige wijzigingen kunt aanbrengen om uw cursusinhoud en/of marketingstrategie te verbeteren.

Uiteindelijk zal dit u helpen uw conversies te verhogen en meer geld te verdienen met uw online cursus.

U wilt ook uw cursussen consequent aanpassen en verschillende strategieën testen om te zien hoe u de verkoop en andere matrices het beste kunt verbeteren. Om u bij dit proces te helpen, kunt u videobewerkingssoftware gebruiken bij het maken van uw online cursussen. Dit zorgt ervoor dat al je cursussen gepolijst, professioneel en tot in de perfectie zijn aangepast

Conclusie

Of je nu al een bestaand publiek hebt of net begint, er zijn meer dan genoeg redenen om een online cursus te maken, zodat je een echt, passief inkomen kunt verdienen met je fotografische vaardigheden.

De 5 hierboven beschreven stappen zijn slechts een algemene gids voor het plannen, maken en lanceren van uw nieuwe fotografiecursus.

En als je deze stappen volgt, creëer je een enorm succesvolle online cursus die je fotografische vaardigheden laat zien en je helpt een goed inkomen online te verdienen.

Heeft dit artikel je ervan overtuigd dat het tijd is om je eigen online fotografiecursus te gaan bouwen? Deel uw mening in de reacties hieronder!

De post 6 redenen waarom fotografen online cursussen moeten verkopen verscheen voor het eerst op Ecwid | E-commerce winkelwagen .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.