9 beste strategieën om SEO ROI te maximaliseren SEO kan een behoorlijke investering zijn, omdat het een bedrijf is dat u krijgt waarvoor u betaalt. Er zijn bureaus of individuen die u zullen verleiden met hun lage prijzen en zeggen dat u snel uw SEO ROI zult zien, en dat is iets dat ze zich kunnen veroorloven, omdat het meestal betekent dat ze duistere tactieken gebruiken om u te rangschikken

Leestijd: 10 minuten

Bron

9 beste strategieën om SEO ROI Cover Photo te maximaliseren

SEO kan een behoorlijke investering zijn, omdat het een bedrijf is dat u krijgt waarvoor u betaalt. Er zijn bureaus of individuen die u zullen verleiden met hun lage prijzen en zeggen dat u snel uw SEO ROI zult zien, en dat is iets dat ze zich kunnen veroorloven, omdat het meestal betekent dat ze duistere tactieken gebruiken om u te rangschikken. Helaas zullen diezelfde tactieken je ook bestraffen door Google, wat er zelfs toe kan leiden dat je volledig van de SERP’s wordt getrapt.

Dus een goed SEO-bureau zal meestal een beetje prijzig zijn, maar wanneer u investeert in SEO , investeert u in doorzoekbaar zijn, in een marktleider worden, in ervoor zorgen dat u uw reputatie verstevigt, in gelijke tred houden met de markt, en andere dingen .

Er zijn echter bedrijven en professionals die zich zorgen maken dat ze misschien niet waar voor hun geld krijgen. Of misschien wil je zelf aan de slag met SEO, maar weet je niet of het werkt. Dit zijn terechte zorgen, dus ik schrijf dit bericht om u te helpen uw SEO-ROI te maximaliseren.

Identificeer uw doelen om SEO ROI te meten

Websites hebben doelen en deze doelen zijn meetbaar. Het belangrijkste doel van uw website kan bijvoorbeeld het verkopen van producten zijn of het opbouwen van een abonneebestand. In deze gevallen kunt u uw doelen en trechters instellen in Google Analytics om uw inkomsten of het aantal mensen dat zich heeft geabonneerd op uw nieuwsbrief te kunnen meten.

Laten we als voorbeeld WorkPlays nemen, een coworking-ruimte hier in de Filippijnen. Het belangrijkste doel van de WorkPlays website is om leads te laten informeren naar de beschikbare ruimtes en om een bezichtiging in te plannen. Zodra de doelen zijn geïdentificeerd, plaatsen we ze in Google Analytics, zodat ze kunnen worden gemeten.

Google Analytics-doelen voor SEO ROI

Zoals je kunt zien, zijn er drie meetbare doelen:

  1. Het succesvol invullen van het formulier op de contactpagina;
  2. Klikken op de knop “schema” in de pop-up van de startpagina; en
  3. Succesvol een bezoek plannen.

De conversies van deze drie doelen zullen ons helpen te zien hoe onze SEO-inspanningen werken, aangezien deze worden gevolgd. Zonder doelen vast te stellen, hebben we geen maatstaf om onze inspanningen te meten.

Leer je klanten kennen

Vervolgens is het belangrijk dat we ons klantenbestand onderzoeken, zodat we buyer persona’s kunnen creëren en ervoor kunnen zorgen dat onze inhoud op hen is gericht. Het is waardevol om te weten wat uw klanten willen, omdat het u helpt erachter te komen welk soort berichten u moet gebruiken en wat voor soort inhoud u moet maken. We kunnen goede inhoud schrijven, maar als ze niet zijn wat de klanten willen, zijn inspanningen verspild.

De fout van sommige bedrijven is dat ze hun best doen om hun producten te verkopen zonder eerst te bepalen of hun klanten het soort product willen dat ze verkopen. In dat geval, waarom zou een potentiële klant uw product kopen of uw inhoud consumeren als het hen niet aanspreekt of hun pijnpunt niet aanpakt ? Daarom is onderzoek belangrijk en kunt u ervoor kiezen om interviews af te nemen of enquêtes te maken voor uw klantonderzoek.

Nadat je meer hebt geleerd over je klantenbestand, kun je beginnen met het maken van buyer persona’s . Volgens Hootsuite zijn buyer persona’s gedetailleerde beschrijvingen van fictieve (of semi-fictieve) personen die jouw doelmarkt vertegenwoordigen. Dus wanneer u berichten maakt of inhoud maakt, zorgt u ervoor dat ze zijn afgestemd op uw koperspersona om ze persoonlijker en aantrekkelijker te maken voor uw publiek.

En buyer persona’s helpen u niet alleen op het gebied van berichten en inhoud, ze helpen u ook in het hoofd van uw doelmarkt te komen, zodat u hun zoekwoorden kunt voorspellen.

Onderzoek uw doelzoekwoorden

Als u eenmaal weet wie uw doelgroep is en u het werk van het maken van buyer persona’s heeft gedaan, is de volgende strategie om uw SEO-ROI te maximaliseren, het onderzoeken van uw doelzoekwoorden . Zoals vermeld in de vorige sectie, zal een duidelijk idee hebben van wie je publiek is en wat ze nodig hebben, enorm helpen bij het bedenken van zoekwoorden, omdat je al het werk hebt gedaan om jezelf in hun schoenen te verplaatsen.

Laten we WorkPlays opnieuw als voorbeeld nemen, laten we zeggen dat ze een buyer persona creëren, Liz, die een CEO is van een klein startend bedrijf. Vanwege financiële beperkingen is het volgens Liz verstandig om geen kantoor te huren en alleen een coworking-ruimte te huren wanneer dat nodig is. Zij en haar team wonen ook dichter bij Las Piñas City dan bij Makati, dus ze zouden elkaar het liefst af en toe in dat gebied ontmoeten. Hoe zou Liz Google gebruiken om een coworking-ruimte te zoeken?

Misschien kan ze zoeken naar “coworking space Las Piñas”, want dat is wat haar bedoeling is. “Coworking space” alleen of “coworking space Makati” zou niet passen bij haar zoekintentie zoals voorspeld door de beschrijving van Liz’s behoeften.

Google zoekresultaten Coworking space las pinas

Omdat WorkPlays het zoekwoord kon optimaliseren vanwege hun kennis van de intentie van hun persona, verschijnen ze als het eerste organische resultaat in de Google SERP’s.

Er zijn verschillende manieren om trefwoordonderzoek uit te voeren en bij SEO Hacker gebruiken we tools zoals Ahrefs en Mangools om ons daarbij te helpen.

Maak informatieve en geoptimaliseerde inhoud

Trefwoorden zijn echter slechts een deel van het spel, omdat het ook belangrijk is om ervoor te zorgen dat de inhoud van hoge kwaliteit is. Laten we zeggen dat u uw klantenbestand kon identificeren en dat u goede zoekwoorden kon bedenken om te gebruiken. Ze zullen niet veel betekenen als de inhoud die u maakt onvoldoende is.

Inhoud van hoge kwaliteit is een integraal onderdeel van uw SEO-inspanningen, omdat het klanten naar uw website trekt, uw merk helpt vestigen en u omlijst als leider in uw branche. Een deel van het vertrouwen van mensen winnen is om ze te laten zien dat je weet waar je het over hebt, dat je de antwoorden op hun vragen hebt en dat je die antwoorden graag met je publiek deelt. Inhoud van hoge kwaliteit helpt je ook om je positie snel te verhogen, omdat mensen er op natuurlijke wijze naar linken en ze promoten. Dit stuurt een signaal naar zoekmachines zoals Google dat je te vertrouwen bent. Onthoud altijd dat, hoewel we optimaliseren voor zoekmachines, mensen de kern van ons werk zijn. Dus als mensen uw inhoud als legitiem goed en nuttig beschouwen, is de kans groot dat Google dat ook zal doen.

WorkPlays heeft bijvoorbeeld dit artikel over het maximaliseren van een coworking-ruimte in Las Piñas City.

hoe u uw coworking-ruimte in las pinas kunt maximaliseren

Dit bericht bevat niet alleen tips en trucs, maar zelfs de voordelen van dicht bij huis werken. Als je het bericht leest, zul je zien dat elke professional of elk bedrijf dat twijfelt over het huren van coworking-ruimtes kan worden overgehaald, omdat de toon van het bericht niet gaat over het verkopen van WorkPlays, het gaat erom mensen te helpen erachter te komen hoe ze de het grootste deel van hun ruimte.

Dit is ook de reden waarom we bij SEO Hacker hoogwaardige SEO-copywriting opnemen in ons SEO-pakket . We begrijpen dat SEO een lang spel is en dat bedrijven meestal al te veel in handen hebben om elke week met hoogwaardige blogposts te komen die zijn geoptimaliseerd en die ze daarna moeten promoten.

Verbindingen opbouwen

Zoals eerder vermeld, moet zelfs inhoud van hoge kwaliteit worden gepromoot. Je harde werk aan je blogpost kan verspild worden als het daar gewoon zit te wachten tot een lezer erover struikelt. Twee belangrijke manieren om inhoud die we doen te promoten, is linkbuilding en de belangrijkste strategie, gastposting .

Ter illustratie: stel je voor dat je een blogpost hebt geschreven over sociaal luisteren en monitoren , en deze vervolgens deelde met een professional in dezelfde branche, Alan, die het als een waardevolle bron zag. Misschien heb je tools aanbevolen of het onderwerp vanuit een andere hoek benaderd. Laten we nu zeggen dat Alan een onderwerp heeft geschreven dat verband houdt met het uwe en dat is gekoppeld aan uw artikel. Dat betekent dat je een backlink hebt. De handeling van het delen van uw artikelen en andere vormen van inhoud met webmasters die zij als een waardevolle bron kunnen zien en mogelijk naar linken in hun eigen inhoud, dat is linkbuilding.

Aan de andere kant is gastposting wanneer u aan een andere website een stukje inhoud van hoge kwaliteit bijdraagt dat hun publiek kan waarderen en waarderen. Wanneer u op verschillende websites voorkomt en u gerespecteerde professionals op uw website hebt, wordt u legitiemer en betrouwbaarder in de ogen van uw publiek. Je mag je naam en je merk opbouwen.

Het is belangrijk op te merken dat het bouwen van links en het plaatsen van gasten geen gemakkelijke taken zijn. Voordat je een backlink of een slot in de blog van een webmaster krijgt, moet je eerst de moeite nemen om die verbinding op te bouwen. Retweet ze, reageer op hun berichten en ga gewoon met hun werk om, zodat je opvalt.

Afgezien daarvan moet u er ook voor zorgen dat de sites die u heeft gekozen websites van goede kwaliteit zijn en dat u contact opneemt met meer dan één webmaster, zodat uw backlinks afkomstig zijn van meer dan één domein. Bekijk ons artikel over waarom uw linkbuilding-campagne mogelijk niet werkt.

Gebruik lokale SEO voor een hogere ROI

Wanneer u naar een specifiek product zoekt met de bedoeling om te kopen, zoekt u meestal naar winkels bij u in de buurt, toch? Een andere geweldige strategie die we prediken om uw SEO ROI te maximaliseren, is het gebruik van lokale SEO . Lokale SEO is het optimaliseren van uw website om te ranken voor zoekwoorden die specifiek zijn voor uw locatie. Net als WorkPlays die optimaliseert voor ‘coworking space Las Piñas’, kunt u ook trefwoorden kiezen waarmee u kunt zoeken op basis van uw locatie.

Door lokale SEO te gebruiken, kunt u beter zichtbaar worden voor uw doelgroep – in dit geval degenen die niet alleen op zoek zijn naar informatie, maar ook degenen die de intentie hebben om te kopen. Een van de taken is dan om ervoor te zorgen dat uw bedrijfsinformatie volledig en online toegankelijk is, dus we raden u ten zeerste aan om Google Mijn Bedrijf als een van uw eerste stappen te gebruiken. Er zijn verschillende andere strategieën om lokale SEO te gebruiken, en we hebben erover geschreven in dit artikel .

WorkPlays Google Mijn Bedrijf

Maak uw website snel, responsief en toegankelijk

Stel dat u wordt gezocht op Google en dat uw doelgroep denkt dat u informatie en producten heeft die nuttig voor hen zijn. Maar dan komen ze je website binnen en het is traag en vol rommel. De kans is groot dat ze van uw website stuiteren en gewoon naar een andere gaan die sneller , responsiever en toegankelijker is . Dat schaadt uw SEO ROI.

Websiteverkeer is volgens Google misschien geen rankingfactor, maar het is een goede maatstaf voor uw SEO-inspanningen en hoe nuttig en toegankelijk uw website is geworden. Onthoud altijd dat wanneer we optimaliseren, we niet alleen optimaliseren voor zoekmachines. We optimaliseren voor mensen. Uw doel moet dus zijn om ervoor te zorgen dat uw website voldoet aan de behoefte van een gebruiker en dat deze toegankelijk genoeg is voor de gebruikers om daadwerkelijk het antwoord te krijgen waarnaar ze op zoek zijn.

Laten we voor een meer concrete illustratie zeggen dat uw bedrijf kaarsen maakt en dat u op zoek bent naar eenvoudigere manieren om dit voor elkaar te krijgen. Je hebt een artikel gevonden waarvan het lijkt alsof het precies heeft wat je nodig hebt, maar dan duurt het een eeuwigheid om te laden en als dat zo is, heeft de pagina meerdere pop-ups, blijft de tekst bewegen vanwege advertenties en is het over het algemeen niet prettig beleven. Zou je in dat artikel blijven (als je genoeg geduld had om het überhaupt te laten laden)? Hoogstwaarschijnlijk niet, en je zult gewoon een heleboel andere artikelen openen, zodat je genoeg informatie hebt om aan je behoeften te voldoen.

Meet uw SEO ROI

Nu je dit allemaal hebt gedaan, is de vraag of je inspanningen überhaupt hebben gewerkt. Twee belangrijke factoren die we bij SEO Hacker controleren, zijn de rangschikking van zoekwoorden en verkeer . Het belangrijkste doel is immers om op de eerste pagina van de SERP’s te staan, zo niet de top van de SERP’s. Daarom kunt u er zeker van zijn dat we deze elke dag controleren als u in ons investeert.

Maar dat is om te controleren of de inspanningen hebben gewerkt. Hoe meet je je SEO ROI? Herinner je je de eerste strategie, het identificeren van je doelen? Door ze vroeg in te stellen, kunt u zien hoe uw SEO-inspanningen uw conversies in de loop van de tijd beïnvloeden. Als uw doel succesvolle aankopen is, kunt u het verschil in elke maand berekenen. Als uw doel het verhogen van uw abonnementen is, kunt u deze ook controleren in de Google Analytics die u heeft ingesteld. Dat is de reden waarom, zoals ik in de eerste strategie heb genoemd, het bepalen van je doelen vroeg in het spel cruciaal is, omdat het je een maatstaf biedt waarmee je je voortgang kunt meten.

Hier is een artikel dat u kan helpen het rendement van uw inspanningen te berekenen.

Hier in SEO Hacker geven we elke maand een compleet, transparant rapport aan onze klanten. Onze klanten weten altijd onze voortgang en wat de ROI van onze SEO-inspanningen is. Sommige van onze klanten laten ons zelfs hun kwartaalomzet zien, zodat we precies de impact van onze SEO-inspanningen kunnen zien.

Flexibel zijn

Ten slotte is het belangrijk om te weten wanneer je moet bijsturen als iets niet werkt of wanneer het beter kan. We hebben verschillende handleidingen voor het uitvoeren van een SEO-audit die u kunt bekijken, zoals deze beginnershandleiding . Audits moeten niet alleen worden uitgevoerd wanneer de website nieuw is, ze moeten ook af en toe worden uitgevoerd, vooral wanneer de ranglijst fluctueert.

Niemand heeft er baat bij om rigide te zijn in dit spel. Dat is de reden waarom ik meerdere keren in artikelen heb gezegd dat SEO een spel van experimenteren is en dat het een holistische benadering nodig heeft. In de eerste plaats brengen zoekmachines zoals Google zo nu en dan updates uit, en het is een deel van onze taak (of die van jou, als je dit alleen doet) om ervoor te zorgen dat we weten hoe we ons moeten aanpassen wanneer er updates worden uitgebracht . Om uw SEO ROI te maximaliseren, moet u ook diezelfde waakzaamheid en aanpassingsvermogen uitoefenen.

Veel geluk!

Het bericht 9 beste strategieën om SEO ROI te maximaliseren verscheen eerst op SEO Services Agency in Manilla, Filippijnen .

Dit bericht is gepost in seo. Bookmark de link.
This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.