Hoe merken hun content-brainstormen effectiever kunnen maken Hier zijn enkele van de belangrijkste dingen die u als brainstormleider kunt doen om u de beste kans op succes te geven wanneer u uw team de volgende keer samenbrengt om inhoudsideeën voor uw merk te genereren

Leestijd: 4 minuten

Bron

30 seconden samenvatting:
  • Inhoudsbrainstormen zijn het meest effectief wanneer de vergadering een duidelijk geformuleerd doel heeft en wordt ondersteund met gedetailleerde documentatie
  • De beste content-brainstorms hebben duidelijke regels voor betrokkenheid die ervoor zorgen dat iedereen kan bijdragen
  • Hoe uw vergadering eindigt, bepaalt het niveau van opvolging van gegenereerde ideeën

Zoals bij veel meetings, wordt het succes van je inhoudelijke brainstorm al voor een deel bepaald voordat de sessie begint.

De manier waarop u uw brainstormsessies voorbereidt en uitvoert, heeft niet alleen invloed op het aantal ideeën dat kan worden gegenereerd, maar ook op de bereidheid van uw team om bij te dragen aan de vergadering en – uiteindelijk – op de kwaliteit van de inhoudsideeën die u allemaal bedenkt.

Hier zijn enkele van de belangrijkste dingen die u als brainstormleider kunt doen om u de beste kans op succes te geven wanneer u uw team de volgende keer samenbrengt om inhoudsideeën voor uw merk te genereren.

Stel een brainstormdoel en formuleer het duidelijk

Enkele van de meest frustrerende brainstorms zijn die waarvan het doel niet duidelijk of overeengekomen is. Het is moeilijk om je team op de bestemming te krijgen als je niet eens zeker weet waar je heen wilt, of als je allemaal in verschillende richtingen gaat.

Neem voordat u een brainstorm plant de tijd om het doel van de sessie duidelijk te definiëren: wat is het gewenste resultaat en hoe weet u dat de brainstorm succesvol is geweest?

Verzamel en deel relevante informatie

Als onderdeel van de voorbereiding op de brainstorm, wil je ook eventuele aanvullende details, bronnen of beperkingen verzamelen, zodat het doel in de juiste context kan worden gesteld. Welke andere informatie heeft het team nodig om het gewenste resultaat te bereiken?

Een paar voorbeelden:

  • Beschikbaar budget
  • Timing of deadlines
  • “Must-have” lijst
  • “Niet gaan” lijst
  • Links naar eerder/soortgelijk werk

Geef tijd voor individuele voorbereiding en nadenken

Sommige onderzoeken hebben aangetoond dat de beste ideeën voortkomen uit brainstorms waarbij individuele bijdragers de tijd hebben om onafhankelijk na te denken voordat ze samenkomen voor een gedeelde discussie.

Deel het brainstormdoel en elke relevante context zo snel mogelijk met uw brainstormdeelnemers – hetzij via een agenda-uitnodiging of een meer formele communicatie – zodat uw team de tijd heeft om te verwerken voordat u elkaar ontmoet.

Bescherm de psychologische veiligheid van deelnemers

Het is belangrijk dat elk lid van het team zich psychologisch veilig voelt: zich op zijn gemak voelen om hun mening te geven en hun ideeën met de groep te delen. Om ervoor te zorgen dat creativiteit wordt aangemoedigd en niet verpletterd, moet u anticiperen en plannen om deze twee veelvoorkomende brainstorm-saboteurs te dwarsbomen:

Conversatie dominantie: Wanneer een of meer mensen het gesprek domineren, waardoor anderen niet kunnen bijdragen.

Wat te doen: stel een vaste spreekvolgorde of spreektijdlimieten in. Herinner het team eraan om te wachten tot collega’s klaar zijn voordat ze binnenkomen. Vraag stillere leden van het team expliciet om hun mening.

Angst voor afwijzing: wanneer ideeën routinematig worden beantwoord met kritiek of negativiteit, waardoor mensen zichzelf censureren of ervoor kiezen niet deel te nemen.

Wat te doen: Herinner het team eraan dat dit geen wedstrijd is; sommige van de beste ideeën zijn combinaties van andere ideeën. Vraag het team om ideeën aan te vullen en voort te bouwen in plaats van ze neer te schieten. Moedig vragen aan als reactie op ideeën, in plaats van kritische uitspraken. ( dat wil zeggen: “Heb je erover nagedacht hoe we dat zullen verspreiden?” versus “Niemand zal dat vinden.”)

Streef naar kwantiteit boven kwaliteit (om te beginnen)

Mensen aarzelen vaak om ideeën te delen als ze nog niet elk detail hebben doorgrond, dus maak duidelijk dat je de brainstorm begint door zoveel mogelijk ideeën te genereren, zelfs als ze niet precies goed of volledig gevormd zijn.

Verschuif halverwege de focus naar het sorteren en combineren van de ideefragmenten totdat je het winnende idee hebt. Deze aanpak heeft de toegevoegde bonus dat het ook helpt bij de psychologische veiligheid, omdat het het team aanmoedigt om voort te bouwen op de ideeën van anderen in plaats van ze neer te schieten.

Bewaar een “niet nu”-bestand

Er zullen ongetwijfeld veel ideeën of ideefragmenten worden besproken in een brainstorm die misschien niet geschikt zijn voor deze specifieke uitdaging, maar die goed passen bij sommige toekomstige gebruiksscenario’s. In plaats van te proberen ze allemaal in je hoofd te houden, log je ideeën zoals deze in een “niet nu”-bestand. Een gedeeld document – Google Doc, Evernote of iets dergelijks – werkt uitstekend voor dit doel, zodat iedereen in het team in de toekomst gemakkelijk in het document kan zoeken naar relevante ideeën.

Sluit je brainstorm helemaal af

Deze is niet uniek voor brainstorms over inhoud: eindig met een samenvatting van wat er is besloten en vermeld eventuele volgende stappen samen met de persoon die er eigenaar van wordt.

Met een goede voorbereiding, duidelijke regels voor betrokkenheid en een actieplan kan je volgende brainstormsessie over inhoudsidee je meest productieve tot nu toe zijn.

Melanie Deziel is een keynote spreker, auteur, bekroonde maker van merkinhoud en levenslange verhalenverteller. Melanie is de auteur van ‘The Content Fuel Framework: How to Generate Unlimited Story Ideas’, en de oprichter van StoryFuel, dat marketeers, makers en bedrijven van elke omvang leert hoe ze betere content kunnen creëren.

Abonneer u op de ClickZ-nieuwsbrief voor inzichten in het veranderende marketinglandschap, prestatiemarketing, klantervaring, thought leadership, video’s, podcasts en meer.

Ga met ons in gesprek op LinkedIn en Twitter .

Het bericht Hoe merken hun content-brainstorm effectiever kunnen maken verscheen eerst op ClickZ .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.