Inzicht in de Google link spam-update en hoe u digitale PR Als site-eigenaar moet u zich echter realiseren dat als Google links negeert die mogelijk hebben bijgedragen aan de positie van uw site, u het gevoel krijgt dat u bent gestraft, vooral als dit zal leiden tot een scherpe daling van uw positie

Leestijd: 8 minuten

Bron

kunt implementeren Google Link Spam Update begrijpen

Links waren en zijn nog steeds een essentieel onderdeel van organisch zoeksucces. Daarom heeft Google de link spam-update gelanceerd om spamlinks teniet te doen. Lange tijd werden sites met meer citaties als kwalitatief beter beschouwd. In ruil daarvoor geloofden mensen dat ze meer PageRank zouden doorgeven aan sites die naar hen gelinkt waren.

Sindsdien zijn er dingen veranderd naarmate meer mensen sites begonnen te maken die specifiek naar andere sites linken en spam-links naar blogs van andere mensen lieten vallen, in de hoop hoger te scoren in de zoekresultaten. Lees verder om de kern van deze update te leren en hoe deze uw website zal beïnvloeden.
google link spam-update begrijpen

Inzicht in de nieuwe spam-update van Google-links

Google heeft in juli 2021 een nieuwe update over spamlinks aangekondigd, die spamlinks identificeert en backlinks van lage kwaliteit negeert.

Dat betekent dat als u spam-achtige links op uw website zou gebruiken, u in de komende weken een daling van de ranglijst zou kunnen ervaren wanneer deze nieuwe algoritme-update volledig is uitgerold. Deze nieuwe update is een voortzetting van de Penguin 4.0 uitgebracht in 2016.

Dit is wat Google schreef in de aankondiging:

“In onze voortdurende inspanningen om de kwaliteit van de zoekresultaten te verbeteren, lanceren we vandaag een nieuwe wijziging in de strijd tegen linkspam – die we de “linkspam-update” noemen. Deze algoritme-update, die in de komende twee weken wordt uitgerold, identificeert en vernietigt linkspam in meerdere talen. Sites die deelnemen aan link-spam zullen wijzigingen in Zoeken zien, aangezien die links opnieuw worden beoordeeld door onze algoritmen.”

Zoals u in deze aankondiging kunt zien, zal Google link-spam teniet doen, maar uw website niet bestraffen voor het gebruik van spam-achtige links. Concreet betekent dit dat Google deze links negeert of niet meetelt.

Als site-eigenaar moet u zich echter realiseren dat als Google links negeert die mogelijk hebben bijgedragen aan de positie van uw site, u het gevoel krijgt dat u bent gestraft, vooral als dit zal leiden tot een scherpe daling van uw positie. Als gevolg hiervan moet u veel aandacht besteden aan deze update bij het gebruik van links met uw inhoud, vooral wanneer er een uitwisseling van waarde is.

Basisregels voor linkbuilding om te voorkomen dat u geraakt wordt door de link spam-update

Zoals eerder vermeld, is de nieuwe update van Google-linkspam effectiever in het identificeren van linkspam. Als u zich zorgen maakt over uw positie in de zoekresultaten, moet u deze nieuwe update niet lichtvaardig opvatten. Deze update identificeert en vernietigt spam-links in meerdere talen en heeft gevolgen voor websites over de hele wereld, wat kan leiden tot een daling van de positie en prestaties van een site.

In feite heeft deze update invloed op zowel inkomende als uitgaande links, aangezien de nadruk vooral ligt op het toevoegen van echte waarden met targetinglinks. Als een website deze richtlijnen niet volgt, kan dit leiden tot handmatige en algoritmische vernietigingen.

Daarom kunt u als volgt links beheren om te voorkomen dat u wordt geraakt door de nieuwe spam-update van Google.

Gelieerde links

Affiliate links zoals gebruikt als onderdeel van een overeenkomst, dat wil zeggen in ruil voor diensten of producten. Als zodanig beschouwt Google ze als betaalde links. Website-eigenaren en marketeers gebruiken gelieerde links om inkomsten te genereren met hun verkeer, wat prima is, op voorwaarde dat je het niet overdrijft en de richtlijnen van Google over gelieerde links volgt.

Google beschouwt gelieerde links als betaalde links en beschouwt ze dus niet als organische links, wat betekent dat ze SEO kunnen schaden, vooral als ze niet het resultaat zijn van echte en natuurlijke verbindingen.

Dat gezegd hebbende, als u partnerprogramma’s gebruikt, moet u uw links kwalificeren met rel=”sponsored.” Op deze manier blijft u profiteren van deze links zonder uw SEO te schaden. De beste manier om dit te bereiken, is door uw SEO- en PR-teams samen te laten werken om een evenwicht te vinden bij het gebruik van gelieerde links.

Tegenwoordig geeft Google prioriteit aan relevante pagina’s van hoge kwaliteit die de beste gebruikerservaring bieden bij een zoekopdracht. Om ervoor te zorgen dat uw pagina’s relevant blijven, moet u inhoud van hoge kwaliteit maken en alleen linken naar andere relevante inhoud. In ruil daarvoor zal Google uw site belonen door de positie te verbeteren.

Aan de andere kant zal Google links op uw site ongeldig maken als u gelieerde links niet op de juiste manier kwalificeert. Google doet dit handmatig of via algoritmische acties, die beide van invloed zijn op hoe uw site wordt weergegeven in SERP’s.

Gastpostlinks

Gastposts zijn een andere populaire manier om verkeer terug naar uw website te trekken en uw domeinautoriteit te vergroten. Als het echter te veel wordt gedaan, kunnen links naar gastposten leiden tot een schending van de Google-richtlijnen voor het plaatsen van gastposten. Hieronder staan enkele acties die ervoor kunnen zorgen dat uw bericht deze richtlijnen schendt:

 • Artikelen publiceren op veel verschillende sites
 • Zoekwoordrijke links in je berichten vullen
 • Minder informatieve artikelen schrijven over het betreffende onderwerp
 • Inhoud op uw site dupliceren zonder rel=“canonical” naast rel=“nofollow” te gebruiken.

Om links van gastposts te kwalificeren, moet je ze markeren met de waarde rel=”nofollow”.

Links van gesponsorde berichten

U kunt ook inkomsten genereren met uw website door gesponsorde berichten te accepteren. Bij overmatig gebruik kan Google echter gesponsorde links zonder de juiste linktags ongeldig maken. Om gesponsorde links te kwalificeren, markeert u ze met de waarde rel=“sponsored”.

Linkschema’s die een negatieve invloed kunnen hebben op uw paginarangschikking

Hoewel er veel mogelijkheden zijn voor strategieën voor linkbuilding, kunnen sommige uw SEO-inspanningen tegenwerken. In dit deel kijken we naar slechte praktijken voor het bouwen van links die u moet vermijden.

Overmatige uitwisseling van links

Link exchanges, ook wel backlinks swappen of wederzijds linken genoemd, is niet iets nieuws. Het is een strategie die door duizenden webbeheerders over de hele wereld wordt gebruikt. Het gaat om het geven en ontvangen van een linkuitwisseling van andere websitewonders en bloggers om voordeel te behalen bij zoekopdrachten.

We zijn honderden verzoeken tegengekomen van webmasters die om uitwisseling van links vragen. Oh, zelfs websites met enorm maandelijks verkeer zouden links willen uitwisselen. Dus de vraag die de meeste van onze klanten hebben is: “is het uitwisselen van links een goede SEO-strategie?”

Welnu, deze vraag heeft verschillende antwoorden, afhankelijk van wie hem beantwoordt. Voor ons geval hebben we gezien dat deze strategie onze klanten helpt om hoogwaardige autoriteitsbacklinks te krijgen als ze goed worden gedaan. Als u echter de meeste SEO’s die niet betrokken zijn bij linkbuilding, vraagt, zullen zij deze praktijk afraden.

Dus, wat heeft Google te zeggen over linkuitwisselingen?

Volgens de richtlijnen van de webmaster van Google is het buitensporig uitwisselen van links in strijd met hun voorwaarden. Als zodanig kunt u naar een andere website linken, maar doe dit niet overdreven om aan de veilige kant te blijven.

Willekeurige Nofollow-links

Sommige site-eigenaren denken dat spam-links onopgemerkt kunnen blijven door veel willekeurige nofollow-links te gebruiken. Dit is een kostbare fout, aangezien Google geavanceerde mechanismen heeft om willekeurige voetafdrukken te detecteren en teniet te doen.

Links kopen/verkopen die de PageRank passeren

Het kopen of verkopen van links die PageRank overdragen, is een andere slechte strategie voor het bouwen van links die u moet vermijden. Concreet kan dit in de vorm van:

 • Een gratis product weggeven in ruil voor een link
 • Diensten of producten ruilen voor links
 • Berichten kopen die links bevatten

Als vuistregel geldt dat u niet-gesponsorde links moet kopen, omdat u dan niet het rendement op uw investering krijgt.

Niet-gevolgde (en gevolgde) links naar sociale bladwijzers

Google ziet social bookmarking ook als manipulatief en kan tegen je SEO ingaan als het te veel wordt gedaan.

Koppelingen maken met geautomatiseerde programma’s

Tools zoals XRumer, GSA Search Engine Ranker, enz., kunnen u helpen veel links te bouwen. Deze tools zijn echter minder effectief geworden en kunnen uw SEO-inspanningen schaden. Om te voorkomen dat Google uw links als spam beschouwt, moet u het maken van links met geautomatiseerde programma’s vermijden.

Een link vereisen als onderdeel van een Servicevoorwaarden of contract

Sommige website-eigenaren en marketeers hebben een link naar hun website nodig voordat ze een contract kunnen geven. Anderen maken het onderdeel van een Servicevoorwaarden zonder de externe inhoudseigenaar de kans te geven om de uitgaande link te kwalificeren. Dit is een slechte strategie voor het bouwen van links en is in strijd met de nieuwe link-spam-update van Google.

Privé blognetwerken (PBN’s)

Hoewel PBN’s in het verleden het verkeer konden stimuleren, is de zaak nu heel anders. Tegenwoordig kan Google de meeste PBN’s detecteren en bestraffen, wat uw SEO aanzienlijk zal schaden.

Andere onnatuurlijke links die Google als spam beschouwt Links naar persberichten

Links naar persberichten waren tien jaar geleden een ding. Niet meer, omdat Google ze als manipulatief beschouwt en ze daarom als een linkschema categoriseert. Daarom moet u links naar persberichten vermijden die de ankertekst die op het hoofdzoekwoord is gericht, te veel optimaliseren. Als u zo’n link moet hebben, gebruik dan merk-URL’s of naakte URL’s en gebruik slechts één persbericht-link.

Inzendingen van directory’s van lage kwaliteit

Hoewel het gebruik van relevante en gerichte directory’s om links te krijgen uw SEO ten goede kan komen, heeft het gebruik van directory’s van lage kwaliteit een negatief effect op uw rankings. Als u zich moet onderwerpen aan mappen, zorg er dan voor dat u die met waarde kiest.

Links naar buitenlandse discussieforums

U kunt links van een forum van hoge kwaliteit behouden en een forum dat niet spamachtig of manipulatief lijkt. Het is echter mogelijk dat u links van buitenlandse discussieforums en spam-links van lage kwaliteit wilt verwijderen, omdat deze links uw rankings alleen maar schaden.

Andere onnatuurlijke links die Google als spam kan beschouwen, zijn onder meer:

 • Links in de voetteksten
 • Campagnes voor het plaatsen van gasten met overmatig veel trefwoordrijke ankertekstlinks
 • Betalen voor links naar artikelen die de PageRank passeren

Hoe implementeer je een effectieve digitale PR

Digitale PR is een van de meest effectieve strategieën die u kunt gebruiken om een grotere online aanwezigheid en zichtbaarheid te bereiken. Digitale PR is verankerd in vier digitale hoofdcomponenten:

Als je het goed doet, kan digitale PR een breder publiek bereiken en beïnvloeden dan traditionele PR. Hier leest u hoe u een effectieve digitale PR voor uw online bedrijf kunt implementeren.

Definieer uw PR-doelstellingen

Hoewel dit vanzelfsprekend klinkt, is het opzetten van een digitale PR-strategie zonder uw doelen te definiëren suïcidaal. Daarom moet u uw doelstellingen zorgvuldig overwegen bij het bouwen van een digitale PR-strategie. Enkele van de dingen die een uitstekende digitale PR-strategie u kan helpen bereiken, zijn onder meer:

 • Verbeterde SEO
 • Naamsbekendheid vergroten
 • Verbeter leadgeneratie
 • Krijg X influencer-functies en vergroot het vertrouwen in uw merk
 • Breid uw e-mailmarketinglijst uit, wat essentieel is voor het verhogen van de verkoop

Definieer je publiek

Het kennen van uw publiek is een cruciaal element van een succesvolle digitale PR-strategie. Het is een uitstekende manier om te bepalen op wie u zich richt met uw digitale marketingcampagnes. Enkele basiszaken die u moet hebben voordat u een PR-strategie maakt, zijn:

 • Een duidelijk inzicht in uw doelgroep
 • Doe wat onderzoek naar concurrenten

In het ideale geval helpt een goed begrip van uw doelgroep:

 • Begrijp hun pijnpunten
 • Weet waar ze heen gaan voor nieuws
 • Begrijp het soort inhoud dat bij hen past
 • Weet welke hashtags ze gebruiken
 • Begrijp de onderwerpen en thema’s die hen het meest interesseren

Ken uw doelmedia

Online publicaties zoals Instagrammers, bloggers en YouTubers vormen een cruciaal onderdeel van digitale PR. Welk medium u ook kiest, zorg ervoor dat u met de juiste persoon in contact komt.

Wees creatief in inhoudelijke reacties en onderzoek

Nu u uw doelmedia kent, is het volgende wat u moet doen om na te denken over de ideeën en invalshoeken van uw inhoud. Het beste is om een lijst met ideeën te maken en deze vervolgens te prioriteren op basis van waar uw doelgroep in geïnteresseerd is. Als u prioritaire onderwerpen heeft, onderzoek ze dan verder om een beter idee te krijgen van wat ze inhouden en de beste manier om ze te behandelen.

Testen en meten

Als je alles klaar hebt, is het tijd om je PR-strategie uit te voeren. Voor betere resultaten toetst en meet u uw strategie aan uw doelstellingen en brengt u waar nodig wijzigingen aan. Zorg ervoor dat elk lid van uw team weet wat er gebeurt, zodat u kunt brainstormen over de volgende stap die u moet nemen. Op deze manier weet u wat werkt en wat niet en kunt u beslissen wat u kunt verbeteren.

Het bericht De Google-linkspamupdate begrijpen en digitale PR implementeren verscheen eerst op GoDaddy Blog .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.