Navigeren door WordPress Volledige site bewerken Heb je de nieuwe WordPress Site Editor al bezocht? Full Site Editing zal zeker de manier waarop websites worden gemaakt veranderen door de behoefte aan code te verminderen en de snelheid voor het aanpassen van lay-outs te verbeteren

Leestijd: 5 minuten

Bron

Heb je de nieuwe WordPress Site Editor al bezocht? Full Site Editing zal zeker de manier waarop websites worden gemaakt veranderen door de behoefte aan code te verminderen en de snelheid voor het aanpassen van lay-outs te verbeteren.

Het was voor het eerst beschikbaar in februari 2020 binnen de WordPress 5.6-release en verdere integratie zal later dit jaar beschikbaar zijn met de 5.9-release. Wees gerust, als u uw huidige thema niet wijzigt, hebben nieuwe functies geen invloed op u.

Wat is volledige sitebewerking?

Full Site Editing, ook wel bekend als FSE , is een nieuwe manier om blokken op uw WordPress-website te gebruiken. U kunt nu overal op uw site blokken gebruiken, niet alleen in berichten of pagina’s. Dit is een belangrijke verschuiving in de manier waarop we websites kunnen bouwen met WordPress.

De visie van Full Site Editing is om een verzameling functies te bieden die de vertrouwde ervaring en uitbreidbaarheid van blokkeringen naar alle delen van uw site brengen in plaats van alleen berichten en pagina’s.

In 2017 werd de Gutenberg-plug-in uitgerold en later samengevoegd met de kernsoftware. Dit bracht blokbewerking naar de interface voor WordPress-berichten en -pagina’s. Door de Gutenberg-plug-in te installeren, kunnen gebruikers de nieuwste functies testen voordat ze worden samengevoegd met de kernsoftware.

We zijn begonnen met het delen van tutorials over deze nieuwe functies:

  • Zoekblok
  • Op blok gebaseerde sjablooneditor
  • Blokpatronen
  • Widgets op basis van blokken

Nog meer functies zijn al beschikbaar om te testen en zullen hun weg naar de kern van WordPress blijven vinden.

Wat is de site-editor?

Om de Site Editor en andere blokfuncties te zien, gebruiken we het Blockbase- thema in deze tutorial, samen met de Gutenberg-plug-in . Wanneer WordPress 5.9 wordt uitgebracht en u een blokthema gebruikt, hoeft u de Gutenberg-plug-in niet te installeren om toegang te krijgen tot de Site Editor-instellingen.

Met de site-editor kunt u verschillende sjablonen, sjabloononderdelen, stijlopties en meer bewerken en ertussen navigeren.

WordPress-dashboardinterface voor beheerders met de volledige site-editor

Wanneer u de Site Editor-interface laadt, vindt u de sjabloonhiërarchie van WordPress. Dit omvat lay-outs voor de voorpagina, enkele post, pagina en 404-pagina’s. Afhankelijk van het thema dat u selecteert, wordt bepaald hoeveel van deze lay-outs voor u worden voltooid, of dat u ze vanaf het begin aanpast.

Binnen elke lay-out kunt u de Block Editor gebruiken om blokken aan uw lay-outs toe te voegen.

Sjabloonhiërarchie van volledige site-editor

Wat zijn blokthema’s?

Blokthema’s zijn thema’s die klaar zijn voor volledige sitebewerking. Thema’s die zijn uitgerust om verbinding te maken met de Site Editor en waarmee websitebouwers alles kunnen samenstellen met behulp van blokken.

U kunt een lijst met vrij beschikbare blokthema’s vinden in de map WordPress Thema’s .

Wat zijn sjablonen en sjabloononderdelen?

volledige site-editorinterface na het selecteren van de achterste tekst om sjabloondelen te bekijken Elk gebied in de linkernavigatie van de site-editor (toegankelijk wanneer u het WordPress-logo of het favicon van de site in de linkerbovenhoek selecteert) is een sjabloon. In dit gebied kunt u lay-outs maken voor elk van deze regio’s. Over het algemeen zou dit de lay-out zijn voor een enkel bericht of paginagebied.

Maar wat als u een sjabloon wilt maken voor een kleiner deel? Hiervoor zijn sjabloondelen ideaal. U kunt een sjabloongedeelte gebruiken om de voettekst voor uw hele site op één locatie te maken.

In eerste instantie, wanneer u de Site Editor-interface opent, ziet u de eerder getoonde weergave. Maar als u de site-editor wilt gebruiken om toegang te krijgen tot sjabloononderdelen, selecteert u de bovenste link ‘Terug’. Dit toont u de sjablonen en sjabloononderdelenregio’s.

Zie onze handleiding over het maken van sjablonen: Op blokken gebaseerde sjablooneditor

Wat zijn globale stijlen?

Algemene stijlen configureren in de volledige site-editor Het configureren van thema’s om de kleur en lettertypen te gebruiken, en andere branding is belangrijk. Hoe kun je de instellingen en opties voor het thema wijzigen?

Rechtsboven geeft de half ingevulde cirkel het gebied Stijlen weer. Hier kunt u stijlen voor de hele site selecteren of u beperken tot specifieke blokstijlen. Tot op zekere hoogte zal dit gebied de Customizer-methode voor het wijzigen van instellingen vervangen.

Wees niet bang, de Customizer wordt niet verwijderd. In Blokthema’s wordt het echter niet weergegeven in het beheerdersdashboard.

Kleuren, lettertypen en andere keuzes hier worden bepaald door de thema-ontwikkelaar. Raadpleeg het WordPress Developer Handbook voor Theme.json-instellingen om deze instellingen te maken.

Wat verandert er met het navigatieblok?

Nadat u het navigatiemenu heeft gemaakt dat u in de kop van uw site wilt gebruiken, moet u het toewijzen aan de locatie die u wilt weergeven.

Binnen de Site Editor-sjabloononderdelen kunt u naar de sectie Headers navigeren. Vanaf hier kunt u het navigatieblok naar behoefte toevoegen en het bijbehorende navigatiemenu selecteren.

Wat volledige sitebewerking betekent voor ontwikkelaars en websitebouwers

Volledige sitebewerking zal zeker veranderen hoe we thema’s maken in WordPress. Thema-ontwikkelaars zullen nog steeds moeten coderen, maar degenen die willen veranderen wat er in de voettekst van de site wordt weergegeven, hoeven dit niet langer eerst vanuit een code-oplossing te benaderen.

Elk onderdeel van de website kan nu worden bewerkt en beheerd met behulp van blokken. Dit is zeker een snellere workflow bij het aanpassen van bestaande lay-outs en zal de configuratie van de site zoveel sneller maken.

Globale stijlen zullen een meer geconsolideerde codemethode zijn om de kleuren en opties te beheren die beschikbaar zijn voor gebruikers op de sites die u bouwt.

Waar kan ik meer leren?

  • Gutenberg Times
  • FullSiteEditing.com

We kijken uit naar de release van WordPress 5.9 op 14 december. Als je de nieuwe functies wilt blijven testen, bekijk dan het WordPress FSE Outreach-programma voor calls for testing . Deze oproepen voor testen hebben betrekking op de nieuwste functies van WordPress en bieden een reeks aanwijzingen om te oefenen met het gebruik van elk aspect van de functies.

Het bericht Navigeren door WordPress Full Site Editing verscheen eerst op GoDaddy Blog .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.