10 bruikbare B2B-contentmarketinginzichten uit nieuw onderzoek Voortzetting van een indrukwekkende en beproefde marketingtraditie, biedt het onlangs uitgebrachte twaalfde jaarlijkse B2B Content Marketing Benchmarks, Budgets, and Trends onderzoeksrapport van Content Marketing Institute (CMI), MarketingProfs en ON24 een overvloed aan inzichten voor B2B-contentmarketeers

Leestijd: 8 minuten

Bron

Professionele zwarte vrouwen leidende groep collega B2B-marketeers rond tafelbeeld.

Professionele zwarte vrouwen leidende groep collega B2B-marketeers rond tafelbeeld. Waar gaat B2B-contentmarketing naartoe in 2022 en daarna? Voortzetting van een indrukwekkende en beproefde marketingtraditie, biedt het onlangs uitgebrachte twaalfde jaarlijkse B2B Content Marketing Benchmarks, Budgets, and Trends onderzoeksrapport van Content Marketing Institute (CMI), MarketingProfs en ON24 een overvloed aan inzichten voor B2B-contentmarketeers , en helpt ons deze belangrijke vraag en verschillende andere te beantwoorden. De 2021-editie van 54 pagina’s biedt een uitgebreid overzicht van hoe enkele van de beste contentmarketeers het afgelopen jaar impact hebben gemaakt en succes hebben behaald, zelfs met de ongekende uitdagingen waarmee we allemaal te maken hebben gehad. B2B-contentmarketing groeit in belang, reikwijdte en acceptatie door organisaties van elke omvang, en staat klaar voor verdere expansie in 2022 en daarna, zoals we zullen onderzoeken. Laten we eens kijken naar enkele van de inzichten en onthullingen uit de onderzoeksgegevens waarmee u actie kunt ondernemen en die u vandaag kunt gebruiken in uw eigen B2B-contentmarketinginspanningen, en die u kunt opnemen in uw strategie voor 2022 en ver daarna. 1 — Meer B2B-contentmarketing en meer succes door gedefinieerde strategieën De inleiding van het onderzoek zelf vat het grote succes samen dat contentmarketing het afgelopen uitdagende jaar heeft gehad in het B2B-landschap. Het zou geen verrassing moeten zijn, aangezien ander recent onderzoek ook heeft aangetoond dat op inhoud gebaseerde bedrijfsmodellen in opkomst zijn, zoals nieuwe rapportgegevens van het Interactive Advertising Bureau (IAB) in zijn nieuwste ” The Economic Impact of the Market Making”. Internet “-studie, die om de vier jaar wordt gepubliceerd. De nieuwe IAB-gegevens toonden aan dat meer dan de helft van alle werkgelegenheid in de Amerikaanse reclame- en mediasector nu afkomstig is van internet, met een gezonde toename van het aantal bedrijven op basis van het creëren van inhoud – een feit dat wordt ondersteund door een groot deel van het recente onderzoek van CMI. Het hebben van een gedocumenteerde contentmarketingstrategie is een fundamentele maar essentiële factor die wordt gezien in de meest succesvolle organisaties, waarbij 62 procent van de toppresteerders in het onderzoek een gedefinieerde strategie heeft , vergeleken met slechts 40 procent van alle contentmarketeers die aan het onderzoek deelnamen, terwijl slechts 11 procent van de minst succesvolle artiesten zei dat ze een gedocumenteerd contentmarketingplan hadden. CMI MarketingProfs Afbeelding 2 — Succesvollere B2B-organisaties besteden uit, gebruiken contentmarketingtools Een meerderheid van de topmarketeers in het onderzoek – zo’n 57 procent – zegt dat hun organisatie sommige contentmarketingfuncties uitbesteedt , een statistiek die aansluit bij het belang van het creëren van best-antwoord-content , in-house of in de vorm van een bekroond extern bureau zoals TopRank Marketing. Terwijl slechts de helft van de marketeers die de benadering van contentmarketing door hun organisatie als minimaal of helemaal niet succesvol beschrijven, zegt dat ze gebruikmaken van tools voor het maken van content, agenda’s of collaboratieve workflows, maakte maar liefst 83 procent van de meest succesvolle organisaties gebruik van dergelijke technologie , merkte het rapport op. 3 — Meting, creativiteit en consistentie aanwezig in top B2B-contentmarketing Een andere onderscheidende factor die een schril contrast vormt tussen de meest en de minst succesvolle contentmarketeers, is dat 90 procent van de toppresteerders een programma heeft om de prestaties van contentmarketinginspanningen te meten , terwijl slechts 39 procent van de minst succesvolle organisaties dergelijke metingen gebruikt. Over de hele linie zien de huidige B2B-contentmarketeers 2022 met optimisme voor contentmarketing, zoals blijkt uit 75 procent van degenen bij de meest succesvolle organisatie die verwachten dat de budgetten voor contentmarketing in 2022 zullen stijgen, terwijl zelfs 61 procent van degenen met het minste succes ook verwacht om volgend jaar meer uit te geven aan contentmarketing. De meest succesvolle bedrijven die contentmarketing gebruiken, hebben de neiging om meer waarde te hechten aan het kenmerk creativiteit, een eigenschap die 92 procent van de topcontentmarketeers volgens hun organisatie ziet als een hulpmiddel bij het maken van succesvolle content, terwijl slechts 63 procent bij slecht presterende organisaties dergelijke creativiteit in contentmarketing, aldus het rapport. Consistentie is altijd een belangrijk onderdeel geweest van het proces van contentmarketing, vooral in het B2B-landschap, maar het nieuwe onderzoek laat zien hoe belangrijk consistente klantervaringen zijn geworden, waarbij 81 procent van de meest succesvolle contentmarketeers opmerkt dat hun organisatie consistente content biedt , terwijl slechts 30 procent van de bedrijven bij de minst succesvolle bedrijven consistent blijft gedurende het hele klanttraject. 4 — Het versterken van klantloyaliteit en het koesteren van doelgroepen zijn essentieel Een ander schril contrast tussen de meest succesvolle en de minst succesvolle B2B-contentmarketeers is hoe elk contentmarketing gebruikt om klantenloyaliteit op te bouwen en nieuwe leads of doelgroepen te koesteren, zo blijkt uit het onderzoek. 78 procent van de toppresteerders maakt er een punt van om contentmarketing te gebruiken in loyaliteitsprogramma’s gericht op bestaande klanten en klanten , terwijl slechts 34 procent van de minst succesvolle performers dat doet. 64 procent van de toppresteerders gebruikt contentmarketing om doelgroepen, abonnees of leads te koesteren – een tactiek die slechts 23 procent van de minst succesvolle organisaties gebruikt. [bctt tweet=””B2B-contentmarketing wordt steeds belangrijker, reikwijdte en acceptatie door organisaties van elke omvang, en staat op het punt om in 2022 en daarna verdere expansie te zien.” — Lane R. Ellis @lanerellis” username=”toprank”] 5 — Empathie stelt B2B-marketeers in staat meer aandacht te trekken Het nieuwe onderzoek laat een algemene stijging zien in hoe contentmarketing erin is geslaagd de aandacht te trekken in het B2B-rijk, zelfs nu de concurrentie is geëscaleerd de pandemie is doorgegaan en dat de wereldwijde gezondheidscrisis de praktijk van contentmarketing naar meer organisaties heeft gebracht en voor sommigen een essentieel element is geworden. Empathie is een topprioriteit geweest als het gaat om het verkrijgen van die aandacht, blijkt ook uit het onderzoek, een bevinding die we hebben benadrukt, meest recentelijk in de blik van onze senior contentmarketeer Joshua Nite , “Waarom empathie belangrijker is dan ooit in B2B-contentmarketing (En hoe je het goed doet) .” Meer dan de helft van de B2B-contentmarketeers in het nieuwe onderzoek zei dat het het afgelopen jaar een grotere uitdaging is geworden om de aandacht van het publiek te trekken. 6 — Video-investeringen in 2022 en een ander landschap voor B2B-contentmarketing Zoals ik onlangs beschreef in ons wekelijkse nieuws over de B2B-marketingindustrie op vrijdag, zei 69 procent van de B2B-contentmarketeers dat ze video beschouwen als een van de belangrijkste investeringen in 2022 , volgens de nieuw onderzoek. Ongeveer 77 procent van de B2B-contentmarketeers zei dat hun contentmarketingstrategie nu anders was in vergelijking met hoe deze werkte vóór de pandemie , waarbij 4 procent een extreem verschil opmerkte, 15 procent zei dat het heel anders was, 22 procent opmerkte dat het enigszins verschilden, en 36 procent die een matig verschil in strategie heeft opgemerkt. 2021 oktober 15 CMI / MarketingProfs Grafiek 7 — Grote en MKB-organisaties profiteren van B2B-contentmarketing Het onderzoek van CMI heeft uitgewezen dat succesvolle B2B-contentmarketing organisaties van elke omvang helpt om succesvolle marketingresultaten te behalen . Van kleinere B2B-organisaties die 27 procent van de marketeers in hun gelederen een hoog niveau van contentmarketingsucces zagen rapporteren, tot 30 procent van die bij grote bedrijven, werd contentmarketing gezien als een brengend succes vanwege de waarde die het biedt, ongeacht de grootte van de organisatie. In 2021 zei 75 procent van de B2B-marketeers die bij grotere bedrijven werkten dat hun organisatie gebruikmaakte van outsourcing, een stijging van ongeveer 71 procent in 2019 – en nog veelzeggender, een aanzienlijke stijging ten opzichte van de 61 procent van vorig jaar, zo blijkt uit het CMI-onderzoek. 8 — De behoeften van het publiek en de reisfasen voorop stellen 87 procent van de meest succesvolle B2B-contentmarketeers zei dat hun bedrijven zich richten op het voorrang geven aan de behoeften van hun publiek vóór de verkoop- of promotionele berichten van hun eigen organisatie , vergeleken met slechts 41 procent van die van bedrijven met de minst succesvolle contentmarketinginspanningen, zo bleek uit het onderzoek. Evenzo merkte 62 procent van de toppresteerders op dat hun organisatie inhoud maakte met het oog op de specifieke stadia van kopersreizen , terwijl slechts 17 procent van de laagpresteerders deze elementen in hun inspanningen in aanmerking nam. CMI MarketingProfs Afbeelding 9 — Virtuele evenementen, onderzoek en blogberichten zijn primaire elementen De huidige B2B-marketeers hebben meer variatie en keuzes dan ooit als het gaat om de elementen die kunnen worden gebruikt in contentmarketing, hoewel bepaalde digitale activa beter hebben gepresteerd dan andere. De B2B-content die het afgelopen jaar de beste resultaten heeft opgeleverd, zijn onder meer virtuele evenementen, onderzoeksrapporten, blogposts van minder dan 3.000 woorden, eBooks en whitepapers, en de eerbiedwaardige case study , die allemaal boven video staan in het nieuwe onderzoek. CMI MarketingProfs Afbeelding De bijna exponentiële toename van zowel de verscheidenheid als het volume van digitale activa die B2B-contentmarketeers elke dag gebruiken, maakt het nu belangrijker dan ooit om grote hoeveelheden content nauwkeurig bij te houden. Daarom kijken ook meer B2B-bedrijven naar een het implementeren van oplossingen voor digitaal activabeheer, zoals ik onlangs heb onderzocht in ” Optimizing Digital Assets: How B2B Marketers Can Combine the Best of External & Internal Search Findability .” 10 — Contentmarketing bereikt meerdere B2B-doelen Ten slotte, met al deze steeds belangrijker wordende B2B-contentmarketingelementen die samen een samenhangende strategie vormen, heeft het CMI-onderzoek aangetoond welke topdoelen contentmarketing heeft gebracht voor organisaties, van klein tot groot. 80 procent van de B2B-contentmarketeers zei dat de contentmarketinginspanningen van hun organisatie merkbewustzijn creëerden , waarbij 75 procent opmerkte dat het de geloofwaardigheid van het merk en het vertrouwen verhoogde, terwijl 70 procent vond dat contentmarketing succesvol was in het onderwijzen van hun publiek . Bijkomende voordelen van contentmarketing waren een grotere loyaliteit bij bestaande klanten en klanten, het genereren en koesteren van leads, en het vermogen van contentmarketing om met succes de opkomst van virtuele, persoonlijke of hybride evenementen te stimuleren. CMI MarketingProfs Afbeelding Schiet op door B2B-contentmarketinginzichten om te zetten in actie via GIPHY De meer dan 10 inzichten die we hier hebben gedeeld, kunnen u helpen uw eigen B2B-contentmarketinginspanningen naar nieuwe hoogten te stuwen in 2022 en daarna. Om u te helpen bij alle aspecten van uw B2B-contentmarketingstrategie, volgen hier vijf bonusartikelen die we onlangs hebben gepubliceerd, waarin elk wordt onderzocht hoe u succesvolle content met het beste antwoord kunt maken:

  • Top 25 B2B-contentmarketingbeïnvloeders en experts om te volgen
  • Evenwicht: 10 tips om creativiteit en proces in balans te brengen in B2B-contentmarketing
  • 5 tips voor het promoten van B2B-content die samen met influencers is gemaakt
  • 6 tijdloze SEO-tips die contentmarketeers nu kunnen doen
  • Schrijf vanuit het hart voor meer gedenkwaardige B2B-contentmarketing

Contentmarketing krijgt meer ruimte en potentieel voor grotere en meer authentieke connecties met het publiek wanneer het samengaat met B2B influencer marketing, een gebied dat onze CEO Lee Odden onlangs verkende in een aflevering van onze Inside B2B Influence-podcast met Brian Solis , wereldwijde innovatie-evangelist bij Salesforce, ” Inside B2B Influence: Brian Solis van Salesforce over de toekomst van invloed in B2B Marketing .” Hoe je het ook kantelt, het creëren van bekroonde B2B-contentmarketing kost veel tijd en moeite. Daarom kiezen veel bedrijven ervoor om samen te werken met een topbureau voor digitale marketing zoals TopRank Marketing. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over hoe we u kunnen helpen, zoals we hebben gedaan voor bedrijven variërend van LinkedIn, Dell en 3M tot Adobe, Oracle, monday.com en anderen.

De post 10 bruikbare B2B-contentmarketinginzichten uit nieuw onderzoek verscheen eerst op B2B Marketing Blog – TopRank® .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.