Elk jaar in oktober ontmoeten mijn vrienden en ik elkaar de hele maand om enge films te kijken in de aanloop naar Halloween. Maar hoewel het cool is om te schrikken in leuke tijden, is het niet cool om te schrikken als je een PPC-account hebt

Leestijd: 8 minuten

Bron

Elk jaar in oktober ontmoeten mijn vrienden en ik elkaar de hele maand om enge films te kijken in de aanloop naar Halloween. Maar hoewel het cool is om te schrikken in leuke tijden, is het niet cool om te schrikken als je een PPC-account hebt.

enge ppc-statistieken: interne schreeuwende meme

En helaas zijn er enkele echt zorgwekkende statistieken die ons adverteerders reden geven om te zijn. Dus, in de geest van Halloween, deel ik 11 echt enge statistieken die elke PPC-adverteerder zou moeten weten, en waarom je je zorgen zou moeten maken.

Maar maak je geen zorgen! Ik ga deze spookachtige statistieken omzetten in niet-zo-enge tips die je zullen redden van een PPC-nachtmerrie.

1. 94% van de mensen slaat zoekadvertenties over

Dat lees je goed. 94% van de zoekers vliegt rechtstreeks langs uw zoekadvertenties en naar organische resultaten. Bovendien gaat 41% van de betaalde klikken alleen naar de top drie advertenties op de pagina. Dit betekent dat uw advertentietekst en advertentiepositie er meer dan ooit toe doen.

Wat je moet doen

 • Zorg er eerst voor dat u uw advertentietekst regelmatig test. De responsieve zoekadvertentie- indeling helpt hierbij, maar het is nog steeds belangrijk om A/B-tests uit te voeren . Het juiste exemplaar heeft een hogere klikfrequentie waardoor uw advertentiepositie verbetert. Dit vergroot uw kansen om deel uit te maken van het percentage advertenties dat wel klikken oplevert, en zorgt ervoor dat mensen die gewoonlijk naar organische resultaten springen, stoppen in hun sporen.
  overtuigende ppc-advertentiekopie
 • En het allerbelangrijkste: zorg ervoor dat uw advertenties indruk maken met opvallende en boeiende advertentieteksten! Hier is hoe:
  • Gebruik emotionele woorden en zinnen
  • Volg deze tips voor het schrijven van geweldige advertentiekoppen .
  • Gebruik onze 8 beste tips voor het schrijven van advertenties (ooit!)
  • Vermijd deze 5 Google Ads-kopieerfouten

(Het spreekt ook voor zich dat je ook een sterke organische SERP-aanwezigheid moet hebben.)

2. 96% van de iOS-gebruikers heeft zich afgemeld voor app-tracking

Vorig jaar was het eng om te denken aan de beruchte iOS14-update die gebruikers deze optie zou geven. Nu de update is uitgerold, is het nog enger om te weten dat 96% van de iPhone-gebruikers in de VS zich daadwerkelijk hebben afgemeld!

enge ppc-statistieken: screenshot van app-tracking transparantie

Afbeeldingsbron

Het beangstigende hieraan is dat het de Facebook-pixel veel minder effectief maakt, wat leidt tot onnauwkeurige trackinggegevens, wat het bijhouden van conversies en targeting in de war brengt. Erger nog, de omvang van het publiek neemt af, waardoor de CPM’s stijgen.

Wat je moet doen

Om dit probleem te omzeilen, moet u het volgende doen:

 • Begin met het gebruik van de Facebook Conversions AI (nu!) .
 • Volg onze tips om effectieve Facebook-advertentietargeting in iOS 14 te behouden .
 • Gebruik deze zeven manieren om de stijgende Facebook-CPM’s als gevolg van iOS 14 te bestrijden .

3. 80% van de adverteerders vertrouwt op cookies van derden

De meeste betaalde advertentiestrategieën zijn gebouwd rond de cookie van derden. Deze cookies leggen gedragsgegevens vast waarmee u kunt zien hoe uw advertentieklikkers op uw site zijn gekomen, wat ze op uw site hebben gedaan en wat ze daarna hebben gedaan, waardoor het essentieel is voor het bijhouden van conversies en het opnieuw targeten van doelgroepen. Cookies stellen platforms zoals Google en Facebook ook in staat om nieuwe doelgroepen aan te bieden om zich op interesses te richten.

Met de uiteindelijke afschaffing van cookies van derden, rapportage en targeting, zoals 80% van de adverteerders weet, zal dit niet meer zijn. Google, Facebook, uitgeverssites en andere platforms komen met nieuwe tools en technologie om adverteerders te helpen bij deze verschuiving, maar u zou zich nu moeten voorbereiden.

Dit is wat je moet doen

 • Versterk uw first-party dataverzameling . Maak leadmagneten en bouw uw e-maillijst op met creatieve calls-to-action.
 • Stel de Google Ads-tag in op uw site om first party data bij te houden, zelfs als u tracking heeft ingesteld via een import. Ga naar Hulpmiddelen en instellingen > Gedeelde bibliotheek > Doelgroepbeheer > Doelgroepbronnen.
 • Implementeer voor Facebook de Conversions API zoals hierboven vermeld.
 • Maak kennis met Google FLoC , wat op zichzelf al eng is.

4. 60% van de consumenten geeft opzettelijk valse formulierinformatie

Slecht nieuws voor uw leadkwalificatie inspanningen. Bovenop dit hoge percentage formuliervervalsers heeft 81% van de mensen ook ten minste één online formulier verlaten en de meesten zullen niet terugkeren om het in te vullen.

enge ppc-statistieken: valse informatie in vorm

Wat je moet doen

 • Houd uw formuliervelden tot een minimum beperkt. Formulieren met minder dan zeven velden zijn toegankelijker voor potentiële klanten omdat ze sneller kunnen worden ingevuld.
 • Gebruik leadformulier extensies in Google-advertenties , of l ead advertenties in Facebook , omdat ze de informatie voor gebruikers zullen voorinvullen, het maken van uw formulier reacties minder waarschijnlijk nep.
 • Laten we targeting niet vergeten! Als u een publiek dat staat te popelen om conver t , zullen ze blij zijn om te vullen uw formulier. Prekwalificeer uw publiek door nauwkeurigere parameters te testen. Natuurlijk kan een kleiner doelgroepsegment een lichte daling van het aantal leads veroorzaken, maar het zal de kwaliteit van de leads verhogen.

5. Er zijn adblockers op 615 miljoen+ apparaten wereldwijd

Omdat steeds meer apparaten VPN’s of ingebouwde blokkers hebben ingesteld, zal dat aantal van 615 miljoen waarschijnlijk blijven stijgen.

Wat je moet doen

Helaas is er echt geen manier om adblockers te omzeilen. Een multi-channelstrategie kan uw verliezen echter goedmaken door uw publiek ergens anders aan te trekken. Bijvoorbeeld, OTT-advertenties kan niet worden overgeslagen of geblokkeerd door adblockers.

enge ppc-statistieken: voorbeeld van ad blocker

6. 40% van de adverteerders zegt dat hun PPC-budget lager is dan ze willen

De kans is groot dat u zich ooit in deze positie bevond tijdens uw PPC-budgetteringsreis . Nu de eisen van digitale advertenties voortdurend veranderen , voelen adverteerders de hitte. 40% van hen zegt dat het steeds moeilijker wordt om een concurrerend budget te behouden in zo’n zwaar verzadigde ruimte.

Wat je moet doen

Hoewel het voor de meesten niet haalbaar is om op meer budget te slaan, kunt u toch sluw worden om uw budget verder uit te rekken. Afhankelijk van uw behoeften, moet u mogelijk:

 • Herprioriteer uw marketingkanalen
 • Beperk uw targeting
 • Pas uw biedstrategie aan.
enge ppc-statistieken: maandelijks advertentiebudget

Ga naar het volgende voor meer hulp bij PPC-budgettering:

 • PPC-budgetgids: besteedt u uw PPC-budget verstandig?
 • De complete, verteerbare gids voor Google Ads-budgetten
 • 5 gevaarlijke fouten die uw PPC-budget zullen vernietigen

7. Slechts 10% van de adverteerders optimaliseert wekelijks hun Google Ads-accounts

Bovendien doet 20% van de accountmanagers binnen een maand niets aan hun accounts. Het slechte nieuws met deze? U zou een deel van deze statistiek kunnen zijn ! Het goede nieuws? Uw concurrentie kan dat ook zijn

Wat je moet doen

 • Houd je account in de gaten en maak consequent aanpassingen om te voorkomen dat er onaangename verrassingen opduiken.
 • Ga aan de slag met een PPC-routine en controleer uw account regelmatig. Probeer om te beginnen een paar minuten per week, per maand en per kwartaal in te plannen om specifieke delen van uw account te controleren.
enge ppc-statistieken: accountactiviteit versus maandelijkse uitgavengrafiek

Afbeeldingsbron

Weet je niet wat je moet optimaliseren? Ontdek het zo met onze gratis Google Ads Performance Grader.

8. Online advertenties zijn het minst diverse mediatype in de VS

Slechts 9% van de mensen beweert dat digitale advertenties de meest diverse media-ontmoeting zijn die ze ooit hebben gehad. Ter vergelijking: netwerk-tv scoort met 43% veel hoger. Bovendien voelt 54% van de mensen zich niet cultureel vertegenwoordigd in online advertenties. Vanuit alle hoeken heeft PPC duidelijk een gebrek aan diversiteit op een belangrijke manier.

enge ppc-statistieken: gebrek aan diversiteit in online advertenties

Wat je moet doen

Mensen voelen zich aangetrokken tot merken die hen vertegenwoordigen – niet alleen hun pijnpunten en levensstijl, maar ook hun culturele achtergrond. Wij als adverteerders kunnen een impactvolle verandering doorvoeren door toegankelijkheid en inclusiviteit in onze advertenties te implementeren . En hoe diverser uw advertenties zijn, hoe meer mensen u kunt bereiken en aantrekken. Om dit te doen:

 • Vertegenwoordig een verscheidenheid aan etniciteiten en geslachten in uw afbeeldingen, inclusief mensen met een handicap.
 • Volg deze negen tips om uw website toegankelijk te maken .
 • Gebruik diverse en alomvattende taal in uw advertentietekst.
voorbeeld van inclusieve ppc-advertentiekopie

9. 96% van de consumenten vertrouwt advertenties niet

Weet je nog hoe ik eerder zei dat de betaalde advertentieruimte zwaar verzadigd is? Volgens deze statistiek hebben we onszelf misschien zelfs vies gemaakt.

Betaalde advertenties zijn al heel lang in opkomst, zo erg zelfs dat mensen er ongevoelig voor worden. En aangezien 96% van de consumenten advertenties niet vertrouwt, moeten adverteerders harder werken om hun geloofwaardigheid te bewijzen.

Wat je moet doen

 • Een goede manier om te beginnen is door sociaal bewijs te leveren . Wanneer u een claim maakt in een advertentie, zullen mensen u niet zomaar op uw woord geloven. Ze zullen echter vertrouwen op het woord van een vriend, familielid of medeconsument. Daarom zijn online beoordelingen en reputatiebeheer zo belangrijk bij het weergeven van betaalde advertenties.
 • Een andere tactiek is om waar mogelijk ‘geloofwaardigheidsstempels’ in uw advertenties op te nemen. U kunt bijvoorbeeld ‘NASSM-gecertificeerd’ of ‘familiebedrijf’ opnemen in uw advertentietekst.
enge ppc-statistieken: voorbeeld van geloofwaardigheidsbadge op bestemmingspagina
 • U kunt ook onderscheidingen en partnerschapsbadges op uw bestemmingspagina’s opnemen. Probeer je bovendien aan te melden voor attributen die voor jou beschikbaar zijn, zoals eigendom van een vrouw, van een zwarte vrouw of van een veteraan om die meer persoonlijke, betrouwbare touch te krijgen.

10. 67% van de mensen zegt dat zodra een merk zijn vertrouwen verliest, het niet meer terug te winnen is

Naast dat mensen sceptischer zijn over uw advertenties , verliest 67% van de consumenten permanent het vertrouwen in een merk zodra het vertrouwen is geschonden, of dit nu komt door valse claims, beschadigde goederen of services, een slechte klantervaring of een onbedoelde fout.

sandlot meme voor altijd

Wat je moet doen

Verlies hun vertrouwen natuurlijk niet! Maar hoe kun je dat doen?

 • Bouw een sterke merkbasis met een missieverklaring en kernwaarden die iedereen volgt.
 • Zorg voor merkconsistentie, zodat uw klanten uw merk goed kennen en zich meer op hun gemak voelen wanneer ze zaken met u doen. Op die manier kunt u ver weg blijven van permanent verlies van vertrouwen en dichter bij een loyaal, levenslang klantenbestand.
 • Reageer op negatieve beoordelingen. Dat een klant niet tevreden is, betekent niet dat hij het vertrouwen in u heeft verloren. Een snelle en juiste reactie op een negatieve review kan blijvende schade voorkomen en soms zelfs hun vertrouwen en loyaliteit versterken!
enge ppc-statistieken: voorbeeld van reactie op negatieve beoordeling

Afbeeldingsbron

11. Het aantal zoekopdrachten naar ‘bij mij in de buurt’ is tussen 2019 en 2020 met 100% gestegen

Deze stat is alleen eng als je een nationaal of online merk bent. De sterke stijging is natuurlijk te wijten aan de lockdowns door de pandemie, maar de kans is groot dat het aantal zoekopdrachten ‘in de buurt’ zal blijven toenemen. We kunnen deze statistiek gebruiken als een aanwijzing om de huidige consumentengewoonten te begrijpen.

enge ppc-statistieken: zoekopdrachten bij mij in de buurt

Wat je moet doen

 • Zelfs als je een nationaal of e-commerce merk bent, moet je een lokale PPC-strategie gebruiken om je te kunnen verhouden tot je publiek. Mensen willen dat producten of diensten dichterbij en directer zijn.
 • Controleer nogmaals uw geotargetingstrategie en advertentieaanpassers. Door tactieken zoals het dynamisch invoegen van zoekwoorden in uw advertentietekst te gebruiken, kunnen uw advertenties beter overeenkomen met lokale zoekopdrachten.

Word geen slachtoffer van deze enge statistieken

Laat het geschreeuw over aan de horrorfilms en voorkom dat je accountprestaties je overrompelen. Bewustwording van deze schokkende datapunten is de eerste stap naar preventie. Zoals ik altijd zeg, vrienden laten vrienden geen slechte PPC-advertenties weergeven. Dus, om het samen te vatten, hier zijn mijn tips om te voorkomen dat je deel uitmaakt van deze enge PPC-statistieken:

 1. Altijd aan het tweaken en..
This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.