Een snelle plug-in die ik hier noem, is Dashboard Widgets Suite die een aantal geweldige widgets bevat die u aan uw dashboard kunt toevoegen om u te helpen met een verscheidenheid aan taken, van het weergeven van systeeminformatie en foutenlogboeken

Leestijd: 7 minuten

Bron

We hebben het waarschijnlijk allemaal gehoord en leven er misschien zelfs naar: organisatie is de sleutel tot succes. Dit geldt voor alles, van uw bedrijf tot uw huis, tot aan de websites waaraan u werkt. Veel webontwikkelaars beginnen fris en schoon en ontwerpen een geweldige, responsieve website, maar de backend – het WordPress-beheerdashboard – kan een enorme puinhoop zijn met plug-ins, waarschuwingen, berichten en meer, gewoon overal rommelig.

Dit kan buitengewoon vervelend, contraproductief en zelfs stressvol zijn, omdat je door irritante rommel moet navigeren wanneer je het dashboard bezoekt.

Het lijkt misschien onvermijdelijk, maar dat hoeft het niet te zijn. Vanuit mijn ervaring als webontwikkelaar en ontwerper, en als iemand met een vaak vervelende neiging om ervoor te zorgen dat alles correct is georganiseerd en op zijn plaats, zijn er bepaalde strategieën die hebben geholpen bij het organiseren van de dashboards van sites die ik heb ontworpen en ontwikkeld, waardoor mijn WordPress-leven gemakkelijker en bevredigender.
Aanmelding voor WordPress Hub organiseren
En hier zijn vijf opmerkelijke:

1. Organiseer het WordPress-dashboard

Vaak verwaarloosd en onderbenut, is het dashboard iets dat we vaak altijd zien, maar zelden in ons voordeel gebruiken. Maar ik neem het je niet kwalijk, er is gewoon een overdaad aan onnodige informatie, van aankomende WordPress-evenementen tot onnodige “overzichten” van gepubliceerde berichten, artikelen en zelfs meldingen.

Hoe kunnen we het dashboard nuttig maken zodat we bij het inloggen informatie zien die ons belangrijk inzicht kan geven?

Hoe ruimt u uw dashboard op en verwijdert u wat u niet wilt? Waarom zou u dezelfde informatie en widgets zien wanneer u inlogt die u nooit gebruikt? De eenvoudigste manier om dat te doen is een kleine knop bovenaan uw dashboard met het label Schermopties .

Als u hierop klikt, verschijnt een vervolgkeuzemenu met schermelementen, of deze dashboardwidgets, die u met een klik op een knop kunt verbergen of weergeven. U wilt de status van de site of het welkomstbericht niet zien? U hoeft dat niet te doen, schakel gewoon die vakjes uit en ruim uw dashboard op.

WordPress-dashboard organiseren Organiseer het WordPress-dashboard (je zult jezelf dankbaar zijn) om aan de slag te gaan met het opschonen van je ervaring.

Een snelle plug-in die ik hier noem, is Dashboard Widgets Suite die een aantal geweldige widgets bevat die u aan uw dashboard kunt toevoegen om u te helpen met een verscheidenheid aan taken, van het weergeven van systeeminformatie en foutenlogboeken (evenals het opnieuw instellen van foutenlogboeken) tot het toevoegen van notities voor gebruikers en het weergeven van RSS-feeds.

WordPress-plug-in organiseren Het toeval wil dat er een plug-in is die je een grote voorsprong geeft bij het organiseren van WordPress.

Ik gebruik het graag voor de systeeminformatie, omdat het me alles laat zien over de server, de WordPress-toepassing, database, PHP en beveiliging en me een prachtig overzicht geeft, gewoon vanaf het dashboard zelf. Geen rommel meer, nu voegen we nuttige dingen toe aan ons dashboard!

2. Organiseer het WordPress-beheerdersmenu

Een ander gebied dat u kunt organiseren en minimaliseren, is het beheerdersmenu, het zwarte horizontale menu in WordPress-backends. Het kan vaak rommelig worden met items als je verschillende plug-ins downloadt en verschillende thema’s gebruikt, en dat kan erg verwarrend zijn.

Sommige plug-ins komen terecht onder Instellingen , andere hebben hun eigen invoer in het hoofdmenu, sommige staan onder Uiterlijk . Het kan een nachtmerrie zijn om de juiste instellingen te vinden voor plug-ins die u zojuist hebt geïnstalleerd! Er is echter een uiterst handige plug-in die ons hier te hulp kan komen.

Admin Menu Editor doet precies wat de naam doet vermoeden: bewerkt het admin-menu en laat je het zo veel aanpassen als je wilt.

U kunt de volgorde wijzigen, de naam of de link wijzigen en zelfs submenu’s maken. U kunt ook verschillende menu-items groeperen, zoals alle menu-items van plug-ins, of alle themagerelateerde menu-items, enz.

Organiseer WordPress-beheerder Vergeet deze extra plug-in niet wanneer u WordPress gaat organiseren.

U kunt ook menu-items die u nooit gebruikt volledig verwijderen. Bovendien kunt u op rollen gebaseerde menu’s instellen voor verschillende gebruikers, menu’s openen in nieuwe tabbladen, ze alleen beschikbaar maken voor specifieke gebruikers en meer.

U kunt uw hart naar hartenlust aanpassen en het beheerdersmenu organiseren om een schonere en efficiëntere website-backend te hebben, een die voor u werkt!

3. Haal het meeste uit mappen

Het concept van mappen is naar mijn mening de eenvoudigste en toch een van de krachtigste en tijdbesparende uitvindingen ooit. Van echte fysieke mappen om bestanden en documenten op je bureau te ordenen tot mappen op je bureaublad (en mappen in die mappen in die mappen), ik denk niet dat iemand zich kan voorstellen hoe het leven zou zijn zonder mappen.

Stel je voor dat elk afzonderlijk bestand op je computer verspreid is over je bureaublad, zonder enige structuur, hiërarchie of associatie, en zonder mappen.

Je zou die computer niet eens willen aanraken.

Helaas is dit echter hoe het voelt wanneer ik naar de media of berichten en pagina’s van WordPress ga. Elke afbeelding die ik heb geüpload, elk bericht of elke pagina die zojuist is weergegeven in een raster of lijst, gesorteerd op de datum waarop is geüpload, maar geen slimme structuur of associatie. Zou het niet cool zijn als je ze in mappen zou kunnen ordenen, zodat je ze later gemakkelijker kunt terugvinden?

Nou, er is goed nieuws; jij kan! Folders is een geweldige plug-in die, zoals de naam al doet vermoeden, je helpt bij het organiseren van je afbeeldingen, berichten, pagina’s en meer in mappen. U kunt mappen voor alles activeren, van media tot berichten, pagina’s, portfolio-items, menu-items, alles.

WordPress-mappen ordenen Hoewel gemakkelijk over het hoofd te zien, zijn mappen (de tools en plug-in) een belangrijk ingrediënt bij het organiseren van WordPress.

En daarbinnen kun je een afbeelding/post in meerdere mappen plaatsen, speciale mappen maken door ze een ster te geven, ze een naam geven wat je maar wilt en je website organiseren als nooit tevoren. Het geeft u een geheel nieuwe dimensie bij het organiseren van uw website, waardoor u gemakkelijker door de backend kunt navigeren met minder rommel.

4. Categoriseer en tag alles

Het labelen van uw berichten en inhoud met categorieën en tags is een andere geweldige manier om niet alleen een georganiseerde site voor uw bezoekers te hebben, maar het helpt ook bij het organiseren van uw WordPress-backend. Telkens wanneer u een blogpost of een aangepast bericht/item maakt, zoals producten, items, cursussen enz., kunt u zowel categorieën als tags instellen om ze te sorteren en ze later te helpen filteren.

Er zijn hier twee verschillende tools: categorieën, die meer bedoeld zijn voor algemene groepering, en tags, die, zoals de naam al doet vermoeden, helpen bij het taggen van berichten met bepaalde trefwoorden.

Dus als ik bijvoorbeeld een blog over cloudcomputing heb, kan ik verschillende categorieën gebruiken om te beschrijven welke cloudservice ik gebruik, bijvoorbeeld ‘Azure’ of ‘AWS’ of ‘Google Cloud’, en de tags kunnen meer worden gebruikt royaal beschrijven waar de blogs over praten.

Tags kunnen gaan over ‘cloud computing’, ‘machine learning’, ‘opslag’ of meer. De meeste WordPress-thema’s en blogs kunnen berichten sorteren op categorieën en tags, waardoor het voor bezoekers gemakkelijker wordt om te krijgen wat ze willen, en in de backend kun je ook zien welke berichten zich in welke categorieën bevinden of welke tags bevatten.

U kunt ze vervolgens met een klik op de knop eruit filteren. Dus als je alle berichten die je hebt over ‘Azure’ wilt bekijken om een gewenste link toe te voegen, kun je eenvoudig op ‘Azure’ klikken in de categorieën en elk bericht over ‘Azure’ laten schrijven.

5. Meld u aan voor The Hub van GoDaddy Pro

Het beste voor het laatst bewaren, de ultieme tool om al je WordPress-websites op één plek te organiseren: The Hub van GoDaddy Pro . Zie The Hub als een controlecentrum voor al je WordPress-sites. U kunt sites toevoegen die zowel op GoDaddy als op andere hosts/servers worden gehost, inloggen met uw inloggegevens en belangrijke aspecten van uw sites beheren, allemaal op één plek.

De Hub is een geweldige manier om al uw websites op één plek te organiseren, in plaats van dat u zich zorgen hoeft te maken over het bijhouden van inloggegevens voor elke WordPress-site die u heeft, en stelt u in staat om plug-ins in bulk bij te werken, periodieke beveiligings- en prestatiecontroles in te stellen en uit te voeren, waarschuwingen voor prestatie- of beveiligingsproblemen, en u kunt zelfs een back-up van uw sites maken.

WordPress Hub organiseren De Hub is als Exalibur wanneer je op zoek bent naar het organiseren van WordPress.

En mijn persoonlijke favoriet, het stelt je in staat je GoDaddy-clients te beheren en er sites en projecten aan toe te voegen, zodat je een lijst van je klanten en de sites die je voor hen hebt gemaakt kunt organiseren, en je ook rechtstreeks kunt inloggen op de website van je klant. GoDaddy-backend (mits je over de juiste gedelegeerde machtigingen beschikt) en maak “Projecten” aan binnen de Hub, zodat je voortgang en werk-to-do georganiseerd en onder controle blijft.

The Hub tilt WordPress-beheer echt naar een heel nieuw niveau.

U kunt ook andere periodieke opschoningen uitvoeren, zoals af en toe naar uw website gaan om onnodige pagina’s of berichten te verwijderen, of oude plug-ins eens per maand of twee maanden deactiveren, maar gewoon het dashboard, menu, media en berichten organiseren zoals hierboven beschreven, en het gebruik van The Hub om alle WordPress-sites die je beheert te ordenen, kan enorm helpen bij het opruimen en organiseren van je website(s), waardoor het een plezier wordt in plaats van een karwei, waarbij je door puin moet navigeren.

Meer tijd = blijere klanten

Wanneer je de Hub van GoDaddy Pro gebruikt, is er plotseling meer tijd in je dag om je te concentreren op wat het belangrijkst is. Vergeet het jongleren met administratieve taken. Win uw tijd terug en gebruik deze om klanten het gevoel te geven dat ze het middelpunt van uw universum zijn.

Gratis inschrijven

Het bericht 5 manieren voor professionals om WordPress efficiënt te organiseren verscheen eerst op GoDaddy Blog .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.