Essentiële soorten betalingslinks voor e-commerce en hoe u deze kunt optimaliseren voor succes Wat uw niche of branche ook is, door uw klanten of klanten een mix van betalingsopties te bieden , helpt u het succes van uw bedrijf te versnellen. Naast mobiele transacties en buy-now-pay-later (BNPL) -opties, is er nog een ander krachtig betaalmiddel dat uw bedrijf extra aantrekkelijk maakt voor potentiële klanten of klanten: de e-commerce betalingslink

Leestijd: 7 minuten

Bron

Creditcardtransactie met tik om te betalen

Wat uw niche of branche ook is, door uw klanten of klanten een mix van betalingsopties te bieden , helpt u het succes van uw bedrijf te versnellen. Naast mobiele transacties en buy-now-pay-later (BNPL) -opties, is er nog een ander krachtig betaalmiddel dat uw bedrijf extra aantrekkelijk maakt voor potentiële klanten of klanten: de e-commerce betalingslink .

Betaallinks zijn snel, eenvoudig en wrijvingsloos. Het opzetten ervan is ook eenvoudiger dan u denkt – en er zijn verschillende soorten betalingslinks voor e-commerce die u kunt gebruiken om uw bedrijf een boost te geven.

Hier leggen we uit wat e-commerce betalingslinks zijn en hoe u ze voor uw bedrijf kunt gebruiken.

Laten we beginnen.

Noot van de redactie: wil je meteen aan de slag met betalingslinks? GoDaddy Payments biedt online betaallinks . Met lage transactiekosten van 2,3% + 30 cent per online transactie, zijn dit de laagste transactiekosten in vergelijking met andere toonaangevende providers.

Wat zijn e-commerce betalingslinks precies?

Een e-commerce betalingslink is een op internet of mobiel gebaseerde innovatie waarmee een bedrijf zijn klanten of klanten een, nou ja, link of knop kan sturen via een voorkeursmedium (sms, messenger, bestemmingspagina, e-mail, factuur, QR-code, enz. ) om hun transactie te voltooien.

QR-code op een smartphone

U kunt uw klant de betalingslink sturen of presenteren en zodra ze doorklikken, kunt u de transactie voltooien door eenvoudig een paar snelle details in te vullen.

De reden dat betalingslinks voor e-commerce zo effectief zijn, is dat ze ongelooflijk gestroomlijnd zijn. Door het zo gemakkelijk mogelijk te maken om een betaling uit te voeren en een transactie te bevestigen, verkleint u het risico dat uw winkelwagentje wordt achtergelaten, waardoor u meer omzet genereert.

Hoewel deze verklaring contraproductief kan lijken – als klanten niet onmiddellijk een betaling willen doen, kunnen ze terugklikken en de transactie iets later (binnen een vooraf bepaald tijdsbestek) voltooien.

Dit niveau van flexibiliteit en autonomie zal daadwerkelijk vertrouwen opbouwen, waardoor uw kansen op herhaald gebruik in het proces toenemen.

Een ander belangrijk voordeel van het werken met aanbieders van betalingslinks om uw klanten dit soort snelle transacties te bieden, is puur gemak.

Met betalingslinks kunt u de last van kaartmachines of ingewikkelde escrow-processen wegnemen — perfect als u een klein e-commercebedrijf bent met een fysieke winkelpui of pop-upwinkels .

De link dient als toegangspoort tot een gebruiksvriendelijke betaalpagina, waar de klant de gewenste betalingsoptie kan kiezen. Het hele proces is gestroomlijnd en het directe maar niet-opdringerige karakter van de e-commerce betalingslink betekent dat u potentiële knikken uit uw kassa- of transactietraject verwijdert. Een echte win-win.

Verschillende soorten e-commerce betalingslinks

Nu u op de hoogte bent van het concept van e-commercelinks – en u weet waarom ze zo effectief zijn – laten we eens kijken naar de verschillende typen die beschikbaar zijn in de hyperverbonden digitale wereld van vandaag.

De eenmalige link

Dit type e-commerce betalingslink is misschien wel de meest populaire. Je kunt dit type link uitrollen over bijna elk denkbaar klantkanaal of contactpunt.

Met de eenmalige betalingslink kan de ontvanger (klant) doorklikken en zijn betalingsgegevens invoeren (kiezen uit een lijst met betalingsopties) in zijn web- of mobiele browser. Het is zo simpel. En zoals we al zeiden, de ontvanger kan meteen betalen of de transactie voltooien binnen een bepaalde vervaltermijn (stel altijd een vervaltermijn in en maak dit duidelijk bij het verzenden van de link.

Ter inspiratie zijn hier de verschillende contactpunten of media waar u eenmalige betalingslinks kunt versturen:

  • sms
  • Chat- en messenger-apps, waaronder WhatsApp Facebook en Instagram
  • E-mail
  • QR code
  • Op maat ontworpen bestemmingspagina

Zoals u kunt zien, zijn er tal van opties als het gaat om eenmalige betalingslinks – en het verzenden van deze links naar klanten biedt u een uitstekende mogelijkheid voor extra verbinding of betrokkenheid.

Tip: om maximale waarde uit uw eenmalige betalingslinks te halen, moet u uw links en het ontwerp van de betalingspagina altijd grondig testen voordat u ze naar uw klanten stuurt.

Uw link-URL moet worden aangepast om ze persoonlijker te maken (en gemakkelijker te archiveren) en uw betalingspagina moet vervolgkeuzelijsten bevatten waarin de verschillende beschikbare betalingsopties worden beschreven. Test uw links en betalingsproces op elk kanaal om ervoor te zorgen dat elke stap is geoptimaliseerd voor zowel desktop als mobiel.

Factuur betalingslink

Persoon die een verkooppuntapparaat vasthoudt met een stapel dozen Als u een e-commercebedrijf bent dat services of abonnementen aanbiedt, of als u bulkartikelen aan uw klanten verkoopt, is de betalingslink voor facturen wellicht iets voor u.

Met dit type transactie kunt u een link naar uw klanten sturen via een goed ontworpen e-mail (het meest effectieve medium voor facturen). Na ontvangst kunnen uw klanten doorklikken naar een factuur die al uw relevante bedrijfs- en transactiegegevens bevat en hun betaalmethode kiezen.

Het goede aan dit type e-commercelink is het feit dat u tijdig herinneringen kunt sturen als uw klanten openstaande betalingen hebben, waardoor ze een beetje extra e-mailmarketingberichten ontvangen.

Tip: aangezien links naar betalingsfacturen het beste werken wanneer ze via e-mail worden verzonden, moet u uw inspanningen in de onderwerpregel, het ontwerp en de inhoud van uw e-mail plaatsen.

Zorg ervoor dat uw link en e-mail 100% functioneel zijn en behandel deze als een laagdrempelige e-mailmarketingcommunicatie. Het aanbieden van een kleine update over het bedrijf, het sturen van aanvullende productsuggesties of het aanbieden van een incentive (een deal of korting) voor toekomstige aankopen zijn allemaal effectieve tactieken.

“Koop nu” of CTA-achtige knoppen

Niet veel mensen weten dit, maar een betaalknop is een soort e-commerce betaallink. Hoewel “nu kopen” en CTA-achtige betalingsknoppen standaard zijn op e-commercesites, kunt u door in de mentaliteit van betalingslinks te stappen uw afrekenproces stroomlijnen voor meer succes.

U kunt een “Koop nu”-knop op uw productpagina’s en categorie-bestemmingspagina’s plaatsen (u kunt deze knoppen ook aan uw e-mails toevoegen in plaats van een traditionele link te sturen), waardoor uw klanten rechtstreeks naar uw geteste en geoptimaliseerde betalingscontrole gaan. Het creëren van een wrijvingsloos proces zal uiteindelijk resulteren in minder verwarring, meer gemak en minder verlatingen.

Tip: Allereerst moet u ervoor zorgen dat uw linkknoppen op de meest converteerbare plek op uw product- of bestemmingspagina worden weergegeven.

U kunt dit doen door A/B-tests uit te voeren (twee verschillende versies van dezelfde pagina) en te kijken welke het beste presteert (welke knop de meeste kliks krijgt). Het beste van A/B-testen is dat je ook je knopberichten (tekst), ontwerpen en kleuren kunt testen om te zien welke het meest effectief is. Optimaliseer uw betalingsknoppen en meer mensen zullen worden geïnspireerd om door te klikken – dat is de regel.

Zodra uw klanten doorklikken, moet u ervoor zorgen dat het ontwerp van uw betalingspagina zo gemakkelijk mogelijk te navigeren is en volledig naadloos is – u kunt hiervoor ook A/B-testen gebruiken.

Gerelateerd: Hoe u uw mobiele betalingstraject kunt optimaliseren voor het succes van kleine bedrijven

E-commerce betalingslinks: praktische tips

Vrouw online winkelen met laptop

Voor meer advies en inspiratie vindt u hier enkele praktische tips voor betalingslinks voor e-commerce.

Substantie boven stijl

Bij het ontwikkelen van uw betalingslinkproces is het essentieel dat u elk contactpunt en type (eenmalig, knop, factuurlink) afzonderlijk behandelt.

Door deze aanpak te volgen, kunt u in elke stap van het proces inzoomen om ervoor te zorgen dat uw ontwerpen en berichten strak en naadloos zijn en zo min mogelijk inspanning vergen.

Hoewel esthetiek belangrijk is, moet u altijd voorrang geven aan functie en vorm boven stijl – voeg in ieder geval een beetje creatieve branding toe, maar nooit als dit de navigeerbaarheid van uw links of betalingspagina’s belemmert.

Zorg ervoor dat uw links veilig zijn

Nu cybercriminaliteit toeneemt, is het van cruciaal belang ervoor te zorgen dat uw betalingspagina’s, portals, links en knoppen volledig beveiligd zijn.

Eén knik in de keten of een datalek bij betalingen kost uw klanten – en uw merkreputatie – veel tijd.

Dat gezegd hebbende, moet u een cyberbeveiligingsprofessional (intern of extern) raadplegen om 100% waterdichte betalingslinkprocessen te creëren via alle kanalen en contactpunten.

Het is ook belangrijk dat u uw klanten heel duidelijk maakt dat hun gegevens veilig in uw handen zijn door een duidelijke, beknopte informatieve sectie in uw privacybeleid op te nemen.

Dit helpt u om onvoorziene problemen te voorkomen en tegelijkertijd het vertrouwen van de klant op te bouwen, wat meestal de verkoop ten goede komt.

Gerelateerd: 7 tips voor netwerkbeveiliging voor kleine bedrijven

Werk samen met de juiste aanbieders van betaallinks

Afgezien van berichten, ontwerp en beveiliging, hangt het succes van uw betalingslinkaanbod grotendeels af van de betalingslinkprovider die u kiest.

Wanneer u zich wilt binden aan een aanbieder van betalingslinks, moet u rekening houden met uw budget, uw specifieke behoeften en met welke contactpunten uw klanten het meest omgaan.

Er zijn veel platforms die gebruiksvriendelijke widgets of code, ontwerpfuncties en gegevens over betalingslinkbetrokkenheid bieden. Denk dus na over uw belangrijkste behoeften, stel een werkbaar budget in, denk na over waar u uw betalingslinks wilt plaatsen of leveren en doe vergelijkend onderzoek.

Laatste gedachten

E-commerce betalingslinks geven uw publiek de vrijheid en flexibiliteit om uw producten te kopen op een manier die bij hen past, terwijl het hele afreken- of transactieproces snel en naadloos verloopt. En als je dat doet, zullen er geweldige dingen gebeuren.

Verken de drie belangrijkste soorten betalingslinks voor e-commerce, neem de tijd om te begrijpen waar ze waarschijnlijk het beste presteren, verbind u met een leverancier die aan uw behoeften voldoet en begin met het testen van uw inspanningen. Nu is het moment.

Lees voor meer nieuws over klanttransacties hoe GoDaddy nu point-of-sale-apparaten en baanbrekende lage betalingsprijzen aanbiedt.

Het bericht Essentiële soorten betalingslinks voor e-commerce en hoe u deze kunt optimaliseren voor succes verscheen eerst op GoDaddy Blog .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.