Leg uw strategie voor het vakantieseizoen vast als een baas De digitale revolutie heeft geleid tot een tijdperk van personalisatie, maar wist je dat op maat gemaakte ervaringen en content de grootste inspiratiebron zijn? Als mensen nieuwe dingen leren, vertalen ze deze actief naar hun leven. Dit manifesteert zich op Pinterest, omdat we trends zien die traditionele categorieën overstijgen

Leestijd: 7 minuten

Bron

30 seconden samenvatting:
  • Pinterest is niet alleen een van de vriendelijkste hoeken van internet, maar ook een community van 459 miljoen mensen wereldwijd
  • Acht van de 10 voorspellingen van Pinterest voor 2020 en 2021 kwamen uit, wat aantoont dat het een betrouwbaar venster is op de toekomst van consumentengedrag
  • Hier is een nadere blik op de ontdekkingsmentaliteit van de new age-consument en tips over hoe marketeers dit jaar mogelijk een van hun meest succesvolle vakantiecampagnes kunnen creëren

Ons team bij Pinterest analyseert miljoenen gegevenspunten om opkomend consumentengedrag te identificeren in verschillende sectoren, variërend van detailhandel en mode tot eten en drinken, auto’s, financiën en meer. Ons jaarlijkse ‘ Pinterest Predicts’ -rapport dient als een krachtig hulpmiddel voor adverteerders in een van de meest onzekere tijden van de geschiedenis. Met meer dan 459 miljoen mensen die Pinterest gebruiken om de ideeën van morgen te vinden, is het niet langer alleen een plek waar trends worden voorzien, maar ook een vertrouwde hoek van het internet waar deze trends het meest worden gecreëerd en geconsumeerd. Het is dan ook geen verrassing dat acht van de tien van onze voorspellingen voor 2020 en onze voorspellingen voor 2021 uitkwamen. Pinterest is een venster op de toekomst omdat het de plek is waar mensen naartoe gaan om het te plannen.

Onze CMO Andrea Mallard deelde een persoonlijk voorbeeld van hoe het platform een plannersparadijs is voor elke consument.

Pinterest CMO over trends voor de feestdagen

Met de bedoeling om collega-marketeers te helpen bij het maken van mogelijk een van hun meest succesvolle vakantiecampagnes dit jaar, volgen hier enkele van mijn gedachten over consumentengedrag, ontdekking en strategie die merken zullen informeren voor het komende vakantieseizoen en 2022.

De ontdekkingsmentaliteit van de new age-consument begrijpen

Na 18 slopende maanden van het uitdagen van onze routines, normen, ruimtes en onszelf, zien we dat de ontdekkingsmentaliteit nog nooit zo aanwezig is geweest – of dringend nodig is. Het is een sleutelelement in ons leven van vandaag dat ons gaande houdt en ons aanpast aan nieuwe situaties in een wereld die elke dag nieuwe curveballs gooit. Dit zijn een paar signalen die we tegenwoordig zien in de ontdekkingsmentaliteit van de consument:

Het is toekomstgericht en ambitieus

Ons leven is fundamenteel veranderd en het is geen verrassing dat de mentaliteit van de consument draait om flexibiliteit en dromen van wat zou kunnen zijn. Ze zien zichzelf in verschillende carrières, in verschillende steden, in verschillende relaties, en manifesteren deze ambities actief.

Mensen hebben dit jaar de toekomst op een nieuwe manier teruggewonnen, na zoveel gewaagde stappen te hebben gezet. Wat daarna komt is vol kansen en mogelijkheden! Een van mijn favoriete Pinterest Predicts-trends heet ‘Bet On Yourself’, waarbij CEO de nieuwe DIY is. Mensen komen naar Pinterest om gedurfde nieuwe hoofdstukken voor hun werkleven te plannen, dromend van wat er zou kunnen zijn in een rijk waar ze hun dagelijkse optreden heroverwegen. Te midden van miljoenen zoekopdrachten zagen we zoekopdrachten als ‘business branding’, ‘podcastontwerpen’ en ‘basisprincipes van boekhouding‘ en meer tot leven komen op Pinterest.

Het is dorstig naar inspiratie en niet bang om te falen

Ik wed dat veel mensen zichzelf de afgelopen anderhalf jaar verrasten – ze probeerden iets nieuws en het bleef hangen. Bravo! Dit is een algemeen geaccepteerd gedrag dat we op Pinterest zien; mensen weten niet altijd wat hun hobby’s, neigingen en passies zijn. Het is dus logisch dat het gaat om veel inspiratie opdoen, om vanuit verschillende perspectieven te horen, om nieuwe dingen proberen (en falen!)

Vorig jaar zagen we zoekopdrachten “voor beginners” exploderen. Een van mijn favorieten was de groei van 155 procent op jaarbasis voor zoekopdrachten naar ‘skateboard voor beginners’. Dit maakte het ook tot Pinterest Predicts in een van mijn andere favoriete thema’s, ‘Progress Not Perfect’, waar Pinners ons echt bewees dat geen enkele vaardigheid de nieuwe masterclass is. Mensen die deze open en actieve mentaliteit meebrengen, of het nu gaat om het oppikken van een nieuwe vaardigheid, een nieuw recept of een nieuwe look, is een van de dingen die zo speciaal zijn aan de ervaring en community op Pinterest.

Het is gepersonaliseerd

De digitale revolutie heeft geleid tot een tijdperk van personalisatie, maar wist je dat op maat gemaakte ervaringen en content de grootste inspiratiebron zijn? Als mensen nieuwe dingen leren, vertalen ze deze actief naar hun leven. Dit manifesteert zich op Pinterest, omdat we trends zien die traditionele categorieën overstijgen.

Laten we een voedseltrend nemen die vorig jaar enorm was, rondom charcuterieborden. Het was een nieuw formaat voor dineren dat absoluut explodeerde op Pinterest. Maar wist je dat elk vakantiemoment in 2021 ook een gepaard charcuteriebordmomentje had? Mensen personaliseerden hun vlees-en-kaasschotels voor elk van hun feesten.

We deelden dit met de wereld in ons ‘Epic Charcuterie’-thema in Pinterest Predicts dit jaar, waar we een 5x toename zagen in zoekopdrachten naar charcuterieborden voor ontbijt en een 3x toename in zoekopdrachten naar charcuterieborden voor desserts.

Hoe trends de marketing– en advertentiestrategie van merken voor 2021 Q3 en Q4 kunnen stimuleren

Trends zijn de sleutel tot relevantie van een merk en bieden geweldige kansen om een directe brug te slaan naar het leven van een consument. Het is de kans van een merk om een rol te spelen in iets dat actueel en belangrijk is voor consumenten. Het is ook vermeldenswaard dat niet alle trends gelijk zijn gemaakt. Er zijn snel bewegende trends die in een oogwenk voorbij gaan, en dan zijn er trends – en ruimtes – waar trends langer leven en dieper graven.

De houdbaarheid van een trend op Pinterest is 21 procent langer

Hoewel activeren tegen een trend in draait om wendbaar en responsief te zijn, betekent dit niet noodzakelijk dat het venster zo kort is als je denkt. We hebben dit jaar geleerd dat trends gemiddeld 21 procent langer op Pinterest leven. Dit venster is de sleutel voor een adverteerder of een maker die zich inspant om zinvolle en hoogwaardige inhoud te produceren en op de markt te brengen. Elke minuut telt. Maar op Pinterest is een trend niet zomaar een en klaar. Het is iets waar mensen herhaaldelijk naar terugkeren, omdat ze het op nieuwe manieren tot leven brengen. Dit betekent meer kans voor een merk om een rol te spelen.

Hier zijn enkele voorbeelden:

Buick creëerde een campagne rond de trend ‘Kleine momenten van grote liefde ‘, gebaseerd op onderzoek dat mensen op Pinterest zelfs de kleinste gelegenheden vieren. En hoewel deze trend werd geboren uit de categorie feesten en evenementen, weerhield dat het merk Auto er niet van om te profiteren van het inzicht dat mensen filmavonden onder de sterren organiseerden. De campagneprestaties overtroffen de benchmarks met een 74 procent hogere Video Completion Rate (VCR) in vergelijking met automatische benchmarks. (Pinterest, interne analyse, augustus 2021)

Dawn speelde in op de opkomende foodtrend ‘ Bland is verboden ‘ en lanceerde een trendpakket op basis van de gekruide receptpiek. Het resultaat? 24 procent efficiëntere CPM’s dan de benchmark van Pinterest voor advertenties voor huishoudelijke artikelen. (Pinterest, interne analyse, augustus 2021)

Merken moeten trendspottingspraktijken integreren voor realtime relevantie

We kunnen de tijd niet vertragen, maar merken kunnen ervoor zorgen dat ze wendbaar en uitgerust zijn om in te spelen op relevante consumententrends. Het antwoord ligt in de toewijding aan een praktijk van trendspotting.

Op dit moment leeft deze functie voor veel merken in een capaciteit van 20 procent aan het bureau van een junior executive. Merken moeten bewust de afstand tussen spotten en activeren verkleinen. Daarom is deze functie bij Pinterest geïntegreerd in onze marketinginzichten. Het gaat ook om het ordenen van je bronnen. We delen elke week een samengesteld inzichtenrapport met onze adverteerders. Het is belangrijk om goed na te denken over waar u uw trends ziet. Niche is belangrijk, maar een te niche is misschien niet de juiste ruimte voor uw merk.

Marketingleiders moeten zichzelf en hun teams afvragen: “Hoe kunnen we partnerschappen ontwikkelen en erop vertrouwen voor trends, naast wat u in-house heeft opgebouwd? Hoe kunnen we helpen contextualiseren wat we zien als een potentiële kans voor ons merk?”

Top consumententrends in de detailhandel, e-commerce en technologie

Tegenwoordig zijn retail en e-commerce één. Omnichannel en on-demand gedijen goed. Maar we merken ook steeds vaker dat integriteit en duurzaamheid belangrijk zijn voor consumenten.

We zien dit in een groeiende eetlust en gretigheid om de liefde voor winkelen te herontdekken, en wel met aandacht. Consumenten willen weten van wie ze kopen en de achtergronden van de materialen waarvan items zijn gemaakt, in plaats van alleen maar hersenloos kopen.

Op het gebied van technologie worden mensen ook steeds bewuster over waar en hoe ze hun tijd doorbrengen. Doom-scrolling is alomtegenwoordig en consumenten bestrijden het door meer aandacht te besteden aan hun digitale verplichtingen.

Bovendien is contentfragmentatie reëel. Deze herziening van hun bestede tijd geeft weer waar consumenten naar inhoud zoeken. Ze streven naar inhoud die relevant is voor hun leven, die hen iets teruggeeft. Merken moeten zich committeren aan een praktijk en aan platforms die op productieve en bevredigende manieren teruggeven aan het leven van hun consument.

Het recept voor een succesvolle Pinterest-campagne

De pijlers voor een geweldige marketingcampagne op Pinterest zouden op twee I’s staan: Inzicht en Inspiratie.

Als onderzoeker ben ik bevooroordeeld, maar elke geweldige campagne moet beginnen met goed inzicht. Wat is de waarheid van wat er gebeurt, en waarom is dat belangrijk voor uw merk (en het doel van de campagne)?

Volgens professor Gerald Zaltman van de Harvard Business School is 95 procent van de aankopen emotioneel. Hoewel inspiratie een integraal sentiment is dat koopbeslissingen vormt, is het ook lastig en onderbelicht met een enorm potentieel om merkdifferentiatie en verbinding te stimuleren. We doen een aantal verkenningen en experimenten, allemaal naar de rol en het potentieel die inspiratie biedt als een kans voor merken.

De vier door gegevens ondersteunde dimensies van inspiratie

Dit jaar hebben we door een combinatie van uitgebreid kwalitatief onderzoek, monsters van 15.000 pins en een semiotische AI-analyse een universele definitie van inspiratie ontdekt.

“Inspiratie wordt gecompromitteerd voor vier belangrijke dimensies.”

Deze dimensies zijn tools die merken kunnen gebruiken om succesvolle en inspirerende content en Pinterest-campagnes te creëren.

1. Visueel boeiend

Springt de afbeelding van de pagina of springt uw aandacht? Ziet het er authentiek, echt, echt uit?

2. Frisse perspectieven

Is de inhoud onverwacht? Maakt het je nieuwsgierig? Geeft het je een nieuw idee of een frisse kijk? Een fris perspectief kan dienen als het zaad voor inspiratie.

3. Op maat gemaakt

Hoe spreekt dit idee zijn publiek aan? Tailored is echt persoonlijk en we vonden het de grootste drijfveer voor algemene inspiratie.

4. Motiveren

Geeft het beeld je zin om op te staan en actie te ondernemen – om te maken, bakken, bouwen, groeien? Motiverende inhoud is ambitieus maar haalbaar, is eenvoudig en uitnodigend en is vaak leerzaam.

Ik hoop dat dit je iets nieuws geeft om over na te denken als je dit jaar trends integreert in je marketingstrategie voor de feestdagen. En blijf op de hoogte voor meer inspirerende trends die in december van Pinterest komen met de lancering van ons 2022 Pinterest Predicts-rapport.

Jenna Landi leidt het Brand Insights-team bij Pinterest en doet wereldwijd onderzoek naar wat Pinners tegenwoordig inspireert. Nadat ze haar onderzoekscarrière bij Nielsen was begonnen als Emerging Leader, werd Jenna Research Director in zowel Londen als New York, waar ze zich toelegde op wereldwijde digitale analyse. Na haar tijd bij Nielsen leidde Jenna klantconsulten op maat bij Google in hun Human Truths-team. Jenna woont nu in Brooklyn met haar man Patrick, dochter Natalie en pup Bridget.

Abonneer u op de ClickZ-nieuwsbrief voor inzichten in het veranderende marketinglandschap, prestatiemarketing, klantervaring, thought leadership, video’s, podcasts en meer.

Ga met ons in gesprek op LinkedIn en Twitter .

Het bericht Leg je strategie voor de feestdagen vast als een baas verscheen eerst op ClickZ .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.