Wat gebeurt er met de SEO-markt? Het afgelopen jaar is er een absolute explosie geweest in de vraag naar SEO en naar digitale marketingdiensten in het algemeen. Dit is wat ik denk dat er aan de hand is

Leestijd: < 1 minuut

Bron

Het afgelopen jaar is er een absolute explosie geweest in de vraag naar SEO en naar digitale marketingdiensten in het algemeen. Dit is wat ik denk dat er aan de hand is.

Toen COVID rond maart 2020 toesloeg, stopten veel bedrijven hun betaalde acquisitie en realiseerden ze zich plotseling hoe te afhankelijk/blootgesteld ze waren aan betaald. De meeste bedrijven hadden ofwel genegeerd of te weinig geïnvesteerd in SEO, dus plotseling kregen veel mensen de SEO-religie.

Dat in combinatie met de versnelde online vraag van COVID zorgde voor een soort perfecte storm die niet is afgenomen.

En om de kers op de taart van de SEO-cupcake te maken, lijkt Apple’s uitrol van zijn App Tracking Transparency (ATT) vanaf iOS 14.5 de effectiviteit van advertenties op sociale media ernstig te hebben verminderd – sorry Facebook . Dus misschien dwingt deze trend marketeers om te investeren in andere “niet-betaalde” kanalen. Dus bedankt Tim Cook!

Nu lijkt het erop dat meer bedrijven een basis-SEO-budget hebben, of in ieder geval de verwachtingen van één, en dat veroorzaakt het equivalent van wat er gaande is met de rest van de toeleveringsketen over de hele wereld.

via GIPHY

Het bericht Wat gebeurt er met de SEO-markt? verscheen eerst op Local SEO Guide .

Dit bericht is gepost in seo. Bookmark de link.
This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.