10 nieuwe Ecwid-hulpmiddelen om uw sociale verkoop, betalingen en winkelontwerp te upgraden In deze verzameling updates van Ecwid die we de afgelopen maanden hebben gemaakt, vatten we alle nieuwe tools samen die we hebben gemaakt om je verkoopspel te verbeteren. Deze lijst staat boordevol functies om u te helpen met nieuwe verkoopkanalen te werken, klanten aan te trekken met nog meer betalingsopties en winkelnavigatie en het plaatsen van bestellingen eenvoudiger dan ooit te maken. Klinkt goed, toch

Leestijd: 7 minuten

Bron

We weten dat je erop hebt gewacht. Dus we zijn blij te kunnen melden dat het weer zover is – tijd om je een overzicht te geven van de nieuwste en beste Ecwid-functie-updates!

In deze verzameling updates van Ecwid die we de afgelopen maanden hebben gemaakt, vatten we alle nieuwe tools samen die we hebben gemaakt om je verkoopspel te verbeteren. Deze lijst staat boordevol functies om u te helpen met nieuwe verkoopkanalen te werken, klanten aan te trekken met nog meer betalingsopties en winkelnavigatie en het plaatsen van bestellingen eenvoudiger dan ooit te maken. Klinkt goed, toch?

Als dat zo is, bekijk dan onze lijst met de populairste Ecwid-tools en bereid je voor om ze uit te proberen.

Het is tijd voor TikTok

Heb je al van TikTok gehoord? Het is ‘s werelds snelst groeiende social media platform. Nu is het ook een veelbelovend verkoopkanaal voor uw online winkel.

Koppel je productcatalogus aan TikTok for Business, een set tools die kansen ontgrendelt om je publiek te laten groeien en verkopen rechtstreeks in de TikTok-app.

Verbind uw Ecwid-winkel met TikTok for Business en u kunt:

Verkopen op TikTok

Met TikTok Shopping kun je je producten taggen in video’s en een Shopping-tabblad toevoegen aan je profiel om je productcatalogus rechtstreeks in de app weer te geven.

Klanten kunnen op een taspictogram in je video’s tikken of op een product in je Shop-tabblad klikken. Van daaruit kunnen ze uw productdetails (naam, beschrijving, foto‘s en prijs) bekijken en, belangrijker nog, het product meteen kopen . Hoe cool is dat?

C​je winkel verbinden met TikTok for Business is beschikbaar voor verkopers in meer dan 20 landen, maar TikTok Shopping is momenteel alleen beschikbaar voor verkopers in de VS en het VK (houd ons in de gaten voor toekomstige updates!).

Leer alles over het instellen van TikTok Shopping voor uw Ecwid-winkel in ons Helpcentrum.

Adverteer op TikTok

Door uw productcatalogus aan TikTok Business te koppelen, krijgt u ook toegang tot geavanceerde advertentietools.

Wanneer u uw Ecwid-winkel en uw TikTok for Business-account synchroniseert, kunt u verschillende advertenties voor uw producten maken en beheren, waaronder :

  • Spark-advertenties, of in-feed-video’s die u kunt omzetten in advertenties door een call-to-action-knop toe te voegen (met een link naar uw productpagina of website!)
  • Collectieadvertenties waarmee klanten door uw collectie producten kunnen bladeren.
  • Catalogusverkoopdoelstelling Advertenties die specifieke producten weergeven aan mensen die er interesse in hebben getoond op uw site.

Dankzij TikTok Pixel kun je ook geavanceerde advertentiecampagnes uitvoeren. Dit is een analysetool die de acties van klanten in uw winkel bijhoudt. U kunt de gegevens van Pixel gebruiken om nieuwe potentiële klanten te bereiken met een profiel dat vergelijkbaar is met dat van huidige kopers, of gebruikers die eerder contact hebben gehad met uw winkel. U kunt bijvoorbeeld productadvertenties weergeven aan mensen die naar een artikel in uw winkel hebben gekeken maar het niet hebben gekocht.

Adverteren op TikTok is beschikbaar voor verkopers in alle landen die door de app worden ondersteund .

Meer informatie over hoe u kunt beginnen met adverteren op TikTok voor uw Ecwid-winkel.

Bied meer betalingsopties dan ooit

Een gebrek aan handige betalingsopties is een van de redenen waarom shoppers een winkel verlaten zonder een aankoop te doen. Zorg ervoor dat uw klanten hun aankopen kunnen betalen met de meest populaire betaalmethoden die populair zijn in uw land. Of verbeter hun winkelervaring door ze in termijnen te laten betalen.

Krijg betaald met Laybuy

Verkoopt u in het VK, Nieuw-Zeeland of Australië? Dan is dit nieuws iets voor jou!

Laten we eerlijk zijn: het is moeilijk om een aankoop te weerstaan als je hem nu kunt kopen en later kunt betalen. Daarom zijn ‘Koop nu, betaal later’-opties populair bij shoppers: ze kunnen hun bestelling in termijnen betalen terwijl ze het product vooraf ontvangen.

Trek meer klanten aan door een “Koop nu, betaal later”-optie aan te bieden aan uw online winkel. Nu kunt u dat doen in uw Ecwid-winkel met Laybuy, een betalingsoplossing voor bedrijven.

Als je Laybuy in je winkel inschakelt, kunnen klanten hun bestellingen in zes wekelijkse termijnen betalen. Het beste gedeelte? Je wordt door Laybuy vooraf en volledig betaald!

Hier leest u hoe u Laybuy verbindt met uw online winkel.

Bekijk andere “Koop nu, betaal later”-opties die u in uw Ecwid-winkel kunt inschakelen: Klarna , Afterpay en Clearpay .

Krijg betaald met Adyen

Als de wijde wereld van online winkelen, zijn er meer opties dan ooit voor online betalingen. Maar betalen met een creditcard of pinpas is nog steeds een van de meest populaire betaalmethoden .

Met Adyen, een betalingsoplossing op maat voor bedrijven, kunt u alle populaire creditcards en debetkaarten ter wereld accepteren, waaronder Visa, MasterCard, American Express, JCB en meer.

Adyen is beschikbaar voor verkopers in de meeste Europese landen, het VK, de VS, Canada, Brazilië, Australië en Singapore.

Geïnteresseerd? Hier leest u hoe u Adyen in uw Ecwid-winkel kunt inschakelen.

Krijg betaald met Nexi en Satispay

Als u de beschikbare betalingsopties in uw winkel wilt diversifiëren, vergeet dan niet om populaire betalingsmethoden in te schakelen die lokale klanten verwachten te zien wanneer ze online winkelen.

Is uw winkel gevestigd in Italië? Of ben je van plan om je bedrijf daar uit te breiden? Maak uw winkelervaring voor uw Italiaanse klanten beter met Nexi en Satispay.

Met Nexi kunnen klanten betalen met gangbare creditcards, zoals VISA, Visa Electron, V-Pay, Mastercard, Maestro, American Express en Diners, JCB. Met Satispay kunnen shoppers betalen met hun mobiele telefoon in plaats van met een creditcard.

Hier leest u hoe u Nexi en Satispay in uw Ecwid-winkel kunt inschakelen.

Krijg betaald met Alipay

We kunnen het belang van lokale betalingsopties niet genoeg benadrukken, dus hier is nog een marktspecifieke methode: Alipay. Het is een digitale portemonnee die enorm populair is bij shoppers in China. Als u uw bedrijf uitbreidt naar oostelijke markten, wilt u dat Alipary is ingeschakeld voor uw winkel.

Met Alipay kunnen klanten u betalen op uw website of een mobiel apparaat met hun inloggegevens of met de Alipay-app.

Alipay is beschikbaar voor Ecwid-winkels via de Stripe-betalingsgateway. Hier leest u hoe u Alipay in uw Ecwid-winkel kunt instellen.

Verbeter de navigatie van uw instant-site

Een online winkel gaat niet alleen over de producten die u verkoopt, maar ook over de ervaring die klanten hebben bij het browsen op uw website. Als uw website moeilijk te navigeren is, zal het moeilijker zijn om van gewone browsers loyale klanten te maken.

Om ervoor te zorgen dat uw klanten altijd blij zijn met de winkelervaring van uw winkel, zijn we voortdurend bezig met verbeteringen aan de Ecwid Instant Site.

Instant Site is een gratis website met een ingebouwde online winkel die bij elk Ecwid-account wordt geleverd (ja, zelfs gratis abonnementen!). Hiermee kunt u direct een website maken zonder enige technische of ontwerpvaardigheden en meteen beginnen met online verkopen. Als u snel, gratis en zonder hulp van ontwikkelaars of ontwerpers een e-commercesite voor uw bedrijf moet opzetten, ga dan naar Instant Site .

Als u via Instant Site verkoopt, schakelt u de volgende instellingen in om ervoor te zorgen dat uw klanten altijd vinden wat ze nodig hebben, of contact kunnen opnemen met vragen. Houd er rekening mee dat deze instellingen beschikbaar zijn voor de nieuwste versie van Instant Site . Als je op een aangepaste website verkoopt (zoals WordPress of Wix), bekijk dan dit artikel over navigatie voor online winkels.

Een navigatiemenu toevoegen

Voeg een navigatiemenu toe aan uw winkel en leid uw klanten gemakkelijk naar verschillende siteblokken of naar externe webpagina’s. U kunt het ook zo maken dat klanten u kunnen e-mailen of bellen door gewoon op een menulink te klikken. Op die manier kunnen klanten gemakkelijker door uw winkel bladeren en direct contact opnemen met eventuele vragen.

Bekijk ons Helpcentrum-artikel over het toevoegen van een navigatiemenu aan uw Instant-site.

Voeg een categoriemenu toe

Help klanten sneller te vinden wat ze nodig hebben door productcategorieën weer te geven in het vervolgkeuzemenu bovenaan uw website. Op deze manier kunnen klanten snel een overzicht krijgen van uw productassortiment en naar de categorie gaan die ze nodig hebben.

Op deze manier kunnen klanten, ongeacht hoeveel artikelen of categorieën u heeft, het product waarnaar ze op zoek zijn gemakkelijk vinden, wat betekent dat ze eerder een aankoop zullen doen.

Volg deze instructies om een categoriemenu toe te voegen aan je Instant Site.

Abonnementen handiger maken voor klanten

Je herinnert je abonnementen toch? Het is die geweldige tool waarmee je doorlopende producten of diensten kunt leveren in ruil voor regelmatige betaling. Het is een handige instelling als u uw terugkerende inkomsten wilt laten groeien.

Aangezien het verbeteren van de winkelervaring van uw klant centraal moet staan in elke online winkel, hebben we abonnementen handiger gemaakt voor uw klanten. Shoppers kunnen nu producten met verschillende abonnementsperioden aan een winkelwagentje toevoegen en meteen doorgaan met afrekenen. Dat betekent ook dat ze meerdere abonnementen kunnen aanmaken door één bestelling te plaatsen , wat tijd bespaart.

Maar wat als een klant een eenmalige aankoop wil doen en tegelijkertijd een abonnementsproduct wil kopen? Dat kunnen ze nu ook! Onze nieuwste update heeft het mogelijk gemaakt om eenmalige aankoopproducten en terugkerende artikelen in één bestelling te kopen . Dat maakt het afrekenproces eenvoudiger, wat het risico op een achtergelaten winkelwagentje minimaliseert.

Lees meer over het verhogen van je omzet met abonnementen in onze blogpost of schakel abonnementen meteen in je winkel in.

Opmerkingen? Suggesties? Laat het ons weten!

Nu je alles hebt gelezen over de laatste updates voor Ecwid, laat het ons weten: heb je een nieuwe functie verkend om je algehele ervaring te verbeteren? Heb je een idee voor een nieuwe tool om het runnen van je winkel makkelijker of efficiënter te maken?

Voel je vrij om je suggesties te delen in de comments hieronder. We stellen uw feedback zeer op prijs en we willen deze graag gebruiken om van Ecwid een nog beter e-commerceplatform voor iedereen te maken.

Zorg er ook voor dat je de nieuwste Ecwid-tools niet mist door:

  • Bekijk onze volledige tijdlijn met updates, groot en klein, in het Helpcentrum .
  • Controleer het tabblad Wat is er nieuw in uw Configuratiescherm om tools in te schakelen die handmatige activering vereisen.
  • Abonneer u op de blognieuwsbrief om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe tools.
  • Bookmarking de Ecwid Updates sectie van de blog.

Blijf op de hoogte en veel verkoopplezier!

De post 10 nieuwe Ecwid-hulpmiddelen om uw sociale verkoop, betalingen en winkelontwerp te upgraden verscheen voor het eerst op EcwidE-Commerce Shopping Cart .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.