De top 10 nieuwe Instagram-functies van 2021 (+een om op te letten!) Instagram helpt je om je bedrijf te laten groeien, maar je moet het ook tegelijkertijd runnen! Instagram helpt je om je bedrijf te laten groeien, maar je moet het ook tegelijkertijd runnen! Als je druk bent geweest met het doen van de vele dingen die je doet om je bedrijf in vorm te houden, heb je misschien nieuwe Instagram-functies gemist die je kunnen helpen je bedrijf nog meer te laten groeien

Leestijd: 9 minuten

Bron

Instagram helpt je om je bedrijf te laten groeien, maar je moet het ook tegelijkertijd runnen! Als je druk bent geweest met het doen van de vele dingen die je doet om je bedrijf in vorm te houden, heb je misschien nieuwe Instagram-functies gemist die je kunnen helpen je bedrijf nog meer te laten groeien.

wat is er aan de hand met de nieuwe functies van Instagram

Wanneer je inlogt op Instagram en er een spervuur van nieuwe functies is.

Daarom bespreken we de top 10 Instagram-functies die in 2021 zijn uitgebracht en die je kunt gebruiken in je Instagram-marketingstrategie. Ze bevatten:

 1. Professioneel dashboard
 2. Live kamers
 3. Remix-rollen
 4. Bijschriftstickers voor verhalen
 5. Updates voor inzichten
 6. Algoritmeverschuiving
 7. Algoritme uitgelegd
 8. Black-owned categorie
 9. Locatieverhalen
 10. Kaarten zoeken

We zullen tips en trucs delen over hoe u elke nieuwe functie optimaal kunt gebruiken, plus een opwindende nieuwe functie die binnenkort zal verschijnen! Laten we graven.

Functie #1: Professioneel Dashboard

Met de Professional Dashboard- functie van Instagram, gelanceerd in januari 2021, kun je je prestaties volgen, toegang krijgen tot professionele bronnen en je bedrijf laten groeien. Je krijgt inzicht in hoe je bedrijf omgaat met je volgers en hoe laat je je berichten misschien wilt aanpassen aan wanneer uw publiek online is. Er zijn ook tools voor merkinhoud waarvan u kunt profiteren, samen met tips en trucs om uw bedrijf op Instagram te laten floreren.

instagram-functies: professioneel dashboard

Volg deze Professional Dashboard-tips om het meeste uit deze functie te halen:

 • Blijf op de hoogte: nee serieus! Dat is de naam van het gedeelte in het professionele dashboard waar u tips van andere makers van inhoud vindt om de beste en meest boeiende inhoud voor uw publiek te maken.
 • Verkoop uw producten: er is een gedeelte waar u eenvoudig uw producten op uw pagina kunt instellen, waar potentiële en huidige klanten rechtstreeks vanaf uw sociale profiel kunnen kopen. Nadat je je winkel hebt opgezet, kun je winkelbare producten taggen in je berichten en verhalen, waardoor het veel gemakkelijker wordt om aan je volgers te verkopen. ( Meer over sociaal winkelen hier !)
 • Post ongeveer 15 minuten voor je piek: het gedeelte ‘Meest actieve tijden’ onder ‘Alle inzichten weergeven’ helpt je om je publiek op een optimaal moment vast te leggen. Post voor de beste betrokkenheid ongeveer een kwartier voor de optimale tijd voor die dag.
instagram-functies: professionele dashboard-screenshot

Afbeeldingsbron

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in onze complete gids voor Instagram Analytics.

Functie #2: Live Rooms

Live Rooms , gelanceerd in maart 2021, laat meer dan één account toe om deel te nemen aan dezelfde Instagram Live-sessie. Ga live met je teamgenoten of collega’s, influencers, andere bedrijven, leveranciers of zelfs je klanten.

instagram-functies: live kamers

Afbeeldingsbron

Hier zijn enkele handige tips voor Live Rooms:

 • Voeg drie of meer gebruikers toe aan de live. Je kunt maximaal drie andere gebruikers uitnodigen om deel te nemen aan je livevideo. Je zou een panel kunnen leiden, een discussie op gang kunnen brengen of zelfs verschillende deelnemers kunnen laten doorlopen. Zolang jij en dat account elkaar volgen, kunnen ze deelnemen aan je sessie.
 • Maak een hapklare podcast. Een volledige podcast voor uw bedrijf kan een grote onderneming zijn. Live Rooms kunnen je “hapklare” podcastafleveringen zijn waarin je tutorials geeft, een vraag-en-antwoordsessie aanbiedt of er zelfs een soort talkshow van maakt. Skies de limiet!
 • Doe mee aan live video’s van anderen. Als het te veel druk is om zelf een live te hosten, kun je altijd in de Live Room van iemand anders springen en op die manier bijdragen. Het is eigenlijk een geweldige manier om meer volgers van hun account te krijgen en om in contact te komen met een nieuw potentieel publiek.

Misschien ben je ook geïnteresseerd in deze 8 tips om ongelooflijke Instagram-livevideo’s te maken.

Functie #3: Remix-rollen

Heb je ooit op Reels gekeken en gedacht: “Hmmm, ik zou dit beter kunnen doen?” Of zou je willen dat je je gedachten kon delen over wat er op een bepaalde haspel aan de hand is? Gelanceerd in april 2021, dat kan nu met Remix Reels !

instagram-functies: remix-rollen

Afbeeldingsbron

Tips en trucs voor Remix Reels:

 • Integreer de rollen van anderen in die van jou. Of het nu gaat om het uitbreiden van de reeds gemaakte rol, er een duet van maken of er grappige opmerkingen aan toevoegen, je kunt hier super creatief worden op basis van wat je publiek wil zien. Je hebt ook de mogelijkheid om de haspel in de app zelf te maken of een bestaande video te uploaden, een optie die niet wordt aangeboden door TikTok).
 • Breid je publiek uit. Die persoon krijgt een melding als u hun inhoud gebruikt, dus als ze deze in hun feed delen, kunt u uw bekendheid bij hun publiek vergroten. Opmerking: als je de drie stippen onderaan selecteert en de optie verschijnt niet om te remixen, dan heeft die persoon die functie uitgeschakeld.
 • Vergeet niet de audio aan te passen. Er zijn drie regels bovenaan die u moet selecteren voordat u op volgende drukt om ervoor te zorgen dat uw audio doorkomt.

Mis onze 20 Instagram Reels-ideeën niet om uw merk op te bouwen !

Functie #4: Stickers met bijschriften van verhalen

Ook in april 2021 werden bijschriftstickers voor Verhalen geïntroduceerd, die automatisch wat je zegt in tekst omzet. Tik gewoon op Stickers en zoek naar bijschriften!

instagram-functies: bijschriftstickers voor verhalen

Afbeeldingsbron

 • Trek meer kijkers. Wist je dat 40% van de mensen geen video bekijkt met het geluid aan ? Dit is een geweldige kans om dat publiek vast te leggen. Met behulp van de ondertitelingssticker kun je automatisch invullen wat je zegt in een video, zodat meer mensen ernaar kijken.
 • Hou het kort. Deze functie werkt alleen voor video’s die 15 seconden of minder duren, dus wees voorzichtig met alle informatie die u in een kort fragment wilt delen.
 • Dubbelcheck op juistheid. Het kan zijn dat de formulering niet 100% juist is, dus tik gewoon op de woorden om ze te bewerken die niet nauwkeurig zijn.

Wil je meer verhalen-savvy zijn? Daar hebben we berichten voor!

 • Winkelen voor Instagram-verhalen is hier
 • 6 epische Instagram-verhaalhacks waarvan je zou willen dat je het eerder wist
 • Alles wat u moet weten over Instagram-verhaaladvertenties

Functie #5: Updates voor Insights

Instagram heeft ook enkele algemene updates van hun platform doorgevoerd die geweldige functies zijn geworden voor makers van inhoud. Veel van deze recente updates zijn bedoeld voor Reels en IG Live , wat makers zal helpen om meer met hun publiek in contact te komen.

 • Controleer Rollen en Live-inzichten. Deze zullen van pas komen nadat je je Reel hebt gemaakt of live bent gegaan met een andere gebruiker. Het laat je zien wat je publiek leuk vond en wat niet. Samen met of Instagram je haspel naar buiten duwde of niet op basis van potentiële betrokkenheid en naleving van het algoritme. U kunt deze gebruiken om aan te passen wat u vervolgens doet.
 • Breid uw trackingperiode uit! Met de nieuwe updates kunt u uw trackingperiode nu uitbreiden van 30 naar 60 dagen. U hebt nu geen tool van derden meer nodig om meer van uw gegevens te analyseren.
 • Focus op bereikte accounts. Wanneer u zich in Insights-overzicht bevindt, bekijkt u het gedeelte Accounts bereikt. Dit zal je volgers en niet-volgers opsplitsen, wat nuttig kan zijn, maar ook welk type inhoud de meeste aandacht krijgt. Op deze manier kunt u meer doen van wat werkt of uit uw comfortzone stappen en proberen het type inhoud dat u mogelijk moet verbeteren, bij te werken.
instagram-functies: haspelsinzichten

Afbeeldingsbron

Functie #6: Instagram-algoritmeverschuiving

Eigenlijk geen feature, maar net zo belangrijk! Het nieuwste algoritme van Instagram zou de voorkeur geven aan leuke en boeiende video-inhoud. In juni 2021 maakte Instagram bekend dat het niet gaat optimaliseren voor gerecyclede content van andere apps, zoals TikTok. Vóór deze recente update misten gebruikers ongeveer 70% van hun berichten, samen met 50% van de berichten van hun vrienden.

 • Schrijf een langer bijschrift bij de video. Dit heeft aangetoond dat het de betrokkenheid en interactie vergroot op het platform waar je publiek de volledige video wil zien en niet alleen maar blijft scrollen.
 • Branded intro en branded outro. Dit zorgt voor consistentie en maakt uw video’s op het professionele niveau van het maken van video’s. Het moet on-brand blijven bij uw bedrijf, zodat de gebruiker niet in de war raakt over wat ze bekijken.
 • Muziek opnemen. Zorg er ook voor dat deze nummers vrij zijn van auteursrechten en dat je het juiste type muziek voor je video gebruikt. Denk na over hoe je probeert om met je publiek in contact te komen. Als je ze een opwindende update probeert te geven, gebruik dan vrolijke muziek. Als je je publiek iets aan de serieuzere kant laat zien, houd dan misschien de muziek kalm.

Ga voor meer geweldige ideeën voor sociale media-inhoud (en nog veel meer) naar ons Social Media Marketing Lab !

Functie #7: Instagram legt uit hoe het algoritme werkt

Ook geen feature, maar groot nieuws. In dezelfde maand besloot Instagram om meer licht te werpen ophoe hun algoritme precies werkt . Je kunt hier meer leren over deze 9 manieren om te verschijnen in de Instagram-feed [Nieuwe info!] , maar enkele snelle tips:

 • Publiceer regelmatig Reels: Reels zullen regelmatig helpen om uw pagina buiten uw netwerk een boost te geven en allemaal organisch! Het hoeft ook niet zo tijdrovend te zijn als je alles in een verkort formaat bewaart. Studies tonen aan dat Reels twee keer het bereik krijgen dan een normale post (en ook een lange levensduur op het platform hebben), dus het is alleen maar logisch dat je profiteert van hoe het algoritme van Instagram werkt.
  shopify instagram reel voorbeeld promoot een klein bedrijf
 • Verminder de hashtags. Hashtags verliezen hun glans. Het algoritme wordt steeds geavanceerder in termen van categoriseren voor zoekwoorden ( meer op Instagram SEO hier ) en minder afhankelijk van het gebruik van hashtags in uw berichten. Dus misschien wat tijd besparen en de normale 30 hashtags verminderen tot ongeveer de helft of zelfs minder.
 • Focus op video en winkelen. Ja, de CEO van Instagram vertelt je rechtstreeks uit de bron dat Instagram niet langer een app voor het delen van foto’s is. Het is nu meer gericht op winkelen en video-inhoud. Hij zegt niet dat foto’s verdwijnen, maar ze zullen hun algoritme zeker focussen om meer video’s en producten een boost te geven ten opzichte van foto’s. Het is tijd om creatiever te worden over hoe je Instagram gebruikt dan alleen maar een foto per dag naar buiten te brengen.

Dat gezegd hebbende, kijk zeker eens naar:

 • 13 tips voor het maken van effectievere Instagram-videoadvertenties
 • Hoe maak je boeiende Instagram-video’s

Functie #8: Black-owned bedrijfslabel

Van Instagram : “Afgelopen zomer tot en met de herfst waren er meer dan 1,3 miljoen Instagram-berichten ter ondersteuning van bedrijven die “Black-owned” of “Black-led” zijn. En het aantal bedrijven in de VS met “Black-owned” of “Black-led” in hun profiel steeg met meer dan 50%”.

 • Steun, steun, steun! Met deze nieuwe functie kunt u meer zwarte bedrijven ontdekken en ondersteunen door met hun accounts in contact te komen en rechtstreeks bij hen te kopen.
 • Wijs uw bedrijf aan (indien van toepassing). Stel uw profiel in op weergave onder Black-Owned Shopping. Je kunt deze updates in je profiel aanbrengen en het Instagram-helpcentrum raadplegen voor meer informatie.
 • Vind samenwerkingsmogelijkheden. Misschien bent u geen zwart bedrijf, maar wilt u wel deel uitmaken van de 15% Pledge . Dit is een geweldige bron om te gebruiken bij het zoeken naar bedrijven om mee samen te werken die in het bezit zijn van zwarten.
instagram kenmerken: black-owned

Feature #9: Locatieverhalen (nogmaals!)

Deze functie is in oktober 2020 verwijderd vanwege voorzorgsmaatregelen bij verkiezingen, en eindelijk, een jaar later, is hij terug! Hiermee kunnen gebruikers verhalen vinden die worden gepubliceerd door accounts in de buurt – een geweldige manier om wat lokale sociale-mediamarketing te doen!

instagram-functies: locatieverhalen

Functie #10: Zoeken op kaarten

In september 2021 begon Instagram met het uitrollen van de kaartzoekfunctie. De in-app-kaart toont winkels, locaties en cafés in de buurt, en als een gebruiker op een van de kaartitems tikt, toont Instagram meer informatie over het bedrijf, zoals openingstijden, adres, prijzen, hun Instagram-profiel en openbare berichten op die locatie getagd.

instagram-functies: zoeken naar kaarten

Afbeeldingsbron

Bonusfunctie: advertenties op het tabblad Winkel

Trouw aan zijn woord dat het zich nu zal concentreren op video en winkelen, is Instagram begonnen met het testen van een functie waarmee adverteerders winkelbare advertenties met één afbeelding of carrousel op het tabblad Winkel kunnen tonen.

Hoe blijf ik op de hoogte van Instagram-functies en -updates?

Instagram komt voortdurend met nieuwe functies. Ja, het is een beetje overweldigend, maar maak je geen zorgen. Neem gewoon één tip per week of zelfs een maand en concentreer je op hoe je nieuwe functies kunt opnemen in je Instagram-marketingstrategie. Een geweldige bron voor de laatste updates is Embed Social’s Instagram Features & Updates . Blijf op de hoogte, zodat u de betrokkenheid van uw publiek kunt vergroten en meer omzet voor uw bedrijf kunt genereren!

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.