Hoe u zich kunt voorbereiden op Cyber Monday Het lijkt alsof het nog te vroeg is om aan de feestdagen te denken, maar als uw kleine bedrijf nog niet is begonnen met plannen voor de voorbereiding op Cyber Monday, is dit het juiste moment

Leestijd: 7 minuten

Bron

Klein winkelwagentje met een biljet van twintig dollar in de buurt van een laptop

Het lijkt alsof het nog te vroeg is om aan de feestdagen te denken, maar als uw kleine bedrijf nog niet is begonnen met plannen voor de voorbereiding op Cyber Monday, is dit het juiste moment.

In deze blogpost bespreken we zes Cyber Monday-ideeën die u zullen helpen uw kleine bedrijf voor te bereiden op wat komen gaat. We hebben ook enkele voorbereidingstips voor Cyber Monday toegevoegd van bedrijven die de afgelopen jaren succesvol zijn geweest in hun Cyber Monday-plannen.

Wat is Cyber Monday en waarom is het belangrijk?

Cyber Monday is een online winkeldag die plaatsvindt op de maandag na Thanksgiving. Veel retailers beginnen al om middernacht met het hosten van deals en aanbiedingen op hun websites om kopers aan te moedigen hun lijst met kerstcadeaus voor de grote dag af te ronden!

Shoppers voor de feestdagen gaven in 2020 $ 10,8 miljard uit op Cyber Monday , een stijging van 15,1% ten opzichte van 2019, wat een record vestigde voor de grootste online winkeldag in de VS. Op dit moment is Cyber Monday een datum die op de kalenders van de meeste consumenten is omcirkeld als de enige dag waarop ze kerstinkopen doen.

Hoewel je misschien in de verleiding komt om al je tijd te besteden aan het doorbladeren van afgeprijsde artikelen, is het belangrijk om ook wat tijd te besteden aan het voorbereiden van je bedrijf op deze enorme dag van online winkelen. De volgende ideeën zouden u moeten helpen om na te denken over hoe u zich kunt voorbereiden op Cyber Monday!

Versnel je website

Raceauto te hard rijden op een circuit

Studies hebben aangetoond dat online shoppers een website vaak verlaten als het meer dan drie seconden duurt om te laden. Cyber Monday brengt een toestroom van webverkeer en shoppers met zich mee, dus u moet ervoor zorgen dat uw site zo snel mogelijk is!

Als je huidige hosting niet aan de vraag voldoet, overweeg dan om te upgraden of van provider te veranderen.

Je host kan zelfs Cyber Monday-deals aanbieden, zodat je de beste service krijgt voor minder geld.

Hier is een professionele tip van Danielle Ganon, Director of Technical SEO bij Markitors :

“Test de paginasnelheid en prestaties van uw website. Niets is frustrerender voor een online koper dan een trage website. Krijg ondersteuning van je technische team of hostingondersteuning om ervoor te zorgen dat je gedekt bent op het gebied van sitesnelheid.”

Bereid je voor op cyberaanvallen

Met de populariteit van online winkelen, merken cybercriminelen dit op. Hackers kunnen hun inspanningen opvoeren om uw site te misbruiken om toegang te krijgen tot klantinformatie of zelfs nepdeals opzetten die echt lijken maar niets achter zich hebben!

Zorg ervoor dat je een uitgebreid plan hebt om je te verdedigen tegen cyberaanvallen voordat Cyber Monday toeslaat. Uw bedrijf zou al een SSL-certificaat moeten gebruiken en u moet cyberbeveiligingstools zoals Malwarebytes in de gaten houden.

Hoe beter uw bedrijf is voorbereid, hoe beter u af bent.

Dit is wat Nick Santora van het beveiligingsbewustzijnsbedrijf Curricula te zeggen heeft:

“Met de toename van cyberaanvallen die we het afgelopen jaar hebben gezien, kunnen we verwachten dat meer hackers zich op kleine bedrijven zullen richten op Cyber Monday en tijdens het winkelseizoen voor de feestdagen. Organisaties van elke omvang kunnen het doelwit zijn van een phishing-aanval die leidt tot een datalek of ransomware. Dit is het moment om uw beveiligingsbewustzijnstraining op te voeren, zodat uw medewerkers op zoek zijn naar phishing-e-mails. Zorg ervoor dat elke werknemer tweefactorauthenticatie [2FA/MFA] heeft ingeschakeld, een wachtwoordbeheerder gebruikt [in een kluis zoals LastPass] en geen wachtwoorden hergebruikt voor meerdere accounts – want als een van hun accounts wordt gehackt, kan dat gevolgen hebben voor uw hele bedrijf.”

Beloon trouwe klanten

Vrouw met behulp van computer met hond in de buurt

Veel online shoppers zullen uw site bezoeken op Cyber Monday omdat u prikkels heeft om daar te komen. Beloon uw trouwe klanten door hen een gratis geschenk of beloning aan te bieden voor aankopen via uw website.

U kunt alles aanbieden, van kortingsbonnen en promotiecodes tot deals voor vroege toegang op basis van klantenloyaliteitspunten die het hele jaar door zijn verdiend. Het draait allemaal om het vinden van manieren om het winkelen via uw site aan te moedigen!

Een tip? Zorg ervoor dat u reclame maakt voor de beloningen die u aanbiedt op Cyber Monday.

U wilt cybershoppers die geïnteresseerd zijn in wat u te bieden heeft, niet alleen willekeurig online verkeer dat zich snel na aankomst omdraait.

Hier is een tip van webmarketingexpert Thorin Yee van BestCompaniesAZ :

“Begin vroeg met uw marketinginspanningen om online shoppers te laten weten dat u tijdens de feestdagen speciale kortingen aanbiedt. Plan om loyale klanten te belonen met een extra boost in hun klantervaring. Geef een voorproefje van de verkoop aan uw e-maillijst. Denk goed na over uw e-mailcampagne < https://www.godaddy.com/garage/black-friday-email-campaign-ideas/ > en vergeet niet om de productpagina’s waarvoor u wilt adverteren te optimaliseren voor laadsnelheid.”

Optimaliseer uw betaalervaring

Cyber Monday-shoppers zijn op zoek naar deals, niet naar een tijdrovend afrekenproces . Als ze je site bezoeken omdat je dit jaar de beste deals hebt, zorg er dan voor dat je daarvan profiteert!

Leid ze niet door verschillende stappen om een extra percentage op hun bestelling te krijgen of om gratis verzending te krijgen. Ze zullen waarschijnlijk niet eens de moeite nemen als ze denken dat het hun tijd niet waard is.

Cyber Monday-shoppers zijn op zoek naar geweldige deals, maar dat betekent niet dat u ze het gevoel moet geven dat uw site moeilijk te navigeren is of dat u ze moet laten vertrekken vanwege een lang afrekenproces. Houd het simpel en gestroomlijnd, zodat cybershoppers het hele jaar door terugkomen.

Hier is wat inzicht in hoe deze tip wordt toegepast door Raul Porto van Porto’s Bakery & Cafe :

“Een van onze grootste zorgen is het optimaliseren van de kassa voor de snelste en soepelste ervaring die mogelijk is. We weten dat consumenten zich extra hectisch voelen tijdens Cyber Monday en dat het niet hebben van een naadloze gebruikerservaring een aankoop kan doen of breken. Daarom hebben we deze zomer tijd besteed aan het optimaliseren van onze kassa-ervaring, wat ons ook op de lange termijn enorm zal helpen. Vooruit plannen is de sleutel; we zijn in juni begonnen met onze Cyber Monday-plannen!”

Houd rekening met de langetermijnimpact van uw kortingen

Rode ballonnen met verkoop erop gedrukt

Wanneer kopers op Cyber Monday naar uw site gaan, willen ze een deal. Ze kunnen zelfs verleid worden door de grootste kortingen die je dit jaar hebt. Maar onthoud dat het aantrekken van kopers naar uw website op Cyber Monday kan leiden tot langdurige loyaliteit en herhaalaankopen voor uw kleine bedrijf – dus geef niet al uw geheimen prijs met één geweldige uitverkoop!

Een paar procentpunten korting op hun hele bestelling of een kleine freebie bij aankoop kan een lange weg gaan.

Je hoeft niet de beste Cyber Monday-deals aan te bieden als je wilt dat shoppers het hele jaar door terugkomen voor meer.

Dit is wat cybershopping-expert Una Doyle van Creative Flow te zeggen had over deze tip:

“Veel ondernemers realiseren zich niet dat wanneer ze kortingen geven, dit rechtstreeks uit hun winst komt en dat ze veel meer moeten verkopen om die verliezen goed te maken. Als het goed is gepland, is dat misschien geen probleem en kan het uw winst verhogen. U moet echter voorkomen dat u klanten traint om te wachten op een verkoop, uw bestaande klantenbestand kannibaliseert en meer verliest dan u verdient aan extra verkopen. Waar moet je beginnen? Koop eerst een andere speciale voorraad of bied een andere service aan [anders inpakken]. Onderhandel lagere prijzen van uw leveranciers voor snelle betaling en voer klantonderzoek uit [enquêtes, opiniepeilingen, cheques] om er zeker van te zijn wat uw aanbiedingen zullen verkopen.”

Onderzoek huidige trends en voer een concurrentieanalyse uit

Hoewel de winkeltrends op Cyber Monday van jaar tot jaar kunnen veranderen, zijn online shoppers altijd op zoek naar manieren om de beste deal te krijgen.

Als je op Cyber Monday je concurrenten wilt bijhouden, heb je een beetje inzicht nodig in wat ze in petto hebben. Besteed wat tijd aan het onderzoeken van de cyberdeals en kortingen die andere kleine bedrijven online aanbieden en hoe kopers zullen reageren.

Uw concurrenten bieden misschien geweldige deals aan waarvan u niet eens op de hoogte was – en die Cyber Monday voor uw kleine bedrijf zouden kunnen verpesten!

Houd de cyberdeals van andere bedrijven dit jaar in de gaten om ervoor te zorgen dat die van u up-to-date en zo concurrerend mogelijk is.

Dit is wat Dylan Fox van AssemblyAI te zeggen had over deze tip:

“Terwijl Cyber Monday snel begint te naderen, zullen bepaalde producten en diensten trend worden voor elke niche onder de zon. Om er zeker van te zijn dat u de concurrentie voor blijft, moet u regelmatig advertenties, sociale berichten en nieuwsbrieven bekijken, zodat u een volledige concurrentieanalyse kunt doen. Door dit te doen, kunt u door hun reacties op huidige advertenties leren wat consumenten verwachten en kunt u ook uw eigen aanbod beter voorbereiden. Overweeg ook om pagina- en zoekwoordrangschikkingen te controleren als u echt voorbereid wilt zijn!”

Nu weet je hoe je je moet voorbereiden op Cyber Monday

Omdat cybershoppingtrends voortdurend evolueren, is het belangrijk om op de hoogte te blijven van waar cybershoppers naar op zoek zijn.

Deze snelle checklist beschrijft de stappen die u kunt nemen om uw kleine bedrijf voor te bereiden op de grootste online winkeldag van het jaar:

  • Versnel uw website: Shoppers verwachten dat Cyber Monday-deals en -kortingen snel en gemakkelijk zijn, dus zorg ervoor dat uw website zo snel mogelijk werkt.
  • Bereid u voor op cyberaanvallen: Cyberaanvallen komen vaker voor op grote online winkeldagen, dus overweeg extra cyberbeveiligingsmaatregelen te nemen, zoals ervoor zorgen dat uw website een SSL-certificaat heeft geïnstalleerd.
  • Beloon loyale klanten: Iedereen is op zoek naar cyberdeals en kortingen, maar vergeet uw loyale klanten niet. Overweeg om ze een voorproefje te geven van de Cyber Monday-verkopen die je gaat aanbieden.
  • Optimaliseer uw betaalervaring: Conversies zijn waarschijnlijker van Cyber Monday-deals en kortingen als het afrekenproces snel, eenvoudig en duidelijk is.
  • Houd rekening met de langetermijnimpact van uw kortingen: als u een te hoge korting geeft om op Cyber Monday te verkopen, verwachten shoppers die prijzen het hele jaar door.
  • Onderzoek huidige trends en voer een concurrentieanalyse uit: winkeltrends op Cyber Monday veranderen van jaar tot jaar, dus neem de tijd om de deals en kortingen van uw concurrenten te onderzoeken.

Er is veel voorbereiding en strategieën die van tevoren moeten plaatsvinden om echt te profiteren van deze epische online winkeldag. Gebruik deze tips om u voor te bereiden op Cyber Monday om uw kleine bedrijf te positioneren om vakantie-inkomsten en Q4-winsten te genereren op de grootste winkeldag van het jaar.

Het bericht Hoe zich voor te bereiden op Cyber Monday verscheen eerst op GoDaddy Blog .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.