Hoe het vinden van zijn waarom de weg vooruit verlichtte voor de zaken van Stephen Tracy Met inzichten uit Buffer’s Small Business, Big Lessons podcast aflevering twee en het bijbehorende niet-gepubliceerde interview, vertelde Stephen hoe het is om te pauzeren bij bedrijfsactiviteiten om je waarom te vinden – zelfs als je bedrijf faalt – en die kennis te gebruiken om alles te veranderen

Bron

Hoe het vinden van zijn 'waarom' de weg vooruit verlichtte voor het bedrijf van Stephen Tracy

Na een te lange dienst van 10 uur die kaarsen verkocht op de Canal Street Market in Manhattan, wilde Stephen Tracy zijn baan bij Keap Candles opzeggen .

Maar hij had een probleem: hij mocht niet stoppen.

Keap Candles was niet alleen zijn werk, maar ook zijn bedrijf. Hij had ook een contract getekend waarin hij beloofde dat hij elke dag op de markt zou verschijnen. Slechts een jaar eerder had Stephen zijn baan bij Google opgezegd om samen met een vriend het bedrijf op te richten. En nu ging het niet zoals verwacht. Helemaal niet.

Pas toen Stephen en zijn mede-oprichter diep nadachten over het ‘waarom’ achter hun bedrijf, begonnen de zaken te veranderen. Hoewel Stephen toegeeft dat hij niet op een gelukkige plek was en wilde stoppen, had hij nog net genoeg optimisme over om enkele drastische veranderingen aan te brengen die uiteindelijk zowel het bedrijf als Stephen als persoon hebben gered.

Met inzichten uit Buffer’s Small Business, Big Lessons podcast aflevering twee en het bijbehorende niet-gepubliceerde interview, vertelde Stephen hoe het is om te pauzeren bij bedrijfsactiviteiten om je waarom te vinden – zelfs als je bedrijf faalt – en die kennis te gebruiken om alles te veranderen.

Hoe het vinden van zijn 'waarom' de weg vooruit verlichtte voor het bedrijf van Stephen Tracy Stephen Tracy, oprichter van KeapStarten met passie en tegen een muur aanlopen

Omdat Stephen en zijn vriend Harry Doull zich onvervuld voelden door het leven in de techniek, bespraken ze regelmatig wat ze leuk vonden buiten het werk. Op een dag kwam er een verrassing toen beiden zich realiseerden hoeveel ze van kaarsen hielden.

“We zouden elkaar ontmoeten voor een kopje koffie en praten over wat we hierna wilden gaan doen, en op een dag kwamen kaarsen naar voren als een gespreksonderwerp en het was een verrassing om te ontdekken dat we allebei zo dol waren op kaarsen”, zei Stephen.

Het duo realiseerde zich de passie die ze allebei hadden en besloot een kaarsenbedrijf te starten, ondanks dat ze nog nooit een kaars hadden gemaakt. Binnen een paar maanden kwam de euforie die ze voelden als nieuwe ondernemers op een verrassende manier tot stilstand.

“Drie maanden nadat we onze baan hadden verlaten, hadden we veel meer geld uitgegeven dan we hadden verwacht en hadden we al behoorlijk drastische dingen gedaan, zoals het uitbetalen van ons pensioensparen”, zegt Stephen. “En we hadden nog steeds geen kaars!”

De financiële druk nam toe en er werden een paar kaarsen gemaakt, Stephen en Harry begonnen ja te zeggen tegen alles waarvan ze dachten dat het hen zou helpen kaarsen te verkopen. Uiteindelijk tekenden ze een contract om een stand te openen op de Canal Street Market in Manhattan. Zonder er echt over na te denken, zei Stephen dat het duo zich inzet om de stand 364 dagen per jaar te bemannen van 10.00 tot 19.00 uur. En ze tekenden een huurcontract voor een jaar.

“We waren in een situatie terechtgekomen waarin we onze tijd niet besteedden aan de dingen die we wilden doen”, zei Stephen. “Het voelde alsof we op een bepaalde manier vastzaten, dat we nu moesten verschijnen en een winkelploeg moesten draaien.”

Hoe het vinden van zijn 'waarom' de weg vooruit verlichtte voor het bedrijf van Stephen Tracy Keap Founders Harry (links) en Stephen (rechts)Het vinden van een waarom dat je drijft

Terwijl Stephen zei dat er geen officieel “rock bottom” -moment in het bedrijf was, begonnen zowel hij als Harry het gevoel te hebben dat hij mislukkeld was. Kaarsen verkochten niet zo goed, ze voelden zich gevangen in het Canal Street Market-contract, en beiden dachten erover om het bedrijf een verlies te noemen en verder te gaan.

Maar niet klaar om te stoppen, er veranderde iets in Stephen.

“Wat er echt gebeurde, was dat we uiteindelijk erkenden dat we individueel of als bedrijf niet op een gelukkige plek waren, en dat er iets moest veranderen, en dat er genoeg hoop en optimisme in ons beiden was om te beseffen dat er een uitweg was uit de dit,” zei Stephan.

“We zijn erin geslaagd om tijd vrij te maken die als zeer kostbare tijd voelde om gewoon tijd samen door te brengen … praten over wat ons doel is?” Stefanus vervolgde. “… Ik herinner me dat ik me nog steeds een beetje verloren voelde in dat proces, maar dat was wat we instinctief voelden dat we moesten doen.”

Uiteindelijk zeiden Stephen dat hij en Harry zich realiseerden dat ze hun doel voor het grotere geheel duidelijk moesten maken. Anders, zei hij, “zouden we gewoon doorgaan met dezelfde gewoontes om ja te zeggen tegen dingen.”

Het duo besloot in de zomer van 2019 ook te gaan werken met een bedrijfscoach – Holly van AskHollyHow -. Stephen zei dat het een soort therapie voelde toen Holly hen vertelde eerst na te denken over wat ze willen als mens en daarna als bedrijfseigenaren. De eerste opdracht die Holly hen gaf was diepgaand voor Stephen: “schrijf op waar we hoopten dat ons leven over vijf jaar zou zijn.”

De activiteit leidde tot enkele schokkende ontdekkingen voor de startup in het centrum van Brooklyn, waarvan de eerste en grootste aardrijkskunde was: Harry wilde verhuizen naar de staat New York, terwijl Stephen naar Long Island wilde verhuizen of zelfs terug naar zijn thuisland Guernsey, in de buurt van de VK, om bij de oceaan te zijn. Ten tweede wilden we dat het bedrijf zou helpen bij het bouwen van ruimtes voor conversatie en verbinding, en nieuwe momenten te creëren in een wereld die altijd wordt afgeleid. Het werd Stephen snel duidelijk dat de huidige manier waarop ze hun bedrijf runnen hen niet zou helpen om die waaroms te bereiken.

“De droom van veel mensen om ondernemer te zijn is om persoonlijke vrijheid te hebben, dus waarom zou je dan het gevoel willen hebben dat je op een plek bent of je tijd besteedt aan dingen die je nooit had willen doen of, of op een plek dat had je nooit willen zijn?” zei Stefanus.

Hoe het vinden van zijn 'waarom' de weg vooruit verlichtte voor het bedrijf van Stephen Tracy Keap CandlesUw bedrijf veranderen zodat het past bij uw waarom

Vers van het werken met Holly, benaderden Stephen en Harry hun jaarlijkse planningsvergaderingen voor 2020 en 2021 veel bewuster. In plaats van na te denken over bedrijfsdoelen, dachten ze na over afstemming tussen bedrijfsgroei en persoonlijke doelen met als doel een “echt geïntegreerd gevoel dat het bedrijf degene is die we willen bouwen.”

Een schokkende verandering kwam van deze planning: Keap verwijderde al hun sociale media-accounts.

“Dus dat betekende voor ons, voor alle duidelijkheid, geen Facebook meer, geen Instagram meer en ook geen marketing meer via die kanalen”, zei Stephen.

Als een direct-to-consumer bedrijf dat adverteerde op Facebook en Instagram, zei Stephen dat het een enge beslissing had moeten zijn. Het was echter niet omdat ze handelden in overeenstemming met hun diepe persoonlijke verlangens.

“We wilden een standpunt innemen en zeggen dat het geen zin heeft voor een bedrijf dat een gesprek en een ruimte probeert te cultiveren om over verbinding te gaan, om je vervolgens te dwingen Instagram te controleren op onze nieuwste berichten.”

Het verwijderen van wat Stephen zag als “de ontwrichting en afleiding” van sociale media van hoe ze hun bedrijf runnen, bleek het duo veel meer tijd te geven om zich te concentreren op verkoop- en marketingmethoden die authentieker aanvoelden voor hun “waarom”.

“We schrijven meer verhalen op onze blog,” zei Stephen. “We sturen elke maand meer e-mails en hopelijk kunnen we in de niet al te verre toekomst meer dingen gaan doen waar we echt blij van worden.”

Hoe het vinden van zijn 'waarom' de weg vooruit verlichtte voor het bedrijf van Stephen Tracy Workshop in uitvoering, Keap Het gaat niet (alleen) om het geld

Als hij twee jaar later terugkijkt, zei hij dat het laten groeien van een bedrijf eigenlijk terugkomt op twee vragen: 1) Waar gaat het bedrijf echt over? en 2) Waarom doe je het?

Voor veel mensen is het antwoord op beide vragen ‘geld’. Maar Stephen en Harry realiseerden zich dat ze als ondernemers een dieper ‘waarom’ voor zichzelf hadden. Stephen oordeelt echter niet over mensen die bedrijven bouwen voor het geld. Hij denkt alleen dat de meeste mensen iets diepers in zich hebben, of ze het nu beseffen of niet.

“Het runnen van het bedrijf met een gevoel van dat ‘waarom’ in de kern, denk ik, is de manier om een bedrijf te runnen op een manier die voldoening, vreugde en geluk brengt,” zei Stephen.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.