Meer verkopen deze feestdag met Google Merchant Center Voor veel kleine bedrijven kan het vakantieseizoen een heel fiscaal jaar maken of breken. Daarom is het zo belangrijk om er alles aan te doen om een voorsprong op de concurrentie te krijgen en erachter te komen hoe u meer kunt verkopen in het vierde kwartaal. Dit is waar Google Merchant Center om de hoek komt kijken

Leestijd: 8 minuten

Bron

Kerstkransen

Voor veel kleine bedrijven kan het vakantieseizoen een heel fiscaal jaar maken of breken. Daarom is het zo belangrijk om er alles aan te doen om een voorsprong op de concurrentie te krijgen en erachter te komen hoe u meer kunt verkopen in het vierde kwartaal. Dit is waar Google Merchant Center om de hoek komt kijken.

Als u nu op Google naar een specifiek product zoekt, wat ziet u dan? Het eerste dat opkomt is een slider met producten die bij verschillende retailers te koop zijn, zowel bij jou in de buurt als online. Als u op de optie “Winkel” klikt, ziet u nog meer producten als afbeeldingstegels met de prijs en locatie eronder. Hoe komen producten daar? Het antwoord is Google Merchant Center.

Google Merchant Center is een gratis tool die beschikbaar is voor elke winkel die online, persoonlijk of beide verkoopt. Google Merchant Center voert producten en hun afbeeldingen in Google Zoeken, Google Shop, Google Afbeeldingen en meer.

Het is geen geheim dat zoekresultaten die hoger op de pagina verschijnen de meeste bezoekers trekken.

Dus hoe kunt u profiteren van Google Merchant Center om meer zichtbaarheid voor uw bedrijf te krijgen en te leren hoe u deze feestdagen meer producten kunt verkopen?

Wat is Google Merchant Center?

Google Merchant Center-bestemmingspagina

Google Merchant Center is de hub van Google voor grote en kleine bedrijven, of ze nu online of alleen persoonlijk verkopen. Het platform bestaat als een plek voor bedrijven om productgegevens van een winkel te uploaden om deze beschikbaar en toegankelijk te maken voor de verschillende services van Google.

In plaats van dat Google uw site crawlt en informatie ophaalt, voert u deze rechtstreeks naar Google zodat zij deze op verschillende manieren op hun zoekplatform kunnen gebruiken.

De tool is volledig gratis en helaas weten veel eigenaren van kleine bedrijven er niets van. Het gaat erom Google de gegevens te geven die het vervolgens aan gebruikers kan leveren wanneer ze relevante zoekopdrachten uitvoeren.

Google Merchant Center bevat ook manieren om uw producten en hun prestaties op Google Zoeken bij te houden, zodat u wijzigingen kunt aanbrengen zodat ze vaker worden weergegeven in relevante zoekopdrachten.

Aan de slag met Google Merchant Center

Dus hoe ga je aan de slag met Google Merchant Center? Het is vrij eenvoudig.

Log in op het Google-account dat u voor uw bedrijf gebruikt en ga naar g.co/merchantcenter . Als je nog geen Google-account hebt, kun je er nu een maken! Dit zijn de stappen die u moet nemen om in te stellen:

Bedrijfsinformatie

Bedrijfsinformatie invoeren in Google Merchant Center

Zodra u zich aanmeldt, wordt u gevraagd uw bedrijfsinformatie in te voeren, inclusief de bedrijfsnaam, het land en de tijdzone. Nadat u die informatie heeft ingevoerd, verschijnen hieronder meer vragen.

Vervolgens wordt u gevraagd waar u wilt dat klanten afrekenen als ze uw artikelen willen kopen. Als u een online winkel heeft, selecteert u ‘Op mijn website’.

Als u alleen persoonlijk verkoopt, plaatst u een vinkje naast ‘Bij mijn lokale winkel’. En als u geen van beide instellingen heeft, kunt u klanten rechtstreeks via Google laten afrekenen door ‘Op Google’ te kiezen.

Ten slotte selecteert u of u e-mails over Google Merchant Center wilt ontvangen en gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.

Platformconfiguratie

Nadat u uw bedrijfsinformatie heeft ingevoerd, bevindt u zich op het platform zelf om verder te gaan met het instellen van uw winkelinformatie. Aan de linkerkant ziet u een zijbalk met een checklist. U moet elke stap doorlopen voordat uw bedrijf live is. Stel u voor deze doorloop eens voor dat uw bedrijf online verkoopt. Bedrijven die persoonlijk verkopen, hebben niet een paar van deze stappen.

Voeg bedrijfsdetails toe

bedrijfsinformatie toevoegen in Google Merchant Center

U klikt en voegt de relevante informatie over uw bedrijf toe, inclusief het adres en een telefoonnummer. Zorg ervoor dat het telefoonnummer dat u invoert gemakkelijk toegankelijk is, want u moet het verifiëren zodra u het heeft toegevoegd.

Website verifiëren en claimen

Deze taak heeft alles te maken met het koppelen van uw website aan uw Google Merchant Center-account. Voer uw website in en klik op “Doorgaan”. Vervolgens moet u uw website verifiëren met een van de twee opties: een HTML-tag of het uploaden van een HTML-bestand. Voor beide opties moet u iets toevoegen aan de HTML van uw website, dus zorg ervoor dat u toegang heeft wanneer u uw account instelt. Volg de instructies die bij beide opties horen om het correct in te stellen.

U zou geen probleem moeten hebben om HTML-informatie aan uw site toe te voegen, tenzij uw winkel een Etsy-winkel is. Je kunt geen individuele Etsy-winkels toevoegen aan Google Merchant Center volgens Etsy’s algemene voorwaarden. Etsy uploadt alle producten op het platform zelf naar Google Merchant Center. Als je een Etsy-winkel hebt en toch Google Merchant Center wilt gebruiken om je producten te verkopen, moet je deze toevoegen en de checkout “Op Google”-functie gebruiken.

Verzending instellen

Een doos steunen

Nadat u uw website heeft geverifieerd, wordt u gevraagd naar de verzendkosten als u online verkoopt. Selecteer het land en de valuta van waaruit u verzendt en de afleverlocatie. Nadat u op “Doorgaan” heeft geklikt, wordt u gevraagd een verzendmethode te selecteren. Als u al een verzendsysteem heeft, doorloopt u de aanwijzingen om die service weer te geven. Zo niet, dan kunt u er nu een instellen.

Om een nieuw verzendprofiel in te stellen, klikt u op de optie voor FedEx, UPS en USPS. Voeg vervolgens het adres toe waarvandaan u verzendt, de maximale tijd die nodig is om een bestelling af te handelen en de dagelijkse sluitingstijd voor nieuwe bestellingen. Selecteer daarna de vervoerder die u gaat gebruiken en het serviceniveau dat u gaat gebruiken.

Op de volgende pagina bepaal je de verzendkosten. U kunt kiezen voor gratis verzending voor uw klanten, gratis verzending binnen een bepaald bereik, een op het bereik gebaseerde verzendkosten, een vast tarief of een tarief dat wordt bepaald door uw vervoerder. Dit is helemaal aan jou! Maar als u klanten wilt aanspreken, is gratis verzending de juiste keuze. Als u klaar bent, wordt dat item van uw lijst afgevinkt.

Btw instellen

Vervolgens stelt u omzetbelasting in op basis van waar u zaken doet. Google kan uw locatie zelf genereren op basis van uw account, maar als dat niet het geval is, selecteert u de staat waarin u zich bevindt en selecteert u ‘Doorgaan’ om deze op te slaan.

Google-beleid bekijken

Als u de producten even overslaat (ze verdienen hun eigen sectie), wordt u gevraagd het beleid van Google te bekijken. Klik door elk om ze te bekijken en selecteer vervolgens “Doorgaan” om te voltooien.

Producten toevoegen

plaats uw producten gratis op google

Voordat u uw Google Merchant Center-account volledig kunt starten, moet u enkele producten vermelden. Er zijn drie manieren om dit te doen: via uw website, één product tegelijk of meerdere producten tegelijk.

Via je website

U kunt uw producten eenvoudig uploaden via uw website als u ze op dit punt hebt verbonden en geverifieerd.

Als uw website gebruikmaakt van GoDaddy-websites. + Marketing, u kunt het eenvoudig koppelen aan uw Google Merchant Center-account om uw productgegevens in te voeren.

Koppel eenvoudig uw GoDaddy-account en volg de aanwijzingen om uw gegevens in te voeren.

Klik hier voor een handleiding om uw GoDaddy-website of online winkel te verbinden met het Google Merchant Center.

Voeg één product tegelijk toe

Met deze invoermethode kunt u elk product afzonderlijk uploaden. U wordt gevraagd om informatie over uw product toe te voegen, inclusief titel, beschrijving, afbeelding, prijs en locatie om te kopen.

Vul zoveel mogelijk velden in, maar ze zijn niet allemaal verplicht. Zorg ervoor dat u een titel, beschrijving, prijs en afbeeldingen opneemt. U heeft ook een link nodig naar de pagina van het artikel op uw e-commercewebsite waar klanten het kunnen kopen.

Als u klaar bent, klikt u op “Opslaan” en voegt u het volgende product toe.

Voeg meerdere producten tegelijk toe

Producten invoeren in Google Merchant Center

Als u veel producten heeft, kunt u met deze optie meerdere producten tegelijk toevoegen met een data-upload om stappen en tijd te besparen.

Nadat u uw land en taal hebt geselecteerd, krijgt u een lijst met opties voor het invoeren van uw productgegevens. U kunt elk van deze opties kiezen om uw producten op uw website te krijgen, maar de gemakkelijkste optie om ze nu allemaal te uploaden, is Google Spreadsheets.

Selecteer Google Spreadsheets en klik op ‘Doorgaan’. In het volgende scherm wordt gevraagd of u een nieuw blad wilt maken of een bestaand blad wilt gebruiken. Voor dit scenario selecteert u ‘Een nieuwe Google-spreadsheet maken op basis van een sjabloon’.

Er verschijnt een pop-up waarin u wordt gevraagd toestemming te geven om een Google-spreadsheet in uw account te maken. Klik op ‘Toestaan’.

Vervolgens wordt een Google-spreadsheet gestart met velden bovenaan die aangeven welke informatie in elke kolom moet worden opgenomen. U ziet ook twee links – die u verwijdert wanneer u aan de slag gaat. Deze bieden meer bronnen om u te helpen bij het invoeren van uw gegevens.

Nadat u de bronnen heeft bekeken, kunt u beginnen met het toevoegen van uw gegevens aan het blad. Elk product wordt een nieuwe rij met de specificaties horizontaal ingevoerd.

Zodra u voldoende gegevens heeft toegevoegd, gaat u terug naar het andere venster waar u Google Merchant Center gebruikte en selecteert u de optie ‘Nu ophalen’. Wanneer u hierop klikt, uploadt Google Merchant Center automatisch de gegevens die u aan uw spreadsheet heeft toegevoegd.

Verwijder nooit producten uit uw spreadsheet, tenzij u ze uit uw account wilt verwijderen!

Als je nieuwe producten hebt, voeg je ze gewoon toe aan het blad en upload je ze. Als u wijzigingen aan producten moet aanbrengen, doet u dat ook in de spreadsheet en uploadt u deze vervolgens naar uw winkel.

Meer verkopen door te integreren met GoDaddy Websites + Marketing E-commerce

Als je je e-commerce winkel hebt gebouwd met GoDaddy’s Online Store, kun je die eenvoudig integreren met je nieuwe Google Merchant Center-account. Vanaf juli 2021 kondigde Google een eenvoudigere integratie met GoDaddy-webwinkels aan.

U kunt nu uw producten toevoegen aan Google Merchant Center zonder GoDaddy te verlaten. Bouw eenvoudig uw winkel op GoDaddy, maak een Google Merchant Center-account en koppel vervolgens uw Google Merchant Center-account aan uw GoDaddy-winkel binnen GoDaddy.

Gerelateerd: Bereik meer kerstkopers met GoDaddy en Google

Google Merchant Center gebruiken

vrouw bij computer

Zodra u aan de slag bent, kunt u Google Merchant Center gebruiken om voortdurend producten toe te voegen en te bewerken zodra deze beschikbaar komen.

Ook heb je toegang tot Google Ads en een platform vol data om je te laten zien hoe je producten het doen.

Op het tabblad Prestaties in de linkernavigatie ziet u hoe uw producten het doen in Google Zoeken en Google Shopping. U kunt zien op welke het meest wordt geklikt, op het aantal vertoningen en de doorklikratio naar uw online winkel.

Het tabblad Groei biedt u suggesties om uw prestaties te verbeteren en uw bedrijf te laten groeien met Google.

Waar uw producten zullen verschijnen

Zodra u producten heeft geüpload en deze zijn goedgekeurd door Google, verschijnen ze op verschillende plaatsen op Google. Ten eerste worden ze weergegeven op Google Zoeken zodra iemand een zoekopdracht doet die relevant is voor uw product. De vragen kunnen specifiek over het product gaan, over een merk of een locatie in de buurt. Daarom is het belangrijk om zoveel mogelijk informatie aan uw productuploads toe te voegen.

Bovendien worden uw producten weergegeven op het tabblad Winkel op Google Zoeken met vergelijkbare producten van andere verkopers.

Eindelijk zullen uw producten nu ook te zien zijn in Google Afbeeldingen met de informatie over hoe u ze kunt kopen in volledige weergave.

Nu weet je hoe je dit seizoen meer kunt verkopen

Zorg er deze feestdagen voor dat uw bedrijf al het beschikbare gereedschap gebruikt om gezien te worden. Google Merchant Center is een geweldige manier om Google Zoeken ten volle te benutten. Wacht niet tot de webcrawlers uw producten hebben gevonden – wees proactief!

Het bericht Hoe deze vakantie meer te verkopen met Google Merchant Center verscheen eerst op GoDaddy Blog .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.