Waarom SEO's meer moeten investeren in lange inhoud (en hoe dit te doen) Lange inhoud kan vaak worden overschaduwd door andere vormen van uitvoering die “glanzend” of visueel aantrekkelijker kunnen zijn. We zien het de hele tijd in blogposts, casestudy’s, conferentiedecks en op Twitter: de grote, flitsende inhoud is vaak waar onze aandacht naar wordt getrokken. Met de juiste expertise en middelen kunt u natuurlijk beide doen . Maar het is voor velen van ons moeilijk om steeds weer op dit niveau te presteren

Leestijd: 9 minuten

Bron

Lange inhoud kan vaak worden overschaduwd door andere vormen van uitvoering die “glanzend” of visueel aantrekkelijker kunnen zijn. We zien het de hele tijd in blogposts, casestudy’s, conferentiedecks en op Twitter: de grote, flitsende inhoud is vaak waar onze aandacht naar wordt getrokken. Met de juiste expertise en middelen kunt u natuurlijk beide doen . Maar het is voor velen van ons moeilijk om steeds weer op dit niveau te presteren.

De waarheid is dat de waarde van lange inhoud niet over het hoofd mag worden gezien, omdat het zoveel dingen voor een merk kan doen:

  • Verkeer genereren

  • Bouw autoriteit en geloofwaardigheid op

  • Waarde toevoegen aan een website als geheel

  • Genereer links en naamsbekendheid

Het laatste punt is er een die onlangs werd versterkt in onze enquête , waarin digitale marketeers werden gevraagd wat volgens hen de beste vorm van uitvoering was voor een linkbuilding-campagne:

Als het gaat om de uitvoering van uw idee, welke van de volgende opties vindt u het meest effectief bij het genereren van links?

Deze resultaten waren een beetje verrassend omdat, zoals gezegd, het meestal de grotere, visueel aantrekkelijkere inhoudsstukken zijn die de aandacht trekken. Het is duidelijk dat er veel meer zit in de inhoud van een lange vorm dan op het eerste gezicht lijkt.

Laten we dieper ingaan op deze methode van linkbuilding, waarom het goed werkt en hoe je het succesvol kunt uitvoeren.

Waarom inhoud in lange vorm goed werkt

Er zijn veel redenen waarom lange inhoud goed kan werken voor een bedrijf, en merken maken er zelden gebruik van. We kunnen vaak zo verstrikt raken in het schrijven van de eigenlijke inhoud, dat we het gerelateerde werk dat we moeten doen vergeten en de voordelen uit het oog verliezen.

Laten we eens kijken naar enkele van de redenen waarom inhoud in een lange vorm zo goed kan werken, en hoe we er het meeste uit kunnen halen.

Het is rijk aan kopieën en Google kan het gemakkelijk doorzoeken en begrijpen

Lange, geschreven inhoud is heel gemakkelijk te begrijpen voor Google en andere zoekmachines. Dit kan in schril contrast staan met meer complexe inhoud zoals datavisualisaties of interactieve infographics. Hoewel deze uitvoeringen er inderdaad mooi uit kunnen zien, vormen ze een probleem als het gaat om het begrijpen van uw inhoud door Google. Dit komt omdat veel van de activa die dit soort inhoudsstukken mogelijk maken, dingen zijn zoals afbeeldingen, gegevensbestanden en JavaScript. Google kan de inhoud crawlen en indexeren, maar het interpreteren zoals een mens zou doen, is voor hen een grotere uitdaging.

Dit kan een impact hebben op twee gebieden:

  1. Het potentieel voor interactieve of visueel geleide inhoud om goed te scoren in organische zoekresultaten. Als Google de context van een pagina niet kan begrijpen, is het veel moeilijker (maar niet onmogelijk) om zijn positiepotentieel te bereiken.

  2. De waarde voor uw website als geheel wordt verminderd omdat u pagina’s toevoegt die Google mogelijk niet volledig kan begrijpen.

Als we dit contrasteren met langwerpige, door kopiëren geleide inhoud, die veel gemakkelijker te begrijpen is, kunnen we zien hoe het veel meer waarde kan toevoegen vanuit een organisch zoekperspectief.

U kunt een reeks zoekwoorden targeten en organisch verkeer genereren

Naast de doorzoekbaarheid, kunt u met lange inhoud een reeks zoekwoorden en onderwerpen targeten. Dit betekent dat het voor een lange tijd mogelijk is om je content ranking te krijgen en traffic te genereren. Hoewel SEO niet zo eenvoudig is als vroeger, en u zoekwoorden niet zomaar in de inhoud kunt plaatsen en verwachten te scoren, is zoekwoordenonderzoek nog steeds springlevend en moet het worden opgenomen in het schrijfproces en de reis van de koper .

In tegenstelling tot inhoud in korte vorm, kan inhoud in lange vorm trefwoorden over een heel onderwerp targeten, waardoor uw rangschikkingspotentieel en doelgroep worden vergroot. U kunt hiervoor verschillende koppen en secties opnemen.

Nu Google wijzigingen uitrolt waarmee gebruikers rechtstreeks naar het gedeelte van een pagina gaan dat hen het meest helpt, en hun stappen voorwaarts bij het begrijpen van specifieke passages van een pagina , is het mogelijk om een reeks onderwerpen te behandelen in een lang stuk van content om traffic te genereren.

Een zoekopdracht als deze:

Kan leiden tot een specifiek onderdeel van het artikel:

Lange inhoud is geweldig om dit soort diepe duik in een onderwerp te doen en gelukkig neemt de kans toe dat kleine details zoals deze door Google worden opgedoken, wat betekent dat het potentieel voor organisch verkeer toeneemt.

Lange inhoud kan links aantrekken en referentiemateriaal worden

Het andere, vaak over het hoofd geziene, voordeel van het goed rangschikken van lange inhoud is dat het meer links van websites van derden kan aantrekken. Dit komt omdat schrijvers, bloggers en journalisten vaak op zoek gaan naar bronnen om naar te verwijzen in de inhoud die ze schrijven en – als uw inhoud goed scoort – het misschien degene is die ze kiezen.

Dit is met name het geval als uw inhoud gegevenspunten of statistieken bevat waarnaar vervolgens door andere schrijvers kan worden verwezen. Dit enorme stuk inhoud van HubSpot over marketingstatistieken heeft bijvoorbeeld meer dan 10.000 links naar de pagina aangetrokken. Het scoort buitengewoon goed voor een aantal trefwoorden die iemand kan gebruiken bij het zoeken naar gegevens of statistieken, die een grote rol hebben gespeeld bij de groei van links.

Dit betekent niet alleen dat uw merk meer bekendheid krijgt bij een breder publiek, maar de gegenereerde links kunnen ook uw organische rankings helpen – omdat links nog steeds een belangrijk onderdeel van SEO zijn .

Lange inhoud kan altijd groen zijn en regelmatig worden bijgewerkt

Als je het effectief plant en het onderwerp altijd groen is, is lange inhoud vaak heel gemakkelijk te updaten en keer op keer vrij te geven. Als u bijvoorbeeld in 2021 een onderzoek uitvoert over een belangrijk onderwerp in uw branche, is het vaak perfect relevant om die inhoud in 2022 opnieuw te updaten met nieuwe studie-informatie of gegevens. Dit is niet altijd zo eenvoudig als het gaat om de productie van visuele inhoud of video-inhoud, waar de productiemiddelen intensiever en duurder kunnen zijn om te veranderen.

Een goed voorbeeld hiervan is Rover, die deze lijst met de 100 beste hondennamen elk jaar bijwerkt:

Ze hebben deze inhoud de afgelopen jaren elk jaar bijgewerkt, wat betekent dat ze elke keer dat ze dit doen, een nieuwe kans hebben om het te promoten en meer verkeer naar de pagina te leiden. Dit helpt hen ook om zich te vestigen als een autoriteit op dit gebied, omdat gebruikers er steeds meer vertrouwd mee zullen raken dat ze deze informatie elk jaar verstrekken.

Let ook op de URL die Rover heeft gekozen:

Er staat geen datum in, wat betekent dat wanneer het tijd is om de gegevens voor 2021 bij te werken, ze eenvoudig de bestaande pagina kunnen bijwerken zonder een nieuwe te hoeven maken. Dit consolideert alle historische sociale aandelen, links en bestaande organische zoekresultaten op één pagina, waardoor het gemakkelijker wordt om in de loop van de tijd kracht op te bouwen.

Lange inhoud kan miniverhalen en verschillende invalshoeken bevatten

Als je bij een merk of bureau werkt dat een in-house digitaal PR-team heeft, zullen ze voor dit team van je houden.

Met een stuk inhoud in de vorm van een lange vorm kunt u meerdere invalshoeken en verhalen bedenken die voor promotionele doeleinden kunnen worden gebruikt. Nogmaals, Rover is hier een goed voorbeeld van, want binnen dit ene inhoudsstuk zijn er verschillende invalshoeken, hier is er een over videogames en hun invloed op koosnaampjes:

In hetzelfde stuk is een andere invalshoek die zich richt op koosnaampjes geïnspireerd door beroemdheden:

Vanuit een PR-perspectief betekent deze lay-out dat je meerdere manieren hebt om één stuk inhoud te promoten. Dit geeft je niet alleen meer websites om je op te richten met je bereik, maar het vermindert de risico’s van de inhoud, want als één hoek faalt, heb je meer om te proberen links en dekking te krijgen.

Hoe lange inhoud uit te voeren

Nu we hebben gekeken naar enkele van de redenen waarom lange inhoud uw merk kan helpen, laten we eens kijken naar enkele van de belangrijkste punten om te onthouden als u of uw team dergelijke inhoud gaat maken.

Maak afspraken over de kernonderwerpen waarover u wilt schrijven

Begin bij de basis: waar wil je over schrijven? Het kan gemakkelijk zijn om heel snel off-piste te gaan tijdens het brainstormen, en hoewel het maken van verbindingen tussen ideeën geen slechte zaak is, moet je je kunnen concentreren op onderwerpen die deze structuur volgen:

1. Waar heb je de geloofwaardigheid om over te praten?

Wat is de collectieve kennis, wijsheid en ervaring van uw bedrijf? Wat zijn de onderwerpen waarover u op geloofwaardige wijze kunt praten waarover niemand anders – of heel weinig anderen – dat kunnen? Het ding dat je hier moet vermijden, is het bedenken van onderwerpen die te ver weg lijken te liggen van wat je merk doet. Als iemand naar je onderwerp kijkt en vraagt “waarom hebben ze het daarover?”, dan heb je misschien een probleem.

2. Welke onderwerpen zullen resoneren met uw publiek?

Denk na over de onderwerpen waarover uw publiek wil lezen en leren. Welke problemen of uitdagingen hebben ze waar je ze over kunt informeren? Verplaats jezelf in hun schoenen en vraag wat ze zouden verwachten te lezen wanneer ze je website bezoeken.

3. Waar wil je bekend om staan?

Tot slot, voor welke onderwerpen wil uw merk bekend staan? Dit is een belangrijke vraag omdat je misschien onderwerpen hebt die resoneren met je publiek en waarover je geloofwaardig bent om over te schrijven, maar wil je dat ook? Dit is vooral belangrijk als uw bedrijf probeert de perceptie van zichzelf te veranderen, of misschien uit te breiden naar nieuwe gebieden of productlijnen.

Wat is de juiste uitvoering?

Het kan zijn dat lange inhoud niet de beste manier is om uw idee uit te voeren. Het slechtste wat je kunt doen, is het proces te starten door te zeggen: “Ik wil een artikel van 5000 woorden produceren” of “Ik wil een video maken”, omdat je je idee in dit formaat zult laten zien, zelfs als het niet de beste is manier om het te communiceren.

Een goede manier om erachter te komen of langwerpige inhoud de beste manier is om je idee uit te voeren, is door de structuur van het stuk te plannen. Je krijgt snel een idee van wat je wilt zeggen, en als het snel uitgroeit tot veel verschillende punten en invalshoeken die binnen het kernonderwerp passen, is inhoud in lange vorm misschien wel de beste manier om vooruit te komen.

Verplaats jezelf daarnaast opnieuw in de schoenen van het publiek en vraag of lange inhoud is wat ze zouden verwachten te vinden als ze informatie over dit onderwerp zouden zoeken. Of zouden ze iets veel korters en beknopter verwachten? Is het zelfs een onderwerp dat veel gedetailleerde kopie vereist?

Kijk wat er al is

Voortbouwend op het vorige punt, moet u er zeker van zijn om te beoordelen wat er al is, in het bijzonder wat Google laat zien op pagina één van zijn resultaten. Google begrijpt heel goed waar hun gebruikers naar op zoek zijn en zal hun zoekresultaten (met name pagina één) aanpassen aan hun verwachtingen.

Let tijdens uw onderzoek op wat Google op pagina één laat zien, het kan een mix zijn van e-commerceresultaten, korte inhoud, lange inhoud, video’s, onderzoekspapers, enz. Vraag uzelf af of lange inhoud waarschijnlijk passen binnen wat er al is.

Je kunt dit ook heel snel doen met een tool zoals Thruuu , die een trefwoord kan gebruiken en je een heleboel dingen kan vertellen over pagina één van zoekresultaten, waaronder dingen zoals:

Hoewel u misschien niet al deze wilt matchen, geeft het u een goed inzicht in de soorten pagina’s die Google al rangschikt voor dit zoekwoord.

Daarnaast moet je ook beoordelen of je denkt dat je een stuk inhoud kunt produceren dat een stap verder gaat dan wat er al is. Als je kijkt naar wat er al bestaat en je vindt dat het werk al behoorlijk goed is gedaan, kun je je misschien beter op een ander gebied concentreren of manieren zoeken om het onderwerp uit te breiden om meer waarde toe te voegen.

Beoordeel uw middelen

Dit soort inhoud willen doen is allemaal goed en wel, maar kun je het ook echt produceren? Heeft u bekwame copywriters, redacteuren en ontwerpers in uw team die uw idee tot leven kunnen brengen? Kun je dit allemaal zelf doen?

Als dat niet het geval is, is het niet het einde van de wereld, maar moet u misschien extern kijken en in plaats daarvan freelance specialisten inschakelen om u te helpen. Het belangrijkste is om eerlijk te zijn over wat u en uw team kunnen doen. Als je een specialist nodig hebt, wees dan niet bang om er een te gaan zoeken, want het eindproduct zal er veel beter voor zijn.

samengevat

Om af te ronden, de waarde van lange inhoud is duidelijk: het kan op een aantal manieren waarde toevoegen aan uw merk, waarvan sommige niet meteen duidelijk zijn, maar hopelijk nu duidelijker voor u. Deze inzichten zouden u in staat moeten stellen hiervan te profiteren en uw output te verbeteren.

Uiteindelijk gaat het altijd om de kwaliteit van het idee en de manier waarop je het uitvoert. Het is onwaarschijnlijk dat een geweldige uitvoering een slecht idee redt, terwijl een geweldig idee waarschijnlijk niet de aandacht krijgt die het verdient als het slecht wordt uitgevoerd. Concentreer u op deze twee gebieden en al het andere zal veel gemakkelijker zijn.

Dit bericht is gepost in seo. Bookmark de link.
This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.