10 tips voor websiteverbetering om succes op het gebied van digitale marketing te behalen Digitale marketing, ook wel online marketing genoemd, is een vorm van marketing waarbij merken worden gepromoot om potentiële klanten te bereiken via digitale communicatie en platforms. Het internet, sociale media, mobiele apparaten en zoekmachines zijn enkele manieren waarop dit type marketing wordt gebruikt.

Leestijd: 4 minuten

Bron

Digitale marketing, ook wel online marketing genoemd, is een vorm van marketing waarbij merken worden gepromoot om potentiële klanten te bereiken via digitale communicatie en platforms. Het internet, sociale media, mobiele apparaten en zoekmachines zijn enkele manieren waarop dit type marketing wordt gebruikt.

Dit heeft de manier waarop marketing wordt gedaan volledig veranderd, omdat het een groter en soms specifieker publiek kan bereiken dat gemakkelijk via hun apparaten kan worden bereikt. Bedrijven die digitale marketing hebben omarmd, hebben een verbetering gezien in hun productverkoop, met enkele treffers die hun stoutste dromen overtreffen.

Waarom u uw website moet verbeteren

Mogelijk hebt u uw verkoopstrategie al uitgeput om problemen met marketing in uw bedrijf op te sporen en op te lossen. Misschien is er nog iets waar u rekening mee moet houden voordat u eraan denkt om het op te geven: het verbeteren van uw website. Onderschat de kracht van een uitstekende website bij het vermarkten van uw producten niet.

Wanneer potentiële klanten op internet naar specifieke bedrijven zoeken, is hun eerste interactie altijd met de website van het bedrijf. Misschien heb je al een website die alleen nog verbeterd hoeft te worden. Als dit het geval is, moet u de diensten van een professionele webdesigner inschakelen die ofwel de bestaande website zal verbeteren of er een zal maken met behulp van het beste model dat bij uw bedrijf past. U kunt deze calculator gebruiken om de prijzen voor website-ontwerp voor verschillende sectoren te bekijken.

Het spreekt voor zich dat een website aantrekkelijk moet zijn om meer bezoekers te trekken. Om succes met digitale marketing te behalen, kunt u de onderstaande tips gebruiken om uw website te verbeteren of te maken:

1. Verbeter de inlogsnelheid

Mensen hebben niet langer de tijd om te wachten op een pagina die ‘eeuwig’ duurt om te laden, vooral als ze veel opties hebben. Ze gaan gewoon verder. Dat kan uw bedrijf potentiële klanten kosten. Het is alsof je op een deur klopt die te lang duurt om te openen.

Het duurt maximaal twee seconden voordat een website is geladen. Alles meer dan dat wordt als ‘te lang’ beschouwd. Bovendien gebruiken zoekmachines de inlogsnelheid om algoritmen te genereren. Onthoud dat langzame pagina’s niet bovenaan deze zoekmachines verschijnen. U kunt de paginasnelheid verhogen door onder andere grote afbeeldingen te comprimeren, paginaomleidingen te minimaliseren en onnodige of overbodige gegevens op te ruimen.  

2. Gebruik strategieën voor zoekmachineoptimalisatie (SEO)

SEO omvat strategieën die het verkeer naar een website kunnen vergroten. Om ervoor te zorgen dat bezoekers uw inhoud op internet tegenkomen, moet u uw SEO-inspanningen verbeteren. Hetzelfde kan worden bereikt door het strategisch gebruik van trefwoorden, backlinks en header-tags om het aantal bezoekers naar uw website te vergroten.

3. Zorg voor navigatiegemak

Navigeren door een website moet niet als een straf voelen. Het zou in plaats daarvan een gemakkelijke en plezierige ervaring moeten zijn. Plaats de navigatiebalk strategisch waar deze gemakkelijk kan worden gezien door bezoekers om de ervaring voor hen gemakkelijker te maken. Navigeren van de ene pagina naar de andere moet ook naadloos zijn met zichtbare links en gemakkelijk te volgen instructies.

4. Gebruik kleuren of onderstrepingen om links te identificeren

De links die aan de website worden toegevoegd, moeten dienen als aanwijzingen die identificeerbaar zijn wanneer een cursor over de tekst wordt geplaatst. De aandacht van de gebruiker wordt gevestigd op onderstreepte of gekleurde aanwijzingen, omdat deze vaak verwijzen naar plaatsingen van links. De kleuren die voor links worden gebruikt, moeten verschillen van de tekst, zodat ze gemakkelijk herkenbaar zijn.

5. Wees creatief met geschreven tekst

Trefwoorden maken het zoeken gemakkelijk. Aantrekkelijke lettertypen samen met het slimme gebruik van kleuren zorgen ervoor dat gebruikers op inhoud klikken. Kopjes die opvallen, trekken vaak de aandacht. Consistent zijn met de weergavestijl van de inhoud speelt een grote rol bij het boeien van gebruikers.

Bovendien moet het thema van uw website overal uniform zijn. Dat omvat lettergrootte, kleuren, spatiëring en dergelijke. Uw creativiteit bepaalt de indruk van een bezoeker.

6. Onnodige inhoud verwijderen

Het is niet nodig om ruimte en tijd te verspillen met onnodige inhoud die uw website verstopt en de prestaties ervan belemmert. Verouderde inhoud is als rommel en moet worden verwijderd. Gebruikers nemen vaak afstand van websites die ‘oud’ zijn. Links die niet werken of die naar nergens leiden, zijn frustrerend en moeten worden verwijderd omdat ze de tijd van de gebruikers verspillen.

7. Call-to-action-tekst (CTA) toevoegen

CTA’s worden gevraagd op websites die gebruikers adviseren over specifieke acties die moeten worden uitgevoerd. Het zijn ofwel commando’s of actiezinnen. Zodra uw gebruikers aan boord zijn, moeten ze weten waar ze heen moeten.

Deze teksten stellen de gebruikers in staat om aanwijzingen te volgen en hun navigatie-ervaring aangenamer en gemakkelijker te maken. Daarom moeten ze duidelijke instructies geven om de gebruikers te begeleiden bij de volgende actie.

8. Het moet mobielvriendelijk zijn

De gebruikersinterface van de website moet flexibel genoeg zijn om zelfs op mobiele apparaten gemakkelijk toegankelijk te zijn. Het moet goed worden weergegeven en gemakkelijk te navigeren zijn; anders heeft uw website een hoog bouncepercentage. Zoekmachines beoordelen mobielvriendelijke websites ook positief en ranken ze hoger.

9. Knoppen toevoegen om inhoud te delen

Gebruikers in staat stellen inhoud te delen die ze leuk vinden vanaf uw website is een uitstekende advertentiestrategie en kan worden gebruikt om digitale marketingsucces te behalen. Uw inhoud zal worden blootgesteld aan een breder publiek. Om dat mogelijk te maken, moeten er deelknoppen worden toegevoegd aan alle inhoud op uw website.

10. Voeg een blog toe

Het hebben van een interactieve blog op de website zal gebruikers aanspreken, waardoor ze een meer persoonlijke ervaring krijgen. Het kan worden gebruikt als een marketingstrategie en geeft gebruikers tegelijkertijd een grondige kennis van bestaande en nieuwe producten. Door hun deelname krijgt u ook feedback over verschillende producten en diensten, met name over verbeterpunten of te ondernemen acties.

Laatste gedachten

De digitale wereld is zeer competitief geworden en om relevant te blijven, moet je agressief en opmerkzaam zijn om je potentiële klanten te bereiken met alle middelen die tot je beschikking staan. Mensen hoeven niet langer kantoren te bezoeken om te worden geholpen, omdat ze nu op afstand toegang kunnen krijgen tot diensten. Niemand kan ontkennen dat een website een krachtig platform is dat kan worden gebruikt om verkeer naar bedrijven te trekken.

Onderneem daarom de nodige acties en verbeter uw website om digitale marketingsucces te behalen.

Het bericht 10 tips voor websiteverbetering om digitale marketingsucces te bereiken verscheen eerst op HubsAdda.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.