6 soorten producten die u kunt verkopen met WooCommerce WooCommerce is de meest populaire e-commerce oplossing ter wereld. Op dit moment zijn er meer dan 3 miljoen live websites die verkopen met WooCommerce. De belangrijkste attractie van WooCommerce is dat het volledig open-source en volledig aanpasbaar is

Leestijd: 8 minuten

Bron

Verkoop met WooCommerce Shop

WooCommerce is de meest populaire e-commerce oplossing ter wereld. Op dit moment zijn er meer dan 3 miljoen live websites die verkopen met WooCommerce. De belangrijkste attractie van WooCommerce is dat het volledig open-source en volledig aanpasbaar is.

Gebruikers kunnen elk onderdeel van het platform onbeperkt wijzigen.

Deze hoge mate van flexibiliteit maakt WooCommerce een krachtige tool voor online verkopers. Het platform is meer dan alleen een eenvoudige winkelwagen en kan worden gebruikt om een breed scala aan producten en diensten te verkopen.

Laten we zes van de meest populaire soorten producten en diensten bekijken die u met WooCommerce kunt verkopen.

Krijg snel betaald en houd meer van wat je verkoopt

Houd meer van wat u verkoopt – of dat nu online of persoonlijk is – dankzij de laagste betalingsverwerkingspercentages in de branche. Met GoDaddy Payments krijg je de snelle en gemakkelijke manier om aan de slag te gaan, creditcardbetalingen te accepteren en te accepteren zonder opstartkosten, langetermijncontracten of verborgen kosten.

U betaalt slechts een lage vergoeding, beginnend bij 2,3% plus $ 0,30 per transactie, en krijgt uw geld de volgende werkdag.

En met de GoDaddy Payments Smart Terminal point-of-sale hardware kun je je persoonlijke en online transacties naadloos op één plek beheren.

Kom meer te weten

1. Fysieke producten

Zoals je van een online winkelwagen mag verwachten, ondersteunt WooCommerce de verkoop van fysieke producten. Met WooCommerce kunt u eenvoudig producten aan uw winkel toevoegen, uw productcatalogus beheren en de bestellingen van uw klanten verwerken.
Verkoop met WooCommerce Hub

Hier zijn enkele van de voordelen van het gebruik van WooCommerce voor fysieke producten:

 • Onbeperkt aantal producten: Met WooCommerce kun je zoveel producten als je wilt toevoegen aan je winkel zonder extra kosten.
 • Categorieën en kenmerken: plaats producten in categorieën om het navigeren in uw winkel gemakkelijker te maken. Voeg kenmerken toe, zoals kleur of maat, zodat klanten het juiste product voor hen kunnen vinden.
 • Product sorteren en filteren: Klanten kunnen producten sorteren op prijs, beoordeling, populariteit of kenmerk.
 • Onbeperkt aantal afbeeldingen: laat de kwaliteit van uw producten zien met een willekeurig aantal foto’s.
 • Productbeoordelingen en recensies : geef feedback van klanten direct op de productpagina weer. Dit omvat een Verified Owner-label voor alle eerdere klanten.
 • Integraties van betalingsprocessors: WooCommerce kan eenvoudig worden geïntegreerd met de meest populaire betalingsgateways, waaronder Paypal, Stripe en Square.

2. Digitale producten

Digitale producten zijn elk item dat u fysiek niet in handen kunt krijgen. In plaats van dat er een doos aan je deur komt, download je gewoon het digitale product nadat je een aankoop hebt gedaan.

Er zijn veel voordelen aan het verkopen van digitale producten. Het ontbreken van een fysiek item elimineert de noodzaak voor verzending en andere fulfilmentprocessen.

Digitale producten kunnen ook hoge winstmarges opleveren. In tegenstelling tot fysieke goederen, waarbij elk afzonderlijk item kosten met zich meebrengt, hoeft u een digitaal product slechts één keer te maken en kunt u het oneindig verkopen.

Er zijn tegenwoordig veel soorten digitale producten online beschikbaar. Hier zijn enkele van de meer populaire digitale producten:

 • Software
 • eBooks
 • Cursussen
 • Videos
 • Muziek
 • Foto‘s
 • Kaartjes

Om een digitaal product in WooCommerce aan te maken, vinkt u eenvoudig het vakje “Virtueel” in het gedeelte met productgegevens aan. Als het product moet worden gedownload, vinkt u het vakje “Downloadbaar” aan en stelt u de downloadinstellingen in. Hier voegt u de bestandslink toe, stelt u de downloadlimiet en een eventuele vervaldatum in.

Wanneer u downloadbare producten verkoopt, moet u de instellingen configureren voor hoe ze worden afgeleverd.

Ga naar WooCommerce > Instellingen > Producten > Downloadbare producten . Begin met het selecteren van een downloadmethode voor uw bestanden.

Verkopen met WooCommerce Downloadable Als u met WooCommerce verkoopt, mag u het potentieel van downloadbare producten niet over het hoofd zien.

Als u Downloads forceren kiest, blijft de bestands-URL verborgen en start de browser van de klant de download zodra de aankoop is voltooid.

U moet ook het toegangsniveau voor beperking kiezen. Als je wilt dat klanten hun product direct na betaling kunnen downloaden (ongeacht of ze ingelogd zijn). Als u liever hebt dat gebruikers zijn ingelogd op hun account, selecteert u Downloads vereist aanmelding.

Verkoop met WooCommerce Grant Access Bij downloads die je verkoopt met WooCommerce, is de bezorgmethode een belangrijke overweging.

De laatste functie waarvan u zeker wilt weten dat deze is ingeschakeld, is het toevoegen van een unieke tekenreeks aan de bestandsnaamfunctie. Hierdoor verbetert de veiligheid.

Verkoop met WooCommerce Security Vergeet de beveiligingsfuncties niet terwijl u wordt ingesteld om te verkopen met WooCommerce.

Wanneer een klant een downloadbaar product bestelt, verschijnen de downloadlinks op de pagina voor ontvangen bestelling. Er zijn ook downloadlinks in de e-mail met de orderbevestiging

3. Amazon-gelieerde producten

Amazon biedt een uitgebreid partnerprogramma aan, genaamd Amazon Associates. Affiliates die verkopen naar Amazon doorverwijzen, krijgen een percentage van de verkoop, betaald als commissie. Het beste van Amazon Associates is dat het eenvoudig is om Amazon-producten te integreren in uw WooCommerce-winkel.

U kunt ervoor kiezen om de productlinks handmatig aan uw winkel toe te voegen of u kunt een plug-in gebruiken om het proces te automatiseren.

Met de Amazon Auto Links-plug-in kunt u in slechts één seconde producten van Amazon importeren. De plug-in biedt ook andere handige functies, zoals geavanceerd zoeken, productstatistieken, bulkimport en meer.

U kunt de standaard productweergavesjablonen aanpassen door de plug-inbestanden te kopiëren en te bewerken.

Zoek de huidige sjabloon op /wp-content/plugins/amazon-auto-links/template en maak vervolgens een kopie van de bestaande sjabloonmap.

Nadat u de map hebt gekopieerd, maakt u uw aanpassingen door de style.css- en template.php-bestanden te bewerken.

U kunt dan een map maken in de map van uw thema en de aangepaste bestanden naar de nieuwe map verplaatsen. Zodra de sjabloon zich in de themamap bevindt, detecteert de plug-in deze automatisch en begint deze te gebruiken om de Amazon-producten op uw site weer te geven.

Om API-verzoeken uit te voeren met behulp van de plug-in, moet u de Product Advertising API instellen.

U kunt dit doen in uw Amazon Web Service-account door naar Mijn account > Console > Beveiligingsreferentie te gaan. Zoek de sectie met de naam Toegangssleutels en vervolgens de knop Nieuwe toegangssleutel maken om een sleutel te maken. Zodra u het toegangsgeheim hebt ontvangen, slaat u het op, aangezien u het nodig zult hebben bij het verbinden van de extensie.

4. Abonnementen en lidmaatschappen

Als u de levenslange waarde van uw klant wilt maximaliseren, is een abonnementsservice een effectieve methode. Met abonnementen kunt u terugkerende betalingen instellen en innen. Dit kan zowel voor fysieke als digitale goederen zijn.

Als je abonnementen met terugkerende betalingen wilt opzetten, heb je de WooCommerce Subscriptions- extensie nodig.

Om een abonnementsproduct te verkopen. De klant stelt een verlengingsperiode in op het moment van aankoop en u levert hetzelfde product met terugkerende tussenpozen.

Voor het opzetten van een abonnementsproduct is een factureringsschema vereist dat het volgende omvat:

 • Factureringsinterval en -periode: stelt het schema in waarvoor verlengingsbetalingen voor het product plaatsvinden. Bijvoorbeeld elke 1e week van de maand.
 • Facturatieduur: bepaalt het aantal betalingen dat zal plaatsvinden voordat het abonnement afloopt. Een abonnement met een factureringsinterval en -periode van elke maand en een factureringsduur van 12 duurt bijvoorbeeld een jaar.
 • Proefperiode en interval: bepaalt hoeveel tijd er wordt verstrekt als gratis proefperiode bij aanvang van het abonnement. Deze periode wordt opgeteld bij de facturatieduur.

De extensie ondersteunt alle belangrijke betalingsgateways, zodat u eenvoudig terugkerende facturering voor uw klanten kunt instellen.

U kunt lidmaatschapstoegang tot uw website ook als abonnement verkopen. Dit is een geweldige manier om het meeste uit uw waardevolle inhoud te halen. U kunt het lidmaatschap eenmalig maken of een terugkerend abonnement instellen, vergelijkbaar met terugkerende producten.

Net als abonnementen heb je een plug-in nodig zoals Membership for WooCommerce om lidmaatschappen op WooCommerce te verkopen.

5. Verkoop uw tijd met boekbare afspraken

WooCommerce is meer dan alleen een platform voor verkopers. Met het platform kunnen gebruikers ook op tijd gebaseerde en boekbare diensten verkopen. Dit kan een spa zijn die afspraken verkoopt, een personal trainer die een één-op-één sessie verkoopt, of een professional die een adviesdienst verkoopt.

Het verkopen van uw op tijd gebaseerde diensten vereist geen extra configuratie. WooCommerce ondersteunt virtuele producten direct uit de doos, zonder dat er extra extensies nodig zijn.

Er zijn echter extensies beschikbaar om de diensten die u aanbiedt te verbeteren. Met de WooCommerce Bookings- extensie kunnen uw klanten een vast tijdsblok boeken.

Met de extensie kunt u het producttype wijzigen in “Boekbaar product”, waar u vervolgens een boekingsaanbieding voor uw klanten kunt instellen.

Verkoop met WooCommerce Bookable Boekbare producten zijn een enorm voordeel wanneer je verkoopt met WooCommerce.

Vervolgens moet u de boekingsduur voor afspraken configureren. U kunt ervoor kiezen om klanten hun eigen tijdvensters te laten definiëren. Een sauna in een spa wordt bijvoorbeeld per uur verhuurd en de klant kan kiezen hoeveel blokken van 1 uur hij wil boeken. De andere optie is om alleen een vast tijdsblok aan te bieden waarin klanten afspraken kunnen inplannen.

Verkoop met WooCommerce-duur Wanneer u verkoopt met WooCommerce, kunt u de duur van boekbare producten selecteren.

De blokduur kan worden gedefinieerd in maanden, dagen, uren of minuten. Als je klanten hun eigen boekingsduur laat bepalen, moet je een maximale en minimale hoeveelheid tijd instellen die ze kunnen boeken.

U kunt kiezen of u klanten de mogelijkheid wilt geven om hun boekingen te annuleren. Als u de optie Kan worden geannuleerd selecteert, verschijnt er een nieuw veld waarmee u kunt bepalen hoeveel tijd vóór de boekingsdatum ze hebben om hun afspraak te annuleren.

Ten slotte moet u de kosten voor uw boekingen instellen. Er zijn twee soorten prijs die u kunt instellen; Basiskosten en blokkosten.

Basiskosten zijn een eenmalige betaling voor de boeking. Het blijft hetzelfde, ongeacht hoe lang de aangepaste boeken zijn. Met blokkosten kunt u een op tijd gebaseerde vergoeding opgeven voor de duur van de boeking van de klant.

Verkoop met WooCommerce-basiskosten Als je afspraken verkoopt met WooCommerce, kun je de basiskosten het beste als een eenmalige betaling instellen.

Wanneer een klant een boekbaar product bekijkt en het boekingsformulier invult, kunnen ze ervoor kiezen om af te rekenen en dus de boeking te voltooien, of ze kunnen een aanvraag sturen met het verzoek om meer details over de afspraak.

Boekingen beheren

U kunt uw afspraken beheren door naar Boekingen > Alle boekingen te gaan. Daar ziet u een lijst met alle boekingen die klanten hebben gemaakt. Als een boeking moet worden bevestigd, wordt er een tag weergegeven met de woorden In afwachting van bevestiging.

Selecteer Bevestigen om de boeking goed te keuren.

Met het boekingsdashboard kunt u ook handmatig boekingen maken door op Boeking toevoegen te klikken.

6. Online veilingen

Veilingen zijn een geweldige manier om de interesse in de producten die u verkoopt te vergroten. Als je de volgende eBay (of iets dergelijks) wilt starten, is WooCommerce een solide platform om te gebruiken.

Net als bij lidmaatschappen, moet je de functionaliteit van je WooCommerce-winkel uitbreiden om veilingen te kunnen houden.

Er zijn tal van effectieve veilingplug-ins voor WooCommerce beschikbaar. Hieronder staan enkele van mijn topkeuzes:

 • WooCommerce Eenvoudige Veilingen
 • YITH-veilingen voor WooCommerce
 • Veilingen gemakkelijk gemaakt voor WooCommerce
 • Ultieme WooCommerce Veiling Plugin
 • BuddyForms WooCommerce Veiling Plugin

Deze plug-ins bieden alle benodigdheden die u van een online veiling verwacht. U kunt de starttijd, het startbod, de biedingsverhogingen, de eindtijd van de veiling, de ‘koop het nu’-prijs en meer instellen.

Het is bijna grenzeloos als je verkoopt met WooCommerce

Het is duidelijk dat WooCommerce veel meer kan dan alleen fysieke producten verkopen. De open-source structuur van WooCommerce zorgt voor onbeperkte functionaliteit en maatwerk. Met wat creativiteit en technische vaardigheid kun je alles verkopen wat je maar kunt bedenken met WooCommerce.

Het bericht 6 soorten producten die je kunt verkopen met WooCommerce verscheen eerst op GoDaddy Blog .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.