WordPress-blokpatroon, herbruikbaar blok of sjabloononderdeel WordPress is ongeveer halverwege het grootste upgradeproces dat de open-sourcesoftware heeft gezien sinds het begon. Het Gutenberg-project en de WordPress Block Editor hebben zoveel nieuwe termen en functies naar voren gebracht

Leestijd: 4 minuten

Bron

sjabloononderdelen kunnen worden bewerkt met WordPress-blokken en de site-editor

WordPress is ongeveer halverwege het grootste upgradeproces dat de open-sourcesoftware heeft gezien sinds het begon. Het Gutenberg-project en de WordPress Block Editor hebben zoveel nieuwe termen en functies naar voren gebracht. Het kan intimiderend zijn om alle nieuwe functies en voorwaarden bij te houden, maar we zijn hier om u te helpen vertrouwd te raken met het gebruik en de ontwikkeling voor waar WordPress naartoe gaat. Laten we duidelijk maken welke WordPress-blokken en bewerkbare regio’s voor verschillende doeleinden moeten worden gebruikt.

Blokpatronen

Onlangs hebben we Block Patterns bekeken om u te helpen bij het versnellen van het bouwen van uw site, en u kunt deze uit de Pattern Directory halen of uw eigen maken . Dit is een ongelooflijke tijdbesparende mogelijkheid om u te helpen bij het bepalen van de lay-out van een site.

Blokpatronen zijn een verzameling vooraf gedefinieerde blokken die u in berichten en pagina’s kunt invoegen en vervolgens kunt aanpassen met uw eigen inhoud.

https://www.godaddy.com/garage/wp-content/uploads/2021/10/paste-pattern-from-directory.mp4

Wanneer moet ik een blokpatroon gebruiken?

Als je de lay-out van meerdere blokken, inclusief stijlkeuzes, op je hele site op meerdere locaties wilt toepassen, kan een WordPress-blokpatroon helpen. Het is de bedoeling dat makers van inhoud je blokpatroon kunnen toepassen en de afbeeldingen, tekst of andere items kunnen verwisselen om te passen in de context van waar het patroon verschijnt.

Zie ook: Inleiding tot blokpatronen

Herbruikbaar blok

Gebruikt u promotionele informatie op uw site? Misschien vestigt het de aandacht op Black Friday-verkopen op uw site. Maar later zou je die inhoudswabbers willen omwisselen voor wat de volgende promotionele focus ook inhoudt. Dit is waar herbruikbare blokken u kunnen besparen om elke afzonderlijke instantie handmatig te bewerken. Plaats een herbruikbaar blok en pas het later aan uw behoeften aan. Elke instantie wordt in één keer bijgewerkt.

Met het herbruikbare blok kunt u een blok of een groep blokken opslaan die u later in elk bericht of elke pagina op uw site kunt gebruiken. Als je vaak dezelfde inhoud aan hetzelfde blok of dezelfde groep blokken toevoegt, zal het gebruik van het herbruikbare blok je tijd en moeite besparen.

Wanneer u een herbruikbaar blok maakt , wordt u nu gevraagd om het herbruikbare blok vanaf het begin een naam te geven. Van daaruit vindt u het in de blokinvoeger op uw site.

https://www.godaddy.com/garage/wp-content/uploads/2021/06/reusable-block-naming.mp4

Wanneer moet ik een herbruikbaar blok gebruiken?

Herbruikbare WordPress-blokken zijn ideaal wanneer u exact dezelfde inhoud, tekst en alles op uw hele site wilt dupliceren. In tegenstelling tot blokpatronen is het de bedoeling om de inhoud binnen het herbruikbare blok niet te bewerken. Dat kan, maar u wilt er zeker van zijn dat u het onmiddellijk na het invoegen naar gewone blokken converteert.

Op het moment van schrijven is er een voorstel om ‘herbruikbare blokken’ te hernoemen. We zullen u zeker op de hoogte houden als dit evolueert.

Sjablonen en sjabloononderdelen

Sjablonen zijn een beetje anders dan herbruikbare blokken of blokpatronen. Een sjabloon is bedoeld om in meer lay-outgebieden te worden gebruikt.

De sjablooneditor is een nieuwe functie waarmee gebruikers van blokeditors sjablonen kunnen bewerken en maken die door een pagina of berichten worden gebruikt. Net als bij de berichteditor, kun je met deze functie inhoud bewerken en maken met blokken, waaronder een paar nieuwe themablokken. Het is alleen beschikbaar voor makers van inhoud die een blokthema of een klassiek thema gebruiken dat zich heeft aangemeld voor het gebruik van deze functie.

We hebben onlangs gekeken hoe je een landingspagina maakt met de WordPress Template Editor . Deze aanpak zou een hele post of pagina omvatten, afwijkend van de standaardlay-out.

Sjabloononderdelen daarentegen zijn kleinere secties van de site die eenmalig moeten worden beslist en op veel locaties zichtbaar moeten zijn. Een kop- en voettekst zijn bijvoorbeeld ideale sjabloononderdelen die volledig met WordPress-blokken kunnen worden gemaakt.

U kunt op verschillende manieren sjabloononderdelen maken en wijzigen.

  1. De site-editor gebruiken in op blokken gebaseerde thema’s tijdens het bewerken van gebieden zoals “Voorpagina”
  2. De site-editor gebruiken in op blokken gebaseerde thema’s om alleen sjabloononderdelen te bewerken
  3. Navigeren naar Uiterlijk > Sjabloononderdelen en de optie selecteren om toe te voegen of te bewerken
https://www.godaddy.com/garage/wp-content/uploads/2021/11/hot-to-edit-template-parts.mp4

Wanneer moet ik een sjabloononderdeel gebruiken?

Sjabloononderdelen zijn ideaal voor delen van de site die u niet vaak wilt wijzigen, zoals de kop- en voettekst van uw site. U kunt gebieden ook groeperen in sjablonen, zodat u zich kunt concentreren op wat u aan het wijzigen bent. Voordat de volledige site kan worden bewerkt, moeten sjablonen en sjabloononderdelen voornamelijk worden gemaakt met behulp van code om dit te doen. U kunt dit nu allemaal doen in de Block Editor-ervaring.

Inhoud beheren met de WordPress-blokeditor

U hebt nu meer keuzes voor het maken en bewerken van inhoud op uw hele site met behulp van WordPress-blokken. Met herbruikbare blokken kunt u de inhoud op uw hele site gesynchroniseerd houden. Met blokpatronen kunt u dezelfde lay-out in verschillende regio’s toepassen. Sjabloononderdelen helpen je om gebieden te creëren die niet vaak hoeven te worden bijgewerkt, maar die buiten het bereik van inhoud vallen, zoals berichten en pagina’s.

Het bericht WordPress-blokpatroon, herbruikbaar blok of sjabloononderdeel verscheen eerst op GoDaddy Blog .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.