5 eenvoudige tips voor SEO + e-mailmarketing Vliegwielen Als je nog geen e-mailmarketingtactieken hebt gebruikt om je SEO-inspanningen te ondersteunen, is dit het moment om te beginnen . In de aflevering van Whiteboard Friday van vandaag legt Cyrus uit hoe je de complementaire krachten van deze strategieën steeds opnieuw kunt gebruiken, zodat ze allemaal groter en krachtiger worden naarmate je ze vaker doet

Leestijd: 7 minuten

Bron

Als je nog geen e-mailmarketingtactieken hebt gebruikt om je SEO-inspanningen te ondersteunen, is dit het moment om te beginnen . In de aflevering van Whiteboard Friday van vandaag legt Cyrus uit hoe je de complementaire krachten van deze strategieën steeds opnieuw kunt gebruiken, zodat ze allemaal groter en krachtiger worden naarmate je ze vaker doet.

Foto van de ROI van SEO. Klik op de whiteboard-afbeelding hierboven om een grotere versie in een nieuw tabblad te openen!Videotranscriptie

Hallo, Moz-fans. Welkom bij een nieuwe editie van Whiteboard Friday. Ik ben Cyrus Shepard. Ik hoop dat je deze video leuk vindt, op welke dag van de week je hem ook bekijkt. Vandaag wil ik het hebben over SEO en e-mailmarketing, met name vijf eenvoudige tips voor vliegwielen voor SEO en e-mailmarketing.

Wat is een vliegwiel?

Dus als ik het heb over vliegwielen voor SEO en e-mailmarketing, wat bedoelen we dan met vliegwiel? Welnu, dat is waar we de kracht van SEO gebruiken om onze e-mailmarketinglijst te laten groeien en omgekeerd gebruiken we onze e-mailmarketinglijst om onze SEO te laten groeien voor meer websiteverkeer. Er zijn echte manieren waarop je dat kunt doen en het steeds weer opnieuw doen, zodat elk groter en krachtiger wordt naarmate je het vaker doet.

Het is dus als een vliegwiel. Het is echt moeilijk om te beginnen. Maar naarmate je vordert, wordt het steeds makkelijker en makkelijker, en alles groeit een beetje effectiever. Dus als je een ervaren SEO- en e-mailmarketeer bent, is deze video misschien niet voor jou. Maar als je voornamelijk aan SEO doet en je bent op zoek naar manieren om je e-mailmarketing te verbeteren, of je bent in de eerste plaats een e-mailmarketeer en je bent op zoek naar manieren om je SEO te laten groeien, dan zijn dit de tips voor jou.

Gestelde doelen

Dus laten we het hebben over onze doelen. Wat proberen we te bereiken met dit vliegwiel voor SEO-marketing voor e-mail? Allereerst is er simpelweg meer bezoekers, meer bezoekers aan de inhoud van uw website, omdat meer bezoekers meestal leiden tot meer links, delen en dat soort dingen. De links en het delen kunnen positieve SEO-signalen zijn voor Google, die daadwerkelijk leiden tot hogere rankings.

Dus als we via onze e-mail meer mensen naar onze inhoud kunnen krijgen, kan het downstream-effect daarvan een hogere ranking zijn en meer verkeer dat over het algemeen op natuurlijke wijze wordt gegenereerd via de zoekresultaten van Google. Maar we willen ook grotere en krachtigere e-mailmarketinglijsten, omdat uw marketinglijst een van uw beste marketingkanalen is, vooral als u gebruikers segmenteert, waarover we het straks gaan hebben.

Uiteindelijk willen we meer conversies en verkopen. Wat je marketing- en bedrijfsdoelen ook zijn, dat willen we bereiken met dit vliegwieleffect.

Hoe deze doelen te bereiken 1. Stimuleer aanmeldingen

Dus laten we het hebben over de details, hoe gaan we erin komen. Allereerst willen we meer aanmeldingen krijgen van onze inhoud, van ons websitemateriaal. Daarom willen we aanmeldingen stimuleren.

Het belangrijkste om te beseffen is dat u aanmeldingen niet alleen via SEO hoeft te stimuleren. U kunt dit doen via elk kanaal voor marketingverkeer. Dat is direct verkeer, verkeer op sociale media en verwijzingsverkeer. Op welke manier dan ook dat mensen uw inhoud bezoeken, u wilt die mensen targeten om hen te stimuleren zich aan te melden voor uw e-mailmarketinglijst. Dus een van de manieren waarop ik dit graag via SEO doe, is door wat veel mensen content power-ups noemen.

Dat is waar u aanmeldingen stimuleert door bonus- of exclusieve inhoud aan te bieden in ruil voor mensen om zich aan te melden voor uw lijst. Dit is bijvoorbeeld ‘5 eenvoudige tips voor SEO en e-mailmarketing’. Wat als ik aan het einde van dit bericht vijf extra bonustips zou aanbieden in ruil voor het aanmelden voor exclusieve inhoud? Het idee is dat je iets wilt aanbieden wat zij niet op de website kunnen vinden. Dat kan een hulpmiddel zijn, wat extra inhoud, downloads, elke vorm van gratis bonus, een coupon, wat je maar kunt bedenken, iets exclusiefs om die aanmeldingen van je inhoud te stimuleren.

2. Segmentatie

Tweede tip: we willen niet alles op dezelfde grote e-maillijst dumpen. We willen ervoor zorgen dat we die aanmeldingen segmenteren op onderwerp en interesse.

Tenzij uw site zeer beperkt is gefocust, wilt u uw lijst over het algemeen onder verschillende onderwerpen segmenteren. Hier bij Moz behandelen we bijvoorbeeld SEO, maar we behandelen veel, veel verschillende soorten SEO op basis van gebruikersinteresse. Dus er is lokale SEO, er is technische SEO, er is copywriting, er is linkbuilding, al deze niche-interesses waarop we gebruikers willen segmenteren.

Er zijn dus een paar verschillende manieren om te segmenteren. Een daarvan is zelfsegmentatie, waarbij mensen een vakje kunnen aanvinken en zeggen dat ik geïnteresseerd ben in dit en dit en dit. Maar een beetje eenvoudiger is automatische segmentatie op basis van het type inhoud dat mensen bezoeken. Dus op je technische SEO-pagina’s, als dat is wat je aan het doen was, zou je mensen op een technische SEO-aanmeldingslijst plaatsen en duidelijk maken dat ze technische SEO-tips ontvangen.

Maak altijd duidelijk wat ze ontvangen. Maar deze segmentatie zal binnen een klein beetje van pas komen.

3. Inhoudspromotie

Dus het derde ding, de derde tip, en dit is waar we het over hebben, is inhoudspromotie. Dit is waar we onze e-maillijst gebruiken om verkeer terug te sturen naar onze website. Wanneer mensen denken aan vliegwielen voor SEO en e-mailmarketing, denken ze meestal aan dit.

Ze denken na over het aspect contentpromotie. Het belangrijkste is dat we niet proberen al onze inhoud te promoten. Nee, we willen onze beste inhoud promoten, omdat uw website, uw bezoekers komen, ze een Google-zoekopdracht uitvoeren. Ze zijn zich niet per se bewust van wat uw beste inhoud is, en daarom wilt u uw beste inhoud leveren. Belangrijk is dat u het wilt personaliseren met de segmentatie.

U promoot niet al uw inhoud voor al uw bezoekers. Je personaliseert het op basis van hun interesses, omdat je ze al hebt gesegmenteerd op basis van het type inhoud dat ze hebben geconsumeerd. Dus als we een technische SEO-nieuwsbrief sturen, sturen we het beste van onze technische SEO-inhoud naar die mensen die al interesse hebben getoond in technische SEO.

Een van de belangrijkste dingen om te onthouden is dat u niet alleen uw nieuwe inhoud hoeft te promoten. Het is prima om ook het beste van uw oude inhoud te promoten, want nogmaals, uw gebruikers weten niet wat dat is. Dus vaak kun je in een inleidende e-mail, misschien de eerste e-mail die ze in een reeks ontvangen, oude berichten promoten en markeren of zelfs in een reeks doen.

“Dit is onze beste content van de afgelopen vijf jaar. Zorg dat je dit niet mist.” Die oude inhoud, als het echt de beste is, zal vaak beter presteren dan uw nieuwere inhoud. Dus dat is hoe je je beste inhoud kunt personaliseren, segmenteren en verzenden om meer promotie en meer oog te krijgen voor je beste SEO-inhoud en hopelijk meer links, delen en dat alles om het vliegwiel draaiende te houden.

4. Stimuleer delen

Dus niet alleen hebben we aanmeldingen gestimuleerd, nu we in het e-mailgedeelte zitten en e-mails versturen, willen we delen stimuleren. Dat is mijn vierde tip, stimuleer het delen, omdat we niet alleen willen dat mensen de inhoud bezoeken en lezen, we hopen dat ze het ook met hun publiek zullen delen. Een van de manieren waarop ik dat graag doe, is door mijn beste delers te segmenteren.

Wat bedoel ik hier nu mee? Ik segmenteer niet alleen op interesse, maar ik segmenteer op invloed. Dus ik zou een lijst kunnen samenstellen met influencers of mensen die ik ken in mijn specifieke branche die zich hebben aangemeld. Misschien heb ik ze getarget. Net zoals ik mensen exclusieve inhoud aanbied om zich aan te melden voor de e-maillijst, bied ik mijn delers exclusieve inhoud aan voordat ik deze met de rest van de wereld deel.

Dus ik zou mijn deelsegment kunnen e-mailen en zeggen: “Hé, we hebben net een bericht gepubliceerd. We hebben het aan niemand verteld. We gaan het morgen op sociale media aankondigen. Maar ik wilde je het van tevoren laten weten als je wilt het delen met je volgers.” Omdat we het exclusief hebben gemaakt, hebben we het niet met onze volgers gedeeld, het geeft onze influencers iets om te delen en het zorgt ervoor dat ze zich speciaal voelen en het delen met hun eigen publiek.

Er zijn verschillende strategieën die je daarvoor kunt gebruiken. Maar het is vaak een effectieve tactiek om je beste delers te segmenteren. Het is een beetje geavanceerd, maar dat kan het delen stimuleren en hopelijk je SEO helpen.

5. Zoekwoordonderzoek

Tot slot, als we het over SEO hebben, hebben we het over trefwoordonderzoek . Zoekwoordonderzoek is een van die SEO-gebieden die heel goed werkt bij het opnemen in e-mail.

Nu, hier bij Moz, hebben we een tool genaamd Keyword Explorer . Er zijn andere hulpmiddelen. Maar miljoenen suggesties voor zoekwoorden. Traditioneel gebruik je in SEO trefwoordonderzoek om je inhoud te bepalen, waarbij je je richt op trefwoorden waarin je publiek interesse heeft. We hebben hier bij Moz veel handleidingen over hoe je dat kunt doen, hoe je inhoud rond trefwoorden kunt targeten.

Maar je kunt dat zoekwoordenonderzoek ook gebruiken in je e-mails. Een van de belangrijkste plaatsen om ze te gebruiken is de onderwerpregel van uw e-mail. Als u weet in welke interesse uw doelgroep geïnteresseerd is, kunt u door uw segmentering de zoekwoorden gaan begrijpen die hen naar hun inhoud hebben geleid, en het gebruik van dezelfde zoekwoorden in de onderwerpregels van uw e-mail kan uw open-percentages verbeteren. Maar dat is niet de enige plek.

Een van mijn favoriete plaatsen om zoekwoorden te gebruiken, is in de aanmeldings-CTA. Dus als je een aanmeldingsformulier op je website hebt, kun je een generiek aanmeldingsformulier gebruiken, zoals, hey, meld je aan voor onze nieuwsbrief. Oké, dat is niet erg effectief. Maar als u de zoekwoorden gebruikt, de gerichte zoekwoorden zich aanmelden voor onze technische SEO-tips of onze lokale SEO of onze beste recepten voor hondenvoer, zullen de zoekwoorden die mensen gebruiken om uw website te vinden de beste zoekwoorden zijn om in uw CTA’s op te nemen. laat ze zich aanmelden. U gebruikt trefwoorden in de onderwerpregels van uw e-mail om ze terug te brengen naar uw inhoud, enzovoort, enzovoort. Het is een ander onderdeel van het effectieve vliegwiel.

Bonus: verander je beste e-mails in inhoud

Dus tot slot, bonustip, ik wil ervoor zorgen dat je niet vergeet om je beste e-mails om te zetten in inhoud. Uw inhoud hoeft niet uitsluitend in afzonderlijke kanalen te leven. Als je geweldige e-mails naar je publiek schrijft, die veel betrokkenheid krijgen, die superhoge open rates hebben, zijn dat e-mails die je kunt omzetten in inhoud voor je website.

Of als u een populaire nieuwsbrief heeft, kunt u eenvoudig al uw e-mails in HTML archiveren, zodat mensen kunnen zoeken. Misschien wil je dat om bepaalde redenen niet doen als de kwaliteit niet erg goed is. Maar als de e-mails echt goed zijn, ga je gang en verander ze in inhoud, want dat zal ook je SEO helpen.

Okee. Ik hoop dat je genoten hebt van deze tips. Als je vragen hebt over e-mail of SEO, neem dan contact op met het team hier bij Moz. Wij zijn hier om te helpen. Ik hoop dat jullie het leuk vonden, iedereen, en deel deze video alsjeblieft. Oke, dankjewel.

Videotranscriptie door Speechpad.com .

Dit bericht is gepost in seo. Bookmark de link.
This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.