Reisschrijver worden [REPOST] Stel je voor: je schrijft al jaren. Vanaf het bureau in uw kantoor. Je kijkt jarenlang naar dezelfde planten, dezelfde boeken en hetzelfde uitzicht vanuit je raam. Je schrijft over veel dingen, het is je werk en je vindt het geweldig

Leestijd: 4 minuten

Bron

Stel je voor: je schrijft al jaren. Vanaf het bureau in uw kantoor. Je kijkt jarenlang naar dezelfde planten, dezelfde boeken en hetzelfde uitzicht vanuit je raam. Je schrijft over veel dingen, het is je werk en je vindt het geweldig.

En door jouw vakgebied kun je overal werken, ben je gewild, heb je vast werk, maar word je niet uitgedaagd. Je wilt vertakken.

Dus het is misschien gewoon tijd om je vaardigheden op de weg te nemen en jezelf te positioneren als reisschrijver.

Makkelijker gezegd dan gedaan? Misschien, maar hier zijn enkele tips die u op weg kunnen helpen.

Reis

Schok! Ja, om een reisschrijver te worden, moet je reizen. Je moet naar meerdere locaties gaan en ze bekijken. Maar bekijk ze niet op een basisniveau – het moet dieper gaan dan dat. Je moet de cultuur kennen, het beste eten, de verborgen juweeltjes – het temperament van de mensen. Wat lastig is als je maar een paar dagen op één plek bent.

Denk aan ‘basis’. Bedenk dat je misschien gewoon een basis in sommige continenten moet creëren of kopen, waar je kunt rondreizen maar altijd een ‘thuis’ hebt om naar terug te keren. Een uitstekende manier om uw eerste locatie te bepalen, is door dingen te bekijken zoals de lancering van een nieuw onroerend goed of woningbouwprojecten. Dit geeft je de tijd om ze van tevoren te bekijken, tijd om thuis af te ronden en je voor te bereiden op het grote avontuur.

Schrijven

Je schrijft al, dus dat zal voor jou niet anders zijn. En natuurlijk moet je de klanten die je hebt behouden omdat ze de rekeningen betalen (of de vliegtickets binnenkort). Maar je moet nu ruimte maken in je leven om over reizen en cultuur te schrijven. Richt online een ruimte in, koop de hosting en het domein en begin te werken aan de basis van uw reisschrijfruimte. Dit is ook het moment om verschillende reismagazines te bekijken en te pitchen dat je een tijdje op X-locatie zult zijn en graag Y-verhaal zou schrijven.

Dingen om te overwegen

Hoewel je misschien ongelooflijk goed thuis bent in het schrijven over films, eten of investeringen, is eten misschien nog niet je sterkste punt. Overweeg een cursus schrijven over reizen, je kunt misschien een geweldige online vinden die je de tools geeft die je nodig hebt om aan de slag te gaan. Misschien wil je ook investeren in wat uitrusting. Hieronder gaan we in op fotografie, maar er zijn enkele andere dingen die dit veel gemakkelijker voor u kunnen maken. Een dictafoon zal waarschijnlijk een must zijn – omdat een notitieboekje en potlood niet altijd in de buurt zijn en later transcriberen is best goed omdat je de sfeer en de toon van je stem kunt horen. Een geweldige rugzak – licht met veel vakken. Het boek dat bijna alle reisschrijvers aanbevelen is Lonely Planet’s Guide to Travel Writing . Maar als je wat superinspiratie wilt, kijk dan eens naar iets van Anthony Bourdain.

Gramatikaal correct en geen speelfouten

Dit wordt essentieel voor je hele carrière. Zoals we al eerder zeiden, je schrijft al een tijdje, dus je kent de oefening. Onderzoek, ontwerp, schrijf, bewerk, verwijder, proef en controleer opnieuw. Maar je wilt dat dit groter is, meer. Dus je moet een stijl en toon vinden die zo ‘jij’ is dat mensen verliefd worden op je schrijven en je stuk kunnen uitkiezen zonder de by-line. Kwaliteit is belangrijk, grammatica is belangrijk, spelling is belangrijk … dus doe je best om het goed te doen.

reisschrijver

Foto door Element5 Digital op Unsplash

Foto’s

Naast je woorden zul je ook prachtige foto’s moeten maken. Ze zullen evenveel, zo niet meer, van een verhaal moeten vertellen. Uitzonderlijke fotografie krijgt aandacht en houdt die ook vast. De foto kan genoeg zijn voor mensen om het hele artikel te lezen. In sommige gevallen kan reisfotografie net zo lucratief (zo niet meer) zijn dan het schrijven zelf.

Als je wilt pitchen voor reisredacteuren, dan heb je een aantal foto’s nodig voor elk stuk dat je indient – omdat ze de afbeeldingen nodig hebben die bij het artikel passen – en wat kan je beter gebruiken dan de foto’s die de schrijver heeft gemaakt? Natuurlijk moet je er wat tijd aan besteden, en een fatsoenlijke camera – en de juiste lens, maar dat komt met de tijd.

Niche

Hoewel het schrijven van reizen vrij breed is, is het de moeite waard om daar een niche in te overwegen. Dit kan een bepaalde stad of continent zijn, voedselreizen of misschien zelfs budgetreizen. Denk na over wat je wilt bereiken met je schrijven, wie je wilt inspireren, en dat geeft je alle belangrijke indicatoren van de niche waar je voor moet gaan. Na verloop van tijd zul je jezelf als een expert positioneren en ook op die manier kunnen pitchen.

Industrie

Het is erg belangrijk dat de informatie die u geeft zo nauwkeurig mogelijk is. De reisindustrie verandert snel, bedrijven openen en sluiten – en de bescherming die mensen krijgen als het gebeurt. U moet ook op de hoogte zijn van de informatie die door toeristenbureaus wordt verstrekt in termen van wetten of regels waarvan mensen op de hoogte moeten zijn voordat ze aankomen. Het kan betekenen dat u urenlang persberichten en updates moet lezen, maar de informatie die u geeft zal die diepgaande kennis bevatten die u stevig in de deskundige opdracht zal plaatsen.

Als het gaat om schrijven over reizen, moet je je stijl verfijnen en definiëren. Weet wat je inhoudelijk wilt leveren. Zorg voor een ruimte om dit te doen wanneer de tijdschriften of grotere reissites uw standplaatsen niet oppikken en overweeg om meer dan één basis te hebben. En onthoud wanneer je pitcht, als je een serie in gedachten hebt – meer dan één stuk klaar hebt om te gaan – redacteuren snel handelen als ze iets vinden dat ze leuk vinden en willen uitvoeren.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.