Nu live: 5 B2B-merken winnen met livestream-inhoud Hoe kunnen B2B-merken de toenemende kracht van livestreamingcontent benutten om de betrokkenheid van het publiek op te bouwen? In de loop van de pandemie zijn livestream-evenementen naar onze schermen gekatapulteerd en naar veel nieuwe gebieden van ons zakelijke leven, en naarmate 2022 opdoemt, is er geen teken dat het gebruik van livestream-inhoud zal verdwijnen.

Leestijd: 5 minuten

Bron

Vier marketeers dragen koptelefoons voor livestreaming groepsafbeelding

Vier marketeers dragen koptelefoons voor livestreaming groepsafbeelding Hoe kunnen B2B-merken de toenemende kracht van livestreamingcontent benutten om de betrokkenheid van het publiek op te bouwen? In de loop van de pandemie zijn livestream-evenementen naar onze schermen gekatapulteerd en naar veel nieuwe gebieden van ons zakelijke leven, en naarmate 2022 opdoemt, is er geen teken dat het gebruik van livestream-inhoud zal verdwijnen. Het tegenovergestelde lijkt in petto, en terecht, zoals onze CEO Lee Odden eerder dit jaar schetste in ” Hoe B2B-merken het vertrouwen kunnen vergroten in Livestream Video, Podcast en Clubhouse Marketing “, onderzoeken hoe boeiende B2B-marketingervaringen belangrijker zijn dan ooit. Hoe bereiken B2B-merken vandaag de dag succes met livestreaming? Laten we de camera’s en microfoons aanzetten en een kijkje nemen naar vijf wereldwijde B2B-merken die succes hebben gehad door goed gepland en innovatief gebruik van livestreaming-inhoud. 1 — SAP Met zijn Better Together, SuccessFactors en andere livestreaming-initiatieven heeft het wereldwijde enterprise-softwarebedrijf SAP* digitale transformatie rechtstreeks naar zijn klanten, partners en opinieleiders gebracht. Voor de serie Better Together: Customer Conversations is live-streaming via LinkedIn Live gebruikt om de communicatie rond het SAP Business Technology Platform te bevorderen, waarbij live-streaming ook wordt gekoppeld aan bijbehorende podcast, blog en sociale inhoud. Recente afleveringen zijn onder meer het verbeteren van duurzaamheid en efficiëntie door middel van digitale transformatie, duurzame IT voor uw bedrijf en bedrijfsresultaten, en succesverhalen gericht op het omzetten van klantenservice in klantervaring. Voor de Rise of HXM- serie van SuccessFactors is ook live-streaming met LinkedIn Live opgenomen, samen met content op het gebied van human experience management (HXM) op YouTube, Facebook en in andere niet-video-indelingen voor digitale content, met recente afleveringen die de industrie binnenhaalden onderwerpen experts om te onderzoeken “Breng uw werknemerservaringen naar het volgende niveau in het nieuwe werk”, “De 6 stappen naar een krachtige digitale leerervaring” en “De opkomst van HXM: hoe HR in de cloud uw mensen versnelt – eerst Strategie.” 2 — Vimeo Vimeo Vimeo, leverancier van videohosting-, deel- en servicesplatforms, heeft het B2B-landschap tijdens de pandemie steeds meer omarmd en heeft onlangs zijn Vimeo Events- platform gelanceerd met een reeks krachtige livestreamingfuncties. Met zijn VimeoEvents-aanbod heeft Vimeo gewerkt om te voldoen aan de toenemende eisen die B2B-bedrijven hebben gehad als het gaat om live-streaming, en met een robuuste functieset inclusief tools om te gebruiken voor, tijdens en na live-evenementen, zullen er waarschijnlijk fascinerende use-cases zijn in 2022 en daarna naarmate het product rijpt. Vimeo CEO Anjali Sud deelde onlangs het nieuws over de lancering op LinkedIn , waarbij hij nota nam van het ambitieuze doel van het platform om webinars mooi te maken en evenementen voor marketeers te democratiseren. 3 — Eaton Eaton Het wereldwijde energiebeheerbedrijf Eaton heeft met succes livestreaming gebruikt om een verscheidenheid aan onderwerpen te belichten, waaronder een aanstaande LinkedIn Live-uitzending gericht op inclusie en diversiteit . Recente livestream-inhoud bevat afleveringen over “Een digitale mindset mogelijk maken: wat het is en hoe het te krijgen”, “Van technische student tot vice-president, hoe u uw carrière kunt opbouwen” en “Eigendom nemen over uw carrière: leidende vrouwen the way at Eaton”, die elk laten zien hoe livestream-inhoud niet alleen informatie kan geven, maar ook gesprekken kan stimuleren en thought leadership kan opbouwen. Eaton’s livestreaming-inhoud omvat een serie ‘Ask the Experts’ en bevat ook interactieve sociale-media-elementen om livestreams te begeleiden, zoals LinkedIn-peilingen waarin vragen worden gesteld over aankomende afleveringen. Zari Venhaus , vice-president bedrijfsmarketingcommunicatie bij Eaton, was te zien in onze Break Free B2B Marketing-serie video- en podcastinterviews, in ” Break Free B2B Series: Zari Venhaus on How to Scoot Your Way to Martech Transformation Through Storytelling “, dat hieronder kun je kijken. 4 — Orakel Met een verscheidenheid aan livestreaming-inhoud, waaronder Oracle Live en virtuele evenementen zoals Oracle Database World, heeft Oracle* live-evenementen gebruikt om inzichten van wereldwijde opinieleiders te delen, en biedt het ook inhoudsarchieven voor toegang zodra een stream is afgelopen. Recente Oracle Live-evenementen omvatten onder meer sessies over ‘The Future of CRM: Engineering Better Experiences’, ‘Connect Your Enterprise with AI-Driven Analytics’ en ‘Build the Future of Business with Oracle Cloud Applications’. Srijana Angdembey , directeur social media marketing bij Oracle, ging zitten met onze eigen CEO Lee Odden voor een fascinerende aflevering van onze Inside B2B Influence-show, ” Inside Influence 8: Srijana Angdembey van Oracle over hoe invloed betere B2B-klantervaringen creëert “, inclusief haar inzicht in live-streaming video-evenementen en andere interactieve B2B-content. 5 — SAS SAS Het wereldwijde analysesoftwarebedrijf SAS gebruikt steeds vaker livestreaming-inhoud om de impact van hun producten op het leven van mensen te laten zien, en heeft de kracht van streaming gebruikt om verhalen tot leven te brengen. SAS gebruikt zijn SAS Events live-streaming content om in contact te komen met prospects, klanten en zijn eigen teamleden, zoals in recente afleveringen “Be Curious. Wees innovatief’, ‘Momenten zijn belangrijker dan ooit nu CX hybride wordt’ en ‘U bevindt zich in de cloud! Van uitdaging tot besluit”, samen met zowel live als on-demand webinarcontent. Digitaal evenementenplatform Brightcove belichtte enkele van de creatieve manieren waarop SAS live-streaming heeft gebruikt om een nogal ongrijpbaar product tot leven te brengen in zijn ” How SAS Used Video to Show Their Products’ Impact on People’s Lives “. Take Two – Livestream-inhoud kan blijven bestaan via GIPHY Op zichzelf is het type livestreaming-inhoud dat we hier hebben gezien van SAP, Vimeo, Eaton, Oracle en SAS, een krachtig element voor B2B-contentmarketeers om te gebruiken. Laat de waarde van die inhoud echter niet alleen tijdens de livestreaming bestaan, want deze heeft veel meer kracht in een hele reeks afgeleide vormen. Livestreaming-inhoud kan een veel langere levensduur hebben wanneer deze wordt opgenomen in digitale middelen zoals:

  • Blogartikelen gebouwd op livestreamtranscripties
  • Verzamel berichten van meerdere livestream-afleveringen die allemaal over één onderwerp gaan
  • Video-inhoud voor verschillende sociale platforms
  • Audio-inhoud voor het delen van podcasts

Lees meer over de voordelen van het hergebruiken van B2B-content in onze ” Een smakelijke, strategische toevoeging aan de contentmarketingtabel: ‘Repurposed Content Cobbler’ ” en ” 5 tips voor het promoten van B2B-content die samen met influencers is gemaakt .” Het maakt niet uit hoe je het streamt, bekroonde B2B-marketing kost veel tijd en moeite om te maken. Daarom kiezen veel bedrijven ervoor om samen te werken met een topbureau voor digitale marketing zoals TopRank Marketing. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over hoe we u kunnen helpen, zoals we hebben gedaan voor bedrijven variërend van LinkedIn, Dell en 3M tot Adobe, Oracle, monday.com en anderen. * SAP en Oracle zijn klanten van TopRank Marketing.

Het bericht Nu live: 5 B2B-merken winnen met livestream-inhoud verscheen eerst op B2B Marketing Blog – TopRank® .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.