10 dingen die u niet meer moet doen in uw marketing-e-mails Wist u dat ongeveer 45% van de verzonden e-mails als spam wordt beschouwd? Ja, dat nummer klinkt slecht. Misschien zijn uw marketing-e-mails geen spam, maar kunnen ze door uw ontvanger als één e-mail worden behandeld.

Leestijd: 8 minuten

Bron

X dingen die u niet meer moet doen in uw marketing-e-mails omslagfoto

Wist u dat ongeveer 45% van de verzonden e-mails als spam wordt beschouwd?

Ja, dat nummer klinkt slecht.

Misschien zijn uw marketing-e-mails geen spam, maar kunnen ze door uw ontvanger als één e-mail worden behandeld.

Opmerking: dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd in juni 2015 en is in november 2021 bijgewerkt met nieuwe tips en gegevens.

Voor sommige mensen is e-mailmarketing de beste manier om te gaan, maar anderen maken grote fouten in hun marketing-e-mails en denken dat het niet werkt.

Dus voordat je e-mailmarketing achter je laat, waarom analyseer je dan niet eerst je marketing-e-mails? Misschien zijn er dingen die je kunt verbeteren die je nog niet hebt gezien, daarom mislukken je inspanningen jammerlijk.

Dus, zonder verder oponthoud, hier zijn de top 10 dingen die u moet stoppen met doen in uw marketing-e-mails om open tarieven en conversies te verhogen.

1. Algemene onderwerpregels

Serieuze vraag. Hoeveel e-mails ontvangt u elke dag? Misschien te veel dat je ze niet allemaal kunt lezen.

Volgens TechJury ontvangt de gemiddelde kantoormedewerker ongeveer 120 e-mails per dag.

Hoe groot is de kans dat uw e-mail als een van de weinige wordt geopend? Of zelfs net opgemerkt?

Te laag als je onderwerpregel niet zo briljant is als de e-mailonderwerpregels van Buzzfeed.

Buzzfeed Marketing-e-mails Onderwerpregel

Onderwerpregels zijn een van de meest cruciale onderdelen van een e-mail, daarom moet je heel voorzichtig zijn bij het maken van een e-mail.
Maar goed dat er manieren zijn die u kunt volgen om ervoor te zorgen dat uw e-mails rechtstreeks naar de inbox van uw ontvangers gaan – wat een grotere kans betekent om te worden geopend!

  1. Vermijd spamachtige woorden zoals ‘gratis’, ‘beperkte tijd’, ‘kopen’ en het gebruik van hoofdletters, zoals ‘HERINNERING’ en ‘KLIK’.
  2. Wees duidelijk. Geestig of super creatief zijn met de onderwerpregel is prima, maar zorg ervoor dat je de duidelijkheid niet in gevaar brengt. Wees duidelijk in je boodschap en intentie, en voorkom teleurstelling bij je ontvangers door een onderwerpregel op te nemen die niet verder wordt uitgelegd in de inhoud.
  3. Wees beknopt. Onderwerpregels die werken, hebben 50 tekens of minder. Beknopte onderwerpregels worden aanbevolen als u wilt dat deze volledig worden weergegeven in het e-mailvenster, vooral voor mobiele apparaten.

Een goede onderwerpregel is niet zo algemeen dat hij niet echt met uw ontvangers spreekt, maar moet hen aansporen iets te doen of laten zien dat ze baat zullen hebben bij het lezen van uw e-mail.

Tip: A/B test je onderwerpregels

Bij A/B-testen verandert u bepaalde delen van uw e-mail, of het nu gaat om de onderwerpregel of de hoofdtekst, om te zien hoe de wijzigingen uw resultaten beïnvloeden.

Door A/B-testen krijg je te zien wat werkt bij je publiek en wat niet. Als uw onderwerpregels met woordspelingen bijvoorbeeld consequent hogere open rates krijgen, weet u dat het beter is om punny onderwerpregels te hebben.

2. Afbeeldingen die niet goed worden weergegeven

We hebben allemaal wel eens meegemaakt dat we marketing-e-mails met kapotte afbeeldingen ontvingen.

Ik weet het… dat is frustrerend.

Hoewel je jezelf of je e-mailmarketeers niet altijd de schuld kunt geven van dit soort gevallen, omdat niet alle ontvangers visuele elementen kunnen ontvangen – sommige kunnen alleen in platte tekst ontvangen.

Wat u in plaats daarvan kunt doen, is het gebruik van afbeeldingen beperken en ervoor zorgen dat u de juiste alt-tekst voor al uw afbeeldingen hebt om te voorkomen dat uw lezers geen idee hebben waar uw afbeeldingen over gaan.

Buzzfeed Marketing-e-mails ALT-tekst

3. Gebruik van “noreply” e-mails

Lomography Marketing-e-mails zonder antwoord

Algemene adressen, vooral ‘no-reply’-adressen, voorkomen dat uw lezers contact opnemen met uw bedrijf. En dat willen we niet.

We willen e-mails ontvangen met e-mailadressen waarop we kunnen antwoorden – waar we vragen kunnen stellen of feedback kunnen geven.

Het is ook bewezen dat ‘no-reply’-e-mailadressen de open-rates verlagen en het aantal afmeldingen en klachten verhogen.

Als je er nog niet van overtuigd bent dat je moet stoppen met het gebruik van ‘no-reply’ e-mail, zal deze richtlijn je misschien eindelijk overtuigen.

De CAN-SPAM-wet: een nalevingsgids voor bedrijven

Volgens het eerste item in de CAN-SPAM Act moeten “Uw “Van”, “Aan”, “Reply-To” en routeringsinformatie – inclusief de oorspronkelijke domeinnaam en het e-mailadres – nauwkeurig zijn en de persoon of het bedrijf identificeren wie de boodschap heeft geïnitieerd.”

4. Algemene begroetingen

Personalisatie is een zeer belangrijk onderdeel van het maken van e-mail. We geven waarde en aandacht aan e-mails waarvan we weten dat ze speciaal voor ons zijn gemaakt. En hoe weten we dat het voor ons is?

Als het aan ons geadresseerd is – als er namen worden genoemd.

Dus stop met die aanhef “Aan wie het aangaat”, “Geachte heer”, of erger nog, “{INSERTFIRSTNAME}” en begin echte namen te gebruiken.

“…jaren en jaren van het doorzoeken van e-mails heeft mensen geconditioneerd om alles weg te gooien dat niet afkomstig is van een herkenbare vriend of familielid en/of niet opent met een persoonlijke begroeting. Elk bericht dat niet bij naam naar de ontvanger verwijst, wordt weggegooid – punt – om nooit meer over na te denken. U moet op voornaam zijn bij uw ontvanger. Dat zal je bij wijze van spreken binnen de deur krijgen en de ontvanger open laten om je bericht te lezen. -Dan Forootan ( Hoe belangrijk is personalisatie voor uw e-mailmarketingcampagne? )

Als je e-mailmarketingsoftware gebruikt, controleer dan of je de juiste shortcodes voor personalisatie typt. U wilt niet dat uw abonnee eindigt met een ‘Geachte’, of nogmaals, {INSERTFIRSTNAME}.

5. Misleidende inhoud in marketing-e-mails

Je beloofde iets goeds in je onderwerpregel. Nu zorg je ervoor dat de inhoud dat rechtvaardigt.

Ik ben al geruime tijd geabonneerd op HubSpot en ze komen hun beloften altijd na. Als ze zeggen dat er een gratis gids of eBook is meegeleverd, verwacht dan dat er een downloadlink in die e-mail zit – en verwacht dat het echt gratis is.

HubSpot-e-mailinhoud

Vermijd, net als het onderwerp, het gebruik van spam-triggerwoorden zoals ‘prijs’, ‘gratis’, ‘bonus’, ‘kopen’ en ‘bestellen’. Gebruik in plaats daarvan overtuigende woorden als ‘omdat’, ‘jij’ en ‘verbeelden’.

U kunt HubSpot’s The Ultimate List of Email Spam Trigger Words gebruiken om te weten wat u moet vermijden.

6. Geen call-to-action

Tenzij je een persoonlijke e-mail stuurt en alleen hallo wilt zeggen, heb je een call-to-action nodig .

De reden waarom u via e-mail op de markt brengt, is omdat u iets wilt verkopen of omdat u wilt dat uw lezers van u profiteren. Het punt is dat je ofwel wilt geven, of je hebt iets nodig – meestal beide.

Maak je intenties duidelijk door een call-to-action te plaatsen. En begeleid uw publiek over wat ze moeten doen – tot de allerlaatste stap.

“Wees duidelijk en direct tegen uw gebruikers en vertel ze precies wat u wilt dat ze doen.” – Conversieratio-experts

KISSmetrics is altijd genereus geweest met het geven van stappen en opties. Neem dit voorbeeld hieronder:

KISSmetrics-oproep tot actie

Het opnemen van een korte uitleg of opsommingstekens van de functies van uw product met een call-to-action-knop is ook een goede manier om te converteren.

Evernote-oproep tot actie

7. Meerdere marketing-e-mails met dezelfde inhoud

Weken geleden heb ik een fout begaan die niemand ooit zou mogen volgen.

Ik publiceerde een bericht in SEO Hacker en besloot later de kop en slugs aan te passen. Daar is niets mis mee – je kunt je titel en slugs altijd veranderen als je denkt dat dit nodig is. Wanneer uw gepubliceerde bericht echter automatisch naar duizenden abonnees wordt verzonden, moet u voorzichtig zijn.

Ik gebruik een e-mailmarketingsoftware genaamd AWeber en elke keer dat we een artikel publiceren, stuurt het automatisch een update naar onze abonnees als volgt:

SEO Hacker E-mailmarketing

Zodra het is verzonden en je de slugs van je bericht hebt gewijzigd, genereert het een nieuwe e-mail, ongeacht of het hetzelfde bericht is of niet. Dat is wat ik deed, en dat is het gevaarlijke deel.

Alleen al door de slugs aan te passen, heb ik twee e-mails (op dezelfde dag) verzonden met twee verschillende titels maar dezelfde inhoud en is gericht op hetzelfde artikel.

SEO Hacker E-mailmarketingfout

Niet zo’n leuke zet!

Het kan uw lezers in verwarring brengen, of ze hechten misschien helemaal geen belang aan uw e-mails, want echt, wie wil er gebombardeerd worden met meerdere e-mails met dezelfde inhoud?

8. Geen mogelijkheid om je af te melden voor marketing-e-mails

Geef toe, zelfs als je boeiende inhoud hebt, zullen er altijd mensen zijn die het niet leuk vinden (of niet meer leuk zullen vinden) om marketing-e-mails te ontvangen. Daarom moet je ze de mogelijkheid geven om zich uit te schrijven – en zichtbaar te maken.

Een tijdje geleden begon Gmail de afmeldlinks boven aan berichten weer te geven.

Afmelden Google-functie

Maar je moet nog steeds een knop ‘uitschrijven’ opnemen. Mijn Leadership Stack Podcast- e-mails hebben deze optie bijvoorbeeld in de voettekst.

Afmelden knop

9. De klanten niet segmenteren voor marketing-e-mails

Een andere grote fout die u mogelijk begaat, is vergeten uw klanten te segmenteren. Klantsegmentatie is het proces waarbij klanten worden gegroepeerd op basis van verschillende factoren, zoals leeftijd, geslacht, branche en andere.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat uw klanten goed worden gesegmenteerd, zodat de e-mails die ze ontvangen, gepersonaliseerd zijn. Sommige van mijn klanten werken bijvoorbeeld in marketing, sommige werken in SEO en anderen zijn ondernemers. Als de e-mails die ze ontvangen niet passen bij hun demografie, zouden ze zich gewoon afmelden omdat ik geen waarde aan hun leven toevoeg.

Bovendien voelt het niet goed om het soort inhoud te ontvangen dat iedereen ontvangt. Als klant wil je aangesproken worden. Het segmenteren van klanten helpt daarbij.

10. Generieke inhoud hebben

Ik heb het al iets eerder aangeroerd: het hebben van generieke inhoud doet niemand iets goeds. Uw klanten willen niet dezelfde inhoud ontvangen als alle anderen. Ze willen dat je met ze praat.

Stel dat u om een donatie vraagt en dat u van iedereen hetzelfde bedrag vraagt. Wat als een derde van de mensen aan wie je die e-mail hebt gestuurd, van salaris tot salaris leeft, het andere derde comfortabel leeft en het laatste derde rijk is? Het is onredelijk om te verwachten dat ze allemaal $ 50 geven, en uw e-mail zal hen laten zien dat u niet om hun situatie geeft.

U kunt dat voorkomen door uw e-mail te personaliseren met dynamische inhoud, waarbij bepaalde delen van uw e-mail worden ingevuld door de gegevens die uw klanten u verstrekken. Dit maakt de e-mail – je raadt het al – persoonlijk voor de klant. Volgens Keela: “In vergelijking met niet-gepersonaliseerde e-mailcampagnes, leveren gepersonaliseerde e-mails 29% hogere unieke open-rates en 41% unieke klikrates op.”

Belangrijkste afhaalmaaltijden

Soms worden we zo opgewonden dat we er meteen in willen springen en dingen alleen maar doen ter wille van de marketing, zodat we geen kans hebben op een goede planning en uitvoering.

Maar dat is niet hoe het zou moeten zijn – zelfs niet in e-mailmarketing.

Af en toe moet je een audit van je e-mailmarketing doen. Stel jezelf de vraag: “Hoe werkt het voor mij?” en “Wat zijn de dingen die ik moet verbeteren?” Dan kun je verschillende stijlen, verschillende benaderingen, misschien verschillende tonen proberen, maar bega nooit deze 10 e-mailmarketingzonden. Tenzij je in de spamfolder van je ontvangers wilt belanden.

En natuurlijk, als je er absoluut zeker van wilt zijn dat deze 10 hoofdzonden niet zullen worden begaan, hebben we een die je kunt bekijken.

Veel plezier met e-mailmarketing en laat me weten wat je ervan vindt!

Het bericht 10 dingen die u niet meer moet doen in uw marketing-e-mails verscheen eerst op SEO Services Agency in Manilla, Filippijnen .

Dit bericht is gepost in seo. Bookmark de link.
This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.