8 gevaarlijke PPC-fouten om dit vakantieseizoen te vermijden Je eten wordt gekocht, familie en vrienden zijn uitgenodigd en cadeautjes worden ingepakt. Je denkt misschien dat je een vakantieprofessional bent totdat je online inlogt om je PPC-account in puin te vinden! Omdat dit seizoen zo’n belangrijke tijd is voor talloze bedrijven, wilt u niet het slachtoffer worden van PPC-fouten als het gaat om uw vakantiemarketing.

Leestijd: 5 minuten

Bron

Je eten wordt gekocht, familie en vrienden zijn uitgenodigd en cadeautjes worden ingepakt. Je denkt misschien dat je een vakantieprofessional bent totdat je online inlogt om je PPC-account in puin te vinden!

vakantie ppc fouten: het kerstfeest op kantoor

Omdat dit seizoen zo’n belangrijke tijd is voor talloze bedrijven, wilt u niet het slachtoffer worden van PPC-fouten als het gaat om uw vakantiemarketing. ‘Dit is het seizoen om veelvoorkomende PPC-valkuilen tijdens de feestdagen te onthouden – en hoe u ze kunt ontwijken.

Ik ga mijn tips delen over hoe je deze kerstgevaren kunt omzetten in kerstcadeaus die je account graag wil uitpakken.

1. Je uitgaven iets te veel opdrijven

Jouw vakantiemarketing opvoeren betekent niet dat u overboord moet gaan met het verhogen van uw PPC-budgetten . Hoewel het in sommige bedrijfstakken bekend is dat de biedprijzen tijdens de feestdagen tot wel 140% stijgen ten opzichte van hun jaargemiddelde, laat dit u niet afschrikken om uw biedingen en budget boven uw stand te verhogen.

Zie uw PPC-campagnes voor de feestdagen als een sport: u kunt de meest fitte persoon ter wereld zijn, maar u verliest het spel als u niet over de nodige vaardigheden beschikt. In dit geval is uw budget uw fitnessniveau en uw strategie uw vaardigheidsniveau. Uw budget kan u tot nu toe alleen brengen in PPC, maar uw optimalisatiestrategie zal de trofee mee naar huis nemen.

Met een toegenomen vraag en toegenomen concurrentie, vindt u het misschien een must om uw PPC-vakantiebudget te verhogen. Dat is volkomen redelijk, maar als u er voorzichtig mee bent, kunt u voorkomen dat u PPC-uitgaven verspilt.

2. Al uw PPC-budget in één tactiek stoppen

Ik had in het begin een waarschuwing moeten plaatsen dat er veel anekdotische analogieën in dit bericht zullen zijn. Zoals het spreekwoord zegt, leg niet al je eieren in één mand.

Buiten het seizoen heeft u misschien een ‘beproefde strategie’ die voor uw account werkt. Aangezien vakantieklanten dit seizoen echter overal op hun apparaten zullen zijn, is een multichannel-strategie de beste optie voor PPC-succes.

U wilt niet alleen andere PPC-strategieën rennen voor het geval één tactiek tekortschiet, maar u wilt ook uw PPC-mogelijkheden op alle kanalen maximaliseren.

lijst met PPC-kanalen voor online adverteren

3. Geen advertenties weergeven op mobiel

Een mobiele PPC-strategie is een vakantiestrategie die ervoor zorgt dat u dit seizoen elke potentiële klant binnenhaalt.

Het is geen geheim dat alle PPC-kanalen een enorm mobiel publiek hebben, en dat is nog belangrijker tijdens de feestdagen. In feite kiest 64% van de smartphonekopers voor mobiel zoeken voordat ze naar een winkel gaan, en 76% van de mobiele shoppers verandert van gedachten over welk merk ze kiezen nadat ze online hebben gezocht.

Een mobiele marketingstrategie voor de feestdagen moet duidelijke en beknopte advertentieteksten en bestemmingspagina’s bevatten die er goed uitzien op een mobiel scherm. Probeer ook uw mobiele marketing gaat een stap verder door hoger te bieden op mobiele apparaten, display-advertenties in apps te plaatsen of campagnes specifiek voor mobiele apparaten te implementeren.

vakantie ppc fouten: mobielvriendelijke zoekadvertentie

4. Niet inclusief zijn

Dit geldt voor al uw marketingideeën voor december . Dit jaar en daarna zou diversiteit en inclusie in PPC een gegeven moeten zijn bij het overwegen van de feestdagen.

Zo is 70% van de millennials (een grote PPC-demografie) eerder geneigd het ene merk te verkiezen boven het andere als dat merk in zijn promotionele aanbiedingen inclusie en diversiteit laat zien, zelfs als de kijker zich niet met die doelgroep identificeert.

Als u dit seizoen het meeste uit uw PPC wilt halen, moeten uw advertentietekst en creatieve middelen alle culturen en wintervakanties omvatten.

vakantie ppc fouten: inclusief advertentiemateriaal

Afbeeldingsbron

5. Iets te nieuw proberen

Schoonheidsspecialisten prediken tot bruiden en bruidegoms om niets nieuws te proberen in de week van hun huwelijk. Hetzelfde geldt voor PPC: vakantieperiodes met veel verkeer zijn niet ideaal om een strategie uit te proberen waar u niet 100% zeker van bent.

Als u in deze tijd naar opwindende nieuwe strategieën wilt gaan, begin dan klein met een budget met een laag risico en een back-upplan. Zorg ervoor dat u van tevoren onderzoek doet om te zien hoe vergelijkbare strategieën gedurende deze tijd in uw branche hebben gepresteerd. Het zou ook geen kwaad om uw account te controleren om inzicht te krijgen in uw vakantieprestaties in de afgelopen jaren, zodat uw verwachtingen op een redelijke plek terechtkomen voor een nieuwe strategie.

6. Uitval van bestemmingspagina

Het laatste dat u tijdens dit hoogseizoen nodig heeft, is dat uw bestemmingspagina voor de feestdagen met fouten wordt weergegeven. Voer een audit op de bestemmingspagina uit om er zeker van te zijn dat het goed is om de feestdagen door te komen. Dat kan praktijken omvatten zoals: het testen van uw formulieren of inkoopprocessen, het aanpassen van de kopie zodat het duidelijk en beknopt is en het controleren op mogelijke branden voordat u ze moet blussen.

vakantie ppc fouten: voorbeeld van bestemmingspagina

Afbeeldingsbron

7. Account afkeuringen of bewaarplichten

Met de recente update van het Google-beleid met drie waarschuwingen voor afkeuringen van advertenties, zou uw radar voor mogelijke afkeuringen zeer alert moeten zijn. Zelfs als u zich niet in een risicovolle branche bevindt, moet u uw advertenties nogmaals controleren op grammaticale fouten, niet-overeenkomende links of slechte advertentiesterkte.

Afgezien van het feit dat uw advertenties worden verwijderd, zou het nog erger zijn om uw hele account tijdens de feestdagen in de wacht te zetten. Navigeer in uw account naar het factureringsgedeelte en zorg ervoor dat uw betalingsgegevens up-to-date zijn.

In mijn ervaring heb ik ook veel accounts zien verdwijnen vanwege problemen met creditcardlimieten. Zorg ervoor dat uw betaalmethode een drempel heeft die past bij uw hoge vakantie-uitgaven.

8. Gebruik dezelfde advertentietekst als u normaal zou doen

Dit is het seizoen om uw advertenties op te fleuren! Profiteer van deze feestelijke tijd van het jaar om uw publiek iets nieuws te geven om naar te kijken. 50% van de consumenten zegt dat vakantieadvertenties hun aankoopbeslissingen beïnvloeden. Als u geen vakantiespecifieke advertentie plaatst, loopt u de invloedrijke kracht op de verkoop mis die de feestdagen hebben.

De feestdagen zijn voor velen een spannende tijd en u kunt de leuke kant van uw merk laten zien met authentieke en emotionele kerstteksten . Probeer bijvoorbeeld feestelijke taal in een tekstadvertentie te strooien, of verwissel uw merkkleuren voor vakantiekleuren op een display-advertentie.

Hoe uw bedrijf het seizoen ook viert, het zal zeker goed worden ontvangen door een enthousiast vakantiepubliek.

geweldig voorbeeld van vakantie-ppc-tekstadvertentie

Afbeeldingsbron

Verander deze PPC-fouten in overwinningen op het gebied van vakantiemarketing!

Denk je dat deze PPC-fouten tijdens de feestdagen onvermijdelijk zijn? Denk nog eens na! Om samen te vatten, hier onze tips om deze ellende om te zetten in overwinningen op het gebied van vakantiemarketing:

  1. Verhoog uw biedingen en budget alleen als dat nodig is.
  2. Voer een PPC-strategie met meerdere kanalen uit.
  3. Maak uw PPC-campagnes voor de feestdagen mobielvriendelijk.
  4. Zorg ervoor dat uw advertenties divers en inclusief zijn.
  5. Probeer niets nieuws waar u niet 100% vertrouwd mee bent.
  6. Controleer uw bestemmingspagina’s op mogelijke problemen.
  7. Los eventuele afkeuringen of betalingsproblemen op voordat het seizoen begint.
  8. Gebruik authentieke (en clichévrije!) copywriting voor de feestdagen
This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.