De 10 nieuwste Google Ads-updates: wat u moet weten (EN doen) Op 1 november kondigde Google de uitrol van conversiedoelen aan. Met deze nieuwe functie groepeert Google automatisch vergelijkbare conversieacties in categorieën van acties (zoals Aankopen of Leadformulieren indienen) die het meest relevant zijn voor uw bedrijf

Leestijd: 10 minuten

Bron

Op dit moment weten we dat het weerstaan van Google Ads-updates een beetje lijkt op…

sarah anderson hoeden van katten strip

… het hoeden van katten.

Maar dat betekent niet dat we ze niet kunnen verzamelen in no-nonsense razzia’s met de essentiële feiten en tips! Lees verder om te leren wat u echt moet weten over de nieuwste Google Ads-updates, waaronder:

 1. Conversiedoelen
 2. Aanbiedingsfuncties voor Shopping
 3. Nieuw budgetrapport
 4. Oneindig scrollen op mobiel
 5. Nieuwe OCI-helpertool
 6. Verbeterde conversies buiten bèta
 7. FLoC-testen teruggedrongen
 8. Geüpgrade advertentie-extensies
 9. Performance Max-campagnes uit bèta
 10. Conversies met betrokken weergaven voor video-display-advertenties

Lees verder voor feiten voor uw veelgestelde vragen.

1. Nieuwe conversiedoelen

 • Datum: 1 november
 • TLDR: Conversiedoelen groeperen conversieacties om biedingsoptimalisatie op campagne- of accountniveau mogelijk te maken.

Op 1 november kondigde Google de uitrol van conversiedoelen aan. Met deze nieuwe functie groepeert Google automatisch vergelijkbare conversieacties in categorieën van acties (zoals Aankopen of Leadformulieren indienen) die het meest relevant zijn voor uw bedrijf. U kunt vervolgens optimaliseren voor conversiedoelen door te definiëren welke conversieacties binnen dat doel moeten worden gebruikt om te bieden.

Er zijn drie doelen:

 • Standaarddoelen: de doelen die Google automatisch maakt uit uw conversieacties, waarvoor u ervoor kunt kiezen om het bieden in elke campagne te optimaliseren.
 • Standaarddoelen voor accounts: elk van de standaarddoelen waarvan u Google vertelt dat deze standaard moeten worden opgenomen en geoptimaliseerd in elke nieuwe campagne.
 • Aangepaste doelen: doelen die zijn samengesteld uit primaire en secundaire conversieacties. De primaire actie is de actie die u gebruikt om te bieden.

U kunt gegevens voor conversiedoelen bekijken door naar Tools > Meting > Conversies te gaan. Uw bestaande conversie-, conversie-optimalisatie- en biedstrategieën worden niet gewijzigd. Maar de terminologie verandert:

Wijzigingen in terminologie van conversiedoelen voor Google Ads

Actie die we voorstellen: doe een beetje een conversieactie-audit en bedenk op welke conversieacties u uw biedingen wilt richten en welke conversiedoelen u mogelijk als standaardaccount wilt instellen. Los ook de vastgelopen conversies op, zodat u het meeste uit deze nieuwe functie kunt halen.

2. Nieuwe functies voor dealbadges in Shopping

 • Datum: 28 oktober
 • TLDR: Uw productvermeldingen met een dealbadge kunnen nu worden weergegeven in een Deals-feed, plus verbeterde rapportage voor deze vermeldingen.

Bij het uitvoeren van Google Shopping-campagnes kunnen verkopers een badge ‘promotie’, ‘uitverkoop’ of ‘prijsdaling’ toepassen op hun productvermelding als deze aan de kwalificerende voorwaarden voldoet. Google kondigde in juli 2021 aan dat deze vermeldingen met een dealbadge nu beter zichtbaar zouden zijn met de prompt ‘bekijk deals gerelateerd aan uw zoekopdracht’ op het tabblad Shopping.

Toen, op 28 oktober, kondigde Google aan dat er nu (en zoals beloofd) een speciale feed voor deals is, altijd toegankelijk op het tabblad Shopping en die ook zal verschijnen in de reguliere zoekopdracht voor relevante zoekopdrachten (zoals ‘black friday-deals’).

google shopping tabblad deals feed op desktop

Houd er rekening mee dat de deals-feed ook op mobiel verschijnt.

Deze feed toont aanbevolen deals voor die gebruiker, op basis van hun zoekopdracht en browsegedrag, evenals de aantrekkelijkheid van het aanbod en de korting

Daarnaast heeft Google verbeteringen aangebracht in het Merchant Center om te laten zien welke van uw producten in aanmerking komen voor een dealbadge, evenals prestatiegegevens voor producten met dealbadge die afzonderlijk zijn uitgesplitst

Google Shopping-rapportage voor vermeldingen met aanbiedingsbadges

Afzonderlijke rapportage voor producten met een dealbadge is nu beschikbaar. (Afbeeldingsbron)

Actie die we voorstellen: Test nu een prijsdaling, korting of promotie om vertrouwd te raken met de nieuwe functionaliteit en rapportage, zodat u tijdens Black Friday en de feestdagen succesvol kunt zijn. Overweeg om een biedingsstructuur met prioriteit te implementeren om uw ROAS te maximaliseren.

3. Nieuw Google Ads-budgetrapport

Wanneer u uw gemiddelde dagbudget voor een Google Ads-campagne instelt, geeft u Google aan uw budget zodanig te besteden dat het gemiddeld over een maand uitkomt op dat bedrag. Dit betekent dat het op een bepaalde dag tot tweemaal uw gemiddelde dagbudget kan uitgeven als dit meer klikken en conversies betekent , en dat vervolgens tegengaat door minder uit te geven op dagen dat er minder verkeer of conversies zijn.

Dit is handig bij het maximaliseren van uw budget, maar adverteerders hebben beperkt inzicht in de schommelingen in hun dagelijkse gemiddelde advertentie-uitgaven. Het nieuwe budgetrapport van Google, aangekondigd op 30 september , lost dit op. Met dit rapport kunt u gegevens uit het verleden en de toekomst bekijken.

In het gedeelte cumulatieve maandelijkse uitgaven kunt u zien hoeveel u tot nu toe heeft uitgegeven, hoeveel u naar verwachting zult uitgeven en uw maandelijkse bestedingslimiet. U kunt ook het budgetnummer bovenaan bewerken om te zien hoe dit uw prestaties kan beïnvloeden.

google ads budget rapport bewerken gemiddeld dagbudget

In het gedeelte dagelijkse uitgaven kunt u zien hoeveel van uw dagelijkse bestedingslimiet u op een bepaalde dag heeft uitgegeven. In beide grafieken kunt u de muisaanwijzer op de gegevens houden om cijfers voor een afzonderlijke dag te zien.

google ads budget rapport dagelijkse uitgaven sectie

Actie die we voorstellen: ga naar een van uw campagnes en trek het rapport op. Bekijk de voorgaande maanden om een idee te krijgen hoe het verhaal het verhaal visualiseert. Voor het rapport van deze maand kunt u spelen met verschillende gemiddelde dagbudgetten om te zien hoe u hiermee kunt plannen. Bekijk ook onze Google Ads-budgetgids .

Verspilt u een deel van uw Google Ads-budget? Ontdek (en repareer het!) met onze gratis Google Ads Performance Grader.

4. De mobiele SERP gebruikt nu oneindig scrollen

 • Datum: 14 oktober
 • TLDR: de oneindige scrollfunctie op mobiel heeft GEEN invloed op de advertentierangschikking, verandert WEL de distributie van tekstadvertenties en KAN van invloed zijn op uw statistieken.

Op 14 oktober kondigde Google aan dat de SERP op mobiel nu automatisch de volgende drie pagina’s met resultaten laadt terwijl je scrolt, zodat je niet op ‘Meer weergeven’ hoeft te tikken. Als gevolg hiervan worden er minder tekstadvertenties onderaan de SERP weergegeven en kunnen tekstadvertenties nu bovenaan de tweede pagina en verder worden weergegeven.

Heeft dit invloed op de advertentierangschikking? Nee. De manier waarop de advertentierangschikking wordt berekend , verandert niet en wordt voor elke SERP opnieuw berekend. Dit betekent dat uw advertentie op meer dan één SERP voor dezelfde zoekopdracht kan worden weergegeven.

Heeft dit invloed op de advertentieprestaties? Mogelijk. Uw prominentiestatistieken, zoals het vertoningspercentage voor top en absoluut top, kunnen veranderen. Google zegt dat dit het aantal vertoningen in uw zoek-, Shopping- en lokale campagnes kan verhogen, waardoor uw CTR lager wordt, maar dat dit geen invloed heeft op het aantal klikken, conversies, gemiddelde CPC en gemiddelde CPA.

Houd er rekening mee dat er geen verandering is voor de weergave van Shopping-advertenties en Lokale advertenties, en dat dit alleen geldt voor zoekopdrachten in het Amerikaans-Engels. Google is van plan dit volgend jaar beschikbaar te maken voor extra landen en talen.

Actie die we voorstellen: Houd uw PPC-statistieken in de gaten en bekijk deze zeven slimmere manieren om mobiele zoekadvertenties te benaderen .

5. Nieuwe helpertool voor het importeren van offline conversies (OCI)

 • Datum: 28 september
 • TLDR: Met deze selfservicetool kunt u uw offline conversiegegevens in Google Ads bekijken en analyseren.

We weten allemaal dat uw first-party gegevens de MVP worden, aangezien cookies van derden zullen verdwijnen – het is privacy-compatibel en uw meest nauwkeurige gegevens. Maar niet al uw first-party gegevens worden op uw website verzameld.

Op 28 september lanceerde Google de OCI-helpertool, zodat u uw offline first-party conversiegegevens (zoals oproepen) naar Google Ads kunt importeren en analyseren. Op deze manier kunt u dit gedrag integreren in uw gehele lead-to-sale klantreis en die gegevens gebruiken om vergelijkbare hoogwaardige leads te vinden .

De tool is een self-service platform dat bedrijven kunnen gebruiken om offline conversies te importeren, evenals de uitvoering van conversie waarden . Er is eerst een vragenlijst om de juiste implementatiestappen voor uw bedrijf te identificeren (afhankelijk van uw CRM, verkoopcyclus en meer).

google ads oci helper tool vragenlijst

Vervolgens wordt u gevraagd om vier rollen in te vullen:

 • Projectmanager: wijst de rest van de rollen toe en communiceert onderling.
 • Digital Marketing Manager: met standaard toegang tot Google Ads.
 • Websiteontwikkelaar: met beheerderstoegang tot de broncode van uw website.
 • CRM Manager: met beheerderstoegang tot uw CRM.

U kunt maximaal vier personen per rol toewijzen en u kunt meerdere rollen aan één persoon toewijzen. Zodra de OCI-tool over deze informatie beschikt, stelt het een op maat gemaakt implementatieplan op met een voortgangsdashboard en wijst het de taken voor elke rol dienovereenkomstig toe.

google ads offline conversie-importtool dashboard

Actie die we voorstellen: Geef het een draai! En op dezelfde manier leest u hier hoe u al uw kostengegevens in Google Analytics kunt importeren .

6. Verbeterde conversies nu voor iedereen beschikbaar

 • Datum: 30 september
 • TLDR: Alle adverteerders kunnen deze oplossing nu gebruiken voor nauwkeurige en toch ook privacy-first conversietracking .

Op 30 september heeft Google aangekondigd dat verbeterde conversies, geïntroduceerd in de Google Marketing Live Stream van mei 2021, nu als bèta beschikbaar zijn voor alle in aanmerking komende adverteerders. Dit is waarom het belangrijk is:

Stel dat een gebruiker op een Google-advertentie op zijn laptop klikt, naar uw website gaat, maar niet converteert; maar keert later terug naar uw site via organisch zoeken op mobiel en converteert. Cookies van derden, die individuen volgen, op internet en op verschillende apparaten, stellen u in staat om dit pad te zien van betaalde advertentie naar organisch zoeken naar conversie. Zonder hen zou het organische bezoek worden behandeld als een nieuwe gebruiker en een nieuw bezoek, niet gekoppeld aan de advertentie, en zou de adverteerder ten onrechte denken dat zijn advertentie geen rol speelde bij de conversie.

Google Ads-diagram voor verbeterde conversies

Met verbeterde conversies haalt u de first-party gegevens die u over gebruikers verzamelt uit de conversieacties op uw website (naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres, enz.) en stuurt u deze terug naar Google. Google koppelt deze first-party informatie vervolgens aan zijn first-party informatie (Google-gebruikersaccounts), zodat het het gedrag van een gebruiker op uw website kan koppelen aan hun gedrag met uw advertenties op Google-eigendommen, ongeacht het apparaat.

Het resultaat is het cookievoordeel van derden van het bijhouden van conversies via verschillende apparaten, zonder de cookies van derden. En het privacystuk komt binnen omdat de verzonden gegevens worden gehasht en worden geaggregeerd en geanonimiseerd in uw rapportage.

Er zijn drie manieren om verbeterde conversies in te stellen:

 • Handmatig met Google Tag Manager
 • Handmatig met de Google sitewide tagging
 • Met API

Actie die we voorstellen: begin met het uitbreiden van uw first-party gegevensverzameling en maak u meer vertrouwd met deze functie op de helppagina van Google voor verbeterde conversies .

7. FLoC-tests naar Q1 2022 geduwd

 • Datum: 1 oktober
 • TLDR: Het verwijderen van cookies van derden kan opnieuw worden uitgesteld.

Zoals we weten, zal Google ergens in 2022 cookies van derden verwijderen. Aangezien dit een enorme impact heeft op adverteerders, komt het met nieuwe functies (zoals verbeterde conversies, hierboven vermeld) en technologieën om adverteerders te helpen nauwkeurig te rapporteren over en hun advertenties effectief te targeten. Dit helpt niet alleen adverteerders, maar over het algemeen geven consumenten er de voorkeur aan om advertenties te krijgen die relevant zijn.

Een van die technologieën is Google FLoC. Geen actie nodig, maar dit kan betekenen dat het overlijden van de third-party cookie kan worden verlengd.

Google Privacy Sandbox-tijdlijn met FLoC vertraagd

Afbeeldingsbron

Actie die we voorstellen: zorg ervoor dat u begrijpt wat FLoC betekent voor adverteerders en dat u de Google Ads-tag op uw site heeft.

8. Bijgewerkte advertentie-extensies

 • Datum: 26 oktober:
 • TLDR: geüpgradede advertentie-extensies (oude functies verwijderd, nieuwe toegevoegd) zullen volgend jaar bestaande advertentie-extensies vervangen.

Op 26 oktober kondigde Google aan dat het verbeterde advertentie-extensies heeft uitgerold. Deze extensies hebben meer functies, zoals de mogelijkheid om te pauzeren, maar sluiten enkele bestaande functies voor advertentie-extensies uit, waaronder:

 • Apparaatvoorkeur voor mobiel.
 • Start- en eindtijd oproepextensie.
 • Advertentieplanningen voor app-extensies.
 • Prijs- en structuurfragment begin-/eindtijd en advertentieplanning.

Geüpgradede extensies zullen uiteindelijk de huidige (binnenkort verouderde) extensies vervangen, maar dit zal in de loop van het jaar zijn. U kunt in de tussentijd geüpgradede extensies maken (via de API of Editor), maar houd er rekening mee dat rapportage een beetje wankel zal zijn. U kunt alleen de gecombineerde oude en geüpgradede extensiegegevens zien in de overzichtsweergave.

google ads geüpgradede extensierapporten

Uiteindelijk zullen de overzichts- en tabelweergaven dezelfde gegevens tonen, maar na augustus 2022 kunt u geen oude extensiegegevens meer bekijken.

Actie die we voorstellen: als u de API of Editor gebruikt, probeer dan nu een geüpgradede extensie te maken. Of als u niet bekend bent met extensies, bekijk dan onze spiekbrief voor Google Ads-extensies – die we zeker zullen bijwerken!

9. Performance Max-campagnes nu algemeen beschikbaar

 • Datum: 2 november
 • TLDR: Performance Max-campagnes nu voor iedereen beschikbaar; Slimme Shopping- en Lokale campagnes worden in 2022 geüpgraded naar PM.

Op 2 november kondigde Google aan dat Performance Max-campagnes, die in oktober 2020 als bètaversie zijn uitgebracht, nu beschikbaar zijn voor alle adverteerders wereldwijd. Met dit geautomatiseerde campagnetype voorziet u Google van afbeeldingen, video’s, logo‘s en koppen, en Google zal deze items mixen en matchen in advertenties die kunnen worden weergegeven in Search, Display, Discover, Maps, Gmail en YouTube.

instellingentabblad voor Google Ads Performance Max-campagne

Met dit campagnetype optimaliseert automatisering uw budget en biedingen voor alle kanalen en kunt u de prestaties bekijken op de pagina Insights en het rapport Combinaties. Google deelde ook mee dat Smart Shopping en Lokale campagnes beide in 2022 worden geüpgraded naar Performance Max.

Actie die we voorstellen: e-commerce en lokale bedrijven, maak nu kennis met Performance Max-campagnes, aangezien slimme Shopping- en lokale advertenties uiteindelijk naar dit campagnetype worden verplaatst.

10. Conversies met betrokken weergaven nu beschikbaar voor video-display-advertenties

 • Datum: 27 september
 • TLDR: Ik bedoel, het zijn drie zinnen:

Google heeft op 27 september aangekondigd dat betrokken-weergave-conversies (EVC’s), die beschikbaar waren voor TrueView-inStream-advertenties die kunnen worden overgeslagen, lokale en app-campagnes, nu ook beschikbaar zijn voor video-display-campagnes.

EVC’s, die in 2020 zijn geïntroduceerd als een robuustere niet- klikstatistiek dan view-through-conversies , zijn conversies die op uw site plaatsvinden binnen een bepaald tijdsbestek nadat iemand uw videoadvertentie 10 seconden heeft bekeken.

Actie die we voorstellen: bekijk deze zeven videoadvertentie-ideeën en poets uw ontwerpprincipes voor display-advertenties op om die betrokken weergaven op gang te brengen!

Blijf op de hoogte voor meer updates!

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.