WooCommerce Wednesdays: hoe u uw Google Shopping-productfeed instelt voor succes In deze handleiding laten we zien hoe u Google Shopping kunt integreren met uw WooCommerce-winkel om uw producten onder de aandacht van meer potentiële klanten te brengen

Leestijd: 9 minuten

Bron

Google blijft een van de meest gebruikte verkeersbronnen voor e-commercebedrijven. Terwijl verkopers van oudsher vertrouwden op de standaard tekstgebaseerde zoekadvertenties om meer bekendheid te krijgen, helpt de groeiende populariteit van Google Shopping bedrijven om nog meer van hun doelgroep te bereiken.

In deze handleiding laten we zien hoe u Google Shopping kunt integreren met uw WooCommerce-winkel om uw producten onder de aandacht van meer potentiële klanten te brengen.

Bespaar geld door producten op jouw manier te verkopen

Onze Managed WordPress eCommerce bevat meer dan $ 5.000 aan gratis premium WooCommerce-extensies, waardoor je producten op jouw manier kunt verkopen, met extra maatwerk.

Gespecialiseerde winkeluitbreidingen kunnen honderden, zelfs duizenden dollars per jaar kosten als je ze allemaal aan je winkel hebt toegevoegd.

Maar met onze Managed WordPress eCommerce kun je precies de winkel bouwen die je nodig hebt om abonnementen te verkopen, afspraken te boeken, digitale downloads mogelijk te maken en nog veel, veel meer – met gratis toegang tot meer dan $ 5.000 aan premium WooCommerce-extensies.

Kom meer te weten Wat zijn de voordelen van het gebruik van Google Shopping-advertenties?

Hoger conversiepotentieel

Mensen die op Shopping-advertenties klikken, hebben een grotere koopintentie dan degenen die op traditionele zoekadvertenties klikken. De belangrijkste reden hiervoor is dat winkeladvertenties de klant meer informatie over het product geven voordat hij uw site bezoekt.

Ze kunnen de afbeeldingen, prijs, beschrijving en zelfs beoordelingen en recensies van het item zien, afhankelijk van hoe uw feed is ingesteld. Met deze informatie zullen klanten die niet geïnteresseerd zijn in een bepaald product niet naar uw site gaan, waardoor u Google niet hoeft te betalen voor de klik.

Betere productontdekking

Hoe meer mensen u kunt bereiken met uw productvermeldingen, hoe hoger uw potentiële verkoop. Met Google Shopping kunt u uw producten uploaden naar de vergelijkingsengine om klanten eerder in het ontdekkingsproces te bereiken.

Eenvoudiger om advertentiecampagnes te beheren

Het beheren van Google Shopping-campagnes is veel minder vervelend dan het beheren van een Google-zoekcampagne. Met een zoekcampagne moet u de moeite steken in het maken van meerdere advertentiegroepen en kopieën voor elk type product dat u verkoopt. U moet ook onderzoeken welke zoekwoorden u moet gebruiken.

Dit proces wordt steeds uitdagender naarmate uw productcatalogus groeit.

Met een Shopping-campagne is er veel minder werk om uw advertenties aan de gang te krijgen. U hoeft niet voor elke afzonderlijke advertentiegroep een kopie te maken, maar u hoeft alleen maar de instellingen voor uw productfeed te verfijnen.

Google Shopping haalt dan automatisch alle details voor uw producten op om ze aan klanten weer te geven. U kunt uitsluitingszoekwoorden toevoegen en uw budget/biedingen naar behoefte aanpassen, maar het belangrijkste mechanisme van een succesvolle winkelcampagne is de eenvoudige mogelijkheid voor klanten om door uw artikelen op Google te bladeren en deze te scannen op dezelfde manier als bij het gebruik van een online marktplaats.

Vereisten voor productfeeds van Google Shopping

Uw productdatafeed is een spreadsheetbestand waarin de verschillende items in uw productcatalogus worden geordend. Om uw artikelen in aanmerking te laten komen voor gratis Google Shopping-vermeldingen en Shopping-campagnes, moet u deze feed uploaden naar Google Merchant Center (het platform dat wordt gebruikt om Google Shopping voor uw bedrijf te beheren).

De kolommen van de Shopping-feed bevatten een lijst met productkenmerken. Dit zijn de gegevenspunten die het item beschrijven. Google scant de kenmerken voor de verschillende artikelen in Merchant Center bij het kiezen van welke producten worden weergegeven voor zoekopdrachten van gebruikers.

Hieronder staan de kenmerken die u in uw productfeed kunt opnemen:

 • Product-ID
 • Producttitel:
 • Productomschrijving
 • product type
 • Google-productcategorie
 • Product-URL
 • Productafbeelding-URL(‘s)
 • Voorraad
 • Normale prijs
 • Productvoorwaarde:
 • Merknaam
 • GTIN (wereldwijd handelsartikelnummer)
 • MPN (onderdeelnummer fabrikant)
 • ID
 • Inhoud voor volwassenen
 • Multiverpakking
 • Bundel
 • Materiaal
 • Leeftijdsgroep
 • Kleur
 • Geslacht
 • Maat
 • Patroon
 • Artikelgroep-ID

Sommige van deze kenmerken zijn verplicht voor alle producten, terwijl andere optioneel zijn. Afhankelijk van de categorie van een item zijn mogelijk extra velden vereist.

Maat is bijvoorbeeld niet een standaardvereiste voor alle producten op Google Shopping, maar het is wel een vereiste voor elk item dat wordt vermeld in de categorie Kleding en accessoires.

Google heeft strikte specificaties voor de gegevensinvoer voor elk kenmerk. Uw productlink moet bijvoorbeeld het https://-gedeelte van de URL-tekenreeks bevatten. Als uw gegevens niet correct zijn opgemaakt, kan Google de feed niet verwerken.

Op dezelfde manier crawlt Google de metadata op uw bestemmingspagina’s om ervoor te zorgen dat deze overeenkomen met wat er in uw productfeed staat. Als er afwijkingen zijn, markeert Google dit als een fout. Zolang het probleem onopgelost blijft, komt dat artikel niet in aanmerking voor weergave in Google Shopping.

Naast uw productfeed zijn er enkele websitevereisten waaraan u moet voldoen als u wilt dat uw producten in aanmerking komen voor Google Shopping.

 • Restitutiebeleid : uw website moet een restitutie- en retourbeleid hebben dat gemakkelijk toegankelijk is op uw site. Zelfs als u geen retourzendingen aanbiedt, moet er een gedefinieerd beleid zijn.
 • Veilig afrekenen : Alle betalings- en transactieverwerking moet plaatsvinden via een server met een geldig SSL-certificaat.
 • Betaalmethoden : Uw website moet duidelijk alle betaalmethoden weergeven die u voor bestellingen accepteert.

Hoe maak je een Google Shopping-feed voor WooCommerce

Laten we eens kijken naar twee verschillende benaderingen voor het toevoegen van uw productfeed aan Google Merchant Center, de ene handmatig en de andere geautomatiseerd.

Handmatig een feed maken met een spreadsheet

Als u uw WooCommerce-productcatalogus handmatig wilt koppelen aan Google Merchant Center, moet u de feed exporteren als een spreadsheet en vervolgens het bestand rechtstreeks uploaden.

Ga in Merchant Center naar Producten > Feeds . Klik op het pluspictogram om een nieuwe feed te maken.

Kies uw land en taal en klik op Doorgaan .

Selecteer de bestemming waar u uw producten wilt laten verschijnen en klik op Doorgaan .

Vervolgens geef je de feed een naam en kies je een invoermethode.

Voor ons handmatige voorbeeld moet je Uploaden selecteren. Op de volgende pagina kunt u ervoor kiezen om het bestand vanaf uw computer te uploaden of het bestand in te dienen via SFTP, FTP of Google Cloud Storage.

Als u rechtstreeks uploadt, kunt u het bestand testen om ervoor te zorgen dat alles goed is gestructureerd. Zodra u heeft gecontroleerd of uw feed in orde is, klikt u op Feed maken .

Dat is alles, uw feed is nu ingesteld en klaar voor gebruik. Google heeft enkele minuten nodig om uw producten te scannen, waarna u ze in uw Merchant Center-account zou moeten zien verschijnen.

Als u met een spreadsheet wilt werken, kunt u overwegen om Google Spreadsheets als invoermethode te kiezen. Met Google Spreadsheets kan Merchant Center uw feed automatisch ophalen wanneer er wijzigingen worden aangebracht. Dit kan u voorkomen dat er perioden zijn waarin de gegevens in uw feed niet overeenkomen met die op uw site.

Maak automatisch een feed met een WooCommerce-extensie

Een andere manier om uw productfeed te uploaden naar Google Merchant Center is door een WooCommerce-extensie te gebruiken. Met een extensie kunt u versnellen hoe lang het duurt om uw feed te structureren door uw productkenmerken automatisch toe te wijzen aan Google-kenmerken.

U kunt ook standaardwaarden instellen voor kenmerken die consistent zijn in uw producten, zoals leeftijdsgroep of productconditie.

Maar het grootste voordeel van het gebruik van een extensie is de mogelijkheid om uw feed automatisch te synchroniseren met Merchant Center in plaats van een bestand handmatig te moeten bewerken en opnieuw te uploaden. Afhankelijk van de tool die u gebruikt, kunt u nieuwe wijzigingen onmiddellijk naar Google laten pushen of u kunt de extensie plannen om de feed op een bepaalde datum op te halen.

Er zijn tal van Google Shopping-plug-ins voor WooCommerce-winkels. Hieronder zullen we onderzoeken hoe u de Google Listings & Ads- extensie kunt gebruiken om snel een productfeed te maken en uw winkel te verbinden met Merchant Center.

De extensie is gratis en beschikbaar op WooCommerce.com. Nadat je de plug-in hebt gedownload, ga je naar Marketing > Google-vermeldingen en advertenties .

Klik op Gratis vermeldingen instellen in Google .


U moet dan uw WordPress.com-account verbinden. Meld u aan bij uw account en klik op Verbinden om de verbinding goed te keuren.

Vervolgens wil je je Google verbinden. Nadat u op Verbinden hebt geklikt, ontvangt u een prompt om de extensie toegang te verlenen tot uw account. Vink de vakjes aan om het volgende in te schakelen:

Nu moet u uw Merchant Center-account koppelen of er een maken als u er nog geen heeft. Wanneer de extensie wordt gesynchroniseerd met uw Google-account, wordt automatisch gedetecteerd of u een Merchant Center-account voor dat profiel heeft.

Als u dat niet doet, ziet u een knop met de tekst Account maken . Dit leidt u naar de registratiepagina voor Google Merchant Center.

Als u al een Google Merchant Center-account heeft, vult de extensie automatisch uw verschillende account-ID’s in. Selecteer het juiste account en klik op Verbinden .

Het duurt even voordat het account is gesynchroniseerd. Zodra het is voltooid, klikt u op Doorgaan .

Kies uw taal en locatie.

Vervolgens moet u uw verzend- en belastinginstellingen configureren. U kunt vaste verzendkosten toewijzen die van toepassing zijn op alle artikelen of u kunt verschillende tarieven toewijzen op basis van het product.

Op de volgende pagina geeft u uw contactgegevens op en controleert u of uw website voldoet aan de Google Merchant Center-vereisten.

Nadat de synchronisatie is voltooid, kunt u uw productfeed controleren door naar Marketing > Google-vermeldingen en advertenties > Productfeed te gaan .

Het dashboard laat zien hoeveel producten er actief zijn in Google Merchant Center en hoeveel producten zijn afgekeurd vanwege fouten.

Als er problemen zijn met uw producten, geeft de plug-in details over het probleem, zodat u de nodige wijzigingen kunt aanbrengen.

Standaard zijn voor alle artikelen in uw catalogus de instellingen voor kanaalzichtbaarheid ingesteld op Synchroniseren en weergeven, wat betekent dat ze naar uw Merchant Center-feed worden gepusht.

Om een product uit te schakelen, gaat u naar Marketing > Google-vermeldingen en advertenties > Productfeed. Vink het vakje voor het product aan en klik op Kanaalzichtbaarheid selecteren. Selecteer niet synchroniseren en tonen en klik op Toepassen .

Ga naar Productgegevens > Google-vermeldingen en advertenties om de kenmerken voor een afzonderlijk product te bewerken.

De verplichte kenmerken worden automatisch ingesteld als de standaardwaarde die is gedefinieerd in uw instellingen. Als u deze of een van de andere kenmerken wilt wijzigen, klikt u op het vervolgkeuzemenu en selecteert u de nieuwe waarde. Als er geen keuzemenu voor het kenmerk is, kunt u een aangepaste waarde invoeren.

Zodra u de kenmerken voor al uw producten heeft geoptimaliseerd, kunt u ze gaan gebruiken in Google Shopping-campagnes. Als u van plan bent om slimme Shopping-campagnes te gebruiken, kunt u deze rechtstreeks vanuit WordPress aan de gang krijgen met behulp van de extensie.

Tips voor het optimaliseren van uw Google Shopping feeds en campagnes

Aangepaste biedingen op product-ID

U kunt de effectiviteit van uw Shopping-advertenties vergroten door op productniveau te bieden in plaats van op campagneniveau. Afhankelijk van uw bedrijf kunnen artikelen in uw productcatalogus drastisch verschillende marges hebben.

Als u een maximumbod instelt voor alle items in de campagne, zou u te veel kunnen betalen voor klikken voor items die niet veel winst opleveren.

Door op productniveau te bieden, krijgt u meer controle over uw biedstrategie. U kunt voor elk product een uniek bod instellen om geen advertentiebudget te verspillen aan producten met een lage marge.

Titels opmaken voor vindbaarheid en betrokkenheid

Wanneer u de titels voor uw Google Shopping-vermeldingen maakt, is het een goede gewoonte om kenmerken en belangrijke productkenmerken op te nemen. Deze aanpak verschilt van hoe u producten idealiter op uw site zou noemen, maar het helpt Google..

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.