6 Facebook-advertentiestrategieën die nu voor ons werken (post iOS-updates) Veel adverteerders vreesden het ergste toen het nieuws over Apple’s wijzigingen openbaar werd gemaakt… en met goede reden. Als je een daling hebt gezien in de prestaties van je Facebook-advertentiecampagnes, ben je niet de enige

Leestijd: 7 minuten

Bron

Veel adverteerders vreesden het ergste toen het nieuws over Apple’s wijzigingen openbaar werd gemaakt… en met goede reden. Als je een daling hebt gezien in de prestaties van je Facebook-advertentiecampagnes, ben je niet de enige.

post-ios 14 facebook adverteerder groepstherapie

Maar zijn de dagen van adverteren op Facebook voorbij? Absoluut niet. Zoals met alles wat nieuw is, is het een kwestie van observeren, leren en aanpassen aan de nieuwe wereld. In dit artikel deel ik zes strategieën die we hebben gevonden om de prestaties van onze klantcampagnes in een post-iOS14-wereld drastisch te verbeteren. Ze bevatten:

 1. Campagnes helemaal opnieuw opbouwen
 2. Probeer rentestapeling
 3. Houd doelgroepuitbreiding ingeschakeld
 4. Voer retargeting-campagnes op het platform uit
 5. Facebook-leadadvertenties gebruiken
 6. Externe tracking instellen

Zorg eerst voor de essentiële accountzaken

Laten we er eerst voor zorgen dat uw account is ingesteld om deze strategieën te volgen en succesvol te zijn.

Verifieer uw bedrijf

Wanneer je je bedrijf verifieert, vraagt Facebook om een aantal juridische documenten om te bevestigen dat je bedrijf legitiem is. Dit minimaliseert het risico dat advertenties in de toekomst worden verbannen – natuurlijk ook samen met het naleven van de advertentierichtlijnen van Facebook).

Gebruik de verificatie-instructies van Facebook, aangezien deze up-to-date zijn, maar vanaf dit bericht kun je dit als volgt doen via Bedrijfsmanager:

 1. Ga naar Beveiligingscentrum
 2. Selecteer Verificatie.
Facebook-advertenties bedrijfsverificatie

Verifieer uw domein

Door uw domein te verifiëren, zorgt u ervoor dat u uw advertenties effectief kunt volgen. Het is gewoon een kwestie van een klein bestand uploaden (geleverd door Facebook) en dit toevoegen aan de koptekst van uw website.

Om uw domein op Facebook te verifiëren:

 1. Ga naar Bedrijfsmanager en zoek Merkveiligheid>Domeinen.
 2. Klik op toevoegen en volg de instructies.
domeinverificatiescherm voor facebook advertenties

Geaggregeerd gebeurtenisbeheer instellen

U moet Aggregated Event Measurement (AEM) instellen, anders worden uw advertenties niet goed bijgehouden. Facebook-evenementen geven activiteit aan binnen uw volledige trechterstrategie naarmate de gebruiker naar uw CTA beweegt. Evenementen zijn zaken als:

 • Paginaweergave
 • Inhoud bekijken
 • Voeg toe aan winkelkar
 • Afrekenen starten
 • Aankoop

Online winkels kunnen bijvoorbeeld het volgende volgen: Inhoud bekijken -> Toevoegen aan winkelwagen -> Afrekenen starten -> Kopen

In het verleden was het mogelijk om een onbeperkt aantal trackinggebeurtenissen aan te maken binnen een Facebook-advertentieaccount; nu hebben ze het beperkt tot acht. De meeste adverteerders houden slechts 1-5 evenementen per campagne bij, dus dit zou geen groot obstakel moeten vormen. Maar als u veel verschillende trackinggebeurtenissen gebruikt, consolideert u eenvoudig uw gebeurtenissen en gebruikt u dezelfde voor verschillende campagnes (lees hier meer over deze strategie) .

Geaggregeerd gebeurtenisbeheer instellen:

 1. Ga naar Evenementenmanager
 2. Klik op het tabblad Geaggregeerde gebeurtenismeting
 3. Klik op Evenementen beheren en selecteer uw (nu geverifieerde) domein
 4. Klik op Evenementen beheren
 5. Voeg de gebeurtenissen toe die u wilt bijhouden in uw campagne.

Je moet je evenementen op prioriteit weergeven. Als uw campagne over verkopen gaat, zorg er dan voor dat Aankoop (bijvoorbeeld) de hoogste prioriteit heeft.

Facebook-advertenties geaggregeerde gebeurtenisconfiguratie

6 strategieën om te proberen als uw Facebook-advertenties niet presteren na iOS 14

Oké, nu je account goed is gestructureerd, laten we het hebben over enkele strategieën voor het genereren van Facebook-advertentieleads die voor ons hebben gewerkt, ondanks de uitdagingen die zijn ontstaan na de iOS-update.

1. Campagnes helemaal opnieuw opbouwen

Als u al enige tijd adverteert, heeft u uw campagnes waarschijnlijk zo ver kunnen brengen dat u consistent goede resultaten boekt. U kent de doelgroepen en creatievelingen die werken, en Facebook heeft daarvoor geoptimaliseerd.

Maar een van de meest voorkomende pijnpunten met iOS is dat eerdere succesvolle Facebook-advertentiecampagnes niet meer zo goed presteren als vroeger.

ramp!

Maar het is niet het einde van de wereld.

Zoals bij alle grote wijzigingen in het advertentieplatform, is het aanpassen of sterven. En we hebben ontdekt dat het uitzonderlijk goed kan werken om een campagne helemaal opnieuw op te bouwen. Natuurlijk kost het u wat extra tijd om uw campagnesjablonen opnieuw op te bouwen, maar een van onze klanten heeft een verlaging van de kosten per lead van 59% ervaren na het opnieuw opbouwen van een eerder succesvolle campagne.

2. Probeer rentestapeling

Keer terug naar pre-iOS14 toen we Facebook-advertentietargeting deden op basis van individuele interesse. Dit niveau van specificiteit was onbetaalbaar, vooral als je je publiek kende. Maar onder het nieuwe regime werkt het niet zo goed.

Vroeger maakten we bijvoorbeeld één advertentieset die was gericht op een enkelvoudige interesse. Dus als we marketeers willen targeten, kunnen we ons richten op mensen die geïnteresseerd zijn in Buffer. Nu is het effectiever om iets breder te gaan. In plaats van alleen Buffer, zou je Hootsuite + Sprout Social + StreamYard, enz. allemaal aan dezelfde doelgroep kunnen toevoegen.

tips voor Facebook-advertenties na iOS 14: gedetailleerd voorbeeld van targeting

Presteren uw advertenties ondermaats? Gebruik onze gratis Facebook Ads Performance Grader om ervoor te zorgen dat u elk lek in uw uitgaven opvult.

3. Houd targetinguitbreiding ingeschakeld

Zoals hierboven vermeld, geeft Facebook’s algoritme meer om mee te werken als je breder gaat met de interesses van je publiek. Dus naast het stapelen van interesses, raden we ook aan om Targetinguitbreiding op Aan te zetten.

Facebook-advertentietips na iOS: instelling voor targetinguitbreiding

Een van de bijzonder lastige effecten van iOS14 is dat het moeilijker is om effectieve aangepaste doelgroepen te bouwen, en dus vergelijkbare doelgroepen . Lookalikes presteerden goed, maar we hebben geconstateerd dat campagnes die gebruikmaken van rentestapeling en uitgebreide targetinguitbreiding in bepaalde omstandigheden beter presteerden.

Bekijk deze 8 tips om te zegevieren in de strijd om Facebook-advertentietargeting versus iOS 14 voor meer targetingtips.

4. Retarget videoweergaven

Wil je een enge stat weten ? 96% iOS14+-gebruikers hebben zich afgemeld voor tracking. In veel opzichten kun je het begrijpen: de meesten van ons realiseerden zich niet in welke mate Facebook ons volgde op internet. Dus vanuit een libertair perspectief is het logisch.

Maar als gevolg hiervan leveren Facebook-website retargeting- campagnes niet de resultaten op die ze ooit deden. Maar wat ons de laatste tijd resultaten oplevert, is retargeting op het platform. Met andere woorden, houd gebruikers op Facebook, want afmelden voor tracking is niet van toepassing als de gebruiker op het platform blijft.

En videoweergaven op het platform kunnen zelfs na iOS een supereffectieve targetingstrategie voor Facebook-advertenties zijn.

Facebook-advertentietips na iOS 14: campagne voor videobetrokkenheid

Opt-outs voor app-tracking kunnen een totale ramp zijn voor adverteerders… tenzij u zich aanpast aan veranderingen. En campagnes voor video-engagement zijn misschien wel een manier om het fort voor uw accounts te behouden.

Een van onze klanten, een bekend whiskymerk, zag de kosten per aankoop met 76% dalen bij het gebruik van retargeting van videoweergaven in vergelijking met hun reguliere prospectiecampagnes.

5. Gebruik Facebook-leadadvertenties

Een andere strategie op het platform om leads op Facebook te genereren, is via Facebook-leadadvertenties . Deze waren vroeger de onwelkome gast op het feest – de Maleficent die iedereen vermeed omdat ze leads van lage kwaliteit produceerden.

Maar we vinden leadadvertenties om onze Facebook-kosten per lead drastisch te verlagen, waardoor campagnes winstgevender worden. We hebben onlangs een leadadvertentiecampagne voor ons bureau gelanceerd en hebben leads gegenereerd voor minder dan $ 8,20 per stuk.

voorbeeld van een Facebook-leadadvertentie

Natuurlijk verzamel je nog steeds leads van lage kwaliteit, maar de aanpak kan een verschil maken voor je winst vanwege de lagere kosten van leadadvertenties. En u kunt enkele eenvoudige leadkwalificatietactieken gebruiken om die klikken vooraf te kwalificeren.

Bovendien zijn leadadvertenties traceerbaar. Veel iOS-gebruikers verdwijnen van de radar zodra ze op uw advertentie klikken omdat ze zich hebben afgemeld voor tracking. Maar lead-advertentieklikkers blijven binnen het Facebook-ecosysteem. Dus hoewel leads van externe klikken kunnen oplossen in de ether, blijven leads van leadadvertenties traceerbaar. We hebben onlangs een leadadvertentiecampagne voor ons bureau gelanceerd en hebben leads gegenereerd voor minder dan $ 8,20 per stuk.

Brett McHale heeft ook ontdekt dat leadadvertenties, evenals messenger-advertenties, bijzonder effectief zijn bij het genereren van leads na iOS 14 .

6. Externe tracking en rapportage instellen

Een van de echte tragedies van iOS14 is hoe het de mogelijkheid van Facebook om resultaten te rapporteren in Advertentiebeheer negatief heeft beïnvloed. Hier zijn drie dingen die u eraan kunt doen.

Gebruik de Facebook-conversie-API

Vroeger was het instellen van de Facebook-pixel alles wat je nodig had om je Facebook-advertenties bij te houden en erover te rapporteren, maar met App Tracking Transparency (gebruikers kunnen ervoor kiezen om niet te worden gevolgd) en Google‘s uiteindelijke waardevermindering van cookies van derden (waarop de pixel vertrouwt) , verliest de pixel zijn kracht.

Om onderrapportage van resultaten te voorkomen, is het essentieel om de Facebook Conversions API (in combinatie met de pixel) te gaan gebruiken. De API vereist geen cookies voor het bijhouden van gebeurtenissen, omdat het uw server rechtstreeks verbindt met die van Facebook.

hoe de Facebook-conversie-API werkt

CAPI implementeren in Bedrijfsmanager:

 1. Klik op het hamburgermenu. Ga naar Evenementenmanager.
 2. Selecteer Gebeurtenissen toevoegen met behulp van de conversie-API.

De eenvoudigste manier om gebeurtenissen toe te voegen met behulp van de CAPI is via partnerintegraties. Facebook geeft partnerspecifieke instructies zodra je hebt bevestigd welke partner je website host.

UTM’s gebruiken

U krijgt ook een veel duidelijkere weerspiegeling van de resultaten als u ook de prestaties meet met behulp van UTM’s en Google Analytics , evenals de tracking van Facebook.

Geef jezelf een buffer van 3-4 dagen

Een andere reden waarom rapportage nu iets lastiger is, is dat de rapportage van Facebook tot drie dagen is vertraagd, wat betekent dat conversies die u de afgelopen dagen via uw advertenties heeft ontvangen, mogelijk nog niet worden weergegeven.

Dit is belangrijk om te onthouden bij het melden. Geef uzelf altijd een buffer van 3-4 dagen om ervoor te zorgen dat u over de meest nauwkeurige gegevens beschikt.

De realiteit is dat er geen perfecte manier is om advertentieprestaties bij te houden. Je moet dus een manier vinden die specifiek voor jou werkt.

Pas je aan en ga verder

We kunnen op een dag terugkijken op de grote uittocht van de opt-out van 2021 en lachen. Zoals bij alle belangrijke culturele verschuivingen, is er aanvankelijk veel paniek en weerstand, maar degenen die openstaan voor leren, vangen altijd de vroege worm. Hoe dan ook, we passen ons aan en gaan verder. En zo blijven we succesvol.

De grote afhaalrestaurants van dit alles zijn:

 • Herbouw campagnes van Houd gebruikers op het platform en maak gebruik van tools op het platform
 • Implementeer externe tracking om uw campagnerapportage te versterken
 • Stapel interesses om uw doelgroepen (en Lookalikes) te verbreden
 • Reset uw campagnes voor de nieuwe wereld
 • Optimaliseer de instellingen van je advertentieaccount

Als je deze strategieën probeert, zou je een verbetering in je campagnes moeten zien, maar zoals met alles wat met Facebook-advertenties te maken heeft, draait het allemaal om testen. Test deze strategieën en ontdek welke het beste presteren voor uw bedrijf.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.