Mensen zien LinkedIn vaak als de plek voor persoonlijke carrièregroei, maar het kan ook een geweldige bron zijn om je bedrijf te laten groeien. Vooral als u een eigenaar van een klein bedrijf bent wiens persoonlijke merk nauw verbonden is met uw bedrijfsmissie, mag LinkedIn niet worden genegeerd als onderdeel van uw socialemediastrategie

Leestijd: 5 minuten

Bron

Hoe LinkedIn de bedrijven van deze 3 ondernemers heeft getransformeerd

Mensen zien LinkedIn vaak als de plek voor persoonlijke carrièregroei, maar het kan ook een geweldige bron zijn om je bedrijf te laten groeien. Vooral als u een eigenaar van een klein bedrijf bent wiens persoonlijke merk nauw verbonden is met uw bedrijfsmissie, mag LinkedIn niet worden genegeerd als onderdeel van uw socialemediastrategie.

Ik ging met een paar oprichters zitten om meer te weten te komen over hoe LinkedIn hun bedrijven heeft getransformeerd. Lees verder om hun verhalen te horen, hun resultaten te zien en de strategieën te leren die u vandaag nog kunt implementeren.

Korte opmerking: voordat u aan de slag gaat met deze strategieën, raad ik u aan uw LinkedIn-profiel te controleren om er zeker van te zijn dat het nauwkeurig en aantrekkelijk is. Het kost niet veel tijd en het kan een lange weg gaan!

Gedachtenleiderschap opbouwen

Terwijl andere sociale kanalen doorgaans zijn gereserveerd voor het opbouwen van het merk van uw bedrijf, biedt LinkedIn u een unieke kans om een persoonlijk aantal volgers te krijgen, wat op zijn beurt de herkenning van uw merk kan ondersteunen. Dit geldt met name wanneer uw individuele thought leadership nauw aansluit bij de missie van uw bedrijf.

Toen Sherrell Dorsey het digitale nieuws– en inzichtenplatform The Plug startte, wist ze dat ze wilde dat het zou worden gezien als de leidende stem in de zwarte innovatie-economie – en ze wilde dat haar stem ook in de mix zou zitten. Ze wendde zich tot LinkedIn om het werk dat ze deed en de lessen die ze leerde een paar keer per week te delen.

Hoe LinkedIn de bedrijven van deze 3 ondernemers heeft getransformeerd Sherrell Dorsey, oprichter en CEO van The Plug

De resultaten waren schokkend: “Een paar maanden later was het soort engagement dat ik kreeg waanzinnig. En slechts een paar maanden daarna werd ik uitgeroepen tot LinkedIn Top Voice in Technology .”

Deze erkenning heeft Dorsey en haar bedrijf meer invloed gegeven als het gaat om PR-bereik en spreekmogelijkheden. ‘Er zit een beetje street credo bij. Ik denk dat mensen mijn profiel tegenkomen en ze zien dat ik een LinkedIn Top Voice ben, dus ik moet legitiem zijn’, zegt ze.

Ze is haar LinkedIn-strategie blijven verdubbelen – door LinkedIn Live-gesprekken aan de mix toe te voegen – omdat ze heeft gemerkt hoe het demonstreren van haar passie uiteindelijk ook het merk van haar bedrijf een boost geeft. “Het is voor mensen een manier geweest om mij te zien, het werk te zien, de authenticiteit te zien en vervolgens een beslissing te nemen dat ze met dit merk in contact willen komen op basis van wat ze me hebben zien posten of delen op LinkedIn”, zegt ze. .

Verbinding maken met marktleiders die ze anders misschien nooit hadden ontmoet

Sociale media zijn geweldig om in contact te komen met nieuwe mensen, ongeacht waar ze zich bevinden. Maar veel ondernemers delen dat LinkedIn in dit opzicht bijzonder waardevol is geweest. In een post-COVID-wereld waar conferenties en bijeenkomsten minder vaak voorkomen, is LinkedIn een krachtig platform voor het vinden van peers om als klankbord te dienen, mentoren om van te leren en zelfs toekomstige klanten van veraf.

Sheena Russell , oprichter en CEO van Made With Local , vindt het geweldig dat haar bedrijf opereert vanuit de relatief afgelegen stad Halifax in Nova Scotia, Canada. Ze deelt echter mee: “In bepaalde omstandigheden kan het eenzaam voelen om niet te zijn waar de actie is.”

Hoe LinkedIn de bedrijven van deze 3 ondernemers heeft getransformeerd Sheena Russell, oprichter en CEO van Made with Local

Dankzij een strategie om wat actie achter de schermen en reflecties over haar leven als CPG-ondernemer (consumentenverpakte goederen) op LinkedIn te delen, heeft Russell haar netwerk veel verder laten groeien dan wat lokaal mogelijk zou zijn. “Met LinkedIn ben ik persoonlijk verbonden met grote CPG-oprichters en mensen die merken runnen die ik echt bewonder”, zegt ze.

Naast het helpen van Russell en haar team om zich meer verbonden te voelen en hen de kans te geven om te leren van de besten in de business, verwacht Russell dat deze verreikende connecties waardevol zullen blijken als Made With Local zijn zinnen zet op uitbreiding naar de VS en daarbuiten.

“Het is echt een geweldige manier voor ons om een naam voor onszelf op te bouwen in de internationale CPG- en natuurlijke voedsel- en drankengemeenschap die ons van dienst zal zijn wanneer het tijd is voor ons om eindelijk op die markten te gaan verkopen”, zegt ze. “Tegen die tijd zal ik hopelijk zijn verschenen op de feeds van veel andere CPG-oprichters en mensen uit de Verenigde Staten, zodat ze enigszins bekend zijn met het merk.”

Klanten ontmoeten

Veel sociale-mediaplatforms lijken een leuke afleiding, maar helpen ze kleine bedrijven echt om geld te verdienen? Het antwoord voor LinkedIn, vooral voor bedrijven in B2B of carrièregerelateerde sectoren, is een volmondig ja. Volgens het Content Marketing Institute is LinkedIn het best betaalde en organische kanaal voor B2B-bedrijven.

Latesha Byrd , CEO van talentontwikkelingsbureau Perfeqta, heeft dit aan den lijve ondervonden. In 2015, voordat ze haar bedrijf oprichtte en terwijl ze nog steeds een fulltime baan had, begon ze LinkedIn Profinder (nu LinkedIn Services Marketplace genoemd ) te gebruiken om reclame te maken voor haar loopbaancoachingdiensten en haar vroege klanten te vinden. “Dat verdrievoudigde in wezen de hoeveelheid inkomsten die ik voor mijn bedrijf binnenbracht, en in ongeveer zes maanden kon ik het Amerikaanse bedrijfsleven verlaten”, zegt ze.

Hoe LinkedIn de bedrijven van deze 3 ondernemers heeft getransformeerd Latesha Byrd, CEO van Perfeqta

Zelfs vandaag de dag, terwijl Perfeqta zich op andere platforms heeft gevestigd, blijft LinkedIn een krachtige motor van klanten. “Een van mijn huidige vaste klanten – een tech-startup waarvoor we een raamwerk voor talentacquisitie hebben gecreëerd en waarvoor we een roadmapping voor diversiteit en inclusie hebben gedaan – vond me op LinkedIn en nam contact met mij op”, merkt Byrd op.

Hoewel niet elke nieuwe connectie tot een onmiddellijke verkoop leidt, kan jezelf op LinkedIn plaatsen een krachtige manier zijn om een pijplijn van potentiële klanten op te bouwen. “Na mijn laatste LinkedIn Live nam iemand die in diversiteitsrekrutering werkt bij een echt geweldig bedrijf contact op met de inclusieve rekruteringsgids die ik noemde”, zegt Byrd. Dat LinkedIn Live is inmiddels bijna 30.000 keer bekeken.

Het beste is dat al deze bedrijfseigenaren het erover eens zijn dat LinkedIn minder intensieve curatie en contentcreatie vereist dan veel andere sociale platforms. Post consequent een paar keer per week, communiceer met mensen in uw wereld en aarzel niet om uw verhaal authentiek te delen. Met die drie stappen, je bent goed op weg naar het opbouwen van een sterke LinkedIn strategie-en groei van uw bedrijf in alle soorten van ongelooflijke nieuwe manieren.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.