Wees de concurrentie voor tijdens de feestdagen De grote winkelketens zijn begonnen met de verkoop vóór Black Friday en Cyber Monday. Denk ook aan voorverkoop. Voer de verkoop zo snel mogelijk uit om hun verkoop te verslaan en vermijd Ship-aggedon (zoals vorig jaar met Kerstmis gebeurde). Dit is een goed moment om te beginnen.

Leestijd: 3 minuten

Bron

Stem af op de laatste aflevering van de Ecwid Ecommerce Show voor vers nieuws en actiegerichte tips voor de feestdagen.

Podcast-hosts Jesse en Rich beginnen de aflevering met wat nieuws vers van de pers: de overname van Ecwid door Lightspeed . Ze bespreken de effecten van de integratie en wat het zal betekenen voor Ecwid-handelaren. In een notendop betekent de overname dat meer mensen een beter platform voor Ecwid-gebruikers bouwen.

Een ander ding waar Jesse en Rich op ingaan, is dat Facebook overstapt naar VR (en rebranding als Meta). Wees gerust, dit verandert niets aan de waarde van Facebook-advertenties voor jou. Jesse gaat dieper in op het Apple/Facebook-probleem en legt uit hoe je eventuele uitdagingen het hoofd kunt bieden.

Nu verder met de zaak: de uitverkoop tijdens de feestdagen! Onze podcasthosts bevelen het volgende aan:

Push uw deals vroeg

Jesse biedt enkele suggesties voor verzending met betrekking tot Cyber Monday. Je moet de grote spelers verslaan. De grote winkelketens zijn begonnen met de verkoop vóór Black Friday en Cyber Monday. Denk ook aan voorverkoop. Voer de verkoop zo snel mogelijk uit om hun verkoop te verslaan en vermijd Ship-aggedon (zoals vorig jaar met Kerstmis gebeurde). Dit is een goed moment om te beginnen.

Meer tips: verstuur medio november promomails. Houd geen grote uitverkoop de week voor Kerstmis. Verkoop in plaats daarvan cadeaubonnen voor een last minute push.

Google Shopping instellen

Jesse herinnert ons er ook allemaal aan om te profiteren van de Google Shopping- feed. Als je dit nog niet hebt gedaan, probeer het dan eens! Het is een van de gemakkelijkste dingen die u kunt doen om uw verkoop te stimuleren naarmate het aantal Google-zoekopdrachten voor cadeaus stijgt.

Adopteer Social Selling

Rich moedigt ons allemaal aan om onze strategieën voor sociale-mediaplatforms te herzien om er beter van te profiteren als zowel advertentiekanalen als rechtstreekse verkoopkanalen. Het opfrissen van je social media-strategie lijkt misschien overweldigend, maar kan rond deze tijd van het jaar een grote boost zijn voor de verkoop.

U wilt verkopen, maar eerst moet u mensen vinden om aan te verkopen. En met zoveel mensen die op Pinterest, Snapchat, TikTok en Insta browsen, zijn er mensen die wachten om je winkel te ontdekken. Dus, wat is de beste manier om nieuwe geïnteresseerde gebruikers te vinden? Veel komt neer op het verkennen van dingen die je nog niet hebt geprobeerd.

Jesse raadt ten zeerste aan om de TikTok-integratie van Ecwid te bekijken. Meld u aan, ontvang de TikTok-pixel en catalogussynchronisatie en kijk of deze functies u helpen bij het bepalen van een verkoopstrategie. TikTok is misschien het nieuwe kind in de buurt, maar het heeft veel te bieden. Het is tenslotte het snelst groeiende sociale-medianetwerk ter wereld.

Probeer Live Shopping

Live winkelen is in feite het verkopen van uw producten via een livestream. Het concept is hetzelfde op alle sociale-mediaplatforms, maar de logistiek is een beetje anders. Op Facebook kun je bijvoorbeeld het product dat je verkoopt aan je live koppelen voor snelle koopkracht.

Live winkelen is misschien niet voor elke winkel geschikt. Maar voor sommige kleine bedrijfsmerken is het misschien wel de sleutel die megagroei ontgrendelt.

Live winkelen werkt het beste voor producten die moeten worden gedemonstreerd of om te laten zien hoe een product wordt gemaakt. Dit maakt het een bijzonder goede functie voor kunstenaars of unieke ambachtslieden.

Wat uw strategie ook is, we moedigen u aan om nieuwe manieren te ontdekken om uw boodschap onder de mensen te brengen. Laat ons weten of een van deze tips voor jou werkt. We zijn altijd op zoek naar succesverhalen van kleine bedrijven om in de podcast te spreken. Dus deel het met ons en misschien ben jij de volgende!

Vergeet ook niet om Ecwid’s “Build Your Business” Academy te bekijken om u in te schrijven voor gratis cursussen over online verkopen.

Dus, zoals Jesse zegt: “Get out there and make it happen”.

De post Krijg een voorsprong op de concurrentie Dit vakantieseizoen verscheen voor het eerst op Ecwid | E-commerce winkelwagen .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.