De eerste is of de inhoud bruikbaar is. Kortom, het enige dat betekent is hoe het de lezer kan helpen. Dus als marketeers zijn we hier eigenlijk al best goed in. Dit is als de how-to-inhoud van de wereld, alleen met meer een nieuwsdraai

Leestijd: 6 minuten

Bron

Contentmarketingexpert Amanda Milligan is terug met nog drie manieren om uw inhoud nieuwswaardiger te maken. Als je deel één nog niet hebt gezien, kijk dan zeker eens!

Foto van whiteboard met meer tips om content nieuwswaardig te maken. Klik op de whiteboard-afbeelding hierboven om een grotere versie in een nieuw tabblad te openen!Videotranscriptie

Hallo iedereen. Welkom bij een nieuwe editie van Whiteboard Friday. Mijn naam is Amanda Milligan en ik ben terug met een deel twee voor het maken van nieuwswaardige inhoud. Dus toen ik deel één maakte , werkte ik bij Fractl en ik had het over drie dingen. Eens kijken of ik ze me herinner. Het waren gegevens, emotie en impact als drie elementen waarmee u rekening moet houden bij het maken van nieuwswaardige inhoud. Die zijn nog steeds belangrijk. Als je die Whiteboard Friday nog niet hebt gezien, bekijk hem dan na deze. Het hoeft niet in een bepaalde volgorde.

Nu werk ik bij Stacker. stacker.com is een publicatie, maar het is ook een nieuwsbericht. Dus net als de AP voor het laatste nieuws of Reuters voor financieel nieuws, is Stacker een nieuwslijn voor datajournalistiek. Dus ik werk echter aan de merkkant, waar we samenwerken met merken. Ze onderschrijven de inhoud en we sturen het naar onze nieuwsdraad. Ik heb met het team gesproken, aangezien ik nog relatief nieuw ben, en ze vertelden me dat dit drie extra dingen zijn waarmee ze rekening houden wanneer ze inhoud maken voor hun uitgeverspartners.

Het was dus fascinerend om hun mening hierover te krijgen, en ik ben erg enthousiast om dit met jullie te delen.

Is het bruikbaar?

Dus laten we er gewoon in duiken. Drie dingen om te overwegen. De eerste is of de inhoud bruikbaar is. Kortom, het enige dat betekent is hoe het de lezer kan helpen. Dus als marketeers zijn we hier eigenlijk al best goed in. Dit is als de how-to-inhoud van de wereld, alleen met meer een nieuwsdraai.

Het wordt dus niet je standaard blogpost. Het zal meer in de trant zijn van hoe pak je iets praktisch aan dat mensen overkomt, dat ook nieuwswaardig is, waar we precies op kunnen ingaan wat dat betekent. Dit zal overlappen met veel van deze andere verschillende kwaliteiten. Dus als het bruikbaar is en het voegt ook context toe aan een groter verhaal, als het bruikbaar is en ook gebaseerd is op nieuwe gegevens, of het is gebaseerd op een emotionele component of het treft veel mensen, al die dingen zorgen ervoor dat het nieuwswaardig is.

Is het gecontextualiseerd?

De tweede is gecontextualiseerd. Dit is iets waar Stacker echt in uitblinkt en dat ik fascinerend vind. Dus we kunnen geen nieuws brengen als marketeers. Dat is niet onze taak. Het is niet onze taak om heel snel verslag te doen van grote evenementen. Dat is gewoon niet wat we doen.

Dus contextualiseren is kijken naar wat trending is, waar mensen het over hebben, wat er gebeurt en nadenken over de andere invalshoeken, de andere perspectieven die daar een uitgebreider verhaal bij vertellen. Dit heeft echt goed gewerkt. Ik denk dat het iets is dat alle merken zouden moeten overwegen wanneer ze volgen, bijvoorbeeld als je die websites of blogs hebt die je in je niche hebt, na te denken over wat dat soort topnieuwsverhalen zijn en hoe je iets aan het gesprek kunt toevoegen.

Is het gelokaliseerd?

Eindelijk gelokaliseerd. Dus deze is mij na aan het hart, want ik heb eigenlijk een journalistiek diploma, ook al ben ik nooit een verslaggever geworden. Ik heb lokalisatie geleerd op de universiteit. Ik volgde een cursus die rapportering heette en dat was buitengewoon moeilijk. Het was de wietklas voor de opleiding journalistiek. De eerste keer dat ik een 10 kreeg en mijn artikel in de universiteitskrant verscheen, was het van lokalisatie.

Er was een landelijk verhaal over hoe krabbelen je concentratie kan helpen verbeteren, wat ik interessant vond en een beetje in strijd met wat je normaal zou denken. Ik belde lokale experts, zoals mensen van de universiteit, neurowetenschappers, en ik zei: “Hé, ik zag net dit rapport verschijnen. Ben je het ermee eens?” Ze vonden het geweldig om er met me over te praten, en ze vertelden me hoe ze absoluut geloven dat dat waar is, dat ze krabbelen als ze naar presentaties luisteren.

Hoe dan ook, het is niet dat de gegevens anders waren of zo. Het is dat het gelokaliseerd was. Het was belangrijk voor de mensen die het lazen, omdat het werd bevestigd door mensen in hun eigen gemeenschap. Dus lokalisatie kan een enorme troef zijn, of je nu een merk bent met een fysieke markt of niet. Als u zich in bepaalde gebieden specialiseert, als uw klanten in bepaalde gebieden wonen, kan het lokaliseren van inhoud hen echt aanspreken op een manier die de nationale inhoud misschien niet doet.

Een voorbeeldverhaal

Dus ik liep gewoon door die dingen heen. Dus laten we een kleine oefening doen. Dit is een statistiek die ik onlangs zag. De mediane woningprijs voor een bestaande woning is in augustus 2021 met 15% gestegen ten opzichte van 2020.

Dit is dus van de National Association of Realtors. Het is een statistiek die ik zag. De oefening die ik wil doen, is laten we proberen invalshoeken te bedenken, niet eens noodzakelijk die waarmee je voor het verhaal aan de slag gaat, maar om in die richting te brainstormen.

1. Onderhoudbaar

Dus dienstbaar. Hoe neem je een statistiek als deze en overweeg je de bruikbare hoeken? Dus ik heb geschreven: “Waar zijn de meest betaalbare plekken om te wonen?” Dus als we ontdekken dat de huizenprijzen stijgen, is het praktisch en nuttig om te weten waar het echt betaalbaar kan zijn om te verhuizen.

Als mensen aan verhuizen denken, zeggen ze: “Ik weet niet of het zin heeft om dat te doen.” Nu kunnen ze tenminste hun opties hebben. Dan een beetje dieper gaan of zelfs gewoon een andere manier vinden om hetzelfde gesprek te benaderen, is hoe een gemiddeld huis eruit ziet op X-plaats tegen X-prijs. Dus je neemt die verhoogde prijzen en je kunt voorbeelden laten zien van hoe een huis eruit ziet.

Ik heb dit soort projecten eerder gezien. Jij waarschijnlijk ook. Maar het is een andere manier om hetzelfde nuttige punt te illustreren, namelijk waar zou ik mezelf kunnen zien leven. Dat maakt het dienstbaar. Je geeft ze informatie waar ze later iets mee kunnen doen. Dus dat zijn enkele bruikbare hoeken.

2. Gecontextualiseerd

Contextualiseren. Er valt dus veel uit te pakken in deze stat. Ik geloof dat dit een Forbes-artikel was dat ik aan het lezen was, en ze gaan een beetje in op een deel van de context. Maar er zijn andere manieren om in de context te duiken. Zelfs zonder het verhaal te lezen, dacht ik aan: wat is nu de gemiddelde aanbetaling? Dus als de huizenprijzen stijgen, stijgen vermoedelijk de aanbetalingskosten.

Wat ik me herinner dat het artikel zei, was dat dat altijd de grootste hindernis is, of niet altijd, meestal de grootste hindernis, vooral voor beginnende huizenkopers, de aanbetaling is. Het is een grote som geld. Dus hoeveel neemt dat toe, en hoe ziet dat eruit voor de gemiddelde persoon? Waar staat dat bedrag voor de rest van je leven voor? Hoe lang zou het duren om dat bedrag te sparen?

Dit zijn allemaal contextualiserende details waardoor het een beetje relevanter voor je aanvoelt. Toen zei ik: “Hoe verhoudt dit zich tot de gemiddelde studieschuld voor een persoon?” Dus gewoon een groter financieel verhaal vertellen, zoals een persoonlijk financieel verhaal. De manier waarop het team van Stacker over contextualisering denkt, is dat je het vergelijkt met soortgelijke dingen.

Dus dingen kunnen historisch gezien de snelste manier zijn om het te doen. Zoals hoe is dit in het verleden geweest? Maar ook andere zaken die nog steeds relevant zijn. Dat is waar studieleningen binnenkomen. Het is niet alleen in een vacuüm. Uw financiële situatie wordt beïnvloed door meerdere elementen, en het is goed om daar een volledig beeld van te krijgen.

3. Gelokaliseerd

Eindelijk lokaliseren. Dus hoe zijn de prijzen veranderd? Dit is dus het gemiddelde in het algemeen. Maar zijn ze in verschillende staten in een ander tempo veranderd? In welke staten is de prijs meer gestegen? Welke staten zijn misschien hetzelfde gebleven of misschien gedaald? Dat wordt niet geïllustreerd door een nationale statistiek. Welke lokale programma’s zijn er voor nieuwe kopers?

Dit is een geweldige combinatie van bruikbaar en gelokaliseerd. Dus als je voor het eerst een huis koopt en je denkt: “Ik heb geen idee hoe ik dit nu ga doen omdat COVID is gebeurd. Ik weet niet hoe ik een huis ga betalen.” Een artikel dat hen al hun opties laat zien, hen vertelt welke gelokaliseerde programma’s er zijn voor nieuwe huizenkopers, is uiterst relevant en bruikbaar en lokaal, en dat is waar je de goede plek krijgt van nieuwswaardige inhoud waar uitgevers echt naar op zoek zijn die informatie.

Beschouw deze dus als mogelijke invalshoeken om te brainstormen wanneer u met inhoudsideeën komt.

Laatste tips Houd rekening met de gegevens

Overweeg ook waar ik het de vorige keer over had, namelijk gegevens. Het draait allemaal om gegevens. Als je originele data kunt gebruiken in je verhaal of bestaande data kunt nemen en nieuwe conclusies kunt trekken en er nieuwe verhalen mee kunt vertellen, is dat goud.

Overweeg emotie

Emotie, heeft het een emotionele impact? Impact, wat betekent hoeveel mensen het beïnvloedt. Al deze dingen zijn geweldige, geweldige lenzen om met fantastische nieuwswaardige inhoud te komen.

Heel erg bedankt om hier naar te luisteren en de tijd voor te nemen. Als je vragen hebt, kun je me bereiken op Twitter. Ik ben @millanda en mijn e-mailadres is amilligan@stacker.com. Ik praat graag over dit soort dingen. Neem contact op als je vragen hebt en nogmaals bedankt.

Videotranscriptie door Speechpad.com .

Dit bericht is gepost in seo. Bookmark de link.
This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.