Hoe B2B-contentmarketing vertrouwen kan opbouwen dat de tand des tijds doorstaat Niets stuurt sneller rode vlaggen dan iemand die zegt: Vertrouw me. Het is hetzelfde als Eerlijk gezegd, ik zweer het, het is de waarheid Je kunt geen vertrouwen opbouwen door het te eisen – hoe meer je erover praat, hoe minder geloofwaardig je klinkt.

Leestijd: 5 minuten

Bron

Silouettes van marketingacrobaten die elkaars beeld vangen.

Silouettes van marketingacrobaten die elkaars beeld vangen. Niets stuurt sneller rode vlaggen dan iemand die zegt: “Vertrouw me.” Het is hetzelfde als “Eerlijk gezegd, ik zweer het, het is de waarheid!” Je kunt geen vertrouwen opbouwen door het te eisen – hoe meer je erover praat, hoe minder geloofwaardig je klinkt. Het opbouwen van vertrouwen vereist voortdurende actie in de loop van de tijd. Het is altijd werk in uitvoering en het is ongelooflijk kwetsbaar. Merken moeten werken aan het opbouwen van die geloofwaardigheid bij hun publiek. In het 2020 Edelman Trust Barometer-rapport noemde 53% van de respondenten vertrouwen als een beslissende factor bij aankoopbeslissingen, op de tweede plaats na betaalbaarheid. Het rapport vond ook dat vertrouwen een cruciale indicator is voor klantloyaliteit, waarbij de helft van de respondenten zei dat het een belangrijke rol speelde. Maar hier ligt de uitdaging: minder dan de helft van de ondervraagden – in 11 landen over de hele wereld – zei grote merken te vertrouwen. Als contentmarketeers zouden we moeten helpen die relatie op te bouwen. En op dat vlak is er goed nieuws! Adverteerders zijn niet langer de minst vertrouwde informatiebron. We zijn nu de op één na minst vertrouwde . Politici zijn de enige instelling met minder geloofwaardigheid. Oké, genoeg kommer en kwel. Hier zijn zes manieren waarop B2B-contentmarketing vertrouwen kan opbouwen bij uw kopers. 6 Trust Builders via B2B Content Marketing Ik heb deze lijst in twee delen verdeeld. De eerste drie zijn tafelinzetten – dit zijn dingen die merken al zouden moeten doen, die klanten verwachten en eisen. De tweede drie zijn manieren om dat vertrouwen naar een hoger niveau te tillen. Vertrouwensbouwers op basisniveau 1 — Eerlijkheid U kunt niet fundamenteler zijn in het opbouwen van vertrouwen dan niet liegen tegen potentiële kopers. Uw inhoud mag nooit proberen uw publiek te misleiden of te misleiden. Dit omvat claims over uw oplossing of de oplossing van uw concurrent. Ik zou de definitie echter uitbreiden tot buiten het product, tot de kwaliteit van de inhoud zelf. Als je praktische, waardevolle inhoud belooft, maar een verkooppraatje levert, is dat oneerlijk. 2 — Transparantie Het is niet alleen wat u zegt dat het vertrouwen kan schaden; het is ook wat je niet zegt. Voor een bedrijf kan dat betekenen dat consumentengegevens worden gebruikt zonder hun uitdrukkelijke toestemming. Het kan zo belangrijk zijn als het verdoezelen van een schandaal, of zo klein als het verwijderen van negatieve recensies. In het informatietijdperk zal alles wat verborgen is uiteindelijk aan het licht komen. Als uw bedrijf niet transparant is, zal het worden ontdekt – en het vertrouwen zal een serieuze duikvlucht nemen. 3 — Consistentie Shep Hyken, expert op het gebied van klantervaring, zegt dat het geheim van het creëren van een enthousiaste fan erin bestaat de verwachtingen consequent te overtreffen. Het is het “consistente” deel dat het verschil maakt. Voor B2B-content betekent dat het opzetten van een regelmatige cadans voor het publiceren van hoogwaardige content en het continu opvolgen ervan. Het is veel beter om één geweldig stuk inhoud per maand te publiceren dan vier middelmatige. Stel uw contentkalender in op een commitment dat consistentie en kwaliteit combineert. [bctt tweet=””Het is veel beter om één geweldig stuk inhoud per maand te publiceren dan vier middelmatige. Stel uw inhoudskalender in op een toewijdingsniveau dat consistentie en kwaliteit combineert.” — Joshua Nite @NiteWrites” username=”toprank”] Next Level Trust Builders 4 — Utility We weten allemaal dat inhoud waarde moet hebben voor uw publiek. Dat is een gegeven; je vraagt om hun aandacht, dus je moet het belonen. Met ‘utility’ bedoel ik het bieden van waarde die verder gaat dan de beperkte context van de oplossing van uw merk. Geweldige B2B-inhoud kan uw koper helpen indruk te maken op hun baas, het beter te doen in hun werk of die volgende promotie te krijgen. Als je kijkt naar de bredere context van hun leven die verder gaat dan hun interactie met jouw oplossing, kun je allerlei mogelijkheden vinden om te helpen. Zelfs als uw inhoud mensen niet rechtstreeks naar uw link “vraag een demo” verwijst, zal het, als het echt nuttig is, vertrouwen opbouwen bij het merk. Dat is het soort langdurige relatieopbouw dat absoluut een zakelijk doel dient. 5 — Oprechtheid Geeft u om de mensen aan wie u reclame maakt? Dat voelt misschien als een beladen vraag. Natuurlijk geven we om deze mensen, toch? We oefenen empathie en het bouwen van persona’s en het personaliseren van inhoud en we doen het allemaal voor hen. Maar wil je oprecht dat deze mensen slagen, gelukkig en tevreden zijn? Gelooft u echt dat uw inhoud mensen zal helpen deze doelen te bereiken? Als je ‘ja’ kunt zeggen tegen het bovenstaande, zal dat fatsoen en oprechtheid doorschijnen in je inhoud. 6 — Doel Nog een paar statistieken om de zaken af te ronden: in de Edelmant Trust Barometer-enquête zegt 60 procent van de consumenten in de VS dat ze zouden kopen of boycotten op basis van het feit of een merk zich uitspreekt over raciale onrechtvaardigheid. Bijna de helft zei dat ze de impact van een merk op het milieu belangrijk vinden. Nut en oprechtheid in inhoud gaan over het zien van het publiek in de bredere context van hun leven. Doel gaat over het zien van uw merk in de bredere context van de wereld waarin we leven. Wat doet uw merk om van de wereld een betere plek te maken? Hoe kan uw inhoud deze inspanningen ondersteunen en versterken? Marketeers zijn geboren verhalenvertellers. Die superkracht kunnen we gebruiken om verhalen te vertellen die dringend gehoord moeten worden. Kijk voor een snelle inspiratiebron op het Instagram-profiel van Lush. Direct naast afspeellijsten over hun bad- en lichaamsproducten staan lijsten met de tags ‘Take Action’ en ‘Decolonize’. Hun doel is een integraal onderdeel van hun merk. Deze aanpak kan een paar potentiële kopers vervreemden, maar het inspireert een gemeenschap van enthousiaste fans die de waarden van Lush delen. Laat uw vertrouwen niet vallen Vertrouwen is een van de belangrijkste manieren waarop uw merk zich kan onderscheiden om zaken te winnen, relaties op te bouwen en enthousiaste fans te creëren. Maar dat vertrouwen kun je niet zomaar vragen: het moet voortdurend verdiend worden. Contentmarketeers zijn in de beste positie om dat werk te doen – als we ervoor kiezen om de uitdaging aan te gaan. Meer weten? Bekijk deze contentmarketinginzichten uit het nieuwste CMI-benchmarkrapport.

Het bericht Hoe B2B-contentmarketing een vertrouwen kan opbouwen dat de tand des tijds doorstaat verscheen eerst op B2B Marketing Blog – TopRank® .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.