Black Friday nadert snel, dus je moet je eenden op een rij krijgen voor de grootste verkoopkans van het jaar. In dit bericht laten we je de basisprincipes van Black Friday zien en hoe je gemakkelijk een uitverkoop kunt doen, in drie eenvoudige stappen

Leestijd: 8 minuten

Bron

Black Friday nadert snel, dus je moet je eenden op een rij krijgen voor de grootste verkoopkans van het jaar. In dit bericht laten we je de basisprincipes van Black Friday zien en hoe je gemakkelijk een uitverkoop kunt doen, in drie eenvoudige stappen.

Stap 1: Hype it up

U heeft drie belangrijke doelstellingen in deze stap:

  1. Het ontwerpen van aanlokkelijke teaser posts.
  2. Het maken en/of opbouwen van uw mailinglijst.
  3. Je volgers op sociale media laten groeien.

Je hebt de e-mails gezien. De Instagramverhalen. Facebook-advertenties. Het is overal. Iedereen lijkt Black Friday zo gemakkelijk te doen, toch? Je weet dat de verkopen eraan komen, het bewijs ligt voor je neus. Maar hoe zorg je ervoor dat het werkt voor jouw bedrijf?

Een van onze favoriete manieren om de interessefactor op te krikken, is met een teasercampagne.

Waarom zou je je campagne plagen? Het wekt nieuwsgierigheid en anticipatie op. Je volgers weten dat je iets doet en ze zullen terugkomen om te zien wat dat iets is. Door uw campagne te plagen, kunnen uw volledige promodetails ook verborgen blijven voor uw concurrenten, waardoor het gemakkelijker wordt om die differentiatiestrategie tot de grote dag geheim te houden.

Dus, hoe doe je dit? Er zijn drie eenvoudige stappen voor een geweldige teasercampagne voor uw kleine bedrijf:

Bouw je volgerslijst op

Voor een klein bedrijf is dit essentieel om uw bereik tijdens de piekperiode van de verkoop te maximaliseren. Als je dat nog niet hebt gedaan, begin er dan nu mee. Je kunt twee methoden proberen: post je product/sale-teaser en vraag volgers om te liken en te delen met hun vrienden of om hints te geven over wat er gaat komen en ervoor te zorgen dat ze terug willen komen.

Sociale berichten op Black Friday met GoDaddy Studio

Hete tip: dit is niet het moment om verlegen te zijn. Neem een “support small business”-hoek en vraag naar hun bedrijf deze Black Friday. Verdubbel uw inspanningen op Small Business Saturday de volgende dag, dat hard op weg is een vast evenement te worden op de kalender van het verkoopseizoen.

Bouw je e-maillijst op

Een goede mailinglijst is een goudmijn voor e-commerceverkoop. Geef de jouwe wat liefde om het er voor Black Friday op zijn best uit te laten zien.

Vergroot uw e-maillijst vóór Black Friday door vroege toegang tot uw uitverkoop, een aanmeldbonus zoals kortingen of gratis verzending, waardoor de e-mail gemakkelijk kan worden gedeeld met vrienden (en door verwijzingsbonussen aan te bieden), of door samen te werken met andere kleine bedrijven om over te steken -elkaar promoten.

Aanmeldingsposts maken in GoDaddy Studio

Bouw anticipatie op

Het krijgen van volgers en abonnees is slechts het halve werk. Uw volgende taak? Houd ze betrokken.

Post regelmatig in de aanloop naar je promo, zodat je in gedachten blijft wanneer de uitverkoop aanbreekt. Dit kan het houden van een wedstrijd zijn of het vragen van volgers om te raden wat je plaagt voor Black Friday.

Nadat ze zich hebben aangemeld, bedank je ze voor hun steun en laat je ze weten wanneer je promotie begint.

Herinneringsposts gemaakt in GoDaddy Studio

Hot tip: stuur een kalenderlink om te synchroniseren met je verkooplancering als je extra luxe wilt zijn!

Nu je de hype hebt gecreëerd, is het tijd om te verkopen!

Stap 2: Verkoop, verkoop, verkoop!

Je hebt drie hoofddoelen in deze stap: je promo lanceren, opwinding behouden en last-minute verkopen veiligstellen.

Je hebt de voorbereiding gedaan, je uitverkoop is klaar om te lanceren, Black Friday is bijna hier … dus wat nu?

Het is tijd om te haasten, dat is wat.

Laten we het opsplitsen in drie eenvoudig te implementeren stappen:

De aftrap

Een voor de hand liggend uitgangspunt is om erover te schreeuwen op je sociale platforms. Zoals we allemaal weten, rekenen looks op visuele platforms, dus het is de moeite waard om je posts echt opvallend te maken en in harmonie met de esthetiek van je merk.

Dit hoeft geen uren te duren. Het gebruik van sjablonen in GoDaddy Studio (zoals die in dit bericht) maakt het snel en gemakkelijk om binnen enkele minuten professioneel ogende berichten te maken. Plaats ze in je feed, in je stories en gebruik hashtags om je zichtbaarheid te vergroten: #BlackFriday #CyberMonday #BlackFriday2021 #Sale #BlackFridaySale #BlackFridayDeals.

Black Friday-promo's gemaakt in GoDaddy Studio

Houd de hype gaande

Mensen komen de hele dag op Instagram en het is gemakkelijk om dingen te missen als je niet oplet.
Door regelmatig te posten tijdens uw uitverkoop, blijft u zichtbaar tussen de drukte. Gebruik een mix van media — video, afbeeldingen, tekst — voor verhalen en berichten om de esthetiek van uw campagne samen te brengen.

Productcarrousels in GoDaddy Studio

Productcarrousels zijn een geweldige manier om te pronken met een breed scala aan producten, zonder uw feed te spammen. U kunt dit doen door te pronken met enkele van uw bestverkochte producten of door een diepe duik te nemen in één item met een groot ticket, waarin alle functies en voordelen worden beschreven.

Maak een productcarrousel in GoDaddy Studio

Hot tip: pronk met producten die snel verkopen of zelfs uitverkocht zijn. Het creëert niet alleen een gevoel van urgentie, maar het maakt ook gebruik van sociaal bewijs.

het laatste zetje

Je bent nu in de thuisfase, maar de dag is nog niet voorbij! Tijd voor een laatste zetje.

Dit is het moment om echt aan die urgentiehendel te trekken en uw volgers eraan te herinneren dat als ze willen meedoen aan uw verkoop, ze maar beter snel kunnen handelen.

Bekijk deze sjabloonontwerpen die we hebben voor inspiratie — of pas deze ontwerpen aan met de eigen kleuren, lettertypen, afbeeldingen en logo van uw merk.

Verkooppromo-ideeën in GoDaddy Studio

Hot tip: als je nieuwe producten aan je online winkel hebt toegevoegd, of je uitverkoop hebt aangevuld sinds de lancering, laat het de mensen weten! Je weet nooit wie er om elf uur over het hek wordt getipt.

Drie tips om de grote jongens te slim af te zijn

Het kan verleidelijk zijn om te proberen te concurreren met grote bedrijven tijdens deze enorme verkopen, maar dat kan uiteindelijk meer kwaad dan goed doen voor uw bedrijfsresultaten.

Probeer in plaats daarvan de weegschaal in uw voordeel te laten kantelen door te focussen op waar u kunt differentiëren:

  1. Over-communiceren: Omgaan met langere verzendtijden? Heeft u vertragingen in de voorraad? Laat het uw klanten weten. Uw bedrijf is niet de enige die vertragingen ervaart, maar hoe u ermee omgaat, kan u onderscheiden. E-mails, FAQ-pagina’s en Instagram Story Highlights zijn allemaal geweldige plaatsen om deze informatie centraal te houden. Uw klanten zullen van u houden omdat u uw berichten personaliseert en echt houdt.
  2. Concentreer u op uw sterke punten: u kunt misschien geen enorme korting geven, maar u kunt zich richten op een nichepubliek. Als mensen van je houden vanwege je hilarische gezeefdrukte bakken, geef de mensen dan wat ze willen.
  3. Als iets niet werkt, wees dan niet bang om het op te schudden: grote merken kunnen meestal niet halverwege de campagne van koers veranderen. Je hebt hier het voordeel van behendigheid. Gebruik het.

Dat is het! Black Friday en Cyber Monday zijn alweer een jaar voorbij. Opluchting! *veegt voorhoofd*

Wacht – we zijn nog niet klaar ….

Na uw grote promotie opent zich een hele reeks verkoop- en engagementmogelijkheden, en het is verstandig om deze ook te maximaliseren. De laatste stap in het BFCM-campagneproces is om uw mooie klanten betrokken te houden na de verkoop.

Stap 3: Houd ze betrokken

Uw vier belangrijkste doelstellingen in deze stap zijn:

  1. Uw basis blijven uitbreiden door regelmatiger te promoten.
  2. Opvragen van reviews, verwijzingen en vermeldingen.
  3. Al je supporters bedanken.
  4. Bekijk uw resultaten.

Je hebt het gedaan! De gekte van Black Friday en Cyber Monday is weer een jaar voorbij en je kunt (een beetje) ontspannen.

Maar voordat u uw voeten omhoog zet, moet u wat extra tijd nemen om het momentum dat tijdens de verkoop is opgebouwd te benutten en uzelf klaar te stomen voor succes in de toekomst.

Hete tip: als je dat nog niet hebt gedaan, is dit een goed moment om snel een bericht te plaatsen waarin je iedereen bedankt die je tijdens de verkoop heeft gesteund. Elke like, share, tag en aankoop is belangrijk!

Vraag om beoordelingen en verwijzingen

Ah ja, die andere R&R. Recensies zijn tegenwoordig zo belangrijk – sommige onderzoeken suggereren dat ongeveer 95% van de kopers recensies leest voordat ze een aankoop doen, dus onderschat ze op eigen risico.

Probeer een protocol aan te nemen waarbij u alle kopers vraagt om hun aankoop te beoordelen en hun vrienden op de hoogte te stellen van uw bedrijf. Het gedrag van kopers verschuift absoluut in het voordeel van het ondersteunen van kleine bedrijven, dus stel jezelf op de hoogte.

Vraag naar reviews in GoDaddy Studio

Hete tip: maak de deal mooier met een kleine maandelijkse weggeefactie voor iedereen die een recensie achterlaat!

Vraag om beoordelingssjablonen in GoDaddy Studio

Unboxing-video’s delen

Van uitpakken tot show-offs ophalen, plaatsvervangend winkelen via anderen is officieel trendy. Als je nieuw bent in deze wereld, zou een snelle blik onder de hashtag #unboxing en de niche-haul-hashtags (probeer #makeuphaul en #bookhaul) je moeten laten zien waar het allemaal om draait. We moeten je echter waarschuwen – het is een konijnenhol.

Hoe je het werkt: maak gebruik van de waanzinnig verslavende kracht van deze video’s en nodig je volgers uit om je te taggen in hun eigen unboxing- of BFCM-uitzendingen! Deel ze dan op je feed. User-generated content (UGC) voor de overwinning.

Leg de snoozers vast

Wanneer de verkopen zijn gedaan en afgestoft, zijn er altijd een paar die erop hebben geslapen en uiteindelijk hebben gemist. Nodig ze uit om zich nu aan te melden voor uw mailinglijst. Dan staan ze als eerste in de rij de volgende keer dat je een geweldige promo organiseert! Win-win.

Bied korting

Hot tip: Voor de liefde van al het goede, blijf jezelf het hele jaar door promoten – niet alleen tijdens de uitverkoop!

Een goede vuistregel? Voor elke promotiepost die u plaatst, plaatst u twee merkopbouwende posts (achter de schermen, over u, ontmoet het team, enz.) en drie posts die waarde toevoegen (tips, hints, advies, citaten, enz.).

Tijd om na te denken

Als dit je eerste rodeo is, is het een goed idee om naar je analyses te kijken, na de verkoop, zodat je een basislijn kunt opstellen om in de toekomst aan te werken.

Als je een doorgewinterde professional bent, vergelijk dit jaar dan met de voorgaande jaren en noteer eventuele wijzigingen of significante aantallen. Noteer uw sociale activiteiten, eventuele advertenties die u heeft weergegeven en maak een minirapport. Het is als een zakelijke liefdesbrief. Van jou, van jou.

Elleboogstoten en virtuele high fives voor je beste BFCM ooit. Tot volgend jaar dat is…

Klaar om te creëren? Waarom zou u niet een van de sjablonen in dit bericht als uitgangspunt gebruiken? Probeer GoDaddy Studio nu gratis uit en zoek naar ‘Black Friday’ in de sjabloonfeed. We hebben tientallen on-trend ontwerpen om uw campagne on-trend, on-brand en onmisbaar te maken.

Het bericht Hoe u uw Black Friday-verkopen binnenhaalt met GoDaddy Studio verscheen eerst op GoDaddy Blog .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.