De 18 beste hulpprogrammas voor zoekwoordonderzoek voor elke behoefte [gratis en betaald!] U hebt een hulpprogramma voor zoekwoordenonderzoek nodig. Je denkt easy pesy en doet de oude Google-zoekopdracht. Dan zie je dat er PPC keyword tools en SEO keyword tools zijn. Long-tail zoekwoorden en breed. Trefwoorden voor sociale media.

Leestijd: 9 minuten

Bron

U hebt een hulpprogramma voor zoekwoordenonderzoek nodig. Je denkt easy pesy en doet de oude Google-zoekopdracht. Dan zie je dat er PPC keyword tools en SEO keyword tools zijn. Long-tail zoekwoorden en breed. Trefwoorden voor sociale media. Vragen. voorzetsels. Hulpmiddelen met suggesties. Tools met SERP en site- en concurrentieanalyses…

grappige meme voor hulpprogramma's voor trefwoordonderzoek

En dan is er nog de prijsstelling. Voor altijd gratis, gratis (maar niet echt), betaald (maar afzetterij), betaald maar meer dan je nodig hebt.

Dus welke tool voor zoekwoordenonderzoek is geschikt voor u? In dit bericht deel ik de 18 beste tools voor zoekwoordonderzoek voor verschillende doelen, ervaringsniveaus en budgetten. Voor elk zal ik zorgen

Laten we erop ingaan.

De beste gratis hulpprogramma’s voor trefwoordonderzoek voor PPC

Er zijn tal van zoekwoordonderzoeksplatforms die zijn ontworpen voor zowel SEO als PPC (waar ik straks op in zal gaan), maar dit zijn de beste tools om te gebruiken voor uw PPC-zoekwoordonderzoek .

1. Het gratis hulpprogramma voor zoekwoorden van WordStream

Een gratis tool bij strategisch advies? Verkocht!

 • Goed voor: Eenvoudig en hoofdpijnvrij PPC-zoekwoordonderzoek.
 • Uniek kenmerk: database met populaire zoekwoorden voor 60 branches, met strategisch advies.
 • Prijs: Gratis voor de eerste 25 resultaten, gratis voor de rest van de resultaten via e-mail.

Met het gratis hulpprogramma voor zoekwoorden van WordStream voert u een zoekwoord of URL in en krijgt u een lijst met relevante zoekwoordsuggesties, inclusief gerelateerde en lange-staartvarianten, samen met zoekvolume, concurrentie en CPC voor zowel Google als Bing. U kunt ook filteren op locatie (voor meer dan 23 landen) of branche (op 24 verschillende branches). De tool geeft meteen de top 25 zoekwoorden weer. Om de volledige lijst te krijgen, hoeft u alleen maar uw e-mailadres in te voeren en u krijgt het gratis toegestuurd.

beste hulpprogramma's voor zoekwoordenonderzoek: gratis hulpprogramma voor zoekwoorden

We hebben ook ons zoekwoordenonderzoek gebruikt om een database te maken met de meest populaire zoekwoorden voor 60 verschillende branches. Ga naar onze pagina met populaire zoekwoorden , klik op uw branche en u krijgt de top 25 zoekwoorden voor die branche. Dit is geweldig voor het identificeren van seed-zoekwoorden en startpunten voor uw campagnes.

beste gratis hulpprogramma's voor zoekwoordenonderzoek: de populaire zoekwoordenpagina van wordstream

Nog beter, scrol omlaag op de pagina Populaire zoekwoorden voor tips over het gebruik van zoekwoorden met een hoog volume, en op de specifieke verticale pagina’s om tips voor marketing in die ruimte te krijgen.

2. Google Zoekwoordplanner

Voor informatie rechtstreeks uit de mond van het paard.

 • Goed voor: gemiddeld tot geavanceerd PPC-zoekwoordonderzoek en accountinzichten.
 • Uniek kenmerk: biedingsgegevens en geavanceerde kenmerkfiltering.
 • Prijs: Gratis bij een actief Google Ads-account.

Voer met Google’s Zoekwoordplanner een of meer trefwoorden in het zoekvak in en u ziet de volgende gegevens voor de trefwoorden die u heeft ingevoerd, evenals gerelateerde trefwoorden: gemiddelde maandelijkse zoekopdrachten, zoektrends van 30 dagen, verandering van drie maanden en jaar op jaar, en concurrentie (laag, gemiddeld, hoog).

beste hulpprogramma's voor zoekwoordonderzoek: hulpprogramma voor zoekwoordenplanner voor Google-advertenties

De tool voor het verfijnen van zoekwoorden , die sinds 2020 in bèta is, helpt u te filteren op specifieke kenmerken die verband houden met de zoekwoorden. Als u bijvoorbeeld zoekwoorden had die betrekking hebben op een droge huid, kunt u verfijnen op huidtype, symptoom, conditie, merkgerelateerde versus niet-merkgerelateerde termen en meer.

beste hulpprogramma's voor zoekwoordonderzoek: Google-zoekwoordplanner functie voor het verfijnen van zoekwoorden

U ziet ook wat adverteerders in het verleden hebben betaald voor het bod voor boven aan de pagina van dat zoekwoord. Als u actief adverteert, ziet u ook uw advertentievertoningspercentage voor dat zoekwoord en of dat zoekwoord in uw account voorkomt.

3. Hulpprogramma voor zoekwoordenplanner van Microsoft Advertising Intelligence

^ Een hele mondvol – en een passende vooruitblik op wat komen gaat.

 • Goed voor: geavanceerd zoekwoordonderzoek voor cross-channelmarketing.
 • Uniek kenmerk: robuuste lijstorganisatie en sjablonen voor zoekwoordonderzoek.
 • Prijs: Gratis bij een Microsoft Ads-account.

De Microsoft Keyword Planner Tool biedt een gratis Excel-plug-in waarmee u een lijst met zoekwoorden kunt plakken en een monsterlijke lijst met zoekwoordaanbevelingen kunt krijgen, met volume, klikken, zoekopdrachten, CPC, biedingsschattingen, zoektype en [veel] andere statistieken .

hulpprogramma's voor zoekwoordonderzoek: resultaten van de zoekwoordplanner voor advertenties van microsoft

Er gebeurt hier veel, maar er zijn een aantal manieren om de gegevens te ordenen en te filteren. Hier zijn vier manieren om dit te doen:

 • Organiseer in de verkeersweergave op apparaat (niet op zoektype) om een lijst zonder duplicaat te krijgen.
 • Filter op leeftijdsgroep en geslacht om zoekwoorden te identificeren die wel (en niet) geschikt zijn voor uw doelgroep.
 • Plak een lijst met URL’s om zoekwoordsuggesties te krijgen en controleer vervolgens het apparaat en het zoekwoordtype dat voor die zoekwoorden is gebruikt.
 • Zoek gerelateerde zoekwoorden waarop andere adverteerders bieden en kijk of het voor u haalbaar is om te concurreren.

Je kunt ook de lijst met nieuwe zoekwoorden die je bedenkt in de Google Keyword Planner stoppen en kijken wat je bedenkt. Je zou er versteld van staan hoe zoekwoorden met een laag volume op Bing hoger scoren op Google en vice versa! PPC-expert Joe Martinez bespreekt hier hoe u de Microsoft-tool voor trefwoordonderzoek kunt gebruiken.

4. Het zoektermenrapport (Google & Bing)

Je krijgt wat je krijgt en je wordt niet boos.

 • Goed voor: optimalisatie van zoekadvertentiecampagnes en (licht) onderzoek naar uitsluitingszoekwoorden.
 • Uniek kenmerk: informatie die rechtstreeks aan uw account is gekoppeld.
 • Prijs: Gratis voor actieve reclamecampagnes.

De zoektermenrapporten in Google Ads en Microsoft Advertising tonen u de daadwerkelijke zoekopdrachten die ertoe hebben geleid dat uw advertenties zijn weergegeven en waarop wordt geklikt. Het kan u helpen uw best presterende zoekwoorden , nieuwe zoekwoorden om aan uw lijst toe te voegen en uitsluitingszoekwoorden te identificeren. Met deze informatie kunt u gedetailleerde aanpassingen maken om uw CTR, kwaliteitsscores en ROI te verbeteren.

beste hulpprogramma's voor trefwoordonderzoek: rapport met zoektermen

Helaas werd dit rapport vanaf september 2020 (voor zowel Google als Microsoft) beperkt tot het weergeven van alleen termen van een bepaald volume (om privacyredenen), waardoor het iets minder nuttig was voor het vinden van uitsluitingszoekwoorden zoals het ooit was. Helaas, het is het enige dat we hebben. En Google heeft in ieder geval nieuwe gegevens aan het rapport toegevoegd om zoekopdrachten op te nemen die een vertoning hebben opgeleverd, ongeacht of de advertentie een klik heeft gekregen.

Het rapport Zoektermen is een gratis functie die beschikbaar is voor actieve Google Ads- en Microsoft Advertising-accounts.

De beste tools voor zoekwoordonderzoek voor het bedenken van inhoud

U moet altijd uw zoekwoordenlijsten bijhouden voor zoekadvertenties, maar u bent enigszins beperkt in hoeveel u buiten de gebaande paden kunt treden of vertakkingen kunt maken. Voor je organische inhoud daarentegen is the sky the limit! Hier zijn enkele van de beste tools voor trefwoordonderzoek die u kunt gebruiken voor het bedenken van blogs en posts op sociale media.

5. Trefwoorddit

Houd in gedachten dat Reddit de Walmart van webforums is…

 • Goed voor: makers van inhoud en managers van sociale media die op zoek zijn naar ideeën voor onderwerpen.
 • Unieke functie: Reddit keyword mining.
 • Prijs: Gratis

Keyworddit doorzoekt Reddit-berichten, titels en opmerkingen om trefwoorden te vinden en u te voorzien van hun zoekvolume. Als je niet bekend bent, Reddit is een enorme online community waar mensen voor zo ongeveer alles lid kunnen worden van groepen (subreddits genaamd). Sommige subreddits zijn enorm, zoals r/grappig, terwijl andere behoorlijk niche kunnen zijn, zoals r/bedrijfseigenaren.

Met deze tool kun je geen specifieke term invoeren; in plaats daarvan kies je een subreddit en de tool haalt trefwoorden uit berichten en opmerkingen in die subreddit.

de beste gratis hulpprogramma's voor zoekwoordenonderzoek: keyworddit

Dit kan handig zijn voor het verkrijgen van ideeën voor blogberichten en sociale media voor uw nichemarkt, het vormen van persona’s voor het publiek of het verkrijgen van zoekwoordideeën voor andere tools in deze lijst. Als u op de contextknop klikt, worden de Google-zoekresultaten voor dat zoekwoord binnen die subreddit weergegeven. U kunt de lijst ook exporteren.

Keyworddit is gratis zonder vangsten.

6. Soofle (gratis)

Wees voorbereid op tijdreizen terug naar de jaren 90, maar ook om nieuwe ideeën op te doen.

beste gratis hulpprogramma's voor trefwoordonderzoek: soovle startscherm

Met Soovle voert u een term in het vak in en het toont u de meest populaire zoekopdrachten voor die term in 16 verschillende zoekmachines, waaronder Google, Bing, YouTube, Amazon, eBay, Buy.com, Overstock.com, Walmart en meer .

U kunt de tool aanpassen om u alleen de gewenste zoekmachines te tonen, zoekopdrachten naar een opgeslagen suggestiesvenster slepen en op een zoekopdracht klikken om naar de SERP voor dat platform te worden gebracht.

Hoewel het geen volume-, concurrentie- of kostengegevens biedt , is het in sommige gevallen geweldig om met inhoudsideeën te komen en om de intentie te begrijpen. Zoals wie wist dat YouTubers op zoek zijn naar grasmaaiergeluiden om te slapen?

beste gratis hulpprogramma's voor trefwoordonderzoek: voorbeeld van soovle-resultaten

Ga naar “geheimen” (haha) in de rechterbovenhoek voor meer informatie over het gebruik van de tool.

Soovle is door en door gratis.

7. AnswerThePublic

Trippy video-achtergrond … vragen voor dagen … het is een hersenkraker.

 • Goed voor: het vinden van trefwoorden voor vragen, gericht op mensen die ook vragen in de SERP.
 • Unieke functie: Zoekwoordvisualisatie
 • Prijs: gratis bij drie zoekopdrachten per dag, betaald vanaf $ 99/maand.

Met AnswerThePublic typt u een zin of term in en u krijgt de vragen te zien die mensen stellen met betrekking tot uw invoer. U krijgt geen volume- of klikgegevens, maar u krijgt wel een aantal coole beelden.

beste hulpprogramma's voor trefwoordonderzoek: beantwoord de openbare resultaten

U kunt dit type visual (of een lijstweergave) zien voor:

 • Vragen: wie, wat, waar, wanneer, waarom, welke, kan en ho
 • Vergelijkingen: vs, of, en
 • Meer: die, zijn, zullen, kunnen, willen.

Persoonlijk vind ik het moeilijk om de informatie te verwerken, zelfs in de lijstweergave. Gelukkig kun je de gegevens exporteren naar CSV.

AnswerThePublic is gratis voor slechts drie vragen per dag. De betaalde versie begint bij $ 99 en biedt meer functies zoals monitoring en waarschuwingen, aangepaste weergave, gegevensvergelijking in de loop van de tijd en mappen.

8. VraagDB

“Waarom heten tennisschoenen tennisschoenen en niet zomaar schoenen of zoiets.”

Met QuestionDB voert u een breed trefwoord in het vak in en u krijgt vragen van vragenwebsites zoals Quora en Reddit. Het toont u gerelateerde onderwerpen die in de vragen worden genoemd en geeft u ook de mogelijkheid om de zoekopdrachten te beperken tot alleen trefwoorden.

beste hulpprogramma's voor zoekwoordonderzoek: voorbeeld van de resultaten van questiondb.io

Als u op “Bronlink weergeven” klikt, kunt u zien waar deze vandaan komt en de vraagthread in die bron bekijken.

beste hulpprogramma's voor trefwoordonderzoek: questiondb met bron

Het gratis QuestionDB-account biedt 50 resultaten per zoekopdracht met de optie om te upgraden naar $ 10/maand voor onbeperkte zoekopdrachten, volledige resultaten en API-toegang.

De beste gratis tools voor zoekwoordonderzoek voor SEO

Hoewel de bovenstaande tools goed zijn voor het vinden van onderwerpideeën, bieden ze niet de gegevens die u nodig hebt als u gerichte SEO-inhoud wilt maken, waaronder blogposts, productpagina’s, uw startpagina en meer.

9. Google Search Console

Om de gedachten van uw lezers te lezen.

 • Goed voor: het optimaliseren van bestaande SEO-inhoud en het vinden van spin-off-inhoudsideeën.
 • Unieke functie: de meest nauwkeurige en realtime rapportage over organisch.
 • Prijs: Gratis voor iedereen met een website.

Zoekwoordonderzoek is slechts een van de vele manieren om Google Search Console te gebruiken voor SEO . Ga naar ‘Zoekresultaten’ in het linkerdeelvenster en u ziet de belangrijkste zoekopdrachten die ertoe leiden dat uw site in de SERP wordt weergegeven, met klikken, vertoningen, klikfrequentie en positie voor elk.

U kunt vervolgens filteren op URL waar u eerst kunt zien hoe effectief uw zoekwoordtargeting is. Van daaruit kunt u de andere zoekopdrachten aansluiten op een hulpprogramma voor trefwoordonderzoek om te zien of u ze in uw bericht moet opnemen. Dit zijn bijvoorbeeld de belangrijkste vragen voor ons bericht over het doen van trefwoordonderzoek voor SEO en PPC :

beste gratis hulpprogramma's voor zoekwoordonderzoek: rapport met topzoekopdrachten van Google Search Console

Dit rapport vertelde me om “eenvoudig trefwoordonderzoek” in de post op te nemen.

U kunt ook zoekopdrachten vinden waarvoor uw pagina niet goed presteert en die mogelijk trefwoorden zijn om te targeten met een afzonderlijk bericht.

beste gratis hulpprogramma's voor zoekwoordonderzoek: rapport met topzoekopdrachten van Google Search Console

Vandaar dat we het bericht hebben geschreven dat je nu leest.

Google Search Console is gratis voor iedereen met een website.

10. Google Trends

Voor als je wilt weten “is dat een ding?”

 • Goed voor: het identificeren van de groenblijvende waarde van een zoekwoord.
 • Uniek kenmerk: realtime gegevens en zoekgeschiedenis tot 2004.
 • Prijs: Gratis

Met Google Trends kunt u recente en populaire zoekwoorden identificeren die nog geen volume opleveren in hulpprogramma’s voor zoekwoordenonderzoek omdat ze nog niet lang genoeg bestaan.

U kunt het ook gebruiken om ervoor te zorgen dat een zoekwoord met een solide volume in een hulpprogramma voor zoekwoordenonderzoek de moeite waard is om te targeten. Zo heeft ‘google goggles’ een zoekvolume van 14K. Maar het Google Trends-rapport toont afnemende interesse:

beste gratis hulpprogramma's voor zoekwoordonderzoek: Google-trends

Als u niet bekend was met Google-producten, zou dit rapport ertoe leiden dat u erachter komt dat Google Goggles niet meer bestaat! Het is niet de moeite waard om te targeten als je een bericht met langetermijnwaarde wilt.

Aan de andere kant kunt u zoekwoorden identificeren met een laag volume en weinig concurrentie, maar die steeds populairder worden. U kunt deze zoekwoorden nu targeten en rangschikken om van tevoren verkeer, backlinks en autoriteit te verzamelen.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.